Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Αυτοί που δεν ντρέπονται τον εαυτό τους ...

«Να ντρέπεσαι τον εαυτό σου και δεν θα ντραπείς κανέναν άλλο», είχε πει ο αρχαίος φιλόσοφος Θεόφραστος. Αλλά ο Όμηρος στην Οδύσσεια αναφέρει πως «η ντροπή δεν ταιριάζει σ’ αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη».

Και τα δύο ρητά ταιριάζουν γάντι στους Τσίπρα, Καμμένο και Κουβέλη, τους οποίους άναυδη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Τσίπρας διόρισε αναπληρωτή του Καμμένου τον άνθρωπο που ταπεινώνει από τον Μάιο του 2010, όταν ο κ. Κουβέλης δεν είχε καταφέρει καν να εκλεγεί σύνεδρος από την κομματική οργάνωση της Καλλιθέας – οδηγούμενος έτσι στην απόφαση, ένα μήνα μετά, να ιδρύσει τη ΔΗΜΑΡ.

Συνέχισε να τον ταπεινώνει καθυβρίζοντάς τον, την περίοδο που μετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και μετά, όταν πια ο κ. Κουβέλης επιζητούσε τη συνεργασία με τον Τσίπρα και είχε λάβει μέρος στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέξτε τώρα πόσες ύβρεις, ταπεινώσεις και κωλοτούμπες:


-Στις 25 Φεβρουαρίου 2012, μιλώντας στη Real news o κ. Κουβέλης δήλωνε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ».

-Στις 10 Μαρτίου 2012, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, δήλωνε πως «αριστερό άλλοθι σε μία τέτοια εξέλιξη εμείς δεν θα δώσουμε».

-Στις 26 Μαΐου 2012, πάλι μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καταγγέλλοντας ότι «από την πρώτη στιγμή είχε αποφασίσει να σύρει τη χώρα σε εκλογές και πάλι όχι για να κυβερνήσει, αλλά για να παραμείνει στην αντιπολίτευση». Και μετά τις δεύτερες κάλπες του Ιουνίου, μπήκε στην τρικομματική. Οπότε, άρχισαν να του επιτίθενται οι «αντιμνημονιακοί»:

-Στις 29 Ιουνίου 2012, ο τότε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, διερωτάτο «αν προσωπικά οι αρχηγοί, αλλά και οι υπουργοί και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, συναισθάνονται σε πόσες αυτοκτονίες έχουν οδηγήσει συμπολίτες μας, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής τους, σε αγαστή συνεργασία με τη τρόικα των τοκογλύφων, που σκοτώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες», προσθέτοντας: «... Τους περιμένουμε να απολογηθούν για την εκατόμβη της απώλειας ανθρώπινων ψυχών και να ακούσουμε τί θα πράξουν νομοθετικά (αν τους το επιτρέψει ο κάθε μισητός Τόμσεν) για να μη περάσουν άλλα δράματα οι ελληνικές οικογένειες».

-Στις 15 Ιουλίου 2012, ο κ. Κουβέλης απάντησε, μιλώντας στη Real News, στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι προεκλογικά «κερδοσκοπούσε εκλογικά με την άμεση καταγγελία του μνημονίου και τώρα κόπτεται για την επαναδιαπραγμάτευση. Τους καλωσορίσαμε στην πραγματικότητα και τους υποδείξαμε να ολοκληρώσουν το βήμα τους. Αφού εγκατέλειψαν την ρητορική της καταγγελίας, να ενισχύουν τώρα τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας, όχι να την υπονομεύουν».

-Στις 31 Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει πως «οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να κρυφτούν ο ένας πίσω από τον άλλο και όλοι μαζί προσπαθούν να κρυφτούν από τον ελληνικό λαό».

-Την 1η Αυγούστου 2012 η ΔΗΜΑΡ απάντησε, καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προαναγγέλλει τη χρεοκοπία της χώρας, νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες του. Ψηφοθηρεί, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι υπάρχει ο εύκολος δρόμος της απαλλαγής από το μνημόνιο με την επίδειξη στάσης "τσαμπουκά"» και «σχεδόν εύχεται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα για να έρθει μετά ως σωτήρας που θα ευαγγελιστεί την ανόρθωση, αδιαφορώντας για τις οδυνηρές επιπτώσεις στο λαό από μια χρεοκοπία της χώρας».

-Στις 2 Αυγούστου 2012, ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε ότι «η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας».

-Στις 14 Αυγούστου 2012, οι ΑΝΕΛ αποκαλούν τον κ. Κουβέλη «γιαλαντζί αριστερό», μιλώντας για «αρχιψεύταρο» και «αρχιψευταράδες».

-Στις 12 Σεπτεμβρίου 2012, ο κ. Καμμένος, από τη ΔΕΘ τον κατηγόρησε ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

-Στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο κ. Τσίπρας, επίσης από τη ΔΕΘ, χαρακτήρισε τους τρεις αρχηγούς «τριανδρία της χρεοκοπίας του λαού και του τόπου» και τον Κουβέλη… Σάντσο Πάντσα. Είπε:  «Φαντασιώνεται, ο πρωθυπουργός, σαν άλλος Δον Κιχώτης, μάχες με αόρατους εχθρούς στο εσωτερικό της χώρας. Τους οποίους δήθεν κατατροπώνει με τη βοήθεια των δύο Σάντσο Πάντσα που τον υποβαστάζουν, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη. Αλλά ποιους ανεμόμυλους κατατροπώνει στην οργιώδη φαντασία του ο κ. Σαμαράς; To αόρατο «λόμπι της δραχμής». Ένα λόμπι που πεισματικά αρνείται να κατονομάσει. Τη στιγμή που συμμαχεί με το μόνο πραγματικό και ορατό λόμπι, το «λόμπι της χρεοκοπίας» αυτού του τόπου, που έδωσε γη και ύδωρ τον Ιούνη για να τον κάνει πρωθυπουργό».

-Στις 12 Οκτωβρίου 2012, με αφορμή της επίσκεψη Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας είπε: «Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη».

-Στις 15 Οκτωβρίου 2012, ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε τον κ. Κουβέλη «οικοπεδούχο στην απέναντι όχθη». Και όπως είχε πει, «αισθάνομαι το λιγότερο άσχημα, που η επίθεση σε εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών γίνεται με την υπογραφή της αριστεράς».

-Στις 19 Οκτωβρίου 2012, η ΔΗΜΑΡ δήλωνε ότι «στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας. Για πρώτη φορά αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός».

-Στις 24 Οκτωβρίου 2012, ο τότε υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, χαρακτήρισε τον κ. Κουβέλη «λαγό των επόμενων μέτρων»

-Στις 18 Νοεμβρίου 2012, ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», αποκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ «αριστερά δημαγωγίας, της ψηφοθηρίας και των επιλογών που οδηγούν στη δραχμή».

-Στις 19 Νοεμβρίου 2012, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσίπρας έλεγε: «Η χώρα μας μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και καταστρατηγείται το Σύνταγμα και η ίδια η δημοκρατία. Και σ΄ αυτό το έγκλημα εκποίησης της χώρας μας έκθετος δεν είναι μόνο ο κ. Σαμαράς αλλά και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης οι οποίοι συναινούν».

-Στις 15 Δεκεμβρίου 2012, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε τους Βενιζέλο και Κουβέλη «ηρακλείς της συγκυβέρνησης».

-Στις 28 Δεκεμβρίου 2012, ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον «Επενδυτή», έλεγε: «Κοινά σημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβλέπω. Με ποιο πρόγραμμα, με ποια ευρωπαϊκή, οικονομική και μεταρρυθμιστική πολιτική; Δεν πρέπει, επίσης, να παραγνωρίζουμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά “έχει περάσει πλέον σε αντίθετο πολιτικό στρατόπεδο” και ανήκει στους “μερκελιστές”».

-3 Φεβρουαρίου 2013, ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής», δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δέσμιος των πολιτικών αντιφάσεών του και οι θέσεις του αλλάζουν ανάλογα με την ήπειρο ή τη χώρα που επισκέπτεται ο κ. Τσίπρας. «Δεν γίνεται να είσαι ταυτόχρονα θαυμαστής και του μοντέλου Τσάβες και του μοντέλου Ομπάμα. Δεν γίνεται να μιλάς για «Μερκελιστές» και μετά από λίγο να συναντιέσαι «μετά βαΐων και κλάδων με τον κ. Σόιμπλε», δηλώνει, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει καλή τη συνεργασία του με τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο και υποστηρίζει ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

-24 Φεβρουαρίου 2013. Ο κ. Καμμένος από το Ηράκλειο της Κρήτης καταγγέλλει ότι «τα έχουν υπογράψει όλα με προσωπική τους εγγύηση ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης. Έχουν βάλει την υπογραφή τους και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης».

-Στις 10 Μαρτίου 2013, ο κ. Τσίπρας, από την Κοκκινιά, αποκαλεί τον κ. Κουβέλη δειλό, μοιραίο και άβουλο αντάμα και «υποτιθέμενο προοδευτικό του Μνημονίου», υποστηρίζοντας ότι θα είναι το δεκανίκι του Σαμαρά μέχρι το τέλος.

-Στις 13 Απριλίου 2013, ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας του κόμματός του, αποκαλεί τον Κουβέλη «όργανο της νέας τάξης πραγμάτων»

-Στις 11 Μαΐου 2013, μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου», ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε και επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «πατάει σήμερα σε δύο βάρκες. Αυτό έχει σχέση με τη διαφορετικότητα των απόψεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Υπάρχουν υποστηρικτές της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έως τώρα, δεν έχει καταθέσει με σαφήνεια το σχέδιό του για τη χώρα».

-Στις 29 Μαΐου 2013, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Το μόνο που θα μπορούσα να ρωτήσω τους δύο αρχηγούς, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη είναι ποιο είναι το δικό τους όριο. Πόσους άλλους διασυρμούς είναι διατεθειμένοι να αντέξουν προκειμένου να είναι γαντζωμένοι έστω και στην τελευταία ρόδα του άρματος της εξουσίας;

Για πόσο θα αντέχουν να παριστάνουν τα δεκανίκια του κ. Σαμαρά;»

-Στις 20 Ιουνίου 2013, μιλώντας στην Καβάλα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης ό,τι και να γίνει, ότι και αν σκαρφιστούν πολιτικάντικα, έχουν πια ταυτιστεί όχι με το μαύρο σήμα της ΕΡΤ, αλλά με το χαμένο σήμα της δημοκρατίας».

-Στις 21 Ιουνίου 2013, μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι «δεν χρειάζεται η χώρα εκλογές και η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

-Στις 30 Ιουνίου, μιλώντας στην Κ.Ε. του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης διαβεβαιώνει ότι το μέλλον της ΔΗΜΑΡ δεν θα είναι ούτε «ήπια εκδοχή» του ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ακολουθήσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση του τρίτου πόλου στην πολιτική σκηνή της χώρας.

-Στις 21 Σεπτεμβρίου 2013, ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στην Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, εξακολουθεί να αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «λαϊκιστική και ανεύθυνη αριστερά που επαγγέλλεται την επιστροφή στο χθες». Και δυο μέρες αργότερα, στην Πολιτική της Απόφαση, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υποσχέθηκε και υπόσχεται μαγικές λύσεις. Καλλιεργεί αυταπάτες για κατάργηση εν μία νυκτί των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας. Πρόκειται για την πολιτική που θέτει σε διακινδύνευση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ψηφοθηρεί, τροφοδοτώντας τη δημόσια σφαίρα με λαϊκισμό και παροχολογία που θυμίζει παρωχημένες εποχές, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Αυτή η πολιτική ουσιαστικά υπόσχεται την επαναφορά των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάσταση».

-Στις 7 Δεκεμβρίου 2013, αν και καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ο κ. Κουβέλης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επενδύει στην όξυνση της κρίσης παρά στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Αρνείται ακόμα και τις αναγκαίες αλλαγές. Μένει στην καταγγελία της μνημονιακής πολιτικής, στην πολιτική των εύκολων λύσεων και της τεχνητής πόλωσης με το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος από αυτόν που επαγγέλλεται η αξιωματική αντιπολίτευση».

-Στις 14 Δεκεμβρίου 2013, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης διακήρυξε ότι «δεν θα πάμε ξανά στο ΣΥΡΙΖΑ».

-Στις 26 Ιανουαρίου 2014, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Κουβέλης λέει: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μεγάλες πολιτικές διαφορές και δεν υπάρχει κοινή προγραμματική βάση. Για εμάς η ανατροπή των συντηρητικών πολιτικών δεν περνά μέσα από λαϊκιστική παροχολογία, κρατικιστικά στερεότυπα και άρνηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων». Και προσθέτει ότι «η Βουλή θα εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαμορφώνοντας ευρύτερες συναινέσεις που προϋποτίθενται για τον αναγκαίο αριθμό των 180 ψήφων».

-Την 1η Μαρτίου 2014, μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής», έλεγε ότι θα συνεργαστεί «με τις δυνάμεις που μπορούμε να συμπέσουμε προγραμματικά. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί πολιτικό γάμο για τη νομή της εξουσίας».

-Στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, από τη ΔΕΘ, ο κ. Καμμένος είπε ότι ο κ. Κουβέλης έβαλε την υπογραφή του στον θάνατο της Ελλάδας».

-Στις 3 Ιανουαρίου 2015, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος την αυτόνομη εκλογική κάθοδο της ΔΗΜΑΡ, καθώς ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τελεσφορήσει «διότι μας ζητήθηκε επί της ουσίας η ατομική προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ και η απόλυτη αποδοχή του προγράμματός του».

Μετά, ως γνωστόν, χαιρέτισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, διαφώνησε με την σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε ξανά και ξανά με τον κ. Τσίπρα, έδωσε την στήριξή του στους βαρουφάκειους χειρισμούς (Εφημερίδα των Συντακτών, 20 Απριλίου 2015), στήριξε και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, υποστηρίζοντας (Παραπολιτικά 90,1, 1 Σεπτεμβρίου 2015)ότισε όλη την πολιτική διαδρομή του δεν έθεσε το προσωπικό πάνω από το συλλογικό, δήλωσε ότι δεν θεωρεί ζήτημα αιχμής τη δημιουργία του υπερταμείου, έδωσε σειρά συνεντεύξεων στήριξης στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, άκουσε τον κ. Σκουρλέτη να λέει ότι ο Κουβέλης «είναι από το σόι μας» και τελικά προχώρησε στην «ατομική προσχώρηση».

Α, να μην το ξεχάσω, στο πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ επί Κουβέλη, τον Ιούνιο του 2012 (εκτός από την «ενεργητική προώθηση των διαπραγματεύσεων με τη FYROM για την επίλυση το ζητήματος της ονομασίας. Σταθερή θέση για μια κοινά αποδεκτή ονομασία, με γεωγραφικό (ή και χρονικό) προσδιορισμό, έναντι όλων), υπάρχει και η αναφορά όσον αφορά στην Τουρκία σε «πρωτοβουλίες για την υπογραφή moratorium ώστε να παγώσουν με ασφάλεια οι εξοπλιστικές δαπάνες για μια πενταετία».

Γι’ αυτό σας λέω: Το βασικό είναι να ντρεπόμαστε στον εαυτό μας…

www,elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)