Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Ολόκληρη η δήλωση του Ε. Μεϊμαράκη ...

Γνωρίζετε ότι ανέλαβα τα καθήκοντα του μεταβατικού Προέδρου σε μια δύσκολη, για τη Νέα Δημοκρατία, περίοδο. Ενόψει μάλιστα και εθνικών εκλογών στις οποίες θα οδηγούμεθα, εις γνώσιν μας ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν και ευχάριστο. Αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, προκηρύξαμε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού. Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό και στους συνυποψήφιους μου και στη διαδικασία. Και γι’ αυτό ακριβώς δεν έκανα και πολλές δημόσιες εμφανίσεις, γιατί πιστεύω ότι είμαι σε μια ευγενική άμιλλα με τους συνυποψήφιους μου και πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν απήντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχτηκα και καμιά φορά ήταν και χυδαίες. Τις προσπέρασα.

Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες, τους οποίους πληγώσαμε. Και ενώ είμαστε όλοι μαζί στη Νέα Δημοκρατία και είμαστε στο ίδιο καράβι και ενώ θα έπρεπε να βρούμε αμέσως τον τρόπο, με τον οποίον θα προχωρούσαμε μπροστά, οι εκλεκτοί συνάδελφοι, βρήκαν το θέμα της τεχνικής αυτής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ’ ολοκλήρου τα πάντα. Εφόσον δεν κατάλαβαν τη σιωπή μου, φοβούμαι ότι δεν θα καταλάβουν ούτε αυτά που λέω τώρα.
Οφείλω, όμως, υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου, αμυνόμενος, να εξηγήσω στους Νεοδημοκράτες ορισμένα ζητήματα. Γιατί, κατά τη γνώμη μου, το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί, έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη και να δούμε πως με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, θα προχωρήσουμε τη διαδικασία, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει.
Θέλω, λοιπόν, να ενημερώσω πρώτον ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία. Διότι αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ. Βρίσκω πολύ υποκριτικό το να δείχνουν χθες ότι δε γνώριζαν και να ζητούν ακόμα και την παραίτηση του Προέδρου, ο οποίος ως γνωστόν, με το τεχνικό ζήτημα δεν έχει καμία ανάμιξη. Αντιθέτως, θέλω να θυμίσω ότι, όταν παρενέβην για να γίνουν διαφανείς οι  διαδικασίες  εξεύρεσης της εταιρίας, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του Προέδρου και ότι είναι θέμα του Γραμματέα, του Γενικού Διευθυντού και του διευθυντού της μηχανοργάνωσης.
Όταν έγινε ο διαγωνισμός  και επελέγη η εταιρία και όλοι ρωτήσαμε να δούμε ποια εταιρία είναι αυτή - φυσιολογικό ήταν άλλωστε - ελέχθη ότι είναι εταιρία η οποία έχει αναλάβει εργασίες κατά τη διάρκεια την οποία ήμασταν κυβέρνηση. Ελέχθη ότι τις έφερε εις πέρας. Και ότι είναι μια εταιρία η οποία θα κάνει καλά τη δουλειά της. Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που διετέλεσαν, όταν έδωσαν τέτοιες εργασίες και πρέπει και να τη γνώριζαν την εταιρία, όπως και τους ανθρώπους της, όπως άκουσα και τον κ. Βορίδη να λέει ότι πρέπει να ζητήσω μια συγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και απ’ ό,τι ξέρω την ήξερε την εταιρία και απ’ ό,τι ξέρω είχε και δικηγορικές συνεργασίες μαζί. Kαι ταυτόχρονα να πω ότι και οι άρτι αφιχθέντες  πρέπει να σέβονται λίγο την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί.
Θα έλεγα λοιπόν, να είναι όλοι πιο προσεκτικοί. Και ταυτόχρονα, θέλω να πω ότι και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί, σε συνεργάτη δικό μου, για την εταιρία.
Γιατί, λοιπόν, εκπλήσσονται όλοι; Και γιατί την ώρα που έγινε κάτι τεχνικό, που πλήττει την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας και το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να δούμε πως θα το σώσουμε αυτοί γίνονται πολύ μικροί και κάνουν προσωπικές επιθέσεις και βρίσκουν ως πεδίο αντιπαράθεσης  εκείνη την ώρα και ζητούν και την  παραίτησή μου; Εγώ πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το επιλύσουμε. Ευθύνες σαφώς υπάρχουν. Ο Γραμματέας του κόμματος γνώριζε την  εταιρία, έχει συνεργαστεί μαζί της. Ο Γενικός Διευθυντής γνώριζε την εταιρία. Ο διευθυντής μηχανοργάνωσης έχει συνεργαστεί μαζί της. Ο κ. Πτωχός ήταν συνεργάτης της εταιρίας. Το Μέγαρο Μαξίμου, επί Αντώνη Σαμαρά, είχε συνεργαστεί με την εταιρία. Και όλοι εγγυήθηκαν ότι θα γίνει σωστή η διαδικασία. Καλά τόσο θράσος σήμερα, να λένε ότι έφταιγα εγώ; Πράγματι έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα. Και γιατί πίστευα ότι στα νεοδημοκρατικά, έ, όταν συνεννοούμαστε γνωρίζουμε όλοι ότι δεν θέλουμε να βλάψουμε το κόμμα μας, το καράβι μας, τη Νέα Δημοκρατία.
Για αυτό, λοιπόν, απολογούμαι στην υπερήφανη και πληγωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Να της πω ότι το κόμμα είναι εδώ, θα παραμείνει δυνατό, θα ξεπεράσει το τεχνικό πρόβλημα και, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχουμε την ψηφοφορία και τη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, που θα εκλέξει Πρόεδρο.
Θέλω, επίσης,  να σας πω ότι η καρέκλα του μεταβατικού Προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ. Και ευχαρίστως θα την παρέδιδα. Και είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο, αλλά και μετά τις εκλογές. Και κανείς δεν ήθελε. Άλλωστε, μετά τις εκλογές, όπως θυμάστε, έγινε μια άτυπη συζήτηση, πάλι με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη. Εγώ ευχαρίστως είπα να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού Προέδρου, διότι συμμετέχω στη διαδικασία και διεκδικώ. Και θα πρέπει και ο κ. Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από περιφερειάρχης, γιατί αυτός έχει και εκτελεστική εξουσία και διαχείριση. Και μη μου πείτε ότι ξαφνικά τον αγάπησαν όλοι οι δήμαρχοι της περιφέρειάς του.
Εγώ λοιπόν είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του Προέδρου του μεταβατικού, να οριστεί μεταβατικός Πρόεδρος. Εκτιμώ πάρα πολύ την κα Γιαννάκου, τη σέβομαι, θα μπορούσε να ήταν αυτή. Όπως θα μπορούσε να ήταν και ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης ή ο κ. Δημήτρης Σιούφας ή η κα Άννα Μπενάκη. Πάντως, εν πάση περιπτώσει, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε. Και μη διανοηθεί κανείς να τη σταματήσει και να παραβεί το Καταστατικό. Αλλά σαφώς πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου δημιουργούσε περισσότερα μειονεκτήματα απ’ όσα πλεονεκτήματα νόμισαν ότι είχα.
Για αυτό ακριβώς, ζήτησα από τον κ. Πλακιωτάκη να ορίσει πότε θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να συζητήσει τον Προϋπολογισμό και παρεμπιπτόντως και τα ζητήματα αυτά. Διότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έχει αρμοδιότητα με βάση το Καταστατικό, ούτε με τον Κανονισμό της να συζητήσει τέτοια θέματα. Είναι αναρμόδια.
Κατά συνέπεια με μόνο θέμα αυτό, δεν μπορεί να συγκληθεί. Όμως, επειδή έχει κατατεθεί ο Προϋπολογισμός και θα συζητήσουμε τον Προϋπολογισμό, μπορεί παρεμπιπτόντως να συζητήσουμε και το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επομένως, εγώ θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη ή αν θέλουν κάποιον άλλο να γίνει ο μεταβατικός Πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερον δυνατόν στην οποία θα είμαι υποψήφιος και πιστεύω ότι θα την κερδίσω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν λέτε ότι θα πείτε στον κ. Πλακιωτάκη να οριστεί μεταβατικός Πρόεδρος. Πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας εννοείτε ή μετά;

Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Εγώ τον καλώ από τώρα να του παραδώσω την καρέκλα. Δεν είμαι γαντζωμένος στις καρέκλες. Αυτό το εξήγησα και τον Ιούλιο και μετά το Σεπτέμβριο και το συζητήσαμε. Λοιπόν, Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν είναι, αλλά θα παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας και θα παραιτηθούν και οι άλλοι δύο  συνάδελφοι από τις κοινοβουλευτικές τους θέσεις, από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι εννοώ, έτσι; Αν δεν παραιτηθούν, αυτό θα βαρύνει αυτούς και ο κόσμος θα μας κρίνει. Εγώ στον κόσμο απολογούμαι, τον κόσμο εμπιστεύομαι, απ’ αυτόν ζητάω να με ψηφίσει. Θέλω και παροτρύνω τους συναδέλφους όλους να μην υψώσουν τους τόνους. Όλοι είμαστε στο καράβι της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι πρέπει να σκεφτούμε ότι, αν αυτό βουλιάξει, βουλιάζουμε συνολικά, σε μια περίοδο που η χώρα την έχει ανάγκη γιατί η κυβέρνηση παραπαίει. Και γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει, αντί να κάνουν σπέκουλα σε αυτά τα θέματα, να χαμηλώσουν οι τόνοι και να καταλάβουν όλοι ότι όσο λιγότερο μιλάμε τόσο καλύτερα. Και δεν χρειάζεται να με προκαλούν να μιλώ, γιατί εγώ θα μιλώ όποτε κρίνω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με ποια διαδικασία θα οριστεί μεταβατικός Πρόεδρος; Μπορεί να παραμείνει ο κ. Παπαμιμίκος.
Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Σας απαντώ ότι εγώ θα ζητήσω τώρα από τον κ. Πλακιωτάκη…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ορίσει εκείνος κάποιον μεταβατικό;
Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Όχι, όχι. Να ασκήσει τις αρμοδιότητες. Μπορεί να ασκήσει τις αρμοδιότητες. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλα με τον τρόπο που νομίζετε. Πόσο  καιρό θα πάρει αυτό, δύο βδομάδες, τρεις βδομάδες, ένα μήνα;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, με τον κ. Παπαμιμίκο δεν υπάρχει θέμα; Δηλαδή μπορεί να συνεχίσει η διαδικασία με πρόεδρο της ΚΕΦΕ τον κ. Παπαμιμίκο μετά την Κυριακή;
Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Μα από την ημέρα των εκλογών, γνωρίζετε - και σας το έχω πει και δημοσίως - ότι εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Παπαμιμίκο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητάτε την παραίτησή του;

Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Όχι, δεν μπορώ να τη ζητήσω και δεν θέλω. Και μη μου λέτε ο κ. Παπαμιμίκος. Ο κ. Παπαμιμίκος, ο κ. Τσιμάρας, ο κ. Πέτσας, που είναι ο Γραμματέας της μηχανοργάνωσης, είναι όλοι άνθρωποι που ορίστηκαν από τον κ. Σαμαρά. Εγώ δεν τους όρισα, δεν τους ψήφισα, δεν τους πείραξα. Κατά συνέπεια, μην εκπλήσσονται όλοι όσοι στήριζαν εκείνη την περίοδο και τους ψήφισαν. Και μη μας κάνουν οι άρτι αφιχθέντες μαθήματα δημοκρατίας. Διότι πρέπει να σεβαστούν και την ιστορία μας και την ηλικία μας. Εντάξει αυτοί είναι μικροί, μπορεί να λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω. Σαν μεγαλύτερο θα πρέπει ίσως και λίγο να με σέβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (5) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (39) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (46) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (284) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (33) ΑΛΑΛΟΥΜ (1157) ΑΛΒΑΝΙΑ (13) ΑΜΥΝΑ (8) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2048) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (139) ΑΝΑΡΧΙΑ (287) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (446) ΑΝΕΡΓΙΑ (72) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (94) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (15) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (778) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (135) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (7) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (98) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (73) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (223) ΒΙΑ (134) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (54) ΒΟΛΙΒΙΑ (4) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (92) ΒΟΥΤΣΗΣ (6) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (21) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (8) Γ.Α.Π (605) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (88) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (40) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (8) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (5) ΔΕΗ (4) ΔΕΘ (15) ΔΕΚΟ (83) ΔΕΞΙΑ (61) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (5) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (161) Δημοκρατική Συμμαχία (60) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (452) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (196) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (33) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (162) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (813) Διαφθορά (479) Διεθνείς Σχέσεις (330) Δικαιοσύνη (351) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (15) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (6) ΔΡΑΣΗ (61) ΔΡΑΧΜΗ (137) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (98) Εθνική Επέτειος (42) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (22) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (5) Εκλογές (846) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (305) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1448) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (361) ΕλληνικόΔημόσιο (507) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (5) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (18) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1232) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (76) ΕΡΓΑΣΙΑ (59) ΕΡΤ (131) ΕΣΗΕΑ (61) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (21) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (76) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (953) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (45) Ευχές (55) Εφημερίδες (1163) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (25) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (7) ΘΑΝΟΥ (2) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (60) Θρησκεία (59) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (35) ΙΣΤΟΡΙΑ (4) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (8) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (253) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (107) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (166) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (18) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (6) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (2) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (7) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (262) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (88) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (338) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (180) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (4) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (3) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (413) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (465) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (89) ΚΥΠΡΟΣ (158) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (28) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (2) Λαϊκισμός (2331) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (38) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (19) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (6) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (32) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (33) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (277) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (74) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (180) ΜΜΕ (474) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (983) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (2) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (2) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1066) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (77) Ντόρα Μπακογιάννη (52) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2946) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (3) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (5) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (11) ΠΑΠΠΑΣ (28) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (41) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (9) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (44) ΠΑΣΟΚ (680) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (38) Πολιτική (631) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (10) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (50) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (111) Προεδρος Ν.Δ (142) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (20) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (33) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (6) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (93) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (578) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (19) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (273) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (2) ΣΟΙΜΠΛΕ (31) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (68) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (255) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (11) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1629) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (205) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (89) ΤΟΣΚΑΣ (4) Τουρισμός (99) Τουρκία (212) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (174) ΤΡΟΙΚΑ (207) Τρομοκρατία (261) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (32) ΤΣΙΠΡΑΣ (1079) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (98) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (18) ΥΠ.Οικονομικών (440) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (305) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (138) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (23) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (4) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1021) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (36) Χ.Α (304) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (58) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (311) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (38) Baroufakis (27) BBC (2) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (6) Errata (3) EUROGROUP (329) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (9) EUROZONE (14) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (103) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (1) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (55) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (11) IRAQ (2) ISLAM (185) ITALY (67) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (15) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (12) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (310) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (179) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)