Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Τώρα ζητά "συναίνεση" !!! Ποιος;;; Ο Α. Τσίπρας !!!

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Συνήθως σε οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις, τις οποίες μετά τρέχεις να μαζέψεις.

Μια τέτοια σπασμωδική κίνηση – προϊόν πανικού ήταν και η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακριβώς την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή και την απώλεια δύο ψήφων από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου να ζητήσει την διαμεσολάβησή του για την επίτευξη «στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης».

Ο πανικός δεν επέτρεψε στον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει ότι το να ζητά από τον Πρόεδρο κάτι τέτοιο ανακαλεί μνήμες από το δικό του διχαστικό και χωρίς την παραμικρή συνεννόηση πρόσφατο παρελθόν.

Όλοι θυμόμαστε ότι η άρνηση των Τσίπρα – Καμμένου να υπάρξει μια συνεννόηση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του Ιανουαρίου και στην περιπέτεια που ζούμε τώρα.

Τότε, οι κύριοι αυτοί δεν δέχονταν κανέναν, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα ψήφιζαν ούτε τον Θεό τον ίδιο – και επομένως ούτε τον σημερινό Πρόεδρο, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία αναμφισβήτητα θα ψήφιζε, όπως, άλλωστε, έπραξε και μετά.

Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, ζητά τώρα την μεσολάβηση του Προέδρου, ενώ με αφορμή την εκλογή Προέδρου οδήγησε στο απροχώρητο την ασυνεννοησία και τη σύγκρουση, ουσιαστικά εργαλειοποιώντας το αξίωμα!Και βέβαια, όσο βρίσκονταν οι δύο σημερινοί εταίροι του «ναι σε όλα» στην αντιπολίτευση, ήσαν οι μεγαλύτεροι εχθροί της συνεννόησης και της συναίνεσης. Και όποτε την επικαλούνταν, το έκαναν με τους δικούς τους όρους. Τότε, η μόνη συναίνεση και συνεννόηση που δέχονταν ήταν για να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Ας θυμηθούμε: 

-6 Νοεμβρίου 2011, Πολιτική Απόφαση της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού: «Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας το πολιτικό σύστημα, προσπαθεί να ανασυνταχθεί.. Κάτω από τον ψευδώνυμο τίτλο της "εθνικής σωτηρίας και συναίνεσης", προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, να ανατάξει την ηγεμονία του, ώστε με καλύτερους όρους να συνεχίσει να υλοποιεί τις επιλογές εξόδου από την κρίση σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας».

-17 Μαΐου 2014, συνέντευξη Αλ. Τσίπρα στο «Βήμα της Κυριακής». Στην ερώτηση «γιατί αποκλείετε την εθνική συναίνεση;», απαντά: «Επιδιώκουμε την εθνική συναίνεση, αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές. 40 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση έρχεται η ώρα για μια νέα Μεταπολίτευση. Χρεοκόπησαν τη χώρα με την πολιτική τους. Μετά τη διέσυραν και την ενέπλεξαν σε περιπέτειες. Και στο τέλος κατέστρεψαν τις περιουσίες και τις προοπτικές εκατομμυρίων οικογενειών. Και τώρα έχουν το θράσος να εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να παρουσιάζονται ως εγγυητές της διάσωσης».

-10 Οκτωβρίου 2014. Αλ. Τσίπρας, Βουλή, Συζήτηση για παροχή Ψήφου Εμπιστοσύνης:  «Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ακούστε με. Σας ζητώ να το ξανασκεφτείτε και ζητώ από τον κ. Σαμαρά να το ξανασκεφτεί. Δεν είναι ωφέλιμο για τον τόπο, δεν είναι ούτε και για εσάς. Συναίνεση, όπως το Σύνταγμα προβλέπει -για να συνεννοηθούμε- εκατόν ογδόντα Βουλευτών από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί προφανώς και αυτή η συναίνεση δεν αφορά τη συναίνεση στο πρόσωπο.

Συναίνεση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ισοδυναμεί με συναίνεση στη συνέχεια της καταρρακωμένης σας Κυβέρνησης, ισοδυναμεί με συναίνεση στη συνέχεια της καταστροφική πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων.

Θαρρώ πως όποιος θέλει να δώσει τέτοιου είδους συναίνεση θα έχει το σθένος σήμερα να υπερψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης που καταθέσατε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησή σας. Σας προτείνω, λοιπόν, σήμερα το βράδυ να δείτε το αποτέλεσμα και να το ξανασκεφτείτε, να πράξετε όπως ορίζει το συμφέρον της χώρας. Δεν είναι η παραμονή σας τέσσερις ακόμα μήνες στις καρέκλες της εξουσίας το συμφέρον της χώρας. Μπορεί να υπάρξει προοπτική και μέλλον για τη χώρα και χωρίς εσάς στις καρέκλες τις κυβερνητικές! Μπορεί να φανταστεί κανείς την Ελλάδα και χωρίς εσάς στις καρέκλες τις κυβερνητικές!

Με αυτά τα δεδομένα και με ακόμα χειρότερα σήμερα, ακόμα πιο έντονα σας λέμε: Μην προχωρήσετε σε κρίσιμες κινήσεις, σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις, σε αποφάσεις που θα δεσμεύουν τα χέρια και των επόμενων κυβερνήσεων χωρίς την συναίνεση του πρώτου κόμματος.

Το λέω ξανά όχι μόνο για να το ακούσετε εσείς, αλλά και για να το ακούσουν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον. Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία δεν θα έχει τη δική μας συναίνεση, δεν θα γίνει αποδεκτή από εμάς. Δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα δεσμεύει την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, για την οποία ο λαός μας σύντομα θα δώσει ισχυρή εντολή με την ψήφο του.

Όπως γνωρίζετε, όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές –το ξεκαθαρίζω για ακόμη μία φορά- σε καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συνέχεια του μνημονιακού καθεστώτος, σε καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συνέχεια της λιτότητας με οποιοδήποτε επικοινωνιακό καμουφλάζ, εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την υπογραφή μας. Τελεία, παράγραφος!

Και με αυτό τον τρόπο θέλω να δώσω μία απάντηση και σε όσους Βουλευτές από αυτό εδώ το Βήμα, καλοπροαίρετα ενδεχομένως, μίλησαν για κυβερνήσεις ειδικού σκοπού και για συναίνεση. Δεν αρνούμαστε τη συναίνεση. Όμως, το ερώτημα που θέτουμε είναι «σε ποια βάση συναίνεση;». Για μας είναι προφανές. Η προοπτική περαιτέρω εξαθλίωσης της κοινωνίας οδηγεί στη διαιώνιση της Ελλάδας ως μιας χώρας πειραματόζωου των νεοφιλελεύθερων επιλογών στην Ευρώπη, ως μία χώρα αποικίας, χρέους και ανεργίας.

Ποια συναίνεση μπορεί να δώσει κανείς σε αυτή την προοπτική; Στον αντίποδα αυτής της στρατηγικής ήδη διαμορφώνεται ευρεία, ευρύτατη συναίνεση στο κοινωνικό πεδίο. Είναι η συναίνεση πάνω στο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη που θέτει αδιαπραγμάτευτες κοινωνικές προτεραιότητες, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη φορολογική αποφόρτιση των μεσαίων στρωμάτων, την ενίσχυση της ζήτησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Πάνω σε αυτό το σχέδιο θα δημιουργηθούν οι όποιες προωθητικές συναινέσεις της επόμενης ημέρας και όχι πάνω στο αποτυχημένο και καταστροφικό σχέδιο της λιτότητας.

Όμως, άκουσα το τριήμερο και πολλούς συναδέλφους από τα κυβερνητικά έδρανα να μιλούν όχι για συναίνεση, αλλά για τη στοιχειώδη ανάγκη συνεννόησης παρά τις διαφορετικές οπτικές. Εμείς αυτή τη συνεννόηση δεν την αρνηθήκαμε, αλλά έχουμε μπροστά μας μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που απαξιώνει όχι μόνο την Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά συνολικά την κοινοβουλευτική διαδικασία».

-13 Οκτωβρίου 2014. Ν. Παππάς, σχετικά με την συνεννόηση:  «Δεν θα αρνηθεί (ο Τσίπρας) πρόσκληση και θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού αυτά που είναι να του πει: Ότι πρέπει να παραιτηθεί».

-19 Οκτωβρίου 2014.  Δήλωση Ν. Βούτση: «Διάλογος μόνο αν συμφωνήσουμε πάνω στην πρέπουσα γραμμή: Της μη βιωσιμότητας του χρέους, του κουρέματος του μεγαλύτερου μέρους και της αναπτυξιακής λογικής».

-22 Οκτωβρίου 2014. Διάλογος μεταξύ Π. Σκουρλέτη και Γ. Παπαδάκη στον Αντέννα:

Σκουρλέτης: «Ο κ. Σαμαράς έχει τα τηλέφωνα κατεβασμένα, κλειστά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε».

Παπαδάκης: «Να το γράψω ότι ο κ. Τσίπρας ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα κρίσιμα θέματα της χώρας;»

Σκουρλέτης: «Να μην το γράψετε έτσι ακριβώς. Αλλά να κρατήσετε την ουσία του ζητήματος».

-23 Οκτωβρίου 2014. Ν. Παππάς, Αντέννα, Παπαδάκης: «Αν ο Τσίπρας πάει στον Σαμαρά θα ζητήσει εκλογές».

-24 Οκτωβρίου 2014. Π. Λαφαζάνης, Σκάι: «Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ».

-26 Οκτωβρίου. Ν. Παππάς, Real News: «Αν ο Σαμαράς καλέσει τον Τσίπρα σε συνάντηση, ο Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές».

-3 Νοεμβρίου 2014. Αλ. Τσίπρας στον Πρόεδρο Παπούλια: «Ο λαός πρέπει να επιλέξει νηφάλια ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές». Ζητά άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών «για να συμφωνήσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών».

-14 Νοεμβρίου 2014. Π. Λαφαζάνης, Βήμα Fm: «Δεν βλέπω προοπτική ή αίτημα από τη δική μας πλευρά και δεν ξέρω τι νόημα θα είχε».

-17 Νοεμβρίου 2014 (πηγή του κόμματος): Ο κ. Τσίπρας έχει δημόσια δηλώσει ότι μπορούν από τώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συμφωνήσουν για ΠτΔ μετά τις εκλογές, για άμεση προσφυγή στις κάλπες και για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, αλλά οι θέσεις αυτές δεν έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση.

-18 Νοεμβρίου 2014. Π. Λαφαζάνης, Σκάι: «Η συνεννόηση δεν είναι θέμα διαθέσεων ή δημοσίων σχέσεων. Οι διαφωνίες είναι άκρως πολιτικές».

-18 Νοεμβρίου 2014. Δ. Βίτσας, Σταρ, Τσαπανίδου: «Πώς μπορεί να γίνει συνεννόηση όταν η κυβέρνηση λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς λέμε ότι δεν είναι; Σε αυτά τα επίπεδα δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης γιατί προγραμματικά και πολιτικά πλέουμε σε διαφορετικές θάλασσες».

-18 Νοεμβρίου 2014. Αλ. Καλύβης, ΑΡΤ. (Μέλος Π.Γ.): «Όπως είναι τα πράγματα υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές στα πιο κρίσιμα ζητήματα, υπάρχουν πλήρως ανταγωνιστικές επιλογές: Μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη της κυβέρνησης, προοδευτική και αντιμνημονιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Η λύση μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τους αγώνες και τις άμεσες εκλογές».

-19 Νοεμβρίου 2014 (λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που κλείνει το θέμα). Ο εκπρόσωπος Π. Σκουρλέτης στη διάρκεια της άτυπης ενημέρωσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτός» σε μια συνάντηση ως ενδιάμεσο βήμα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για εκλογές τώρα, διερεύνηση δυνατοτήτων για εκλογή ΠτΔ μετά τις εκλογές και συμφωνία για διαγραφή μέρους τους χρέους. Αν η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους δεν έχει πραγματικό αντίκρισμα να γίνει συνάντηση, ο λαός έχει να διαλέξει μεταξύ δύο εκ διαμέτρου αντιθέτων σχεδίων – της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Απέρριψε «τριμερή» με Βενιζέλο (όπως εκείνη την ημέρα ανέφερε το ρεπορτάζ της Καθημερινής).

-19 Νοεμβρίου 2014. Κείμενο Πολιτική Γραμματείας: Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί λήξασα τη συζήτηση περί συνάντησης Τσίπρα-Σαμαρά και λήξαντα τον διάλογος μέσω των ΜΜΕ με την κυβέρνηση. Δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί. Επειδή, όπως αναφέρεται, εκτιμά ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στη σχέση τους με την τρόικα» και «επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση».

-19 Νοεμβρίου 2014. Δ. Στρατούλης, Αντέννα, Παπαδάκης: «Δεν υπάρχει περίπτωση πολιτικής συναίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση».

-19 Νοεμβρίου 2014. Ευκλ. Τσακαλώτος, Μέγκα: «Με αριστερά θα κυβερνήσουμε και με αριστερές θέσεις θα πάμε σε όποιον μας καλέσει. Συζητήσεις χωρίς προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν για μας».

-19 Νοεμβρίου 2014. Π. Σκουρλέτης, Κόντρα: «Δεν υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης στα θέματα της οικονομίας και του χρέους».

-19 Νοεμβρίου 2014, τηλεγράφημα Αθηναϊκού Πρακτορείου:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσαφήνισε σήμερα ότι είναι «ανοιχτός» σε μία συνάντηση Αντ. Σαμαρά- Αλ. Τσίπρα, ωστόσο αυτή πρέπει να είναι ένα ενδιάμεσο βήμα για την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όπως την έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για εκλογές τώρα, διερεύνηση δυνατοτήτων για εκλογή Προέδρου μετά τις εκλογές και συμφωνία για διαγραφή μέρους του χρέους.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα μπορούν να δημιουργήσουν το έδαφος για μία ελάχιστη συνεννόηση, σημειώνοντας ότι οι θέσεις αυτές δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους, δεν έχει πραγματικό αντίκρισμα να γίνει οποιαδήποτε συνάντηση και υπογράμμισε ότι ο λαός έχει να διαλέξει μεταξύ δύο εκ διαμέτρου αντίθετων σχεδίων, της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας δε σε ερωτήσεις δήλωσε ότι αν πρόκειται να γίνει μία συνάντηση, όπως την περιέγραψε, ως ένα ενδιάμεσο βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα είναι ένα θετικό βήμα. Και σε άλλο σχετικό ερώτημα, ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Τσίπρα, λέγοντας ότι επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός και διερωτήθηκε τι είδους σχήμα συνάντησης θα είναι με την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

-20 Νοεμβρίου 2014. Γ. Σταθάκης, Real Fm.  «Ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, από το αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μια συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και να απεμπλακεί το πρόβλημα αυτό από την εκλογή Προέδρου.  Σημασία έχει να υπάρξει η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές, ότι συμφωνούμε σε εκλογές και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει τεράστια φθορά στην κυβέρνηση».

Ακολουθεί νέα δήλωσή του (μέσω Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ):  «Η δήλωσή μου στην πρώτη συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή ΠτΔ μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

-20 Νοεμβρίου 2014. Ν. Παππάς, Σκάι: «Εμείς δεν θέλουμε να υπογραφεί καμία συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού. Ο Τσίπρας θα ζητήσει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».

-20 Νοεμβρίου 2014. Δ. Στρατούλης, Real Fm, Χατζής. «Εκλογή ΠτΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να προκύψει από την παρούσα Βουλή».

-20 Νοεμβρίου 2014. Π. Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής: «Εδώ και τώρα εκλογές. Καμιά συναίνεση για εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή».

-20 Νοεμβρίου 2014. Π. Σκουρλέτης, Σκάι:  «Σε τι να συνεννοηθούμε με τον κ. Σαμαρά; Για να συνεχίσουμε μια πολιτική που έχει ισοπεδώσει την κοινωνία; Το να καθίσει (ο Σαμαράς) με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του χαλάει την φιλοτρομοκρατική, ανεύθυνη, εξτρεμιστική αφήγηση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

-20 Νοεμβρίου 2014. Δ. Στρατούλης, Real Fm: «Καμιά, καμιά συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνεται και δεν πρόκειται να δοθεί με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε καμία κοινή πολιτική προγραμματική βάση με αυτά τα κόμματα».

-21 Νοεμβρίου 2014. Ν. Βούτσης, στο ΑΠΕ: «Θέλουμε εκλογές χθες. Απεξαρτημένα από τον ΠτΔ, αλλά αν όχι, τουλάχιστον να μην βρει η κυβέρνηση τους 180».

-23 Νοεμβρίου 2014. Σταθάκης, Μέγκα: «Αν υπάρχει ημερομηνία εκλογών, από εκεί και πέρα το θέμα του ΠτΔ μπορεί να είναι αντικείμενο συνεννόησης».

-23 Νοεμβρίου, Ν. Βούτσης, Real News: «Επιμένουμε: Εκλογές χθες».

-23 Νοεμβρίου 2014. Δ. Στρατούλης, Real Fm: «Δεν μπορούμε να συναινέσουμε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν υπάρχει κοινή προγραμματική πολιτική βάση. Ζητάμε χθες εκλογές. Συναίνεση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο».

-24 Νοεμβρίου 2014. Π. Σκουρλέτης, Σταρ, Στον Ενικό: «Δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, καθώς δεν υπάρχει πολιτική βάση. Το μόνο που μπορεί να υπάρχει είναι μια αντιπαράθεση με δημοκρατικούς κανόνες».

-28 Νοεμβρίου 2014. Π. Λαφαζάνης – Θεσσαλονίκη, Ομιλία σε εκδήλωση (Δίκτυο Οικονομολόγων και Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας): «Καμιά βάση συνεννόησης με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

-29 Νοεμβρίου 2014. Αλ. Τσίπρας, (στη γνωστή ομιλία στη Λαμία, όπου είπε ότι θα βαράει το νταούλι): «Μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, που καθιστά τη χώρα κάθε μέρα ολοένα και πιο ευάλωτη και την κυβέρνηση της ολοένα πιο επικίνδυνη, ορισμένοι έχουν αρχίσει μια προπαγάνδα για την ανάγκη, όπως λένε, της συνεννόησης, της συναίνεσης, που φτάνει μερικές φορές και σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας της φοβισμένης από το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαπλοκής. Ας το κάνω λοιπόν καθαρό προς όλους, εντός και εκτός Ελλάδας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού που ετοιμάζονται να υπογράψουν και να επιβάλλουν. Γιατί είναι μέτρα πέρα για πέρα άδικα, πέρα για πέρα αναποτελεσματικά, πέρα για πέρα εκβιαστικά και τιμωρητικά. Και αν μας ζητάνε κάποιοι συναίνεση, εμείς με τον κύριο Σαμαρά και τους συνεργούς του μόνο σε ένα πράγμα θα μπορούσαμε να συναινέσουμε: Τίμιες, αδιάβλητες, καθαρές, εκλογές τώρα».

-1 Δεκεμβρίου 2014. Αλ. Τσίπρας στην Ομιλία του στο γεύμα εργασίας του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου: «Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας πω δυο λόγια για τις προθέσεις μας, τους στόχους μας, εάν ο ελληνικός λαός εμπιστευτεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η οποία είναι πολύ πιθανή για το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι τόσο η κυβέρνηση έχει αποτύχει στους στόχους της, ενώ και το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει μια διαδικασία ευρύτερης συναίνεσης στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, συναίνεση που εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε στο βαθμό που η ασκούμενη πολιτική είναι διαμετρικά αντίθετη με αυτήν που πιστεύουμε ότι θα ήταν ωφέλιμη για τον τόπο».

-8 Δεκεμβρίου 2014, Αλ. Τσίπρας, ομιλία επί του προϋπολογισμού:

«Διερωτώμαι: Από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τι ακριβώς ζητάτε συναίνεση; Να συναινέσουμε στο να κυβερνάτε τη χώρα διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που αποδέχεται όλα όσα ζητούν οι δανειστές; Να συναινέσουμε στην απαγόρευση συναθροίσεων, σε ένα κράτος καταστολής, ένα κράτος που κάνει το λιοντάρι στον εικοσάχρονο απεργό πείνας που κινδυνεύει η ζωή του, αλλά σκύβει το κεφάλι στην τρόικα και στους δανειστές; Να συναινέσουμε στις νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, στην απαγόρευση των απεργιών, στην εγκαθίδρυση μνημονιακού καθεστώτος; Σε αυτό ζητάτε συναίνεση από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρετε καλά ότι τέτοια συναίνεση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορείτε να έχετε. Και να ξέρετε ότι δεν είναι πολιτικό το ζήτημα. Είναι κυρίως ζήτημα ηθικής τάξης. Σε αυτήν τη χώρα, ε, θα μείνει και κάτι όρθιο! Δεν θα τα ισοπεδώσετε όλα!»

-29 Δεκεμβρίου 2014, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στο Σινέ Κεραμεικός: «Και άρα είναι ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση.

Απέναντι, όμως, στον κ. Σαμαρά και στο διχαστικό μπλοκ του μνημονίου, η συναίνεση θα γίνει πραγματικότητα. Η συσπείρωση του λαού και της κοινωνίας θα γίνει πραγματικότητα. Και θα είναι πάνδημη και ισχυρή.

Θα είναι η πλατιά συναίνεση, για την υλοποίηση του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι η πλατιά συναίνεση για την αληθινή διαπραγμάτευση. Που θα γίνει για πρώτη φορά σε ουσιαστική βάση με τους εταίρους μας στην Ευρώπη. Θα είναι η πλατιά συναίνεση στο δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης και της ανόρθωσης της πατρίδας μας».

-20 Ιανουαρίου 2015. Αλ. Τσίπρας, Ομιλία στη Θεσσαλονίκη: «Παράλληλα όμως δεσμευόμαστε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος για διέξοδο από την πολιτική της λιτότητας, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για ευρύτερη συναίνεση και συνεννόηση. Και θα είμαστε πρόθυμοι και ανοιχτοί σε κάθε μορφής συνεργασία. Προς αυτή την κατεύθυνση όμως. Όχι προς τα πίσω. Όχι για να ξεπλύνουμε τις δυνάμεις του Μνημονίου. Συνεργασία και συναίνεση στη λύτρωση και στη κοινωνική σωτηρία. Όχι συναίνεση στη καταστροφή. Αυτή είναι η πρόθεσή μας. Και γι’ αυτό καλούμε τον λαό να δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει δύναμη και προοπτική στην Ελλάδα.

-23 Ιανουαρίου 2015. Αλ. Τσίπρας, διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο: «Κι εμείς βεβαίως από την επόμενη μέρα ξεκαθαρίζουμε ότι θα ζητήσουμε από όλους να βάλουν πλάτη σε αυτή την κατεύθυνση. Μου λένε βέβαια κάποιοι “μα εσύ δεν έβαλες πλάτη”. Μου ζητάγανε συναίνεση στην καταστροφή. Δεν μπορούσα να δώσω συναίνεση στην καταστροφή, εγώ αύριο θα ζητήσω συναίνεση στη λύτρωση, όχι στην καταστροφή».

-8 Φεβρουαρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, Ομιλία κατά την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης: «Εμείς δεν ζητάμε συναίνεση στην καταστροφή, όπως μας ζητούσαν προηγουμένως άλλες κυβερνήσεις. Εμείς ζητάμε συναίνεση για τη λύτρωση, για τη σωτηρία, για την προκοπή, για την πρόοδο, συναίνεση για να ξανακάνουμε την πατρίδα μας ισότιμη, περήφανη, με φωνή, με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη».

www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (5) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (39) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (46) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (284) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (33) ΑΛΑΛΟΥΜ (1157) ΑΛΒΑΝΙΑ (13) ΑΜΥΝΑ (8) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2048) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (139) ΑΝΑΡΧΙΑ (287) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (446) ΑΝΕΡΓΙΑ (72) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (94) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (15) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (778) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (135) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (7) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (98) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (73) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (223) ΒΙΑ (134) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (54) ΒΟΛΙΒΙΑ (4) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (92) ΒΟΥΤΣΗΣ (6) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (21) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (8) Γ.Α.Π (605) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (88) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (40) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (8) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (5) ΔΕΗ (4) ΔΕΘ (15) ΔΕΚΟ (83) ΔΕΞΙΑ (61) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (5) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (161) Δημοκρατική Συμμαχία (60) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (452) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (196) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (33) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (162) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (813) Διαφθορά (479) Διεθνείς Σχέσεις (330) Δικαιοσύνη (351) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (15) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (6) ΔΡΑΣΗ (61) ΔΡΑΧΜΗ (137) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (98) Εθνική Επέτειος (42) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (22) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (5) Εκλογές (846) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (305) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1448) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (361) ΕλληνικόΔημόσιο (507) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (5) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (18) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1232) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (76) ΕΡΓΑΣΙΑ (59) ΕΡΤ (131) ΕΣΗΕΑ (61) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (21) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (76) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (953) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (45) Ευχές (55) Εφημερίδες (1163) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (25) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (7) ΘΑΝΟΥ (2) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (60) Θρησκεία (59) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (35) ΙΣΤΟΡΙΑ (4) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (8) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (253) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (107) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (166) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (18) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (6) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (2) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (7) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (262) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (88) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (338) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (180) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (4) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (3) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (413) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (465) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (89) ΚΥΠΡΟΣ (158) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (28) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (2) Λαϊκισμός (2331) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (38) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (19) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (6) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (32) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (33) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (277) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (74) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (180) ΜΜΕ (474) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (983) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (2) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (2) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1066) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (77) Ντόρα Μπακογιάννη (52) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2946) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (3) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (5) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (11) ΠΑΠΠΑΣ (28) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (41) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (9) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (44) ΠΑΣΟΚ (680) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (38) Πολιτική (631) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (10) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (50) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (111) Προεδρος Ν.Δ (142) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (20) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (33) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (6) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (93) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (578) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (19) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (273) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (2) ΣΟΙΜΠΛΕ (31) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (68) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (255) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (11) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1629) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (205) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (89) ΤΟΣΚΑΣ (4) Τουρισμός (99) Τουρκία (212) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (174) ΤΡΟΙΚΑ (207) Τρομοκρατία (261) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (32) ΤΣΙΠΡΑΣ (1079) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (98) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (18) ΥΠ.Οικονομικών (440) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (305) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (138) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (23) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (4) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1021) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (36) Χ.Α (304) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (58) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (311) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (38) Baroufakis (27) BBC (2) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (6) Errata (3) EUROGROUP (329) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (9) EUROZONE (14) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (103) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (1) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (55) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (11) IRAQ (2) ISLAM (185) ITALY (67) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (15) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (12) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (310) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (179) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)