Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Ο 12λογος κατά του ψεύτη ...

Παρακολουθώ καθημερινά τις εκπομπές στην Τι Βι όπου αντιμάχονται υποψήφιοι βουλευτές. Και μού ‘ρχεται να ορμήσω μέσα από την οθόνη, να κάτσω στη θέση απέναντι από τον συριζέο και να του βγάλω ξινά τα ψέματα που αραδιάζει ανενόχλητος. Πανεύκολα. Γιατί οι ανθυποψήφιοί του είναι ανίκανοι, αδιάβαστοι, άνευροι, οι περισσότεροι. Έτσι αποφάσισα κι έγραψα τον δεκάλογο- μπούσουλα που ξεβρακώνει κάθε συριζέο και τα ψέματά του. Γιατί και οι πολίτες πάνε με τον εξυπνάκια. Δεν πάνε με τον λαπά.

Οι συριζέοι υποψήφιοι έχουν καταπιεί όλοι την ίδια κασέτα. Παπαγαλίζουν τα ίδια παραμύθια, δασκαλεμένοι από το κόμμα. Γιατί, το κόμμα είναι από χρόνια άπιαστο στην προπαγάνδα και στην τέχνη να κάνει το μαύρο άσπρο. Με απύθμενο θράσος. Διδάσκοντας τους οπαδούς και τα στελέχη του επίσης και πώς να διακόπτουν τον άλλον ομιλητή όταν λέει κάτι που τους ταπώνει ή κερδίζει πόντους. Δείχνοντας μαχητικοί και αποφασιστικοί.

Εμφανίζονται μάλιστα κάτι παιδαρέλια που καταχεριάζουν τους συνομιλητές τους με τη φράση- καρμπόν ότι ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Και μιλάνε για το 2000, που οι ίδιοι μπουσούλαγαν στις παιδικές χαρές!

Το παιχνιδάκι με τους υποψήφιους των κομμάτων εξ απεναντίας στην τηλεόραση, δείχνει και πώς ένα κόμμα του 3% έγινε του 35%. Ήταν άσσος στην προπαγάνδα. Του τίποτε ως σημαντικού. Του κενού ως ιδανικού. Της ασχετοσύνης ως πρωτοπορίας. Της δουλικότητας ως επανάστασης. Τα ίδια που πουλάνε και σήμερα στους πολίτες. Σάμπως έχουν τίποτε άλλο να πουλήσουν;

Εμφανίζονται, λοιπόν, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Τι Βι και ξεκινάνε να παραμύθια.ΨΕΜΑ 1ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια με την 5η αξιολόγηση του Φεβρουαρίου 2015. Με τα μνημόνια να ισχύουν μέχρι το 2022. Και ο ΣΥΡΙΖΑ την ξαναέβαλε στα μνημόνια με το 3ο, που υπέγραψε και με διάρκεια μέχρι το 2062.

ΨΕΜΑ 2ο. Είναι ψέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε τη χώρα πάνω από 100 δις το εξάμηνο του ‘15.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Με το τρίτο μνημόνιο, που υπογράφτηκε εξ αιτίας της αφερεγγυότητας του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα φεσώθηκε 85 δις νέο αχρείαστο δάνειο και έχασε πάνω από 45 δις καταθέσεις, που έφυγαν από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Επίσης, η χώρα χρεώθηκε πάνω από 100 δις της αχρείαστης τρίτης ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, η οποία εξαέρωσε τη μετοχική τους αξία, με αποτέλεσμα να χαθούν εκατομμύρια αποταμιεύσεων μικρομετόχων.

ΨΕΜΑ 3ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την ανεργία από το 28% στο 18%.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε ούτε ένα μέτρο στα 4,5 χρόνια, που να μειώνει την ανεργία! Αντίθετα, ψήφισε όλους τους νόμους που αύξησαν των περιστασιακή εργασία έναντι της μόνιμης, και την οποία εμφανίζει ως πλήρη εργασία για να μειώνει τους δείκτες της ανεργίας. Όση ανεργία μειώθηκε πραγματικά ήταν εξ αιτίας της προσπάθειας της ιδιωτικής οικονομίας και του τουρισμού να επιβιώσει, ενάντια στους φορομπηχτικούς νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στην παντελή απουσία κεντρικού σχεδιασμού. Τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ δείχνουν ότι η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 25% με μέτρο την πλήρη απασχόληση, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΨΕΜΑ 4ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τους μισθούς και κατάργησε τον υποκατώτατο.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε κατώτατο μισθό στα 550 ευρώ από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και τον πήγε στα 250- 300 ευρώ. Ήταν αυτός που καθιέρωσε τον υποκατώτατο μισθό, τον οποίο κατάργησε λίγο πριν τις εκλογές για να πουλάει φιλεργατικό προφίλ. Τώρα, σαν τον Χότζα, νομοθετεί για μισθό στα 600 ευρώ, εκεί που ήταν πριν αναλάβει την εξουσία!

ΨΕΜΑ 5ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την ανάπτυξη στη χώρα.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ανάπτυξη περίπου 1% έναντι ύφεσης τα προηγούμενα χρόνια. Και από το 2015 μέχρι πρόπερσι έριξε τη χώρα σε καταστροφική ύφεση πάλι. Πριν από δύο χρόνια άρχισε μια αναιμική ανάπτυξη μεταξύ 1% και 2%, χωρίς η κυβέρνηση να μπορεί να αρθρώσει ούτε ένα μέτρο που να πήρε για αυτή την ανάπτυξη. Η οποία είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της προσπάθειας της ιδιωτικής οικονομίας να επιβιώσει. Με την κρατική γραφειοκρατία και τη φορολογία εναντίον της. Παράδειγμα: οι μηχανοδηγοί της ανάπτυξης είναι ο τουρισμός, με έργο μηδέν από την κυβέρνηση και η αγορά καυσίμων, που αποτελεί φέουδο μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΨΕΜΑ 6Ο . Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τις 120 δόσεις και ελάφρυνε τους χρεωμένους.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε νόμο το 2015 για ρύθμιση σε 100 δόσεις. Τότε υπήρχαν περίπου ένα εκατομμύριο χρεωμένοι. Σήμερα οι χρεωμένοι είναι πάνω από 3,5 εκατομμύρια! Και στις 120 δόσεις δεν περιλαμβάνονται οι εταιρίες ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ που είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, και στις οποίες ανήκουν τα τρία τέταρτα από τους οφειλέτες! Στις 120 δόσεις έχουν κάνει αίτηση περίπου 130.000 πολίτες από τους 3.500.000 οφειλέτες!

ΨΕΜΑ 7ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ευνόησε τα αδύναμα λαϊκά στρώματα.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όλους τους εργατοκτόνους νόμους που αποδυνάμωσαν τις συλλογικές συμβάσεις έναντι των κλαδικών και που λύνουν τα χέρια της εργοδοσίας να έχει το συνδικάτο του εργοστασίου ή της βιοτεχνίας υπό τον ουσιαστικό έλεγχό της, μακριά από τις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Έργο Κατρούγκαλου, με συνέχεια Αχτσιόγλου!

ΨΕΜΑ 8ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκοψε τις συντάξεις.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έσφαξε με τον νόμο Κατρούγκαλου όλες τις συντάξεις που δίνονται από το 2015 και μετά, χωρίζοντας τους συνταξιούχους σε παλιούς προνομιούχους και σε όλες τις επόμενες γενεές των συντάξεων πείνας των 380 έως 700 ευρώ. Επίσης έκοψε το ΕΚΑΣ των φτωχών, τις συντάξεις χηρείας, τις συντάξεις των πολύτεκνων και των ΑΜΕΑ!

ΨΕΜΑ 9ο. Ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και θυμάται ποιος τον έριξε στην κρίση.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ ίσου υπόλογος για τη δημιουργία των ελλειμμάτων της χώρας που οδήγησαν στα μνημόνια. Γιατί όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για τα εξωτερικά δάνεια με τα οποία πληρωνόντουσαν οι υπέρογκες αυξήσεις στο δημόσιο και συντηρούνταν οι συντάξεις, αλλά υπερψήφιζε τις σχετικές δαπάνες και τους σχετικούς νόμους. Αντιτιθέμενος σφόδρα σε κάθε αλλαγή αυτής της νοοτροπίας και εξεγειρόμενος εναντίον του σχεδίου Γιαννίτση!

ΨΕΜΑ 10ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσπιλος από τα μεγάλα σκάνδαλα.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν Συνασπισμός πήρε κι αυτός το μερίδιό του από τα ταμεία της Siemens, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως έχουν καταθέσει χωρίς να διαψευστούν τα στελέχη του γερμανικού κολοσσού, αλλά, και όπως έχει γράψει σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» εμβληματική μορφή του αριστερού χώρου.

ΨΕΜΑ 11ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για την ανάπτυξη της χώρας με το νέο του σχέδιο.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που αφελλήνισε τις ελληνικές τράπεζες, παραδίνοντάς τις σε ξένους. Οι οποίοι θα πλουτίσουν. Είναι εκείνος, που αφελλήνισε όλη την ακίνητη περιουσία του κράτους, δίνοντάς την για εκμετάλλευση στους δανειστές για 99 χρόνια. Για να πλουτίσουν. Είναι εκείνος, που έχει δώσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας σε ξένους. Για να πλουτίσουν. Είναι εκείνος που πουλάει για μια χρυσή βίζα τα σπίτια των Ελλήνων σε Ρώσους, Κινέζους, Άραβες. Τα πουλάει γιατί οι Έλληνες δεν αντέχουν τη δήμευση μέσω του ΕΝΦΙΑ, που ΘΑ καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΨΕΜΑ 12ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τους Έλληνες.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Επί 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έσπερνε εμφύλιο προσπαθώντας να δημιουργήσει δική του εκλογική πελατεία από τα «αδύναμα λαϊκά στρώματα», που νόμιζε ότι ήταν η πλειονότητα. Και τα έβαζε να αντιπαλεύουν με τη μεσαία τάξη, που την ειρωνευόταν «οι νοικοκυραίοι». Μόλις έφαγε τη σφαλιάρα στις ευρωεκλογές από την πραγματική πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των αδύναμων, που τους είχε ταράξει στους φόρους, θυμήθηκε ότι οι Έλληνες είναι ένα! Και τώρα τους θέλει όλους μαζί! Αποδεικνύοντας ότι δεν είναι παρά ένα τυχοδιωκτικό μόρφωμα, χωρίς ιδεολογία και χωρίς πίστη σε τίποτε άλλο εκτός από την καρέκλα.

Ο κατάλογος με τα ψέματα δεν έχει τέλος, αλλά αυτός ο 12λογος αρκεί για να μη φαίνονται κατ’ αρχήν χάπατα και αγαθιάρηδες και λαπάδες όσοι υποψήφιοι βουλευτές βρίσκονται απέναντι στα θρασίμια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα οποία είναι αδίστακτα και να λασπολογούν και να συκοφαντούν με ψέματα τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Εμφανίζοντας σαν αληθινά όσα συκοφαντικά έχουν σκεφτεί για να σπιλώσουν τα προγράμματα των αντιπάλων.

Αλλά, κι εδώ, δεν βλέπω καμιά σφοδρή αντεπίθεση από τους θιγόμενους. Ούτε καμιά σκληρή γλώσσα εκεί και τότε, ώστε να θρασίμια να καταλάβουν ότι δεν τους παίρνει με τη λασπολογία. Καλή ώρα σαν τον Τσίπρα στη Βουλή με τον Μητσοτάκη. Γιατί το θρασίμι καταλαβαίνει μόνο μία γλώσσα. Της πολιτικής καρπαζιάς.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει άχνα για τις Πρέσπες και την προδοσία της Μακεδονίας, και αποφεύγει κάθε κουβέντα για τα κολαστήρια των φυλακών και των μεταναστών, όπως και για την ασφάλεια των πολιτών στις γειτονιές και στους δρόμους. Μιλιά. Άχνα. Και σχεδόν κανείς δεν το πατάει κάτω σκληρά σ αυτά τα θέματα.

Οι εκλογές είναι πόλεμος. Δεν είναι «σας παρακαλώ μαντάμ, μετά από σας». Όποιος δεν το έχει κατανοήσει αυτό δείχνει ανικανότητα και έλλειψη αποφασιστικότητας για διακυβέρνηση. Πολιτισμός στην αντιπαράθεση δεν σημαίνει να αφήνεις τον κάθε ψεύτη και τον κάθε θρασύ τραμπούκο ανενόχλητο να λέει ό,τι του καπνίσει. Πολιτισμός σημαίνει να υπερασπίζεσαι τον πολιτισμό. Και τον πολιτισμό δεν τον υπερασπίζεσαι όταν αφήνεις ανενόχλητη την καφρίλα. Ούτε όταν ανέχεσαι χαλλλλαρά τα ψέματά της και την προκλητικότητά της και την έλλειψη σεβασμού απέναντί σου όταν μιλάτε.

Ο πολιτισμός κρατάει μια ασπίδα και ένα σπαθί. Και πρέπει να ξέρει πότε να χρησιμοποιεί το ένα και πότε το άλλο. Αλλιώς, χάνει από τον απολίτιστο.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης στο  Liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (60) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (455) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (343) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (77) Ντόρα Μπακογιάννη (54) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (139) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (849) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (38) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)