Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Το ασφαλιστικό ως ευκαιρία...

Tης Μιραντας Ξαφα*

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που κατατέθηκε στη Βουλή στοχεύει στη δημιουργία «ενιαίου, κοινωνικά δίκαιου καθεστώτος συνταξιοδότησης, με κοινές προϋποθέσεις και όρους για όλους τους ασφαλισμένους». Δυστυχώς δεν πρόκειται να πετύχει αυτόν τον στόχο, διότι διατηρεί την προνομιακή μεταχείριση κάποιων συντεχνιών με ισχυρά ερείσματα στο πολιτικό σύστημα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το νομοσχέδιο έχει πολλά θετικά στοιχεία εφόσον περιλαμβάνει διατάξεις που θα συμβάλουν αποφασιστικά στη βιωσιμότητα του συστήματος, όπως προβλέπει το Μνημόνιο ΔΝΤ - Ε. Ε. Τέτοιες διατάξεις είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 65 χρόνια και ο περιορισμός ειδικών ρυθμίσεων που μειώνουν σημαντικά τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης (μητέρες ανηλίκων, «βαρέα & ανθυγιεινά», συντάξεις αναπηρίας κ. λπ.). Το σύστημα γίνεται επίσης πιο στοχευμένο προς όσους έχουν πραγματική ανάγκη με τη μετατροπή της 13ης και 14ης σύνταξης σε επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στην παροχή συντάξεων στις ανύπαντρες θυγατέρες και την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης στις υψηλές συντάξεις. Επίσης θετική είναι η δημιουργία ενιαίου κέντρου ελέγχου και πληρωμής των συντάξεων και ενιαίου φορέα διαχείρισης των αποθεματικών, που μπορούν να περιορίσουν σημαντικά το διοικητικό κόστος. Ο κατακερματισμός του σημερινού συστήματος εκτρέφει την αδιαφάνεια και επιτρέπει τη διατήρηση προνομίων των λίγων εις βάρος των πολλών, που αδικούνται συστηματικά.

Η αλήθεια δεν παραχαράσσεται...

Δείτε πιο κάτω, απόσπασμα της μελέτης της Ε.Ε : " Public finances in EMU - 2010 "
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα στοιχεία της μελέτης παρέχεται και μια γραφική ανάλυση, ανα έτος, της εξέλιξης του χρέους ανα χώρα.
Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπετε την ανάλυση του χρέους στην Ελλάδα από το 1970 μέχρι το 2008.

Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι από 1981 μέχρι το 1991 σε 10 χρόνια το χρέος από 25 % του ΑΕΠ, εκτοξεύτηκε στο 75 % !!!
Δηλαδή 300 % αύξηση του χρέους μέσα σε 10 χρόνια ΠΑΣΟΚ.  Από το 1991 ως το 94 παρατηρήθηκε αύξηση από το 75 % στο 100% του ΑΕΠ, ήτοι 33 %.
Έκτοτε υπήρχε σταθεροποίηση του χρέους και μια πτωτική τάση από 2001 ως 2008.
Αυτά τα παρουσιάζουμε γιατί: Η  αλήθεια δεν παραχαράσσεται



Στο επόμενο διάγραμμα βλέπετε την προοπτική του χρέους σε 3 περιπτώσεις (υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας, και περιπτώσεις διολίσθησης με μοντέλα ρίσκου).

Στην 1η καμπύλη εάν και εφόσον δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις το χρέος θα είναι 95 % του ΑΕΠ, δηλαδή θα επανέλθει στα επίπεδα του 2007. 




Κατάρρευση Αγοράς και Εσόδων...

Από την Ειδησεογραφία:
Μείωση 39,3% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο, έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα, καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 14.790 καινούρια οχήματα. Κατά μέσο όρο, τους αντίστοιχους μήνες της περιόδου 2004-2009 ταξινομούνταν 27.237 νέα αυτοκίνητα. Με βάση αυτά τα επίπεδα, η κάμψη της αγοράς αγγίζει το 45,7%. Η πτώση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου δεν αφορά μόνο τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, αλλά όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες (μικρά, μεσαία κ.λπ.). Συνέπεια αυτής της πρωτοφανούς κάμψης είναι η συρρίκνωση σε ένα χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις και απασχολούνται σχεδόν 90.000 εργαζόμενοι ανά την επικράτεια. Από έρευνα απασχόλησης που διενεργήθηκε στα επίσημα σημεία πώλησης και συντήρησης σε όλη τη χώρα, σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2008, διαπιστώθηκε ότι ως τον περασμένο Μάρτιο η απασχόληση μειώθηκε κατά 9%. Δεδομένου επίσης ότι η φορολογία επί των πωλήσεων των αυτοκινήτων είναι σημαντική, η πτώση της αγοράς αυτοκινήτου έχει οδηγήσει σε πολύ μεγάλη απώλεια εσόδων από το τέλος ταξινόμησης και τον ΦΠΑ. Η υστέρηση υπολογίζεται για το 2010 ότι θα υπερβεί τα 300 εκατ. ευρώ, ως προς τους -ήδη χαμηλούς- στόχους που είχαν τεθεί στο φετινό προϋπολογισμό. Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων επισημαίνει ακόμη μια φορά ότι υφίστανται τεκμηριωμένες προτάσεις/μέτρα που μπορεί να ληφθούν από την Πολιτεία και να περιορίσουν την πτώση της αγοράς αυτοκινήτου σε «λογικά» επίπεδα (για παράδειγμα σε 25% αντί 50% που ισχύει), δίχως ανάγκη κρατικής βοήθειας...


Σημείωση Αντίλογου :
Θα περίμενε κανείς ο Υπ. Οικονομικών βλέποντας την ΥΣΤΕΡΗΣΗ κατά 300 εκ. Ευρώ να ζητούσε από τον Πρωθυπουργό εκλογίκευση της φορολογίας όχι μόνο για να ισορροπήσει η αγορά του αυτοκινήτου αλλά

Πάγκαλος, ΑΓΡΟΓΗ και ο βαθύς ύπνος της ΝΔ...


Μπράβο στον Αντιπρόεδρο !!!

Όπου τους βρίσκει "Ξεβράκωτους" τους "Δημοσιεύει τις φωτογραφίες" (η αλλιώς τις "Φωτογραφικές Προσλήψεις")...

Είναι μάλλον προφανές ότι επί διακυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια ΔΕΝ θα έγινε ΠΟΤΕ κάτι ανάλογο γιατί η "Εκδικητική Δεξιά" θα το είχε φέρει στο φώς...

Εκτός και αν "Κοιμόταν" η "Εκδικητική Δεξιά"...

Αναδημοσιεύω από taxalia:

Το βίντεο με τις αποκαλύψεις Πάγκαλου στο MEGA για τους διορισμούς "ημετέρων", το είδατε στο Πάγκαλος vs ΑΓΡΟΓΗ: Τα 'πε χύμα ο Αντιπρόεδρος (βίντεο)

Οι προσλήψεις έγιναν χωρίς ΦΕΚ, με μια απλή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ανώνυμης Εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ, με ανάρτηση την...
Τρίτη 4 Αυγούστου στον ιστοσελίδα της (www.agrogi.gr) την πρόσκληση ( πατήστε Νέα) χωρίς όμως να αναφέρει τον αριθμό των προς κάλυψη θέσεων ούτε τη χρονική διάρκεια των συμβάσεων. και έλεγε χαρακτηριστικά:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τα βιογραφικά τους έως τις 10/08/2009, στο Fax: 210-3488601 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@agrogi.gr.

Δείτε την εδώ: agrogi


Για λόγους δεοντολογίας, πρέπει να αναφέρουμε και τις απαντήσεις Χατζηγάκη:

η απάντηση του κ.Σωτήρη Χατζηγάκη


Με σημερινή του ανακοίνωση ο τρικαλινός βουλευτής της Ν.Δ. μιλά «για ρεβανσιστικές προθέσεις» της νέας υπουργού «που μας θύμισαν το παλαιό, «καλό», πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ των αρχών της δεκαετίας του ʼ80».
Ο κ. Χατζηγάκης κάνει λόγο για «απειλές της κας Μπατζελή με διώξεις και διωγμούς των εργαζομένων στην ΑΓΡΟΓΗ, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι δήθεν οι προσλήψεις «είναι ανύπαρκτες» και ότι «δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει απόφαση, δεν τηρήθηκαν διαδικασίες»».

Το μαντρί, τα πρόβατα και ο λύκος..

Κάποτε, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση και η ΝΔ ως κυβέρνηση σπαρασσόταν από εσωκομματικές συγκρούσεις και διαφωνίες για βασικά νομοσχέδια, η μόνιμη επωδός ήταν εκλογές γιατί υπάρχει δυσαρμονία κυβέρνησης – πολιτών.
Τότε πολλά πράσινα στελέχη μιλούσαν για διάλυση, για κομματική πειθαρχία που δε συνάδει με δημοκρατικό κόμμα, για κλειστό κλαμπ στο Μαξίμου που λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να βλέπει τι θέλει η κοινωνία.
Μιλούσαν για....
κομματική γυάλα που αποφασίζει και διατάζει χωρίς να μπορεί να αφουγκραστεί στον παλμό των ψηφοφόρων.
Τέλος, μιλούσε το ΠΑΣΟΚ για ανοιχτά κόμματα, χωρίς αποκλεισμούς, με ελεύθερες φωνές των βουλευτών που δεν θα εμποδίζονταν από κανέναν να εκφραστούν.
Θυμόμαστε όλοι τον Γ. Παπανδρέου να μιλά για ενδυνάμωση του ρόλου του βουλευτή ο οποίος δε θα είναι απλά κάποιος που θα χειροκροτεί και θα ψηφίζει ότι του πασάρουν, χωρίς πολλές φορές να το έχει καν διαβάσει. Να μη μιλήσουμε δε για το όραμα της συμμετοχικής δημοκρατίας όπου με δημοψηφίσματα ο κόσμος θα αποφάσιζε κρίσιμα για τη ζωή του και το μέλλον του θέματα.

Τέτοιες δηλώσεις εξευτελίζουν την Ελλάδα!!!

Tις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη στο Βερολίνο περί αποζημιώσεων των τουριστών σε περίπτωση απεργιών ή διαδηλώσεων τις γνωρίζετε υποθέτω...

Υποτίθεται ότι αυτές οι δηλώσεις θα ... καθησύχαζαν τους υποψήφιους επισκέπτες της χώρας και θα "έσβηναν" τους όποιους ενδοιασμούς μπορεί να είχαν...

Σωστά ;;;
Ε λοιπόν ΟΧΙ !!!


ΛΑΘΟΣ "φωνάζει" ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW).

Χαρακτηρίζει Απαράδεκτες και Βλαπτικές τις δηλώσεις αυτές λέγοντας:
Quote
«Οι δηλώσεις του κ. Νικητιάδη ότι η Ελλάδα προγραμματίζει νόμο για την ανάληψη αποζημιώσεων σε τουρίστες, εάν αυτοί πέσουν θύματα διαδηλώσεων ή απεργιών, ούτε καθησυχάζουν τον γερμανό τουρίστα, αλλά και ούτε τιμούν την χώρα.

Ήπια ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις Δηλώσει Πάγκαλου...

Δεν είπε τίποτα που δεν έχει  ξαναπεί για τον κ. Πάγκαλο το ΚΚΕ ...

Στην ανακοίνωσή του σχολιάζει τις δηλώσεις του (Ίσως να έχει δίκιο ο κ. Πάγκαλος...) ώς εξής :


"Γεννήθηκαν νέοι Γκέμπελς. Το μόνο που δεν έχει πει ακόμα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Ειδικά ο κ. Πάγκαλος με όσα είπε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και στον τηλεοπτικό σταθμό "MEGA", αποκαλύπτει για... άλλη μια φορά με την ΚΥΠατζήδικη φρασεολογία του ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη για κάθε είδους προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος.
Είναι επικίνδυνοι, οι εργαζόμενοι πρέπει να αγρυπνούν."

Αυτό δεν είναι διακυβέρνηση, αλλά διεκπεραίωση...

Εκτός από την πιστοποίηση ότι στην Ελλάδα του 2010 δεν ισχύει το «σφάξε με αγά μου ν΄ αγιάσω», οι χθεσινές δημοσκοπήσεις περιλαμβάνουν καμπάνες για το τραγικό έλλειμμα επικοινωνίας που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Οι συνεχείς παλινωδίες στο περιεχόμενο νομοσχεδίων (Ασφαλιστικό, Εργασιακό, λιτότητα) που αλλάζουν δραματικά τη ζωή των ανθρώπων, δεν προκάλεσαν μόνο σύγχυση, αλλά και απογοήτευση, και θυμό, και οργή. Γιατί απλούστατα κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους εξηγήσει γιατί γίνονται όλα αυτά, ποιος φταίει και τι προοπτική υπάρχει. Αντίθετα αφέθηκαν οι άνθρωποι στη μοίρα τους, να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο εξαιτίας των συνεχών κυβερνητικών «γράψε- σβήσε». Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Επειτα από 9 μήνες διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει 20 ποσοστιαίες μονάδες!

Ίσως να έχει δίκιο ο κ. Πάγκαλος...

Ίσως το ΚΚΕ να "Ψάχνει" για κάποιον "Ήρωα" που θα επανασυσπειρώσει την αριστερά που μένει στάσιμη παρά τις αντιδράσεις των πολιτών στα μέτρα...
Συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος είπε :"Οταν ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία υπάρχει ένα ερώτημα, αν θα του κάνεις το «χατίρι». Είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό. Το πρόβλημα είναι, βέβαια, ότι οι νεκροί που υπάρχουν είναι από την άλλη πλευρά.

Οι νεκροί της Μarfin που κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο ταυτόχρονα και ο αστυνομικός που πρόσφατα δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κ. Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της. "

Είπε και άλλα ο αντιπρόεδρος , όπως ότι "... βεβαίως πιστεύω ότι το ΚΚΕ θα συμμαχήσει πέρα για πέρα με τη Ν.Δ. όπως το κάνει όλα τα χρόνια. Η σταθερή άποψή μου είναι ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική συμμαχία με τη Ν.Δ. "

Θα φαγωθούν μεταξύ τους τα "μπουμπούκια" στο τέλος ...

Ο μεν ένας είναι "Μουτζαχεντίν" του Λαϊκίστικου και Σπάταλου ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και τα "πήρε" με το ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο του Λαϊκίστικου και Νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ του Γιώργου...

Γράφει πύρινες αναρτήσεις στο Blog του όπως την παρακάτω κατηγορώντας τους "Συντρόφους" του...

Quote
Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ
Στις 8 Ιουλίου 2010 πεθαίνει το ΠΑΣΟΚ!

Σε λίγες ημέρες, Πέμπτη 8 Ιουλίου, το ποίμνιο (πείτε το και κοπάδι) των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δίχως καμία λαϊκή εντολή, κόντρα στη θέληση του λαού αλλά και των ψηφοφόρων τους, θα ψηφίσουν "πειθαρχημένα" ό,τι τους φέρει ο Λοβέρδος! Θα ψηφίσουν την μετατροπή των Ελλήνων σε δούλους, θα ψηφίσουν την καταδίκη των συνταξιούχων σε βέβαιο θάνατο.


Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα, αλλά αυτό σε λίγες ημέρες τελειώνει και μαζί του τελειώνει και το ΠΑΣΟΚ. Για κάποιους από εμάς το ΠΑΣΟΚ είχε τελειώσει το 1996 σαν ανέλαβε πρόεδρός του ο Σημίτης. Για κάποιους από εμάς δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ αναστήθηκε με την εκλογή του Γιώργου ως προέδρου του, μετά την αναμέτρησή του με τον Βενιζέλο. Τελικώς, για να μην έχουμε αυταπάτες, το ΠΑΣΟΚ "πέθανε" το 1996.

e-Επιλογές της 05/07/2010

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)