Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας, τα «ψίχουλα» και τα μαγικά αλά Γιούρι Γκέλερ ...

Μπορεί ο κ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ να μην κατάφερε να λυγίσει το κουτάλι στη συνάντησή του με τον διάσημο μάγο Γιούρι Γκέλερ, αλλά την επομένη ακριβώς αποφάσισε να εξασκήσει τις… μαγικές του ικανότητες επί ελληνικού εδάφους.
Δηλαδή, δεν κατάφερε να γίνει μάγος στο Ισραήλ και αποφάσισε να (ξανα)κάνει τον μάγο στην Ελλάδα.
Και μάλιστα, δεν κρατιόταν. Δεν μπορούσε καν να περιμένει μια μέρα για να ανακοινώσει τις παροχές του προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, μια εφάπαξ παροχή που ονόμασε 13η σύνταξη αλά πρόγραμμα Θεσσαλονίκης – προφανώς για να χρυσώσει το χάπι του προϋπολογισμού στον λαό, αλλά και στους βουλευτές του.
Κυριολεκτικά παραμονές της ψήφισης ενός ακόμη υφεσιακού προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας προέβη σε διάγγελμα παροχολογίας.
Την ίδια ακριβώς ημέρα που ανακοινώθηκε επίσημα πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1 δις τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (άλλωστε κατά 1 δις αυξάνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει), αποφάσισε να μοιράσει πλεόνασμα από την υπεραπόδοση των εσόδων!
Και το χειρότερο: Από την μια τσέπη θα τα βγάλει και από την άλλη θα τα βάλει. Και μάλιστα απευθείας! Εντός ολίγων ημερών, καθώς ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε το βράδυ του Σαββάτου θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου!

Και θα τα πάρει πίσω ακριβώς από τους χαμηλοσυνταξιούχους, δια της κατάργησης του ΕΚΑΣ (από το οποίο βεβαίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι ωφελούνται), δια της νέας μείωσης των συντάξεων και δια των έμμεσων φόρων που είναι οι πιο άδικοι φόροι, αφού επιβάλλονται οριζόντια και επιβαρύνουν πλούσιους και φτωχούς – με αποτέλεσμα να πλήττονται μόνο οι φτωχοί, αφού οι έχοντες θα συνεχίσουν να αγοράζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα ακριβύνουν, χωρίς καν να το καταλάβουν.
Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας στοχεύει πλέον σε ένα συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο, αδιαφορώντας για την μεσαία τάξη, για εκείνους που πληρώνουν βαρείς φόρους, για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πλέον εξοντωθεί.

Βέβαια, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μοιράσει μέρος του πλεονάσματος (450 εκ. ευρώ) τον Μάρτιο του 2014, ο κ. Τσίπρας μιλούσε για «ψίχουλα για τους ιθαγενείς», «ξεροκόμματο περιφρόνησης», «πράξη βαθιά ανήθικη» και «θεσμοθέτηση και προπαγάνδιση της εθνικής επαιτείας και της εθνικής φιλανθρωπίας».
Ενώ αποκαλούσε το πλεόνασμα «πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κ. Μέρκελ, «λογιστικά της συμφοράς», «σεσημασμένο», «πλεόνασμα δυστυχίας και τραγωδίας», «πλεόνασμα αίματος», «πλεόνασμα θράσους και απάτης», «πλεόνασμα καταστροφής», «πλεόνασμα εξαθλίωσης», «βαρόμετρο των πόνων του ελληνικού λαού», «πλεόνασμα φτώχειας, απόγνωσης, ακόμη και αίματος του ελληνικού λαού», «πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας», «οφθαλμαπάτη», «προϊόν δημιουργικής λογιστικής», «προϊόν απάτης», «ψευτογενές πλεόνασμα», «λογιστικά της συμφοράς».

Ιδού τι έλεγαν, όταν στις 22 Απριλίου 2014 η Κομισιόν είχε ανακοινώσει πλεόνασμα και η κυβέρνηση είχε, τον Μάρτιο, ανακοινώσει διανομή μέρους του:

-21 Μαρτίου 2014. Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στα Ιωάννινα:
«Εγώ δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως ο κύριος Σαμαράς. Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε Ζάππεια και πολιτικές ανοίξεις, όπως ο κύριος Σαμαράς. Και δεν έχω βέβαια κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως ο κύριος Σαμαράς. Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα.  Για το πλεόνασμά μας σε αγώνες. Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού.  Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες.  Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους.
Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας:

Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων.
Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι.
Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.
Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες.
Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του.
Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός, δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη δυο- τρία κατοστάρικα;
Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους;
Πώς μεταχειρίζεται τους ένστολους, σαν ανήλικα προς αποπλάνηση;
Πώς αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις;
Και πώς αλήθεια ένας άνθρωπος ο οποίος έχει την τιμή να φρουρεί την πατρίδα, μπορεί να δεχτεί ότι τον θεωρεί η ίδια του η κυβέρνηση ανίκανο να φρουρήσει την προσωπική του αξιοπρέπεια;
Και έτοιμο να κάνει τούμπες μπροστά στον Σαμαρά, στον Βενιζέλο, στον Άδωνι, με μερικά κατοστάρικα εφάπαξ βοήθημα;
 Και αναρωτιέμαι είναι τελικά εθνική πολιτική αυτή;
Η θεσμοθέτηση και η προπαγάνδιση της εθνικής επαιτείας και της εθνικής φιλανθρωπίας;
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Ας αφήσουμε τα λογιστικά της συμφοράς στον αλχημιστή κύριο Στουρνάρα.
Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες.
Σ' αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη, της σημερινής πολιτικής.
Σ' αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων.
Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος.
Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης».

-15 Φεβρουαρίου 2014, Συνέντευξη Αλ. Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung:
«Βάσει των δικών μας υπολογισμών, πρόκειται για καθαρά αριθμητικό πλεόνασμα, διότι η κυβέρνηση την ίδια ώρα έχει ανοιχτούς λογαριασμούς περισσότερο από 1,2 δις ευρώ. Εάν η ΕΕ δεχτεί τους αριθμούς, αυτό είναι μια πολιτική απόφαση. Αυτό είναι μια προσπάθεια να βοηθηθεί ο κ. Σαμαράς. Ακόμη και εάν επρόκειτο για ένα πραγματικό πλεόνασμα, αυτό είναι μόνο ένα βαρόμετρο των πόνων του ελληνικού λαού. Αυτό το πλεόνασμα προέρχεται από απίστευτες μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, από περισσότερο από 60% ανεργία των νέων. Αν αύριο το πρωί αποφασίζαμε να εκτελέσουμε όλους τους συνταξιούχους στην Πλατεία Συντάγματος ή να πετάξουμε δύο εκατομμύρια Έλληνες έξω από τη χώρα, θα είχαμε πάλι ένα πλεόνασμα του προϋπολογισμού».
-3 Σεπτεμβρίου 2013, Πολιτική Απόφαση Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία, έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η «έξοδος στις αγορές» και το «πρωτογενές πλεόνασμα» εξαγγέλλονται για να σηματοδοτήσουν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες τους, και αυξάνει τα προνόμια και τον πλούτο μιας μικρής μειοψηφίας κερδοσκόπων».
-7 Σεπτεμβρίου 2013, Αλ. Τσίπρας, Θεσσαλονίκη: «Στην πραγματικότητα, όμως, δεν πρόκειται για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά για πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας».
-10 Σεπτεμβρίου 2013, με δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκαλεί το πλεόνασμα «οφθαλμαπάτη», που προέκυψε «με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής».
-11 Σεπτεμβρίου 2013, ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Πίσω από τους αριθμούς που παραθέτει η κυβέρνηση για να πανηγυρίσει για ένα πρωτογενές πλεόνασμα με το οποίο δεν συμφωνεί ούτε καν η Τράπεζα της Ελλάδας. η πραγματικότητα είναι πως το υποτιθέμενο για την κυβέρνηση πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της οποίας οι επιπτώσεις είναι δραματικές».
-12 Σεπτεμβρίου 2013, Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Βήμα Fm: «Το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να δούμε πώς προκύπτει. Διότι μπορεί να προκύψει μέσα και από τη μείωση των δαπανών, συντάξεων,  μισθών, «δεν πληρώνω φάρμακα, υγεία, εκπαίδευση». Το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Παρόλα αυτά δεν της έχει προκύψει.Διότι ακολουθεί και μια εσωτερική στάση πληρωμών και έτσι προκύπτει λογιστικά. Αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι αναπτυξιακό. Δεν σου δίνει βαθμούς ελευθερίας. Γι’ αυτό βλέπετε ότι από πλευράς δανειστών έχει μπει στο τραπέζι όχι μόνο ένα τρίτο, αλλά ένα τέταρτο μνημόνιο».
-7 Οκτωβρίου 2013, Πάνος Σκουρλέτης: «Είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος κινείται ακριβώς στη λογική της ακραίας λιτότητας. Για να εμφανιστεί ξανά ένα ψεύτικο πρωτογενές πλεόνασμα, που θα είναι αποτέλεσμα μιας ισοπεδωτικής πολιτικής, η οποία θα έχει στείλει στο κοινωνικό νεκροταφείο χιλιάδες συμπολίτες μας; Αυτός ο δρόμος είναι εντελώς αδιέξοδος».
-20 Οκτωβρίου 2013, Πολιτική Απόφαση Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα χρησιμοποιούν ως εθνικό στόχο το «πρωτογενές πλεόνασμα». Η επίκληση των «θυσιών του λαού» είναι ψευδής. Στην πραγματικότητα θυσιάζουν το λαό για χάρη των δανειστών και αυτό το ονομάζουν “λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα”».
-24 Οκτωβρίου 2013, Αλ. Τσίπρας: «Το πρωτογενές πλεόνασμα θυμίζει το «λεφτά υπάρχουν».
-8 Δεκεμβρίου 2013, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ: «Το περίφημο «success story» των κυρίων Σαμαρά- Βενιζέλου είναι το πλαστό πλεόνασμα σε μία χώρα που έχει έλλειμμα κοινωνικό, έλλειμμα δημοκρατίας».
-7 Δεκεμβρίου 2013, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη συζήτηση του προϋπολογισμού:
«Το πρωτογενές πλεόνασμα που σήμερα μας παρουσιάζετε δεν είναι πλεόνασμα. Είναι το μέτρο της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής. Μέσα στο 2013 πήρατε μέτρα 11,9 δισεκατομμυρίων και συσσωρεύσατε ληξιπρόθεσμες οφειλές 9 δισεκατομμυρίων για να εγγράψετε λογιστικά πλεόνασμα 812 εκατομμύρια. Αυτό δεν είναι πλεόνασμα».
-14 Μαρτίου 2014, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Κομοτηνή: «Ζούμε μια κατάσταση στην οποία η σύγκρουση της πραγματικότητας με την κυβερνητική προπαγάνδα έχει ξεπεράσει τα όρια της σχιζοφρένειας. Θυμίζει αφηγήσεις από παλιά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία οι σκελετωμένοι και στα όρια του θανάτου κρατούμενοι βομβαρδίζονταν με τραγούδια και εμβατήρια για το φωτεινό μέλλον και για την όμορφη ζωή που τους περιμένει» / «Η Eurostat, στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα.
Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας.Αμέσως μετά τα πανηγύρια θα αρχίσουν προεκλογικά, εφαρμόζοντας τις παλιές συνταγές του παλιού φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς. Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουν μία "στημένη" έξοδο στις αγορές, για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι προετοιμασίες. Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο" / «Τις τελευταίες μέρες αποκαλύφθηκε ότι για να στηθεί το νέο success story και να χωρέσουν οι αριθμοί στις εκλογικές σκοπιμότητες, έχουν στηθεί κανονικές μονταζιέρες και υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων και στην οικονομία. Λάστιχο έγιναν οι αριθμοί και τρένο οι λογαριασμοί. Εμφανίζουν μειωμένο το ΑΕΠ του 2012. Έτσι μεταφέρουν ύφεση από το 2013 στο 2012 για να εμφανιστούν ότι έπιασαν τους στόχους».
-14 Μαρτίου 2014, Αλ. Τσίπρας, Ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης: «Αυτό είναι το success story. Εσείς είστε το success story της κυβέρνησης Σαμαρά, που ετοιμάζεται τώρα να μας πουλήσει και πλεονάσματα. Πλεόνασμα θράσους, καταστροφής, εξαθλίωσης. Εμείς δεν αμφισβητούμε τα λογιστικά πλεονάσματα, αλλά ξέρετε, άμα στέλνανε και τους μισούς συνταξιούχους εξορία ή αν τους εκτελούσαν στο Σύνταγμα για να μην πληρώνουν συντάξεις, άμα έκλειναν τα νοσοκομεία και τα σχολεία, περισσότερα από αυτά που έχουν ήδη κλείσει, θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερα πλεονάσματα. Ο καθένας έχει δώσει ένα κομμάτι αυτό το πλεόνασμα με αίμα».
-15 Μαρτίου 2014, Αλ. Τσίπρας στην Real News: «Για τι πλεόνασμα μιλάμε; Για πλεόνασμα φτώχειας, απόγνωσης, ακόμα και αίματος ελληνικού λαού. Που χτίστηκε με περικοπές μισθών και συντάξεων. Ε, αυτό είναι πλεόνασμα θράσους»/ «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί και από το Βερολίνο. Βάσει του σχεδίου αυτού, στις 22 Απριλίου η Eurostat θα ανακοινώσει ότι υπάρχει μικρό πλεόνασμα, το οποίο συμφωνήθηκε ακριβώς για να ανακόψει την πορεία μας προς την εξουσία».
-22 Μαρτίου 2014, Ομιλία του Αλ. Τσίπρα σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Μια αριστερή κυβέρνηση στη σημερινή Ευρώπη»: «Η νίκη αυτή θα συμπαρασύρει και την προσπάθειά τους να μετονομάσουν τις περικοπές, τους φόρους, την ουσιαστική δήμευση της ατομικής ιδιοκτησίας και τη βίαιη κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου σε πρωτογενές πλεόνασμα.
-23 Μαρτίου 2014, Αλ. Τσίπρας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», απαντώντας στην ερώτηση «Γιατί θεωρείται ότι πρόκειται για πλεόνασμα υποκρισίας;»: “Μα δεν είναι ολοφάνερο; Η σπουδή τους να εμφανίσουν στο πλεόνασμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Η δημιουργική λογιστική δεν ήταν ποτέ τόσο εξόφθαλμη. Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Είχαμε προβλέψει από καιρό ότι μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αλλά συμπαιγνία και συνεννόηση. Το θέμα είναι ότι αυτό το πλεόνασμα βγήκε μέσα από την μηχανή του κιμά. Κατακρεούργησαν την κοινωνία και τώρα πανηγυρίζουν πάνω στα ερείπια. Κρύβουν από τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές την συμφωνία που έκαναν. Τρεις ημέρες μετά τις ανακοινώσεις, ακόμα να πληροφορηθούμε πόσα ακριβώς έδωσαν για να λάβουν αυτό το προϊόν απάτης».
- 24 Μαρτίου 2014, Π. Σκουρλέτης, Real Fm,: «Είναι κοροϊδία να παίρνεις πολλά από τη μία και να επιστρέφεις ψίχουλα από την άλλη».
-8 Απριλίου 2014, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα: «Δεν μας εξηγούν όμως. Αφού «έχουμε πλεόνασμα» γιατί βγαίνουμε στις αγορές; Αυτοί δεν μας έλεγαν ότι τώρα με το πλεόνασμα τελείωσαν τα βάσανά μας και δε θα χρειαζόμαστε δανεικά για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις;»
-17 Απριλίου 2014, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Χαλκίδα: «Κωμικοτραγική είναι και η διανομή προεκλογικού μερίσματος φιλανθρωπίας.  Με αυτό η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μοιράζει λίγα κατοστάρικα στα θύματα της πολιτικής του, κάτι που αποτελεί θηριώδη απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων, που όμοιά της δεν είδε ποτέ η Ελλάδα».
-29 Απριλίου 2014, Αλ. Τσίπρας, Ομιλία στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα «Έλληνες σηκωθείτε!»:
«Φτάνει πια με τα σκληρά μέτρα και τα ψεύτικα λόγια. Είναι ψεύτες όταν λένε ότι έχουν πλεόνασμα. Το πλεόνασμά τους είναι πλεόνασμα δυστυχίας και πόνου. Είναι ψεύτες όταν λένε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Ετοιμάζουν το τρίτο μνημόνιο, ενώ φέρνουν ήδη στη Βουλή με τη συνήθη διαδικασία του κατεπείγοντος το μεσοπρόθεσμο που επιβάλλει νέα αβάσταχτα μέτρα στις λαβωμένες πλάτες του λαού μας. Είναι ψεύτες όταν λένε ότι βγήκαν στις αγορές. Όλη η Ευρώπη γελάει με τα παραμύθια τους. Και γελάει πιο πολύ ο συνεταίρος του Σαμαρά και του Στουρνάρα, η GOLDMAN SACHS, που έστησε μαζί τους την παράσταση των αγορών και κέρδισε εκατομμύρια από το δικό μας υστέρημα. Είναι ψεύτες όταν υπόσχονται επίδομα φιλανθρωπίας από το πλεόνασμα του πλεονάσματος γιατί με το άλλο χέρι βάζουν τόσους φραγμούς ώστε ακόμα κι αυτό ελάχιστοι να το πάρουν. Είναι ψεύτες όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι βγήκαμε από τις αγορές με χρέος 120% και ξαναμπήκαμε σε αυτές με χρέος 175% Είναι ψεύτες όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπήκαμε στο μνημόνιο επειδή το έλλειμμα ήταν 14% και βγαίνουμε τώρα που ο έλλειμμα είναι 13,5%. Είναι ψεύτες όταν μιλάνε για ανάπτυξη στους πεινασμένους και για πρόοδο στους σακατεμένους».
-4 Μαΐου 2014, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Κοζάνη: «Θα αναγκαστεί να μιλήσει για το ψευτογενές πλεόνασμα, που ούτε ως αναφορά δεν υπάρχει στην έκθεση της EUROSTAT».
-6 Μαΐου 2014, Αλ. Τσίπρας σε ερωτήματα αναγνωστών της ιστοσελίδας της βρετανικής εφημερίδας Guardian, σε ερώτημα για το πλεόνασμα: «Πολιτικό κατασκεύασμα που βασίζεται στη βούληση της τρόικα να βοηθήσει στη διατήρηση της κυβέρνησης Σαμαρά στη θέση της».
-25 Μαΐου 2014, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Μυτιλήνη: «Κι εσείς ρωτάτε: Αυτούς τους μάθαμε. Τι επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και στη χώρα; Εμείς, φίλες και φίλοι, δεν έχουμε στις τσέπες μας ούτε δανεικά ευρώ, ούτε ψεύτικες ιστορίες επιτυχίας, ούτε πλεόνασμα του πλεονάσματος να σας μοιράσουμε. Εμείς δεν θεωρούμε τον ελληνικό λαό, λαό ηλιθίων».
-1 Σεπτεμβρίου 2014. Σκάι ρ/φ, Δ. Παπαδημούλης:  «Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να διαπραγματευτεί σκληρά και πίστευε ειλικρινά ότι «η Τρόικα φεύγει, το Μνημόνιο τελειώνει», θα έπρεπε να βάλει στην ατζέντα τα μεγάλα θέματα: το μη διαχειρίσιμο χρέος, το μη πραγματοποιήσιμο πρωτογενές πλεόνασμα και γενικά τη στροφή της πολιτικής, με την μεταφορά πόρων από τοκοχρεολύσια ή εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα προς την ανάπτυξη».
-13 Σεπτεμβρίου 2014, ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ: Ζήτησε άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με στόχο: Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο και «ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, «έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού».
-12 Νοεμβρίου 2014, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Το πού οδηγεί αυτή η πολιτική κι αυτό το πλεόνασμα δυστυχίας και οργής, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε».
-16 Μαρτίου 2015, Ευκλ. Τσακαλώτος, Ναυτεμπορική: «Δεν παρατείναμε το μνημόνιο, στη συμφωνία-γέφυρα δεν υπάρχει αναφορά στην 5η αξιολόγηση που θα ολοκλήρωνε το μνημόνιο. Ακυρώσαμε τον φετινό στόχο για 3% πρωτογενές πλεόνασμα».
-31 Μαρτίου 2015, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Βουλή:  «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα, μεγαλύτερο και από αυτό που ειπώθηκε για το success story, ότι δήθεν θα βγάζατε τη χώρα από το μνημόνιο. Θα βγάζατε τη χώρα από το μνημόνιο με πλεόνασμα 0,3%, ενώ είχατε υποχρέωση για 1,5%. Θα βγάζατε τη χώρα από το μνημόνιο με στασιμότητα κι όχι ανάπτυξη. Θα βγάζατε τη χώρα από το μνημόνιο με χρηματοδοτικό κενό μέσα στο 2015 26 δισεκατομμύρια, μείον τα 562 του πρωτογενούς πλεονάσματος 25,5 δισ. Θα βγάζατε τη χώρα από το μνημόνιο!»
-10 Φεβρουαρίου 2015, ομιλία Γ. Δραγασάκη στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης:  «Ρωτώ όλους και όλες εσάς. Υπάρχει εδώ μέσα κάποιος που να θεωρεί αυτόν το στόχο εφικτό; Υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι μπορούμε να εξοφλούμε το παλιό χρέος με το όποιο πλεόνασμα και ταυτόχρονα να επενδύουμε και να κάνουμε νέα ανάπτυξη, για την οποία μιλάμε; Αυτός ο στόχος πρέπει να γίνει αντικείμενο ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης».
-13 Φεβρουαρίου 2015, κυβερνητικό non paper: «Η κυβέρνηση εκτιμά ότι πολιτικές που απέτυχαν πρέπει να εγκαταλειφτούν. Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν κατηγορίες / δράσεις, όπως τα εργασιακά, το πρωτογενές πλεόνασμα και οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Η περιουσία του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να ξεπουληθεί. Αντιθέτως μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, για παράδειγμα, του ασφαλιστικού συστήματος».
-11 Ιουνίου 2015, Γ. Βαρουφάκης στη Βουλή: «Δεν υπάρχει καμιά συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα 1%. Ούτε πρόκειται να υπογράψει τέτοια συμφωνία. Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει δημοσιονομικά ασυνεπείς και μισανθρωπικές συμφωνίες».

www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)