Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Πουλάει ακόμη φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό καθώς και την πρόταση για σταθερές πλέον κυβερνητικές θητείες. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, επέμεινε αμετανόητα ότι η διαπραγμάτευση του 2015 ωφέλησε την ελληνική οικονομία κατά 20 δισ ευρώ και υποσχέθηκε φως στο τούνελ της οικονομίας μέσω επενδύσεων. Την ίδια στιγμή, ομολόγησε ωστόσο, ότι οι υπερβολικοί φόροι δεν γίνεται να μειωθούν έως το 2018 οπότε και διαπραγματευόμαστε να επιτύχουμε χαμηλότερα πλεονάσματα ενώ αίσθηση προκάλεσε και η απάντησή του για τις τηλεοπτικές άδειες: "Τις άδειες δεν θα τις πάρουν οι καλύτεροι αλλά όσοι πληρώσουν περισσότερα".
"Ανοησίες" και "συζητήσεις του καφενείου" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα περί απώλειας ΑΕΠ από τις διαπραγματεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Η διαπραγμάτευση που κάναμε, η σκληρή που είχε και κόστος, ωφέλησε τη χώρα, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι "Εξοικονομήσαμε πόρους 20 δισ. ευρώ. Βάλαμε στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους". Βεβαίως υπήρξαν συμβιβασμοί, δύσκολοι, επώδυνοι, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι "Υπήρχε μία πολύ δύσκολη αξιολόγηση που ο Σαμαράς δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας".
Σήμερα όμως περάσαμε το δύσκολο κάβο, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για "Πραγματική προοπτική επιστροφής στην ανάκαμψη".
Ο ίδιος παραδέχτηκε για ακόμα μια φορά ότι "υπολογίσαμε με μια πιο ρομαντική προσέγγιση" την αντίδραση της Ευρώπης. "Πιστέψαμε ότι θα υπολογίσουν περισσότερο το πολιτικό κόστος. Αλλά αυτό δεν έγινε. Οι προοδευτικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν στην σκληρή στάση δεν είχαν ισχυρή φωνή", δήλωσε ο ίδιος. Παρομοίασε δε την Ευρώπη με "υπνοβάτη που πρέπει κάποιος να τον ξυπνήσει" Σήμερα αρχίζει να αφυπνίζεται αλλά από ένα σοκ από τα δεξιά, από την άκρα δεξιά, είπε. 
Όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας, κατά τον 1,5 χρόνο στην πρωθυπουργία "Είχα την τύχη και την ατυχία να είμαι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες εποχές μετά την δικτατορία. Μόλις βρέθηκα στην καρέκλα, χωρίς εμπειρία αλλά με αίσθηση ευθύνης αντιμετώπισα μεγάλα διλήμματα", είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε "Είχα όμως και στιγμές ανάτασης. Σε 1,5 χρόνο πέρασα συμπυκνωμένα όσα δεν έχουν περάσει πρωθυπουργοί σε πολλά χρόνια", πρόσθεσε. 
Ερωτηθείς για το κατά πόσο έχει αλλάξει κατά τον 1,5 χρόνο που βρίσκεται στην πρωθυπουργία, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι "Δεν έως αλλάξει όσον αφορά το αξιακό μου περιεχόμενο, άλλα έχω αλλάξει όσον αφορά την αναζήτηση λύσεων. Είναι δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις που δεν αφορούν το δικό σου μέλλον, αλλά το μέλλον πολλών ανθρώπων, να παίρνεις αποστάσεις από αυτό που θα ήθελες να πετύχεις και να προσεγγίζεις το εφικτό".
Plan Β και δανεισμός από Κίνα- Ρωσία
Προφανώς και είχα ζητήσει από τον τότε υπουργό Οικονομικών  να μου δώσει εικόνα τι θα γινόταν εάν η χώρα βρισκόταν εκτός ευρωζώνης. Ένας από τους λόγους που είπα μέσα μου ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη βρεθούμε εκτός, είναι γιατί οι επιπτώσεις θα ήταν οδυνηρές κυρίως για τα στρώματα που εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε. Θα ήταν καταστροφή, δήλωσε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για το εάν είχε Plan B.
"Επιδιώξαμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα επενδύσεων ή πρόσκαιρου δανεισμού από την Κίνα και τη Ρωσία. Σε μια περίοδο που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους βρισκόταν σε οριακό σημείο, οι επαφές μας με τις οικονομίες αυτές, μας έδινε μια δυναμική”, πρόσθεσε.
"H απάντηση ήταν λογική: Να βοηθήσουμε σε επενδύσεις αλλά το κόστος αυτού του δανεισμού δεν μπορούμε να το σηκώσουμε". 
Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος στον τόπο που να μπορεί να μας κατηγορήσει για ανεντιμότητα. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να πει ότι αν έμενε ο Σαμαράς θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα για τη μεγάλη πλειοψηφία.
Capital controls και δημοψήφισμα 
 
Αναφερόμενος στα capital controls υποστήριξε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης τα ζητούσε από τον Φεβρουάριο, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι λένε ότι ίσως έπρεπε τα Capital controls να έχουν μπει νωρίτερα. Δεν ήταν όμως αυτή η επιλογή μας.
 
Σημείωσε μάλιστα ότι η συμβουλή που δέχθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama "όταν κέρδισα το δημοψήφισμα είναι ότι σου έχω ενα καλό νέο και ενα κακό νέο: Το καλό είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σε αμφισβητήσει το κακό νέο είναι ότι οι εταίροι σου θα σου βάλουν πολύ δύσκολα να κρατήσεις την ψυχραιμία σου". 
 
Τόνισε επίσης ότι συνειδητοποίησε τον κίνδυνο να μας πετάξουν έξω "όταν γύρισε ο Βαρουφάκης από συνάντηση με τον Σόιμπλε και μου είπε έχεις μήνυμα από τη Γερμανία: έλα να τα βρούμε να φύγετε από το ευρώ. Τότε κατάλαβα ότι μέρος του Βερολίνου, όχι όλοι, είχαν αυτό το σχέδιο. Η καγκελάριος δεν ήταν μέρος αυτού του σχεδίου.  Αυτό λοιπόν που κάποιοι αδαείς και στο εσωτερικό του κόμματός μου έβλεπαν ως λύση ήταν το σχέδιο του αντιπάλου". 
Cosco- Ελληνικό
Έγινε πολύς θόρυβος για το τίποτα, είπε ο κ. Τσίπρας για την εμπλοκή που δημιουργήθηκε με τη σύμβαση της Cosco. "Είναι γνωστό ότι ο Δrίτσας επιχείρησε- και πολύ καλά έκανε- να κρατήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε για τις εργασιακές σχέσεις και το πέτυχε. Υπήρξε προσπάθεια όχι με ευθύνη του κ. Δρίτσα αλλά με ευθύνη της γραμματείας της Κυβέρνησης και εν γνώσει του ΤΑΙΠΕΔ , ο νόμος που ήρθε στη Βουλή, να στέκει. Για αυτό και δεν υπήρξε τελικά καμία διαφοροποίηση". 
Πρόσθεσε πάντως ότι: "Για μένα αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η χώρα έχει αναβαθμισμένο ρόλο σε διεθνές επίπεδο . Θα παρομοίαζα τη στρατηγική μας με δέντρο που έχει τις ρίζες του στη Δύση αλλά ανοίγει και τα φτερά του και στην Ανατολή. Είχε ανοίξει το μονοπάτι ο Καραμανλής και τώρα εμείς το κάναμε λεωφόρο" 
"Έχω γίνει περισσότερο ρεαλιστής και πραγματιστής αλλά χωρίς να χάσω τις αξίες μου. Γιατί εμένα με ενδιαφέρει αν θα έχουν όφελος τα λαϊκά στρώματα κι όχι κάποιοι αετονύχηδες επιχειρηματίες", επανέλαβε, ομολογώντας ότι το τίμημα για το Ελληνικό ήταν μικρό μεν αλλά υπήρχε άμεση ανάγκη για επενδύσεις. "Τώρα χρειαζόμαστε τις επενδύσεις και τις δουλειές όχι σε δέκα χρόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Φόροι
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πρέπει να κινηθεί η αγορά για να πάμε καλά στα έσοδα. Για να δοθεί η δυνατότητα να αφήσουμε το χαλινάρι. Οι φόροι είναι πάρα πολύ υψηλοί αλλά πρέπει η Ελλάδα να πιάσει τους στόχους και να δείξει αξιοπιστία.
 
Βρισκόμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης ώστε μετά το 2018 να μειώσουμε τα πλεονάσματα στο 1,5%-2% αλλά μέχρι τότε θα είμαστε σε αυτό το καθεστώς.
 
Το πρώτο θέμα που βάζουν οι επενδυτές δεν είναι η μείωση μισθών. Είναι η φορολογική σταθερότητα, η διαφθορά και ένα κακό περιβάλλον διοίκησης που δυσκολεύει τις προσπάθειές τους. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν γρήγορα και με αποφασιστικότητα. Το μεγάλο σφάλμα είναι ότι οι Θεσμοί πίεζαν για δημοσιονομικά μέτρα και όχι για σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται διοικητική μεταρρύθμιση.
Εκλογικός νόμος
 
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 πιστεύω ότι πρέπει να πάμε με απλή αναλογική. Έχει κλείσει ο κύκλος της μεταπολίτευσης όπου υπήρχαν κόμματα του 40-45%.
Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα η πρόταση της απλής αναλογικής γιατί θα μπορούσα να πω να ναι ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ όπως είναι και να επανέλθει ο δικομματισμός και να λειτουργεί η λογική της χαμένης ψήφου.
Δε με ενδιαφέρει να έχουμε απλώς διαχειριστική παρουσία αλλά να φέρουμε τις αναγκαίες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος.
 Η ακυβερνησία δεν έχει λογική και προοπτική γιατί βρισκόμαστε σε νέα φάση του πολιτικού συστήματος.
 
Εμείς κάνουμε το καθήκον μας. Εάν δεν εφαρμοστεί ο νέος εκλογικός νόμος από την επόμενη αναμέτρηση τότε θα μας δώσουν την δυνατότητα να πάρουμε τις 50 έδρες. Γιατί εμείς θα τις πάρουμε.
Δεν υπολογίζουμε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής ούτε μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε τις ψήφους μεμονωμένων βουλευτών.
 
 
Είναι ώριμη η σκέψη για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Το θέμα των αρμοδιοτήτων είναι ένα ζήτημα που θέλει συζήτηση. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει διαρχία αλλά μπορούμε να συζητήσουμε τις αρμοδιότητες. Ο βασικός άξονας είναι μια αναθεώρηση πάνω σε διαγεγνωσμένες στρεβλώσεις, όπως ο νόμος για ευθύνη υπουργών. 

Τηλεοπτικές άδειες

"Το "τέσσερις άδειες" προέκυψε από την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον, είπε ο πρωθυπουργός για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. "Είπαμε ότι η διαφημιστική πίτα είναι περίπου 200 εκ. ευρώ ετησίως. Ένα κανάλι για να μπορέσει να λειτουργεί και με τον αριθμό των εργαζομένων, κοστίζει γύρω στα 150 εκατομμύρια", εξήγησε. Κατηγόρησε τους σημερινούς ιδιοκτήτες καναλιών εθνικής εμβέλειας πως " Όλοι σήμερα είναι παράνομοι και δεν είναι βιώσιμα τα σχήματα" και έφερε άλλα παραδείγματα λέγοντας πως "σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην Ιταλίας λόγω Μπερλουσκονισμού, είναι περιορισμένος ο αριθμός πανεθνικής εμβέλειας". Δεν απέκλεισε, εξάλλου, το ενδεχόμενο να δοθούν περαιτέρω άδειες αν αυξηθεί η διαφημιστική δαπάνη. Δήλωσε πάντως ότι τις άδειες δεν θα τις πάρουν οι καλύτεροι αλλά όσοι πληρώσουν περισσότερα και έχουν τα χαρτιά τους, σωστά.

Siemens

"Η Siemens παντού διέφθειρε και κάποιοι σε άλλες χώρες μπήκαν στη φυλακή, κάποιοι πλήρωσαν", είπε αναφορικά με το σκάνδαλο ο πρωθυπουργός. "Και εδώ κάποιοι τα κάνουν πλακάκια για να συγκαλυφθεί η υπόθεση, πρόσθεσε. "Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, ναι αλλά όχι τους επίορκους δικαστές".
Πηγή Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)