Ρητορικό το ερώτημα. Δεν μπορεί κανείς να απαντήσει. Αν μπορούσαν δεν θα ανακοίνωναν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ την ίδια ακριβώς χώρα που η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωνε τέτοιον θηριώδη πληθωρισμό.
Αν μπορούσαν να μας απαντήσουν, τότε θα ήταν σε θέση να καταλάβουν ότι χρόνια τώρα οι υπερχρεωμένες και με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ΔΕΚΟ τους έχουν εξελιχθεί σε επιχειρήσεις κοινής… βλάβης.
Αν μπορούσαν να μας απαντήσουν, θα καταλάβαιναν ότι οι ΔΕΚΟ, μεταξύ άλλων, κρατάνε ψηλά τον πληθωρισμό.
Και κυρίως, αν μπορούσαν να μας απαντήσουν, δεν θα… ρωτούσαν εμάς. Συνέβη και αυτό. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο υπουργός Ανάπτυξης κράτησε για τον εαυτό του τον ρόλο του παρατηρητή, μιλώντας για κερδοσκοπία – αυτό το ξέραμε – και προειδοποιώντας ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν αυστηρά – αυτό ακόμη το περιμένουμε.
Αλλά δεν περιορίστηκε στα «θα» - αυτά άλλωστε είχαν ακουστεί και προεκλογικά. Μας ρώτησε κιόλας για ποιον λόγο τα ίδια προϊόντα πωλούνται στην Αθήνα κατά 30% ακριβότερα από ό,τι στο Παρίσι.
Γενικά για τα χάλια της οικονομίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε απλώς ότι «υπήρχε μια αίσθηση γενικευμένη ότι η οικονομία ήταν χάλια, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα φθάναμε στην πόρτα του Νομισματικού ταμείου. Εγώ ποτέ δεν το πίστευα αυτό».
Δεν είναι αλήθεια.
Από τον Νοέμβριο του 2008, με συνέντευξή του στα «Νέα», ως τομεάρχης ανάπτυξης τότε είχε υποσχεθεί άμεση ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών με τον περιορισμό της «κρατικής ακρίβειας» που είχε επιβάλει η τότε κυβέρνηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.
Προχθές, ως υπουργός αποδέχθηκε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Είχε επίσης υποσχεθεί μείωση των τιμών αγαθών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης κατά 8%-10%, «δεδομένου ότι υπάρχει ραγδαία αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών σε πρώτες ύλες και καύσιμα, που δεν «περνάει» στην ελληνική αγορά».
Είχε επίσης υποσχεθεί εξάλειψη της διαφοράς πληθωρισμού από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, μέσα από τη εξυγίανση των αγορών.
Είχε επίσης προαναγγείλει ριζική αναδιάρθρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για καλύτερη εποπτεία της αγοράς με σκοπό τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού.
Να με συγχωρείτε για πότε τα είχε υποσχεθεί όλα αυτά. Και μιλούσε μόνο για λογαριασμό του, οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει; Δεν νομίζω. Νομίζω ότι μιλούσε εξ ονόματος του κόμματός του, το οποίο θα τα έκανε όλα αυτά, αλλά έχει περάσει ένας χρόνος και βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή.
Δεν είναι επίσης αλήθεια ότι δεν γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας. Τον Σεπτέμβριο του 2009, σε συνέντευξή του στην Real News, δήλωνε: «Ξέρουμε ότι η χώρα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας και με βάση αυτή τη γνώση έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση με κεντρικό στοιχείο την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας».
Θα μας πουν τελικά πότε λένε την αλήθεια και πότε όχι;
Πηγή :www.Elzoni.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου