Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Ο Νεοδημοκράτης είναι πολίτης του σύγχρονου κόσμου ...

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει αποκλειστικά στο Liberal και στον Ανδρέα Ζαμπούκα.  Αυτοπροσδιορίζεται ως «δεξιός φιλελεύθερος», προτείνει ανταποδοτική φορολογία με μείωση δαπανών και περιγράφει το προφίλ του σύγχρονου Νεοδημοκράτη στον νέο κόσμο της ανάπτυξης, της έρευνας, της κοινωνικής δικαιοσύνης  και του υγιούς ανταγωνισμού.

Κύριε Γεωργιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  φαίνεται να συνδύασε την εκρηκτική τάση με την μετριοπαθή. Εσείς και ο κ. Χατζηδάκης, αντιπρόεδροι σε ένα κόμμα που πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ επιθετικής διεκδίκησης και εσωτερικής σταθερότητας…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστεύω, επέλεξε τους δύο Αντιπροέδρους του με τα εξής κριτήρια. Με την απόδοσή μας στις υπουργικές μας θητείες, με την πίστη μας και την προσήλωσή μας στην ανάγκη να μεταρρυθμιστεί η ελληνική κοινωνία και το κράτος και με την απόφασή μας να λαμβάνουμε αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος.
Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία που θέλουμε και εμείς να υπηρετήσουμε. Έχουμε μεταξύ μας μία πολύ καλή χημεία και είμαστε μία πολύ καλή ομάδα.
Είστε πλέον, περισσότερο δεξιός ή φιλελεύθερος; Ποια είναι η «ιδεολογία» που σας ταιριάζει περισσότερο από δω και πέρα, προκειμένου να είστε χρήσιμος στην πολιτική;
Είμαι δεξιός φιλελεύθερος. Τι θα πει αυτό; Θα σας εξηγήσω να το καταλάβετε,  γιατί στην Ελλάδα έχουμε λίγο μπερδευτεί με την έννοια της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς.
Δεξιός είναι ο άνθρωπος που πιστεύει στις συντηρητικές αξίες μιας κοινωνίας. Πιστεύει στην αξία της παράδοσης, της θρησκείας, της οικογένειας, πιστεύει στην παράδοση της νομιμότητας, πιστεύει στην ανάγκη να αγαπάει την πατρίδα του.
Φιλελεύθερος είναι κάποιος που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία. Πιστεύει στην ανάγκη ότι το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει στη ζωή των πολιτών όσο γίνεται λιγότερο και να αφήνει τους ανθρώπους να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, τις ικανότητές τους, τα όνειρά τους και τις επιθυμίες τους.
Άρα, εγώ είμαι δεξιός φιλελεύθερος. Πιστεύω σε αυτά τα δύο ρεύματα. Στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει οι φιλελεύθεροι να είναι κυρίως από τον κεντροαριστερό χώρο. Όμως, στην Ευρώπη συνήθως ή κατά κανόνα, η δεξιά είναι φιλελεύθερη. Έχει έρθει η ώρα αυτό να επικρατήσει και στην Ελλάδα.
Στις 7 Ιουνίου θα συμμετάσχετε σε μια εκδήλωση του ΚΕΦΙΜ με θέμα την φορολογική ελευθερία. Μία ερώτηση ουσίας είναι «Μέχρι ποια ημέρα του χρόνου εργάζομαι για να πληρώσω για το κράτος;». Μήπως πρέπει κάποτε να εξορθολογίσουμε την σχέση της χρηματοδότησης του κράτους από τον πολίτη; Nα γνωρίζει δηλαδή με ακρίβεια την ανταποδοτική συμμετοχή του στη λειτουργία του.
Συμμετέχω σε αυτήν την εκδήλωση γιατί πιστεύω ακριβώς αυτό το οποίο είπατε. Το κράτος και  ο πολίτης έχουν μεταξύ τους ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Ο πολίτης δέχεται να πληρώνει φόρους στο κράτος, όχι γιατί το κράτος μπορεί να ασκήσει βία πάνω του και να τους πάρει με το ζόρι, αλλά εις αντιπαροχή κάποιων υπηρεσιών. Γιατί του παρέχει ασφάλεια, γιατί του παρέχει υπηρεσίες υγείας, γιατί του παρέχει υπηρεσίες παιδείας. Ως αντιπαροχή αυτών των πραγμάτων ο πολίτης πρέπει να πληρώνει φόρους.
Άρα, ο πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει ακριβώς που ξοδεύονται τα χρήματά του. Είναι δικά του χρήματα, όχι του κράτους. Δυστυχώς, στην Ελλάδα αυτό δεν το έχουμε καταλάβει και φυσικά στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου στην ουσία αυξάνονται οι φόροι για να συντηρείται ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται παραβίαση αυτού του κοινωνικού συμβολαίου κράτους και πολιτών. Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει αναμφίβολα και πολύ μεγάλη φορολογική ανυπακοή, που κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε κατάρρευση του κράτους.
Η κυβέρνηση επιλέγει φόρους αντί για μείωση των δαπανών. Δώστε μου μια εικόνα για το δικό σας σχέδιο στην μείωση δαπανών του κράτους.
Θα δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Η αύξηση του κονδυλίου για τους μετακλητούς υπαλλήλους κατά40 εκατομμύρια, δηλαδή από τα 80 στα 120, είναι δηλωτική της νοοτροπίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κύριος Τσίπρας προεκλογικά, έδωσε μία συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Αυγή και του είπε ότι,«όταν εγώ γίνω Πρωθυπουργός, θα καταργήσω τους μετακλητούς υπαλλήλους». Τελικά, τον δημοσιογράφο αυτόν τον διόρισε μετακλητό υπάλληλο και αύξησε κατά 40 εκατομμύρια το κονδύλι που ξοδεύει το κράτος για τους μετακλητούς υπαλλήλους.  Αυτά που έλεγε ότι  θα τα καταργήσει.
Δεύτερο παράδειγμα. Η φαρμακευτική δαπάνη για το 1ο τετράμηνο του 2016, έχει ξεπεράσει το στόχο κατά 150 εκατομμύρια, γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν κάνει τη δουλειά του.
Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τάξη. Θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες και σε αντάλλαγμα θα μειώσει τους φόρους.
Σε περίπτωση που τεθεί  ζήτημα εκλογικού νόμου, ποια θα είναι η δική σας πρόταση;
Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα  για το κράτος μας η αλλαγή του εκλογικού νόμου.
H χώρα μπορεί να κυβερνηθεί μόνο από ένα 35% που στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε 20%, αν υπολογίσει κανείς την αποχή; Μήπως έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση του 51%; Υπάρχει η δυνατότητα  για τέτοιες συνεργασίες στο μέλλον;
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εάν η Ελλάδα πάει σε συστήματα απλής αναλογικής, δεν θα μπορέσει να κυβερνηθεί ποτέ.  Θα είμαστε κάτι σαν την Ιταλία. Θα γίνονται κυβερνήσεις που θα καταρρέουν σε διάστημα 6 μηνών, με ένα χρόνο το πολύ.
Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις. Είμαστε ένας δυσκολοκυβέρνητος τόπος. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς.
Ανησυχείτε για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό; Τι θα κάνατε εσείς ως κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις ροές που οι Τούρκοι κατηύθυναν ανεξέλεγκτα, πριν την συμφωνία με την Ευρώπη; Ποια θα ήταν η αποτελεσματική πολιτική που θα επιλέγατε;
Ανησυχώ πάρα πολύ. Οι ροές τώρα έχουν σταματήσει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί έκλεισαν τα σύνορα οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και άρα ξέρουν πια οι άνθρωποι αυτοί ότι δεν είναι η Ελλάδα τόπος για να περάσουν. Και δεύτερον, γιατί η Τουρκία αποφάσισε να σταματήσει τη ροή για να δείξει καλό πρόσωπο προς την Ευρώπη, προκειμένου να πετύχει την υλοποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών.
Αν η Τουρκία αλλάξει άποψη, τότε οι ροές θα αυξηθούν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σήμερα ποιο θα είναι το τελικό όριο. Ο κύριος Αβραμόπουλος ως αρμόδιος Επίτροπος είπε, ότι υπάρχουν 3 εκατομμύρια μετανάστες στην Τουρκία που περιμένουν να περάσουν απέναντι. Καλό είναι να έχουμε πάντα το νου μας.
Μη ξεχνάμε, ότι η αλλαγή πολιτικής που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, ήταν η αιτία που πυροδότησε την έναρξη αυτής της κρίσης.
Είστε υπέρ ή κατά των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων; Ο πρόεδρός σας δεν φαίνεται να θέλει να διαιωνίσει μια αρρωστημένη κατάσταση σε νεολαίες και πανεπιστήμια.
Είναι γνωστές οι θέσεις μου από το παρελθόν. Η Ελλάδα χρειάζεται στο μέλλον πανεπιστήμια που θα μοιάζουν και θα είναι σαν τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εκεί, οι φοιτητικές παρατάξεις δεν παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο που παίζουν εδώ και δεν πρέπει να κρύβουμε τα λόγια μας.
Βέβαια, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής, στην Ελλάδα με την κυριαρχία της αριστεράς στα πανεπιστήμια, η παρουσία της ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι το μοναδικό θεσμικό αντίβαρο που εξασφαλίζει τα δικαιώματα των φοιτητών. Άρα, κάθε απόφαση μας προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να σταθμίζει και να λαμβάνει υπόψη του και τα δύο δεδομένα.
Οφείλω όμως να σας πω, ότι το ιδεατό είναι μία πανεπιστημιακή κοινότητα στην οποία οι φοιτητικές παρατάξεις δεν θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ποιο είναι το προφίλ του σύγχρονου νεοδημοκράτη κύριε Γεωργιάδη; Τι έχει αλλάξει στο κόμμα που πρέπει να κάνει αισιόδοξη την κοινωνία;
Ο σύγχρονος Νεοδημοκράτης πιστεύω ότι είναι και πρέπει να είναι αυτός που αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα του παρελθόντος έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί και πρέπει τώρα να κάνουμε τη χώρα μας μία ανταγωνιστική χώρα, που θα μπορεί όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά πρωταγωνιστή στον σύγχρονο κόσμο, που θα υποστηρίζει την καινοτομία, τις νεοφυής επιχειρήσεις, την έρευνα, τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.
Αυτά χρειάζονται φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, χαμηλή φορολογία, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Αυτές τις ιδέες πρέπει να ενισχύει ο σύγχρονος Νεοδημοκράτης, γιατί με αυτές η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει στην εξουσία για να κάνει την «βρώμικη» δουλειά με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεδομένου ότι αποδεικνύεται συνεργάσιμος με τους δανειστές. Ποια θεωρείτε ότι πρέπει να είναι η δική σας στάση σ΄αυτό; Είστε σίγουρος ότι οι εκλογές θα κάνουν καλό στο κόμμα σας και στη χώρα στους επόμενους μήνες;
Είμαι ο πιο φανατικός υποστηρικτής των ιδιωτικοποιήσεων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.  Μακάρι να προχωρήσουν, τις έχει ανάγκη ο τόπος. Δεν σας κρύβω ότι το θετικό της διακυβερνήσεως του κυρίου Τσίπρα, είναι ότι στο μέλλον όταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν θα έχει το ηθικό δικαίωμα κανένας αριστερός να κατέβει στο πεζοδρόμιο και να προσπαθεί να τις εμποδίσει.  Και αυτό είναι ένα κέρδος.
Οφείλω όμως να σας πω από την άλλη, δεν συμφωνώ ότι κάνει τη βρώμικη δουλειά. Κάνει και εδώ τη λάθος δουλειά. Είναι άλλο πράγμα να θες να κάνεις ιδιωτικοποιήσεις για να βοηθήσεις τον τόπο σου και άλλο να φαίνεται ότι γίνονται ιδιωτικοποιήσεις υπό την πίεση και υπό τη διοίκηση των ξένων. Αυτό θα δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία, αργά ή γρήγορα, μεγάλες αντίρροπες δυνάμεις. Γιατί θα πληγεί η υπερηφάνεια και το εθνικό φιλότιμο του Έλληνα.
Σκοπός της Νέας Δημοκρατίας είναι να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι είναι καλές οι ιδιωτικοποιήσεις. Όχι να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις με το ζόρι. Αυτά όλα θα τα βρούμε μπροστά μας και θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλα προβλήματα. 
Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το υπερταμείο, γιατί θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να διορίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο από τους ξένους και να φαίνεται προς τον  ελληνικό λαό ότι στην ουσία πλήττει την εθνική του κυριαρχία. Όμως, η Νέα Δημοκρατία στήριξε και στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες είναι για το καλό του ελληνικού λαού. 
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε χθες μια συνέντευξη στη «Real News» όπου σας πλέκει το εγκώμιο. Η αναφορά του αυτή έρχεται σε μια στιγμή όπου έχουν ασκήσει σκληρή κριτική άλλα στελέχη όπως οι κ.κ. Τζιτζικώστας  και Κακλαμάνης. Τι ακριβώς συμβαίνει με εσάς; 
Η κριτική των στελεχών είναι καλοδεχούμενη και όσοι είμαστε δημόσια πρόσωπα πρέπει να την αντέχουμε. Οφείλω όμως να σας πω, ότι νιώθω πολύ μεγάλη υπερηφάνεια που ένα πρωθυπουργός του βεληνεκούς του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρέδωσε την Ελλάδα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό τι την παρέλαβε, κάνει τόσο τιμητικές αναφορές στο υπουργικό μου έργο. Είναι για εμένα ένα κίνητρο να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο. Τον ευχαριστώ  πολύ.
Συνέντευξη στον Ανδρέα Ζαμπούκα στο Liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (4) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (3) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (39) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (12) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (46) ΑΚΡΑ (64) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (278) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (31) ΑΛΑΛΟΥΜ (1153) ΑΛΒΑΝΙΑ (10) ΑΜΥΝΑ (8) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2045) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (137) ΑΝΑΡΧΙΑ (286) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (443) ΑΝΕΡΓΙΑ (72) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (94) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (15) Απεργίες (244) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (771) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (135) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (7) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (96) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (73) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (223) ΒΙΑ (129) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (54) ΒΟΛΙΒΙΑ (4) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (92) ΒΟΥΤΣΗΣ (6) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (21) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (8) Γ.Α.Π (605) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (88) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (40) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (314) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (8) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (284) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (5) ΔΕΗ (4) ΔΕΘ (15) ΔΕΚΟ (83) ΔΕΞΙΑ (60) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (5) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (160) Δημοκρατική Συμμαχία (60) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (451) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (196) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (31) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (162) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (812) Διαφθορά (478) Διεθνείς Σχέσεις (314) Δικαιοσύνη (350) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (11) ΔΟΥΡΟΥ (15) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (6) ΔΡΑΣΗ (61) ΔΡΑΧΜΗ (137) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (96) Εθνική Επέτειος (42) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (22) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (5) Εκλογές (842) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (305) ΕΛ.ΑΣ (77) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1434) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (361) ΕλληνικόΔημόσιο (506) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (5) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (15) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (18) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1222) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (75) ΕΡΓΑΣΙΑ (59) ΕΡΤ (131) ΕΣΗΕΑ (61) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (21) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (76) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (949) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (45) Ευχές (55) Εφημερίδες (1162) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (25) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (7) ΘΑΝΟΥ (2) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (59) Θρησκεία (59) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (35) ΙΣΤΟΡΙΑ (4) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (7) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (243) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (107) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (166) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (18) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (6) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (2) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (5) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (262) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (87) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (338) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (179) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (3) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (3) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (413) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (112) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (464) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (57) ΚΥΠΡΟΣ (157) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (28) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (1) Λαϊκισμός (2317) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (38) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (19) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (6) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (23) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (33) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (275) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (73) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (172) ΜΜΕ (472) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (980) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (2) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1060) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (77) Ντόρα Μπακογιάννη (52) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2932) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (3) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (4) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (11) ΠΑΠΠΑΣ (28) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (41) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (7) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (43) ΠΑΣΟΚ (679) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (34) Πολιτική (627) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (10) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (50) ΠΟΥΤΙΝ (4) Πρόεδρος Δημοκρατίας (110) Προεδρος Ν.Δ (142) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (20) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (33) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (4) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (89) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (577) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (19) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (272) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (2) ΣΟΙΜΠΛΕ (31) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (67) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (254) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (131) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (175) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (9) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (20) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1618) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (184) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (89) ΤΟΣΚΑΣ (3) Τουρισμός (98) Τουρκία (210) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (174) ΤΡΟΙΚΑ (207) Τρομοκρατία (258) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (32) ΤΣΙΠΡΑΣ (1057) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (98) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (16) ΥΠ.Οικονομικών (437) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (305) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (137) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (22) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (4) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1021) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (36) Χ.Α (304) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (58) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (309) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (14) B.A (4) Bakoyannis (38) Baroufakis (27) BBC (2) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (5) Errata (3) EUROGROUP (328) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (9) EUROZONE (13) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (82) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (1) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (55) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (11) IRAQ (2) ISLAM (183) ITALY (63) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (15) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (12) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (308) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (179) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)