Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα δείγμα ΕΥΘIΞΙΑΣ !!!

Που πρέπει να τονισθεί.

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ -πρώην σύμβουλος του Σπυρου Βούγια- μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της για να παρουσιάσει μία σειρά εκπομπών από την ΕΡΤ με τίτλο οι "Φυλές της Αθήνας" και αφού απο πολλούς θεωρήθηκε ως "προνομιακή" μεταχείριση, αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή της στο συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΡΤ .

Εύγε.
Μακάρι να είχαν και άλλοι τόση ευθιξία.

Δεν θέλει να αναλάβει την κουτσουρεμένη ομάδα...

Το να μήν δέχονται να υπακούσουν οι υπουργοί τον πρόεδρο της κυβέρνησης ώστε να κατέβουν υποψήφιοι για περιφερειάρχες (μικροί ... πρωθυπουργοί ... ) παρά τον ψυχολογικό πόλεμο και τις απειλές , το ζήσαμε και μάλιστα είδαμε και τις "τρομερές" τιμωρίες...

Αλλά να μήν δέχεται ο ηπίων τόνων  κ. Μιλτιάδης Παπαιωάννου να αναλάβει γραμματέας  της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν το φανταζόμασταν...

Ίσως βέβαια να έχει το δίκιο του γιατί του δίνουν μία κουτσουρεμένη ομάδα των 2/3ων αφού οι υπόλοιποι είναι στην κυβέρνηση...
Όπως και να έχει όμως το πράγμα είναι άλλο ένα πλήγμα στην εικόνα του κ. Γ.Α.Π.

Στην φάρμα των "ζώων" δεν είναι όλα ίσα...

Η περικοπή επιδομάτων και δώρων δεν ισχύει για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους!
Από το «μαχαίρι» εξαιρέθηκαν 150 υπάλληλοι, ναυτικό προσωπικό της πλοηγικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή η πρώην υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη και υπέγραψε και ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου.
Πώς έχει η ιστορία; Οταν ανακοινώθηκαν οι περικοπές, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής αντέδρασαν και ζήτησαν πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛτΚ) για το αν μπορούν να εξαιρεθούν από τα μέτρα. Το ΓΛτΚ τους απαντά στις 27/4/10 πως: «Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 3833/2010, τα πάσης φύσεως επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά, καθώς και τα με οποιαδήποτε άλλη ονομασία οριζόμενα και από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη προβλεπόμενα των υπαλλήλων του Δημοσίου μειώνονται κατά ποσοστά δώδεκα τοις εκατό (12%). Κατόπιν αυτών, η Πλοηγική Υπηρεσία, η οποία είναι Δημόσια Υπηρεσία, υποχρεούται να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες, από τις ανωτέρω διατάξεις μειώσεις». Υπογράφει ο διευθυντής Κ. Μπαζιώτης.
Τα πλοηγικά δικαιώματα
Από την απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου είναι σαφές ότι από τα μέτρα δεν μπορεί να εξαιρεθεί η πλοηγική υπηρεσία, η οποία πρέπει να επισημάνουμε πως ανήκε στο πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, διαθέτει δικό της «ειδικό λογαριασμό» και τα έσοδα προέρχονται από τα πλοηγικά δικαιώματα που καταβάλλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες για τα υπό πλοήγηση πλοία (μεγάλα φορτηγά, κρουαζιερόπλοια κ. λπ.). Εκεί υπηρετούν 150 άτομα. Συγκεκριμένα, ο καθαρός μισθός για τους αρχιπλοηγούς είναι 4.400 ευρώ, για τους πλοηγούς περίπου 3.700, για κυβερνήτες και μηχανοδηγούς περίπου 2.200 και για ναύτες καβοδέτες περίπου 1.800.
Με τις περικοπές που έγιναν στους δημόσιους υπαλλήλους, οι πλοηγοί υπολογίζεται πως έχαναν 11.500 ευρώ τον χρόνο! Ενώ κάτι λιγότερο είναι η αναλογία σε άλλες ειδικότητες.
Η αντίδρασή τους λοιπόν ήταν έντονη. Ξαναζητούν διευκρινίσεις από το Γενικό Λογιστήριο αυτή τη φορά για τα διάφορα επιδόματα, μήπως καταφέρουν τουλάχιστον να γλιτώσουν κάτι από αυτά. Η απάντηση που παίρνουν στις 4/8/2010 δεν αλλάζει από την προηγούμενη: «... σας πληροφορούμε ότι τα ειδικά επιδόματα ημεραργιών, υπερωριών και Σαββάτου δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των νόμων 3833/2010 και 3845/2010, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ρητά από σχετική διάταξη νόμου». Υπογράφει ξανά ο Κ. Μπαζιώτης.
Τα χρήματα των υπαλλήλων παρακρατούνται. Η αντίδραση είναι άμεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου των πλοηγών, σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων του πρώην ΥΕΝ Θεμ. Δασκαλάκης (κουμπάρος του Γ. Ανωμερίτη), αλλά και ο σημερινός πρόεδρος Στ. Φασουλής, ζητούν ακρόαση από την υπουργό Οικονομίας Λ. Κατσέλη η οποία τους υπόσχεται πως το αίτημά τους θα εξετασθεί. Οντως συντάσσεται τροπολογία (στο νομοσχέδιο για το καμποτάζ), που υπογράφουν οι δύο υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη στις 4 Αυγούστου (την ίδια ακριβώς ημέρα που εστάλη και η δεύτερη απάντηση του ΓΛτΚ) και η οποία επικαλούμενη παλαιότερη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (408/21-12-1993) εξαιρεί την υπηρεσία αυτή από τις περικοπές.
Η απόφαση του Συνεδρίου έλεγε μεταξύ άλλων: «Επειδή το προσωπικό των Πλοηγικών Σταθμών υπάγεται σε ειδικό μισθολογικό καθεστώς... οι βασικοί μισθοί τούτου καθορίζονται σε αντιστοιχία με τους μισθούς των πληρωμάτων των ελληνικών επιβατηγών πλοίων εσωτερικού, με συνέπεια κάθε αύξηση στις αποδοχές των τελευταίων να επιφέρει ανάλογη αύξηση στις αποδοχές των. Περαιτέρω για το προσωπικό αυτό που δεν μισθοδοτείται ή συνταξιοδοτείται σε βάρος του Δημοσίου Προϋπολογισμού, δεν ισχύουν οι εκάστοτε θεσπιζόμενες απαγορεύσεις ή περιορισμοί χορηγήσεως ή συνομολογήσεως αυξήσεων στις κάθε είδους αποδοχές των υπηρετούντων με οποιαδήποτε σχέση στο δημόσιο τομέα, παρά το ότι θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι...».
Οπως μας λέει ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλος, από ειδικούς λογαριασμούς πληρώνονταν μέχρι προ τινος και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι όπως είναι οι τελωνειακοί, στους οποίους έγιναν περικοπές! Επίσης, πώς εξηγείται ότι στα δύο προηγούμενα έγγραφά του το Λογιστήριο του Κράτους απαντά με σαφήνεια ότι δε μπορούν να εξαιρεθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι;

Και όμως χρειάζεται υπαλλήλους η Βουλή...

Ναι αυτή η βουλή που όποιος προλάβαινε διόριζε υπαλλήλους  των 16 μισθών , που όλοι ομολογούν πλέον  ότι είναι "πολλοί" οι υπάλληλοι , χρειάζεται τώρα  στενογράφους !!!

Πέραν της απορίας που δημιουργεί η χρήση στενογράφων εν έτι 2010 που όλα μπορούν να καταγράφονται και να ψηφιοποιούνται , τί κακή εντύπωση δίνει να διορίζονται στην βουλή άτομα μόνο και μόνο επειδή είναι προστατευόμενοι πολιτικών και να έχει ανάγκες από εξειδικευμένο προσωπικό η Βουλή (όπως των στενογράφων).

Το ΜΟΝΟ θετικό είναι ότι θα προσληφθούν  μέσω ΑΣΕΠ και δεν μπορεί να το αποσιωπούμε και να μήν το θεωρούμε θετικό βήμα...

Πλαφόν σε όλα τα στάδια ...

Δεν ξέρω αλλά μου ακούγεται λογικό...

Δεν μπορεί όταν από την στιγμή που αγοράζεται το Αργό Πετρέλαιο να μεσολαβεί η μεταφορά του (με πλοία) στα διυλιστήρια , η παραγωγή των καυσίμων ,  η πώληση των στις εταιρείες πετρελαιοειδών , η πληρωμή των φόρων στο δημόσιο , η μεταφορά στα πρατήρια προς πώληση(με Βυτία)   κι από όλο αυτό το κύκλωμα να θές να βάλεις ΟΡΙΟ τιμής μόνο στον τελευταίο κρίκο...
Δηλαδή στα πρατήρια...
Όχι ότι δεν υπάρχουν βενζινοπώλες που με διάφορα προσχήματα κερδίζουν πολλά χρήματα ανά λίτρο αλλά όταν βάζεις μία σταθερή τιμή σε όλους κάποιοι θα βγάζουν κέρδος (αν αγοράζουν φθηνότερα πό τις εταιρείες) και κάποιοι άλλοι δεν θα έχουν καθόλου κέρδος...
Πιο λογικό θα ήταν να έμπαινε πλαφόν ένα ποσό αριθμητικό  (πχ 4 λεπτά η 6 λεπτά ) κέρδους ανά λίτρο σε σχέση με το τιμολόγιο αγοράς.

1,17 Δισ. € πήρε από την αγορά η Ελλάδα...

Όπως λέγαμε και το πρωί ο στόχος ήταν το επιτόκιο να είναι κάτω από 5% πράγμα που επετεύχθη...

Πληρώσαμε κάτι παραπάνω από την προηγούμενη προσπάθεια...(4.82% έναντι 4.65%) αλλά τουλάχιστον κάτι πήραμε...

26 εβδομάδες είναι αυτές...


Υ.Γ: Το 90% του παραπάνω ποσού το έδωσαν Ελληνικές Τράπεζες...

Τι πληρώνουμε στα κόμματα...

Η τακτική κρατική επιχορήγηση των κομμάτων το 2009 έφθασε τα 68,2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούλιο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης. 


Το 2010 η τακτική επιχορήγηση των κομμάτων θα περιοριστεί σε 52,7 εκατομμύρια ευρώ, πάντα σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη. Αξιοσημείωτο είναι ότι η τακτική επιχορήγηση των κομμάτων στηρίζεται σε νόμο που προσδιορίζει ακριβώς τι δικαιούνται να εισπράξουν τα κόμματα. 
Ο περιορισμός του 2010, όμως, δεν έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά, δηλαδή δεν στηρίζεται πουθενά. Δεδομένου ότι τα κόμματα είναι παμφάγα και τα ποσά που λαμβάνουν δεν τους φθάνουν έχουν δανειστεί από τις τράπεζες (κυρίως την Αγροτική) ποσά που ισούνται με τις κρατικές επιχορηγήσεις τεσσάρων ετών
Γι’ αυτό δεν θα εκπλαγώ αν ο περιορισμός για το 2010 παραμείνει στα χαρτιά. 
Τα κρατικά λεφτά δεν τελειώνουν εδώ. Στην τακτική επιχορήγηση προστίθεται εκλογική επιχορήγηση, αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κ.λπ.
Προϋπόθεση για την κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος είναι να έχει συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές ποσοστό μεγαλύτερο από 1,5%. 
Στις εκλογές του 2009 τα κόμματα που πέρασαν το 1,5% συγκέντρωσαν περί τα 6,75 εκατ. ψήφους.
Το 2009 τα κόμματα εισέπραξαν 68,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 10,10 ευρώ ανά ψήφο.
Για το ζήτημα της υπερβολικής δαπάνης για τα κόμματα έχω γράψει και μιλήσει επανειλημμένως, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Ιούλιο επιχειρήθηκε στη Βουλή μια «νυχτερινή» αύξηση της επιχορήγησης που απετράπη την τελευταία στιγμή.
Δεν θα ξαναέγραφα, αν την περασμένη Τρίτη δεν είχα λάβει μέρος σε μια συνάντηση της Διεθνούς Διαφάνειας που επεξεργάζεται διάφορες ιδέες για το πολιτικό χρήμα και τη χρηματοδότηση των κομμάτων όπου πληροφορήθηκα ότι στη Γερμανία το κράτος επιχορηγεί τα πολιτικά κόμματα που πέρασαν το 0,5% με 0,70 ευρώ ανά ψήφο.


Έκθεση Ιδεών...


Του Δ. Καμένου
Στην Ελευθεροτυπία.

Ωραίες «κατακτήσεις»!

ΧΘΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ τα σχολεία σε συνθήκες (όπως πάντα) εθνικού γεγονότος. Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλη πολιτισµένη χώρα στον κόσµο όπου η σχολική χρονιά αρχίζει µε τους πολιτικούς αρχηγούς, τους υπουργούς, τον Αρχιεπίσκοπο και δεν ξέρω ποιους άλλους προύχοντες να συνοδεύουν τους µαθητές στα θρανία. 
ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ; Ασφαλώς. Μιας υπερβολής που δεν εκδηλώνεται µόνο µε το άνοιγµα των σχολείων. Μήπως ξέρετε καµία άλλη χώρα στον κόσµο όπου γίνεται εθνικό ζήτηµα ποιοι, πόσοι και πώς µπαίνουν στα Πανεπιστήµια; Οπου εφηµερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ασχολούνται µε τα θέµατα των εισαγωγικών εξετάσεων; Οπου εκδίδονται κανονικά ανακοινωθέντα για το ποια θέµατα είναι βατά και ποια δύσβατα; Αυτά δεν συµβαίνουν ούτε στη Ζιµπάµπουε! 

ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, δυστυχώς, στην Ελλάδα. Οπου για κάποιον περίεργο λόγο, η εκπαίδευση συγκεντρώνει όλες τις παθογένειες της κοινωνίας. Ακόµη και έναν συνδικαλισµό του χειρότερου είδους. 

ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ µου µια ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά µε τον βαρύγδουπο τίτλο «Υπερασπίζουµε τις κατακτήσεις µας!». Τι ακριβώς υπερασπίζονται; Ακούστε προσεκτικά... 

«ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ άδεια από τη διεύθυνση για να αποχωρήσουµε από το σχολείο» – πράγµα που σηµαίνει ότι πηγαινοέρχονται στο σχολείο όποτε τους γουστάρει... 

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ υποχρεωτικό ωράριο 8-2» – δεν θέλουν να δουλεύ ουν ούτε καν εξάωρο, δηλαδή! 

Σήμερα βγαίνει ξανά στις αγορές...

Με στόχο περί το 1 Δισ.€ και επιτόκιο ΚΑΤΩ του 5% βγαίνει η Ελλάδα σήμερα ξανά στις αγορές...

Το ποσό δεν είναι μεγάλο και αναμένεται να καλυφθεί άνετα αλλά αμφιβολίες υπάρχουν για το πόσο είναι εφικτή η προσφορά με επιτόκιο χαμηλότερο του 5%...

Αργότερα μέσα στην μέρα θα επανέλθουμε στο θέμα .

e-Επιλογές της 13/09/2010

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)