Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Αναμενόμενο και αυτό....


Και στο βάθος…ποινικές ευθύνες ...για το έλλειμμα!

Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και την επίσημη θέση της ευρωπαϊκής αρχής ότι τα στοιχεία για το Έλλειμμα που έδινε η Ελληνική στατιστική αρχή είναιανακριβή.
Οι επικεφαλής της Ε.Ε. θα αποφανθούν στις 3 Δεκεμβρίου αν το υπερβολικό Έλλειμμα που ενδεχομένως να υπερβαίνει το 12%, οφείλεται στην οικονομική κρίσηή στην κακοδιαχείριση.
Στη δεύτερη περίπτωση θα ανοίξει ο δρόμος για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών ενδεχομένως και σε πολιτικά πρόσωπα. Ό,τι δεν έκανε δηλαδή το 2004 ο Καραμανλής ο οποίος παρέλαβε καταγεγραμμένο Έλλειμμα 1,2% ενώ στην πραγματικότητα ήταν7,7%, θα το κάνει τώρα ο Παπανδρέου.



Σημείωση Αντίλογου :

Αν μη τι άλλο , ποινικές ευθύνες έχει (διαχρονικά) η στατιστική υπηρεσία.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι υπάλληλοι ΚΑΝΕΝΟΣ κόμματος και ορκίστηκαν να υπηρετούν τον πολίτη.
Είναι ΑΔΙΑΝΌΗΤΟ να μήν υπάρχουν πραγματικά στατιστικά στοιχεία .

Ποινικές ευθύνες έχει και η Τ.τ.Ε που αναλόγως ποιος κυβερνά αυξάνει και μειώνει το έλλειμμα κατά το δοκούν.

Όσον αφορά τις Πολιτικές ευθύνες , στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα................
Δεν λέω ΤΙΠΟΤΑ άλλο............................

Ζαν Κλώντ Γιούνκερ : "GAME OVER".........

ΠΗΓΗ: ana-mpa


Κρίσιμες συναντήσεις
   Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την οικονομία παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης (ΕUROGROUP), κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με κοινοτικούς παράγοντες.

    Σήμερα στη σύνοδο του ECOFIN θα προσπαθήσει να πείσει τις Βρυξέλλες, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αξιόπιστο και ρεαλιστικό σχέδιο με μόνιμα και διαρθρωτικά μέτρα, ενώ θα επιχειρήσει να δοθεί πίστωση χρόνου, με τριετή παράταση στο χρονοδιάγραμμα μείωσης του ελλείμματος (στα τέλη του 2012 αντί στα τέλη του 2009).

    Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και την ελπίδα ότι μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί αυτή να εισέλθει στην οδό της δημοσιονομικής εξυγίανσης εξέφρασαν από το Λουξεμβούργο, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, ο πρόεδρός του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, ο επίτροπος Χουακίν Αλμούνια και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλώντ Τρισέ.

    Αναφερόμενοι στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στις συναντήσεις που είχαν με το νέο υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι κοινοτικοί ιθύνοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και για την απόλυτη - όπως ανέφεραν - διάψευση των στατιστικών στοιχείων της προηγούμενης κυβέρνησης. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ, οι κοινοτικοί ιθύνοντες δεν θέλησαν να προβούν σε κανένα σχόλιο, λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο του Δεκεμβρίου.

    Με αφορμή τέλος την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο επίτροπος Χουακίν Αλμούνια εξέδωσε την κάτωθι γραπτή ανακοίνωση: "Συναντήθηκα σήμερα για πρώτη φορά με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον συνεχάρη για τον διορισμό του και του ευχήθηκα καλή επιτυχία για τις δύσκολες υποχρεώσεις του. Τον Απρίλιο το συμβούλιο ζήτησε από την Ελλάδα να υιοθετήσει μέτρα για την μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2010. Σήμερα αυτός ο στόχος είναι ξεκάθαρα ανέφικτος. Το δημοσιονομικό έλλειμμα φέτος θα είναι υψηλότερο από το στόχο τον οποίο είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση (3,7%) μία εξέλιξη η οποία μόνο εν μέρει μπορεί να αποδοθεί στην χειρότερη από την αναμενόμενη εξέλιξη της οικονομίας. Είμαι επίσης βαθύτατα ανήσυχος για τις σημαντικές νέες στατιστικές αποκλίσεις. Η υιοθέτηση ενός φιλόδοξου δημοσιονομικού προγράμματος σταθεροποίησης για τα επόμενα χρόνια που να συνοδεύεται από ένα συνολικό πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Ελλάδα. Ελπίζω πραγματικά ότι η προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2010, θα αποδεικνύει αυτή την αποφασιστικότητα για την αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών σε βιώσιμο δρόμο".


Σημείωση αντίλογου :


Τόσα χρόνια οι "κουτόφραγκοι" Ευρωπαίοι φωνάζουν ότι ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία της χώρας μας.

Η οικονομία μας βαίνει συνεχώς συρρικνούμενη σε παραγωγή και έχει εδώ και δεκαετίες μετατραπεί σε μία οικονομία μεταπρατών ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ προϊόντων και παροχής (ΜΕΤΡΙΩΝ) υπηρεσιών.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου έχει  πλέον μόνιμή τάση (αυξητική δυστυχώς) και τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία θα παραμείνει έτσι (ακόμα και σήμερα να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις απαιτείται βάθος δεκαετίας για να φανούν σημαντικά αποτελέσματα)  αφού η αυξητική τάση του Ευρώ προς τα λοιπά νομίσματα είναι σταθερή και δεν φαίνεται άμεσα αλλαγή τάσης.

ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε στην πράξη για να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές , οι πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κατασπατάλησαν τον πακτωλό χρημάτων που έρεε από την Ευρωπαϊκή Ένωση  σε δημιουργία νέων "τζακιών" και σε φιέστες χωρίς ουσία , οι οικουμενικές κυβερνήσεις αλλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχαν άλλες προτεραιότητές (ήταν η εποχή που άλλαζε ο χάρτης της Ευρώπης ) , η κυβέρνηση Σημίτη αρίστευσε στην δημιουργική λογιστική (που στην ουσία είναι κρύψιμο των σκουπιδιών κάτω από το χαλί...) και φθάνουμε στην κυβέρνηση Κ.Καραμανλή.

Δυστυχώς η επανίδρυση του κράτους ήταν μόνο στα λόγια. 
ΚΑΜΙΑ ουσιαστική αλλαγή , ΚΑΝΕΝΑ διαρθρωτικό μέτρο. ΟΥΤΕ την απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν τόλμησε...

Ο φόβος (ΝΑΙ ΦΟΒΟΣ) για το τι θα ακολουθήσει από τα αριστερά κομματα που θα σπεύσουν εξαντλώντας τον λαικισμό τους να μετατρέψουν σε ψήφους προς αυτά την δυσαρέσκια του κοιμώμενοι τον ύπνο του δικαίου ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ , αλλά και η καταστροφική αντιπολίτευση που άσκησε το ΠΑΣΟΚ έφεραν την χώρα στο σήμερα.

Στο σήμερα που ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ λέει ξεκάθαρα "GAME OVER".........

Πρέπει να ΠΕΙΣΟΥΜΕ...


Επειδή πρέπει να λέμε και τα θετικά οφείλω να σχολιάσω την αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου για την φορολογία όλων των Ελλήνων.

Ο κ. Παπανδρέου έχει καταλάβει ότι η μοναδική ελπίδα για ανάκαμψη της κατηφόρας των ελλειμμάτων και της δημοσιονομικής αταξίας είναι η σύλληψη της φοροδιαφυγής.

Σιγά το πρωτότυπο θα  μου αντιτείνετε ...

Σίγουρα δεν είναι πρωτότυπο , από τότε που θυμάμαι την πολιτική ζωή της χώρας όλοι οι πρωθυπουργοί και όλοι οι υπουργοί οικονομικών προσπαθούν να συλλάβουν την φοροδιαφυγή.

Αυτό που μου άρεσε ήταν που είπε ότι "Πρέπει να ΠΕΙΣΟΥΜΕ" του Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους.

Εκεί είναι νομίζω όλη η ουσία.

Ο Έλληνας πρέπει να ΠΕΙΣΘΕΙ ότι πληρώνοντας τον φόρο που του αναλογεί , στην ουσία βοηθά τον εαυτό του , το παιδί του , τους συνταξιούχους γονείς του.

Σωστά επικέντρωσε ο Πρωθυπουργός το πρόβλημα στην πειθώ.
Το ερώτημα πλέον είναι με ποιους τρόπους θα πεισθούν οι Έλληνες;;;

Σίγουρα χρειάζονται αποφάσεις που θα πονέσουν και θα μειώσουν την εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ .
Το ευτύχημα για τον κ.Παπανδρέου είναι ότι από την πλευρά της Ν.Δ δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην εφαρμογή των μέτρων που θα απαιτηθούν.
Η Ν.Δ σαν υπεύθυνο κυβερνητικό κόμμα , ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και από το βήμα της βουλής,  έδωσε στήριξη στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ΤΟΛΜΗΣΕΙ να λάβει το Υπ. Οικονομικών.

Το δύσκολο λοιπόν δεν είναι τα μέτρα που θα ληφθούν συντομότερα απ΄ ότι νομίζουν ορισμένοι αλλά η δημιουργία φορολογικής συνείδησης.

Θα θυμάστε τις διαφημίσεις που είχαν παίξει για κάποιο διάστημα στην ΤV επί κυβερνήσεως Ν.Δ.
Θα θυμάστε επίσης και πόσο λοιδορήθηκαν από εφημερίδες , γελοιογράφους , δημοσιογράφους blogers κλπ.

Το στοίχημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι να καταφέρει να μήν επαναληφθεί το ίδιο στις δικές της προσπάθειες.
Φυσικά δεν φθάνουν μόνο οι διαφημίσεις και οι αυστηρές ποινές , ο πολίτης πρέπει να έχει και κίνητρα .

Για να "κυνηγήσει" ο Έλληνας την απόδειξη από την ταβέρνα , τον υδραυλικό , τον ηλεκτρολόγο , τον έμπορο κλπ πρέπει να έχει μεγαλύτερο κέρδος από το πιθανό χωρίς απόδειξη.

Είναι φυσικό όταν πρέπει να πληρώσεις για μία επισκευή στον υδραυλικό και σου ζητά 100€ χωρίς απόδειξη η 140€ με απόδειξη να προτιμήσεις να πληρώσεις μόνο τα 100€  , αφού ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις την απόδειξη στην φορολογική σου δήλωση,  τα οφέλη είναι ψιχία και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν την διαφορά των 40€.

Ακόμα χειρότερα με τις αποδείξεις των εστιατορίων , καφετεριών κλπ.

Η λύση ίσως είναι η συνολική χρήση των αποδείξεων ώστε να μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα του κάθε φορολογούμενου. Με την αύξηση της "πίτας" θα αυξηθούν τα έσοδα και κυρίως θα αυξηθεί ο ΦΠΑ .
Στην κατάσταση που έχει φθάσει η Ελληνική οικονομία μόνο με ανατροπή της σημερινής κατάστασης υπάρχει ελπίδα και ανατροπές δεν γίνονται με έκτακτες εισφορές , αύξηση του ΦΠΑ και μερικές "καμπάνες" σε κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Θα τολμίσει το οικονομικό επιτελείο;;;
Οψόμεθα...
.

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)