Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Ντόρα : Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, τον καλύτερο Πρωθυπουργό ...

Κύριε Πρόεδρε, Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ για αυτή την υποδοχή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι που σας βλέπω. Πόσο χαίρομαι που είμαστε πάλι όλοι εδώ. Όλοι εδώ, στο 11ο Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Φίλοι παλιοί, φίλοι καινούργιοι, στελέχη από ολόκληρη την Ελλάδα, πρώην Πρόεδροι, βουλευτές, ΔΑΠίτες, ΔΑΚίτες, ΟΝΝΕΔίτες, στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εδώ πραγματικά σήμερα χτυπάει η καρδιά, η ψυχή της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξής  μας.

Φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε πραγματικά σε μια γιορτή Δημοκρατίας, γιατί Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη και εμείς σε αυτό το Συνέδριο θα πάρουμε αποφάσεις. Θα πάρουμε αποφάσεις και θα αναλάβουμε δεσμεύσεις για το Πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό στις επόμενες εκλογές, οι οποίες δεν θα αργήσουν.Ένα Πρόγραμμα ρεαλιστικό, ένα Πρόγραμμα τολμηρό, που όταν υλοποιηθεί θα έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Χάρη Γεωργιάδη για την ομιλία του. Να τον ευχαριστήσω και για άλλον ένα λόγο, εκτός από αυτούς που ανέφερε ο Πρόεδρος του Κόμματος. Γιατί αγαπητέ Χάρη, μας έδωσες το καλύτερο επιχείρημα και σε όλα αυτά τα στελέχη εδώ. Την απάντηση σε όλους αυτούς που μας λένε, «μα δεν γίνεται αλλιώς. Και εσείς τα ίδια θα κάνετε». Ε λοιπόν, όχι! Εμείς δεν θα κάνουμε τα ίδια και γι’ αυτό αποφασίζουμε σήμερα. Θα το κάνουμε όπως η Κύπρος. Θα το κάνουμε όπως η Πορτογαλία, θα το κάνουμε όπως όλοι οι άλλοι που πίστευαν σε αυτό το οποίο έκαναν, διότι εδώ μπροστά μας, είναι το παράδειγμα της επιτυχίας. Εδώ μπροστά μας, είναι ο δρόμος, τον οποίο και εμείς πρέπει να διανύσουμε.

Πρέπει να σας πω, επειδή εδώ μέσα είναι πολλοί παλιοί και καλοί φίλοι, που έχουμε δώσει διάφορους αγώνες, είτε εκλογικούς, είτε βουλευτικούς, είτε αυτοδιοικητικούς. Εγώ νιώθω, ότι οι περισσότεροι από εμάς σήμερα εδώ, έχουν κι ένα συναίσθημα δικαίωσης. Ένα συναίσθημα δικαίωσης, γιατί όταν εμείς πρώτοι μιλήσαμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ιδιωτικοποιήσεις ήμασταν μόνοι μας και είχαμε απέναντι όλον τον λαϊκισμό. Όταν εμείς πρώτοι είπαμε για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια ήμασταν μόνοι μας και είχε βγει η Δ.Α.Π. μπροστά. Η Δ.Α.Π. τότε, επί Κωστή Χατζηδάκη. Και μας κοιτάζανε περίεργα, όταν εμείς πρώτοι είπαμε ότι πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία, μας είπαν ανάλγητους. Όταν εμείς πρώτοι είπαμε ότι το Ασφαλιστικό θέλει αντιμετώπιση, μας είπαν επίσης ανάλγητους.

Αλλά σήμερα φίλες και φίλοι, το λένε όλοι. Σήμερα πλέον αντιλαμβάνεται ολόκληρη η κοινωνία, ότι αυτά που Νέα Δημοκρατία έλεγε, πίστευε, αυτά για τα οποία η Νέα Δημοκρατία αγωνιζόταν, ήταν τα σωστά. Ήταν αυτά που αν είχαν γίνει δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα στην κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα. Και δυστυχώς σήμερα, η Κυβέρνηση της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης», μας χρέωσε 100 δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό. Κατάφερε να κάνει τη νέα γενιά, τη γενιά των 360 ευρώ. Έκανε την Ελλάδα, και ίσως αυτό εμένα με πονάει ακόμα περισσότερο, απλό θεατή των διεθνών εξελίξεων.
Αλλά κυρίως, φίλες και φίλοι, η Κυβέρνηση αυτή έχασε το στοίχημα της ανάπτυξης. Και έχασε το στοίχημα της ανάπτυξης για τρεις κατά τη γνώμη μου, πιο απλά θα τα πω εγώ κύριοι καθηγητές, θα με συγχωρέσετε, λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς μια Κυβέρνηση η οποία δεν πιστεύει στις επενδύσεις. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς μια Κυβέρνηση που φέρνει 11 φορολογικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις.  Δεν μπορείς να εμπιστευτείς μια Κυβέρνηση η οποία θεωρεί ότι το κράτος μπορεί να είναι συνέταιρος στην επιχείρηση κατά 60%. Αυτό σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη ανάμεσα στον επιχειρηματία και την Κυβέρνηση σήμερα δεν υπάρχει. 
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει απόλυτη ιδεοληψία δυστυχώς ακόμα και σήμερα. Το ζούμε στις μεγάλες επενδύσεις οι οποίες καρκινοβατούν, το ζούμε στο Ελληνικό, το ζούμε σε όλες αυτές τις επενδύσεις οι οποίες θα έπρεπε, είχαν ξεκινήσει επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, και θα έπρεπε σήμερα ουσιαστικά να είχαν αρχίσει να υπάρχουν και δυστυχώς χάρη στην απίστευτη ιδεοληψία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν ουσιαστικά σταματήσει. Το ζούμε όμως και σε κάτι άλλο: Στην άρνηση να αποδεχθούν ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από πολλές, μεσαίες επιχειρήσεις. Την ονομαζόμενη μεσαία επιχειρηματικότητα την έχουν αφήσει εντελώς στην  άκρη. Κανένας δεν δουλεύει προς την κατεύθυνση στήριξης αυτής της επιχειρηματικότητας που είναι αυτή η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Γιατί φίλες και φίλοι τι λέμε τώρα, τι είναι τελικά ανάπτυξη; Ανάπτυξη είναι παραγωγή πλούτου, χωρίς νέα παραγωγή πλούτου πώς θα μπορέσουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε αυτό το δείκτη κοινωνικής αλληλεγγύης την οποία έχουν ανάγκη οι ασθενέστεροι σε αυτή τη χώρα; Άρα πρέπει να παράξουμε πλούτο. Για να τον παράξουμε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία τα οποία έχουμε. Και ποια είναι τα εργαλεία αυτά; Είναι αναμφισβήτητα η φορολογία ως αναπτυξιακό κίνητρο, η μείωση της φορολογίας και συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα. Είναι αναμφισβήτητα η μείωση της γραφειοκρατίας, ήμουν νια και γέρασα, θα πρέπει να κάνουμε τομές. Οι μεγάλες επενδύσεις θα πρέπει να πάνε με τον τρόπο που πήγαμε τα ολυμπιακά έργα στη Βουλή των Ελλήνων να ψηφιστούν και να τελειώνουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν μπορούμε να κλωθογυρίζουμε 2,5 χρόνια γύρω από τα ίδια θέματα.
Τι άλλο σημαίνει; Σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε. Οι πόροι οι ευρωπαϊκοί σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της μιζέριας, στην Ελλάδα των 360 ευρώ δεν χρησιμοποιούνται. Δεν χρησιμοποιούνται οι πόροι του ΕΣΠΑ σωστά.  Δεν έχει υπάρξει μια επένδυση από το πακέτο Γιούνκερ. Υπάρχουν πόροι για το μεταναστευτικό και μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε ότι έχετε ένα δισεκατομμύριο που κάθεται.  Αυτοί οι κύριοι πρέπει να λογοδοτήσουν σήμερα, να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για αυτό το οποίο έχουν κάνει.
Το χειρότερο όμως φίλες και φίλοι σε όλη αυτή την ιστορία δεν είναι μόνο το οικονομικό πρόβλημα.  Το χειρότερο είναι ότι στην Ελλάδα - και το είπε πριν ο συνάδελφος - έχουμε μια βαθιά κρίση αντιπροσώπευσης. Ο λαός ο δικός μας σήμερα νιώθει ταπεινωμένος, νιώθει οργισμένος, νιώθει όμως κυρίως καχυποψία απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Άκουσα τον κ. Ράμφο πριν ο οποίος έλεγε ότι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.  Ναι, πρέπει να την  κάνουμε.  Και πρέπει να την κάνουμε θαρραλέα και την κάνουμε. Και εμείς στη Νέα Δημοκρατία την έχουμε κάνει και ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οποτεδήποτε παρασυρθήκαμε από τις σειρήνες του λαϊκισμού το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά. Οποτεδήποτε πήγαμε με θάρρος, με δύναμη και με αξιοπιστία στο λαό, ο λαός μας επιβράβευσε διότι ο λαός ξέρει. Ξέρει πάρα πολύ καλά πότε του λες την αλήθεια. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που νομίζω ότι κερδίζει σήμερα καθημερινά η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πραγματικό μήνυμα της αξιοπιστίας.
Φίλες και φίλοι, μας αποκάλεσαν ανάλγητους, καπηλεύτηκαν την έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας και σήμερα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια τους. Έκοψαν προνοιακά επιδόματα, έκοψαν επιδόματα ανεργίας. Πάνω από όλα όμως στέρησαν την ελπίδα από τη νέα γενιά. Διάβαζα προχθές ότι τα παιδιά που έχουν φύγει από την Ελλάδα, όλα αυτά τα παιδιά που δουλεύουν σήμερα στο εξωτερικό, που τα μεγαλώσαμε, που τα σπουδάσαμε, που δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε για να μάθουν γράμματα και να φύγουν, αυτά τα παιδιά στερούν από την Ελλάδα 12 δισεκατομμύρια. 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους να τους ξαναφέρουμε πίσω. Οφείλουμε να τους δείξουμε ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει ελπίδα, υπάρχει αύριο, υπάρχει η Νέα Δημοκρατία.
Δεν νομίζω πως κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πρόκλησης που έχει η Νέα Δημοκρατία για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να ξανασηκώσει την Ελλάδα ψηλά, να δούμε ξανά την Ελλάδα όρθια και περήφανη μέσα στην Ευρώπη. Και επιτέλους θέλουμε μία Ελλάδα που δεν θα σκύβει το κεφάλι, μία Ελλάδα που θα έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις θέσεις και τις αρχές της. Και πάνω από όλα εμείς, το κόμμα που έκανε την εθνική συμφιλίωση, θέλουμε μία Ελλάδα ενωμένη και όχι διχασμένη, κύριε Τσίπρα.
Φίλες και φίλοι, σας παρουσιάσαμε όλες μας τις προτάσεις για την ανάπτυξη, για την καινοτομία, τις συζητήσαμε αναλυτικά, για το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία αύριο, τι αποτελέσματα περιμένουμε από τη μείωση της φορολογίας. Και αυτές είναι δεσμεύσεις τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει. Όπως έχουμε αναλάβει τη δέσμευση και εμείς, μετά την Κύπρο, να κάνουμε την Ελλάδα ένα πραγματικά σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο που θα εισάγει φοιτητές και δεν θα εξάγει όπως γίνεται και σήμερα. Μία Ελλάδα που θα στηριχθεί και στη δική της Περιφέρεια, διότι πρέπει να τονίσουμε ότι η περιφερειακή ανάπτυξη είναι βασικό συστατικό στοιχείο από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη. Μία Περιφέρεια που αναπτύσσεται είναι μία Περιφέρεια που κρατάει τον κόσμο της εκεί, είναι μία Περιφέρεια που δίνει δύναμη. Φίλες και φίλοι, οι βουλευτές της Περιφέρειας, οι αυτοδιοικητικοί, οι άνθρωποι οι οποίοι κάθε μέρα ακούν τα προβλήματα των πολιτών ξέρουν πόσο μεγάλη είναι η δίψα σήμερα των πολιτών για το συγκεκριμένο, για τη δέσμευση, για το εφικτό, για το ρεαλιστικό. Ξέρει ο κόσμος ότι αυτά που του λέει η Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι λίγα, αλλά σήμερα αυτά που του λέει είναι αυτά που μετά βεβαιότητος μπορούν να γίνουν αύριο.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ο εκφραστής των νέων κοινωνικών, οικονομικών και εθνικών προσδοκιών, είναι η δύναμη που μπορεί να μεταφράσει σε πολιτική τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πολιτών. Στους επόμενους λίγους μήνες αλλάζουμε εποχή. Θα ζήσουν οι Έλληνες μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Θα επιλέξουν μια νέα διακυβέρνηση και το μόνο που έχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να λέει είναι να ασκεί μία διχαστική πολιτική έντασης, ένα κακέκτυπο περασμένων δεκαετιών, με πόλωση, με συκοφαντία, με λάσπη. Αλλά δεν μας ξέρουν καλά φίλες και φίλοι. Εμείς θα σταθούμε όρθιοι, δεν μας πιάνει αυτού του είδους η πολιτική. Αυτές οι μικροπολιτικές τακτικές που ακολουθούν για να κρατήσουν τις καρέκλες τους, δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν το μεγάλο ποτάμι της Νέας Δημοκρατίας. Και γι’ αυτό σήμερα σας παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα για το σύγχρονο κράτος. Ένα κράτος αποτελεσματικό και δίκαιο. Ένα κράτος που θα εμπιστεύεται τους Έλληνες, που θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ένα κράτος αρωγός του πολίτη και όχι συνέταιρός του.
Εδώ φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μου μια προσωπική αναφορά. Έγινε πολλή συζήτηση για τη συνέντευξη  του Προέδρου στην «Καθημερινή» πριν από 15 μέρες. Κατανοώ και σέβομαι το σκεπτικό της απόφασης και τον συμβολισμό της. Έχω δώσει μάχες για την πατρίδα και την παράταξη εδώ και χρόνια. Έχω τιμηθεί από το λαό και την παράταξη σε καίριες θέσεις, από την Ολυμπιακή Αθήνα του 2004, μέχρι το Βουκουρέστι του 2008 και αισθάνομαι περήφανη, γιατί κράτησα πάντα ψηλά την ελληνική σημαία. Έχω αποδείξει στη διαδρομή μου, ότι ποτέ δεν φοβήθηκα να πολεμήσω για τις αρχές, τις θέσεις και τα πιστεύω μου.  Ακόμα και όταν κάποιοι έλεγαν ότι έμεινα μόνη αλλά δεν είχα μείνει μόνη.
Σήμερα αισθάνομαι πιο δυνατή γιατί η ανιδιοτέλεια, η αλήθεια, η καθαρότητα είναι σπουδαία πολιτικά εφόδια. Είμαι κόρη του μεγαλύτερου Έλληνα κοινοβουλευτικού. Μεγάλωσα με την αντίληψη ότι η υψηλότερη τιμή και διάκριση είναι ο τίτλος του βουλευτή. Μεγάλωσα με την ιδέα ότι για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου δεν σου χρειάζεται κανένα άλλο αξίωμα. Και σας υπόσχομαι ένα πράγμα: Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσει η Νέα Δημοκρατία.  Μαζί με εσάς θα γυρίσουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, θα πείσουμε, θα μιλήσουμε, θα νικήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της πανστρατιάς.
Φίλες και φίλοι, ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη τη ρήση του Κένεντι «μην ρωτάς τι έκανε η πατρίδα σου για εσένα. Σκέψου τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου». Σε αυτόν τον αγώνα θα βγούμε νικητές. Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, τον καλύτερο Πρωθυπουργό που η Ελλάδα μπορεί να έχει. Γιατί πιστεύει αυτά που λέει. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (46) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (307) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (34) ΑΛΑΛΟΥΜ (1176) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΑΜΥΝΑ (8) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2055) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (448) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (94) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (805) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (100) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (73) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (223) ΒΙΑ (139) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (4) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (92) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (88) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (11) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (40) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (10) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (5) ΔΕΗ (6) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (83) ΔΕΞΙΑ (63) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (5) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (171) Δημοκρατική Συμμαχία (60) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (453) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (198) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (163) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (828) Διαφθορά (489) Διεθνείς Σχέσεις (336) Δικαιοσύνη (359) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (17) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (62) ΔΡΑΧΜΗ (137) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (98) Εθνική Επέτειος (42) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (22) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (860) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (308) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1460) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (362) ΕλληνικόΔημόσιο (508) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1259) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (59) ΕΡΤ (132) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (76) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (958) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (45) Ευχές (55) Εφημερίδες (1166) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (7) ΘΑΝΟΥ (2) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (62) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (35) ΙΣΤΟΡΙΑ (5) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (265) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (107) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (9) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (340) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (183) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (10) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (3) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (413) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (471) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (24) ΚΥΠΡΟΣ (158) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (28) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (3) Λαϊκισμός (2348) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (38) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (6) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (48) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (35) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (192) ΜΜΕ (476) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (989) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (2) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1078) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (77) Ντόρα Μπακογιάννη (54) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2961) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (3) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (5) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (11) ΠΑΠΠΑΣ (29) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (41) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (9) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (682) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (7) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (46) Πολιτική (635) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (10) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (51) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (114) Προεδρος Ν.Δ (142) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (26) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (6) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (580) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (275) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (2) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (68) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (257) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (12) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1650) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (230) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (89) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (99) Τουρκία (213) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (175) ΤΡΟΙΚΑ (207) Τρομοκρατία (265) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (32) ΤΣΙΠΡΑΣ (1131) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (98) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (312) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (155) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (24) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1026) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (304) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (59) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (311) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (38) Baroufakis (27) BBC (2) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (6) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (9) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (113) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (11) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (316) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)