Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Δίχως πάτο το βαρέλι με τα ψέματα ...

Κατά την ομιλία του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, στις 27 Ιουλίου, ο A. Τσίπρας είπε πως χρειάστηκε να ξύσει τον πάτο του βαρελιού προκειμένου να ασκήσει κοινωνική πολιτική.
Φυσικά, και πάλι δεν είπε την αλήθεια. Η μοναδική αλήθεια είναι πως χρειάστηκε να ξύσει τον πάτο του βαρελιού με τα ψέματα, προκειμένου να βρει κάποια καινούργια.
Τα βρήκε, βέβαια, γιατί το βαρέλι με τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κυριολεκτικά βαρέλι χωρίς πάτο.
Αφού, δια χειρός Τσακαλώτου, υπέγραψε δύο κατάδικά του μνημόνια, το καινούργιο του ψέμα είναι ότι χτίζει το Νέο Κοινωνικό Κράτος (προφανώς παράλληλα με τη Νέα Ελλάδα της Νέας Μεταπολίτευσης).

Μέχρι να το φτιάξει αυτό το Νέο Κοινωνικό Κράτος, σκέφθηκε πως κάτι έπρεπε να πει δίκην αντισταθμίσματος για την κατάργηση του ΕΚΑΣ (εδώ είπε άλλο ένα ψέμα, υποστηρίζοντας πως «όλοι γνωρίζουν ότι μία από τις δεκάδες καταστροφικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά, ήταν η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Και μάλιστα άμεσα και χωρίς καμία πρόβλεψη για αντικατάστασή του με οποιονδήποτε τρόπο, όπως απαιτούσαν τότε ο πιστωτές, διότι αυτό έλεγε η λεγόμενη Πέμπτη Αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος που βρήκαμε μπροστά μας το 2015». Η αλήθεια είναι πως στο mail Χαρδούβελη αναφέρεται σαφώς η φράση «non abolishment» δηλαδή «μη κατάργηση» του ΕΚΑΣ).
Καθώς έλεγε τα νέα του ψέματα, λοιπόν, ήλθαν και πάλι στο προσκήνιο τα παλιά:
Στις 27 Ιουλίου (του 2016 για να μην ξεχνιόμαστε), ο κ. Τσίπρας είπε πως (ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού)έδωσε επιπλέον 823 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικές δαπάνες.
Ναι, αλλά στις 22 Μαΐου 2016, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, αφού είπε ότι «σήμερα παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις», ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενός «δότη» για την ενίσχυση των πλέον αδύναμων πολιτών.
Ωστόσο, από τις ανακοινώσεις του Ιουλίου, δηλαδή δυο μήνες μετά, το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είχε κιόλας εξαφανιστεί!
Όπως προηγουμένως είχε εξαφανιστεί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που ο κ. Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο του 2014 (ΔΕΘ), είχε κοστολογήσει τα 2 περίπου δις ευρώ – ήταν εκεί που υποσχέθηκε τη 13η σύνταξη, τον κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, τη «νέα σεισάχθεια» με τη δημιουργία «ενδιάμεσου φορέα» για τα κόκκινα δάνεια, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, 300.000 νέες θέσεις εργασίας και άλλα τέτοια ωραία. Και θα έβρισκε και άλλο 1 δις ευρώ για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας! Και θα έβρισκε και 3 δις για να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ (τον οποίο τώρα τον αύξησε στα 4,1 δις). Και θα έβρισκε και 1,5 δις για το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Και θα έβρισκε και 2 δις για τη «νέα σεισάχθεια». Και θα έβρισκε και 5 δις ευρώ τα πρώτα δύο χρόνια για το «πρόγραμμα ανάκτησης της εργασίας! Και έλεγε ότι θα εφαρμόσει το σχέδιό του ανεξαρτήτως της διαπραγμάτευσης, διότι ήταν… ρεαλιστικό και κοστολογημένο και καμιά δουλειά δεν είχε η τρόικα να ανακατεύεται – η οποία άλλωστε θα έφευγε κλοτσηδόν!
Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας είχε πει πως το δωρεάν ρεύμα θα κόστιζε 59,4 εκ. ευρώ, η επιδότηση διατροφής 756 εκ ευρώ, η 13η σύνταξη 543 εκ ευρώ, η στέγαση 54 εκ ευρώ, η δωρεάν ιατρική περίθαλψη 350 εκ ευρώ, η κάρτα δωρεάν μετακίνησης 120 εκ ευρώ.
Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, έφεραν το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ύψους 200 εκ ευρώ. Έπεσε δηλαδή από τα 2 δις στα 200 εκατομμύρια!
Τον Σεπτέμβριο του 2015, ενόψει των νέων εκλογών, πάλι από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε το «Παράλληλο Πρόγραμμα», υποσχόμενος ότι θα φέρει προς ψήφιση τον νόμο για το «Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης».
Κέρδισε τις εκλογές και ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2016. Από τα 2 δις του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και τα 200 εκ. του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, το ποσό έπεσε στα 99 εκ. ευρώ!
Και μετά ήλθε με δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και έβαλε ταφόπλακα και στο «Παράλληλο Πρόγραμμα».
Και μετά άρχισε τις επεκτάσεις και τις προσθαφαιρέσεις ενόψει της πιλοτικής εφαρμογής του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» που δεν είναι άλλο από το Ελάχιστο Εισόδημα Αλληλεγγύης που η κυβέρνηση Σαμαρά ξεκίνησε το 2014 και η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου σταμάτησε και μετά επανεκκίνησε με ολέθρια αποτελέσματα, μετονομάζοντάς το και κάνοντα νέα βαφτίσια με «νονά» την κ. Φωτίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάρτιο του 2015, ο κ. Σκουρλέτης είπε στον Σκάι σχετικά με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: «Θεωρούμε πιο αποτελεσματικό να ψάχνουμε και να βρίσκουμε απευθείας εκείνες τις ομάδες της ακραίας φτώχειας και να τις ενισχύουμε στοχευμένα απ’ ότι να δίνουμε ένα επίδομα που είναι αδιευκρίνιστο».
Αυτό όμως που απαξίωνε τον Μάρτιο του 2015 ο κ. Σκουρλέτης, στις 27 Ιουλίου του 2016, ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε «μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που θα ξεκινήσει να δίνεται το 2017 και έχει κοστολογηθεί περίπου στα 900 εκ. ευρώ». Αφήνοντας βέβαια να εννοηθεί πως αποτελεί δική του μεταρρύθμιση!
Παράλληλα, αύξησαν τον ΦΠΑ στα φάρμακα από 6% σε 13% και στις 27 Ιουλίου ήλθε να μας πει πως θα τον καταργήσει για όσους θα σταματήσουν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ – λες και οι υπόλοιποι είναι πλούσιοι!
Την ίδια ώρα, το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας (με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων και όχι από το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ή το «Παράλληλο Πρόγραμμα», καρκινοβατούσε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να δίνεται… ένα κοτόπουλο ανά οικογένεια!
Την 1η Φεβρουαρίου 2016, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Act4Greece» της Εθνικής Τράπεζας, υποσχέθηκε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την επέκταση του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τηνενίσχυση και επέκταση του προγράμματος τωνσχολικών γευμάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από τις Περιφέρειες, ήδη το 2013 πάνω από 160.000 οικογένειες ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων.
Τα Κοινωνικά Τιμολόγια ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ είχαν θεσμοθετηθεί από την κυβέρνησή Σαμαρά. Με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ωφελούνται πάνω από 600.000 νοικοκυριά με μειωμένα ως και 54% τιμολόγια για 7 κατηγορίες δικαιούχων, με διαφανή κριτήρια και για πάντα. Στις κατηγορίες αυτές δεν κόπηκε ούτε για μια ώρα το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών.
Το 2012, με απόφαση της συγκυβέρνησης και σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της χώρας, τη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και με την Εκκλησία έγιναν άμεσα επανασυνδέσεις παροχής ρεύματος χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, ακόμη και αν είχαν απλήρωτους λογαριασμούς.
Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμισε δήθεν «δωρεάν ρεύμα», ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για 1.200 κιλοβατώρες το τετράμηνο, δηλαδή περί τα 200 ευρώ ανά ωφελούμενο καταναλωτή. Το μέτρο αφορούσε μόνο το 2015 και η συνολική δαπάνη, που καλύφθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν ξεπέρασε τα 20 εκ. ευρώ.
Δηλαδή είπε και πάλι ψέματα στις 27 Ιουλίου, μιλώντας για «δωρεάν» ρεύμα σε 90.000 νοικοκυριά, δηλαδή 212.000 πολίτες.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δέσμευσε πόρους ύψους 1,2 δις από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας επιμένει να αναφέρεται στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστών, ενώ αυτή προβλεπόταν στο νόμο 4238/2014 (17 Φεβρουαρίου 2014), δια του οποίου συστάθηκε Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), με τον οποίο προβλεπόταν ότι «οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται ισότιμα σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, ασφαλιστική του κατάσταση» και στις δύο υπουργικές αποφάσεις (3 και 28 Ιουνίου 2014) της κυβέρνησης Σαμαρά, με τις οποίες καθορίζονταν οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και οι διαδικασίες πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών.
Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε αυτά καλύφθηκαν από το πλεόνασμα, ενώ σήμερα καλύπτονται από το ΕΟΠΥΥ (τον οποίο επίσης ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα αναμορφώσει, προφανώς σε… Νέο ΕΟΠΥΥ!)
Και επιπλέον, ο κ. Τσίπρας μας είπε στις 27 Ιουλίου πως πλέον κάθε πολίτης θα μπορεί να… απολαμβάνει υπηρεσίες υγείας!
Κατά τον κ. Τσίπρα δηλαδή αποτελεί μεγάλη… απόλαυση να περιμένει κανείς στη λίστα αναμονής για ακτινοθεραπεία!
Μας είπε επίσης πως χάρη στη… διαπραγματευτική τακτική του  προστάτευσε απολύτως τις κύριες συντάξεις, για να καταλήξει να παραδεχθεί ότι μιλά για «προστατευμένο άθροισμα» κύριων και επικουρικών συντάξεων ως τα 1.300 ευρώ. Δηλαδή, έκοψε τις συντάξεις!
Όσο για την ανεργία, στις 27 Ιουλίου 2016, ο κ. Τσίπρας περιορίστηκε να μιλήσει για αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Πήγαν περίπατο και οι 300.000 νέες θέσεις εργασίας που υποσχόταν στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2014!
Τέλος, αφού αναφέρθηκε σε κάποια μέτρα άμβλυνσης των επιπτώσεων κατάργησης του ΕΚΑΣ, από τα οποία είναι βέβαιο πως ελάχιστοι θα ωφεληθούν, επανήλθε και στο θέμα του… λαού.
Διότι, όπως είπε, το «Νέο Κοινωνικό Κράτος δεν μπορεί παρά να είναι για τον λαό, με τον λαό και από τον λαό».
Τέτοια προπαγάνδα ούτε στις πιο μαύρες εποχές!

www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (5) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (39) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (12) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (46) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (283) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (33) ΑΛΑΛΟΥΜ (1157) ΑΛΒΑΝΙΑ (13) ΑΜΥΝΑ (8) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2047) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (138) ΑΝΑΡΧΙΑ (287) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (446) ΑΝΕΡΓΙΑ (72) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (94) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (15) Απεργίες (244) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (777) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (135) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (7) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (98) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (73) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (223) ΒΙΑ (134) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (54) ΒΟΛΙΒΙΑ (4) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (92) ΒΟΥΤΣΗΣ (6) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (21) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (8) Γ.Α.Π (605) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (88) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (40) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (8) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (5) ΔΕΗ (4) ΔΕΘ (15) ΔΕΚΟ (83) ΔΕΞΙΑ (61) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (5) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (161) Δημοκρατική Συμμαχία (60) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (452) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (196) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (33) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (162) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (813) Διαφθορά (479) Διεθνείς Σχέσεις (328) Δικαιοσύνη (350) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (15) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (6) ΔΡΑΣΗ (61) ΔΡΑΧΜΗ (137) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (98) Εθνική Επέτειος (42) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (22) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (5) Εκλογές (845) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (305) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1446) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (361) ΕλληνικόΔημόσιο (507) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (5) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (18) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1231) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (75) ΕΡΓΑΣΙΑ (59) ΕΡΤ (131) ΕΣΗΕΑ (61) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (21) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (76) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (953) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (45) Ευχές (55) Εφημερίδες (1163) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (25) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (7) ΘΑΝΟΥ (2) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (60) Θρησκεία (59) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (35) ΙΣΤΟΡΙΑ (4) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (7) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (252) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (107) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (166) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (18) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (6) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (2) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (7) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (262) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (88) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (338) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (180) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (3) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (3) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (413) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (465) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (87) ΚΥΠΡΟΣ (157) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (28) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (2) Λαϊκισμός (2331) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (38) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (19) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (6) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (32) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (33) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (277) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (74) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (179) ΜΜΕ (473) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (983) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (2) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (2) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1066) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (77) Ντόρα Μπακογιάννη (52) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2944) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (3) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (5) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (11) ΠΑΠΠΑΣ (28) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (41) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (8) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (44) ΠΑΣΟΚ (680) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (38) Πολιτική (631) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (10) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (50) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (111) Προεδρος Ν.Δ (142) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (20) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (33) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (6) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (92) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (578) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (19) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (273) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (2) ΣΟΙΜΠΛΕ (31) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (68) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (255) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (131) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (175) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (11) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1629) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (203) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (89) ΤΟΣΚΑΣ (4) Τουρισμός (99) Τουρκία (211) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (174) ΤΡΟΙΚΑ (207) Τρομοκρατία (261) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (32) ΤΣΙΠΡΑΣ (1078) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (98) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (17) ΥΠ.Οικονομικών (440) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (305) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (138) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (23) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (4) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1021) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (36) Χ.Α (304) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (58) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (311) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (14) B.A (4) Bakoyannis (38) Baroufakis (27) BBC (2) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (6) Errata (3) EUROGROUP (329) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (9) EUROZONE (14) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (103) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (1) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (55) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (11) IRAQ (2) ISLAM (185) ITALY (67) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (15) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (12) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (310) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (179) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)