Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης:Ζητεί εντολή τετραετίας - "δείχνει" κρυφή ατζέντα Τσίπρα...

Το… γάντι στον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να συμμετάσχει σε μία σταθερή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, με ορίζοντα τετραετίας, πέταξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στη λογική των μεγάλων συνεργασιών, κάλεσε και πάλι τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία συμφωνία στα βασικά ζητήματα, που αφορούν τη χώρα και τόνισε πως, εάν ο κ. Τσίπρας δηλώσει "απών", τότε ο ίδιος θα ανοίξει τη βεντάλια της συνεννόησης σε άλλα κόμματα, για να προκύψει ένα σταθερό κυβερνητικό σχήμα.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ, εγκαλεί τον τέως Πρωθυπουργό πως έχει κρύψει και άλλες υποχρεώσεις της χώρας.
"Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να τοποθετήσει το εθνικό καθήκον επάνω από το κομματικό. Το έχουνε αποδείξει κατ’ επανάληψη. Αποδείξαμε ότι σε ένα κοινό πρόγραμμα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Αφήσαμε πίσω όσα μας χώριζαν, για να βρει η χώρα το δρόμο της. Την πρόταση μου την πιστεύω. Μόνο αν συνεννοηθούμε όλοι, σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, θα μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Αν είχαμε συνεννοηθεί από το 2012 θα είχαμε πάει καλύτερα. Αν είχαμε συνεννοηθεί στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είχαμε βγει από το Μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας, συμπορευόμενος με τη Χρυσή Αυγή, διέκοψε βίαια τη θητεία της κυβέρνησης. Οι πολίτες ζητούν λύση. Επιθυμούμε μία κυβέρνηση, με πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη. Με ένα κοινό πλαίσιο στα μεγάλα ζητήματα να υπάρχει συνεννόηση. Δεν είναι κακό να συνεννοηθούμε στα μεγάλα ζητήματα. Αν ο κ. Τσίπρας αντιδεολογικά και αντιδημοκρατικά ζητήσει να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ποιος έχει το δικαίωμα να σταματήσει μία τέτοια πορεία. Εγώ δε βλέπω τον κ. Τσίπρας να το δέχεται. Σαφώς θα είμαι πρωθυπουργός και θα συνεννοηθώ με τις άλλες δυνάμεις. Αν ο κ. Τσίπρας θέσει τέτοιο ζήτημα, ας μας πει αν το δέχεται. Και θα πω με ποια χαρακτηριστικά μπορούμε να συζητήσουμε. Έχω αποδείξει ότι στα δύσκολα είμαι στην πρώτη γραμμή", σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ερωτηθείς για το τι θα πράξει εάν ο τέως πρωθυπουργός ζητήσει ένα τρίτο πρόσωπο, για να αναλάβει την πρωθυπουργία.
Κληθείς να σχολιάσει για ποιο λόγο εμμένει στη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο ίδιος τον έχει χαρακτηρίσει ασταθή ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: "Γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μη θέλει να μπει μέσα; Ποιο είναι το πρόβλημα το πρώτο εξάμηνο να πάμε μαζί; Γιατί θέλει να μείνει έξω; Για να πετροβολάει πάλι; Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό και κάνει μεγάλο λάθος.  Έχει βαθιές αντιφάσεις και αντιθέσεις. Δεν είναι δυνατό να πατάει σε δύο βάρκες. Το υπέγραψε, το ξέρει, έχει πει ότι είναι βαρύ, ας έρθει να το εφαρμόσει. Εφόσον εγώ είμαι πρωθυπουργός θα μου δώσει κάποια στελέχη που μπορεί να έχουνε κοινή γραμμή. Εάν θέλει να είναι αντιπρόεδρος, θα το συζητήσουμε με τους επιτελείς μου. Αλλά, δεν τον βλέπω να θέλει. Οφείλουμε να έχουμε συνοχή και να συμφωνήσουμε στα βασικά. Δε θέλει; Θα το προσπεράσω και θα πάω σε άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αλλά, θα τον καταγγείλω στον ελληνικό λαό. Κι εγώ είχαν αντίληψη περί μονοκομματικών κυβερνήσεων, αλλά τα πράματα εξελίσσονται".
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε:
-Για νέα μέτρα
Βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλης αστάθειας. Έχω τονίσει ότι υπάρχουν ουρές πίσω από αυτά που έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας και για αυτό μας πάει σε εκλογές. Με τα δεδομένα τα σημερινά, πιστεύουμε πως όσα λέμε είναι απολύτως εφικτά. Το επτάμηνο μας κόστισε. 90 δις ανέβασε το χρέος ο τέως πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας έχει κρύψει και άλλες υποχρεώσεις της χώρας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς απέναντι σε όσα έχει δεσμευτεί η χώρα. Σε αντίθεση με το αφήγημα του κ. Τσίπρα.
-Για τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας
Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Έχουμε επισημάνει τα λάθη μας. Την ώρα της μάχης είναι ιδιαίτερο θέμα για να αναφερθώ με έκταση σε αυτά. Τα αναγνωρίζω, όμως. Μάθαμε στη Νέα Δημοκρατία. Και τα όποια λάθη δε θα επαναληφθούν. Γιατί βρισκόμαστε σε μία έκτακτη κατάσταση. Αλλάζουμε τη χώρα, αλλάζουμε και εμείς. Και πάμε προς το καλύτερο.
-Για τα ισοδύναμα μέτρα για τους αγρότες
Δεν είπα ποτέ ότι θα τα σκίσουμε τα Μνημόνια. Μέχρι τον Ιανουάριο που έκανε εκλογές ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Μετά άρχισε να αλλάζει. Σήμερα μας κατηγορεί ότι πήραμε μόνο δύο μήνες παράταση, για να τον παγιδεύσουμε. Πήγε και πήρε άλλους τέσσερις μήνες, μέχρι να λήξουν τα μετρητά. Είναι προσβολή όσα έκανε ο τέως πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό. Φέρνει ακέραια την ευθύνη για όλη αυτήν την καταστροφή. Εμείς, από την ημέρα που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδο, δε δώσαμε καμία υπόσχεση. Είπαμε πως εάν πάρουμε το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιουνκέρ, τότε το πλην τρία θα έχουμε πόρους που θα αποδεσμευτούν, για να προχωρήσουμε σε άλλες κατευθύνσεις. Για εμάς το θέμα των αγροτών είναι εθνικό. Είπαμε πως όπως έρχονται τα μέτρα δε γίνονται δεκτά. Είπαμε πως θα προτείνουμε ισοδύναμα και θα πάμε να δώσουμε τη μάχη. Ψεύτικες υποσχέσεις δε μοιράζουμε. Θα είμαι πάρα πολύ διαβασμένος, όταν συζητήσω με τους πιστωτές. Με επιχειρήματα και προτάσεις, για να ελαφρύνουμε τους αγρότες.
 -Για τις δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη. Και, όπως είδαμε αλλάζουν τάχιστα. Κάποιοι βγάζουν έτσι τα στοιχεία, για να επηρεάσουν τους πολίτες. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών προβληματίζεται και θέλει να ενημερώνεται. Δε θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις, αλλά αναρωτιέμαι. Ο κ. Τσίπρας θα είναι αρχηγός μετά τις εκλογές ενός συγκροτημένου κόμματος; Βλέποντας τη συμμετοχή στις λίστες των "53" το κείμενό τους είναι χειρότερο από της Αριστερής Πλατφόρμας. Συμμετέχουν βουλευτές, που ψήφισαν "παρών". Από πού και ως που λέει ότι θα έχει σταθερή Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαινόμενο της εποχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παλιό κόμμα και απλά ήταν στο 3% και δεν του έδινε κανείς σημασία. Επειδή η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, θα επιστρέψει και ο ΣΥΡΙΖΑ στα κανονικά ποσοστά του. Οι πολιτικές απασχολούν τους πολίτες. Οι πολιτικές και ποιος εγγυάται ότι θα τις εφαρμόσει. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αφού είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βαδίσει η χώρα, ας συμφωνήσουμε σε πέντε πράγματα. Εάν δε συμφωνήσει, ο κ. Τσίπρας θα χάσει την κοινωνική του βάση. Θα πάει εκεί που ήταν.
-Για το εάν υπάρχουν δυνατότητες να δημιουργηθούν πραγματικές δουλείες
Μαγικό κουμπί στην ανεργία δεν υπάρχει. Με απασχολεί η ανεργία στο σύνολο της. Η ανεργία των νέων, αλλά και του 50άρη που βρέθηκε στο κενό. Πρέπει να βρούμε πώς θα τον γλυκάνουμε, γιατί έχει γονατίσει. Εμείς διεκδικήσαμε και συμμετέχουμε σε προγράμματα, που θα μπορούν να δώσουν επιμόρφωση και να ανοίξουν ορίζοντες. Τα πετύχαμε μέχρι το 2014 και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τα αξιοποίησε. Οι επενδύσεις φέρνουν δουλειές. Οι δουλείες παράγουν πλούτο. Μαγική κουμπί δεν υπάρχει, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να μειώσουμε την ανεργία.
-Με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει και εάν θα δεχθεί πρόσωπα που θα προτείνει ο κ. Τσίπρας, όπως ο κ. Μπαλτάς
Θα σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής αναδημιουργίας. Εάν, για παράδειγμα, ο κ. Μπαλτάς συμφωνεί σε αυτά που προτείνουμε, ο ίδιος θα έχει πρόβλημα που θα κληθεί να τα εφαρμόσει. Οι βασικές υποχρεώσεις του Μνημονίου όσον αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές βρίσκονται στην Παιδεία και την Υγεία. Το ζητούμενο είναι η πολιτική. Πρώτον, δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μεϊμαράκη. Εάν υπάρξει θα το χαιρετήσω και θα συζητήσουμε περί προσώπων. Οι υπουργοί, σε καίρια υπουργεία, θα πρέπει να είναι γνώστες των θεμάτων. Ψυχολογικά έτοιμοι να λάβουν αποφάσεις άμεσες. Εδώ δεν έχουμε περίοδο χαβαλέ. Τελείωσε αυτό. Η χώρα είναι στην τελευταία ευκαιρία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε σχεδιασμό για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα θέματα. Τα βασικά δημοσιονομικά ο κ. Τσίπρας τα έχει φέρει. Μένει Παιδεία, Υγεία, ασφαλιστικό και δημόσια διοίκηση. Αυτά ήθελε να αποφύγει και μας πάει σε εκλογές; Ο κ. Τσίπρας, πάντως, κλείνει την πόρτα της συνεργασίας. Τα δικά μας στελέχη μπορούν να προσφέρουν. Το έχουν αποδείξει. Θα δημιουργήσω μία κυβέρνηση άξιων και ικανών. Πρέπει να τρέξουμε το ταχύτερο δυνατό.
-Για το τι ζητάμε την επόμενη ημέρα και για απολύσεις στο Δημόσιο
Για τις απολύσεις δεν προκύπτει από πουθενά. Το ξεκαθαρίζω. Πρέπει να σκεφτούμε όχι απολύσεις, αλλά κινητικότητα, αξιολόγηση, ακόμα και προσλήψεις όπου υπάρχουν μεγάλα κενά. Οι πολίτες μέσα σε έξι μήνες είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν γνώμη. Φαίνεται, όμως, ότι απογοητεύτηκαν από τον κ. Τσίπρα. Έχουμε εγκαταλείψει το ΣΥΡΙΖΑ προς την πλευρά των αναποφάσιστων. Και αναποφάσιστος σημαίνει "θέλω να ακούσω". Ο κ. Τσίπρας δεν είχε την εμπειρία. Δεν το προσπάθησε. Δεν είχε αποτέλεσμα. Θέλησε να μας πείσει ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά. Αλλά η διαπραγμάτευση δεν κρίνεται από το χρόνο, αλλά από το αποτέλεσμα. Πήγαν αδιάβαστοι στη διαπραγμάτευση. Οι παλινωδίες και ο χρόνος κόστισαν πολύ. Το ζητούμενο τώρα είναι οι πολίτες να σκεφτούν και να προβληματιστούν. Πιστεύω ότι πολλοί από τη ΝΔ πήγαν στην αποχή ή σε μικρότερα κόμματα. Τους καλώ να αναλογιστούν ότι τα προβλήματα δε λύνονται με διαμαρτυρία ή αποχή. Λύνονται με θετική ψήφο και συμμετοχή. Καλώ τους νέους να μπουν στη μάχη. Να έρθουν να ψηφίσουν. Και αφού θα έρθουν να ψηφίσουν, να δουν πρόσωπα, προγράμματα και πολιτικές. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Λέω στους νέους να πάνε με ψήφο εμπιστοσύνης. Η ψήφος σε λαϊκίστικες ακραίες δυνάμεις λέω πως κοστίζει. Πολύ δε μας κόστισαν τα 90 δις του κ. Τσίπρα;
-Για την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι η ΝΔ είναι με την Ευρώπη του Σόιμπλε
Αυτό το παιδί (ο κ. Τσίπρας) προσωποποιεί συνεχώς τα προβλήματα. Πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να συνεργαζόμαστε. Ο ίδιος έλεγε "Ολανδρέου" και έχει κάνει θείο τον Ολάντ. Τέτοιες πολιτικές εκφράσεις, μέσα στον αυθορμητισμό μου, δεν έχω πει ποτέ. Δεν τον είπα γερμανοτσολιά, για παράδειγμα. Ο κ. Τσίπρας άφησε τη χώρα χωρίς στηρίγματα. Ρίχνει προεκλογικές φωτοβολίδες, που σκάνε και χάνονται.
-Για τα πρόσωπα που θα καλέσει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι πολιτικές. Αυτές θα πρέπει να τις εφαρμόσουν άνθρωποι έτοιμοι. Ώριμοι. Ψυχολογικά ώριμοι. Πρέπει να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας. Το πρώτο εξάμηνο απαιτείται να στείλουμε μήνυμα σοβαρότητας, ευθύνης και ετοιμότητας. Το λιγότερο που με απασοχλεί είναι εάν θα κρατηθούν ισορροπίες γεωγραφικές, για παράδειγμα. Δεν έχω καμία αγκύλωση να πάω με τον οποιονδήποτε πιστεύει σε αυτές τις πολιτικές. Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε γνώστες της κατάστασης. Από το πρωί της Δευτέρας πιάνουμε δουλειά. Για όλα τα μείζονα ζητήματα. Αυτά πρέπει να γίνουν. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες, κοινοβουλευτικοί ή μη που μπορούν να προσφέρουν. Θα κάνουμε την επιλογή του ικανού να φέρει σε πέρας το έργο.
-Για το πλάνο εάν η Νέα Δημοκρατία βρεθεί στην αντιπολίτευση
Το δίλλημα "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" δεν υπάρχει. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη μάχη. Εμείς πάμε, για να κερδίσουμε. Πάμε για να κερδίσουμε και θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δε νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν τι θα πράξουμε εάν δεν είμαστε κυβέρνηση. Σας λέω απλά, δε θα χάσουμε. Οι πολίτες θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία.
-Για την κρυφή ατζέντα Τσίπρα
Σε έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνουν πολλές καταγγελίες για πολλά ζητήματα. Αλίμονο εάν τις υιοθετεί, χωρίς να τις διερευνήσει. Θα έριχνα λάδι στη φωτιά. Αφήστε που πολλά από αυτά μπορεί να μην είναι και αλήθεια. Πρέπει ως αρχηγός να διερευνάς πριν πεις κάτι δημοσίως. Επιτρέψτε μου να διατηρήσω το επίπεδο σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Γνωρίζω ημιεπίσημα ότι συζητήθηκε το ασφαλιστικό και έμεινε πίσω, γιατί ζήτησε ο κ. Τσίπρας να συζητηθεί τον Οκτώβριο. Όπως και το θέμα για τους αγρότες, Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο των τραπεζών. Από τα capital controls. Δημιουργήθηκαν τεράστια ζητήματα που απαιτούν άμεσα λύση μέσα στον Οκτώβριο. Όπως, για παράδειγμα, το θέμα του Τειρεσία και των κόκκινων δανείων. Το θέμα της κρυφής ατζέντας, κατανοούμε όλοι ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα και για αυτό πήγε στην κάλπη. Υπάρχει και κρυφή ατζέντα και ουρές. Για αυτό είναι και υποχρέωσή του να συμμετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.
-Για τους κυρίους Καραμανλή και Σαμαρά
Νομίζετε ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται τι θα πράξει ο Καραμανλής και ο Σαμαράς. Οι πολίτες ζητούν με αγωνία απάντηση στα ερωτήματά τους. Και οι δύο είναι μεγάλα κεφάλαια για τον Τόπο. Είναι υπερήφανη η παράταξη που τους διαθέτει.
-Για το συνταξιοδοτικό
Στο συνταξιοδοτικό δε μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα.
-Για αναφορά του κ. Τσίπρα στη λίστα Λανγκάρντ
Εάν ο κ. Τσίπρας είπε να μην τολμήσει κανείς να κάνει παρέμβαση, αυτό δεν αφορά εμάς. Επειδή για το ζήτημα της διαφάνειας είμαστε και εμείς πολύ ευαίσθητοι, τις περισσότερες διαδικασίες τις κάναμε εμείς. Ο κ. Τσίπρας πήρε μηδέν. Μόνο το υπουργείο ίδρυσε. Ενισχύσαμε τους οικονομικούς εισαγγελείς. Εμείς προτείναμε στους πολίτες να χρησιμοποιούν την κάρτα. Εμείς είχαμε ανεξάρτητη τη γραμματεία Εσόδων. Αυτά και πολλά άλλα είναι το έργο των δικών μας κυβερνήσεων. Ας κάνετε σύγκριση με τα πεπραγμένα Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία είναι πεντακάθαρη σε αυτά. Επτά μήνες τον ρώτησα ευθέως. Μας λέει τι έκανε με τη λίστα Λανγκάρντ; Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί και κρίνουμε πως συμβάλει σε μεγαλύτερη διαφάνεια είμαι έτοιμος να την αποδεχθώ.
-Για εργασιακές σχέσεις
Δεν πρόκειται να δώσω προεκλογικές υποσχέσεις, γιατί διαισθάνομαι ότι την επόμενη Δευτέρα θα έχω την εντολή. Μακροπρόθεσμα για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό μπορεί να γίνει, από την προϋπόθεση ότι θα πιάσουμε τη "μαύρη εργασία", ότι θα υπάρχουν επενδύσεις που θα φέρουν δουλείες και άρα εισφορές, ότι θα λύσουμε το δημογραφικό. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε συντάξεις που θέλουμε και επιθυμούμε. Αυτό, όμως, δε θα γίνει μέσα στο 2016. Όσον αφορά στα εργασιακά, για πρώτη φορά ο Αριστερός κ. Τσίπρας υπέγραψε τις ομαδικές απολύσεις. Σε εμάς δεν είχε τεθεί καν θέμα ομαδικών απολύσεων. Υπάρχει δέσμευση στο Μνημόνιο για τα εργασιακά. Τα έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας.
-Για το δίλλημα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης
Δεν κάνω τέτοιες συγκρίσεις. Ας τις κάνουν οι πολίτες. Αυτός είμαι εγώ. Μπορώ να βρω λύσεις. Μπορώ να το παλέψω. Μπορώ να αφιερώσω πολλές ώρες και να προσπαθήσω. Μακάρι με τον κ. Τσίπρα να έχουμε μια ιγυή αντιπαράθεση προς την κατεύθυνση των λύσεων.
-Για τα πρώτα μέτρα που θα λάβει και για τα capital controls
Τους πρώτους μήνες απαιτείται ένας προϋπολογισμός που θα στέλνει το μήνυμα της νοικοκυροσύνης. Θα δημιουργήσω την ομάδα διαπραγμάτευσης και την ομάδα εθνικής ανασυγκρότησης. Θα προσπαθήσω για το ΕΣΠΑ, την απορρόφηση των πόρων και το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων. Εάν τα καταφέρουμε αυτά τους πρώτους μήνες, θα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ότι η Ελλάδα μπορεί να τρέξει. Θα πάω στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είναι βασική κοινωνική πολιτική. Ελπίζω ότι θα έχουμε πετύχει το θέμα των αγροτών, ώστε οι όροι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα. Θέλουμε στην Παιδεία και την Υγεία προσωπικό, για να καλυφθούν τα κενά. Θέλουμε την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων. Θέλουμε από εκεί και πέρα να δούμε τι θα κάνουμε με τις συντάξεις και πώς θα χρηματοδοτήσουμε τα ταμεία. Η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να κλείσει άμεσα. Η ομαλοποίηση θα πάρει κάποιο χρόνο και αυτό εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομία. Εάν όλα αυτά τα έχουμε προλάβει μέχρι τέλος του 2015 θα μπορούμε να έχουμε μία σταθεροποίηση.
-Για τον κ. Μαρκογιαννάκη και την υπόθεση Γιακουμάκη
Μόλις άκουσα ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη, δήλωσα πως με το θέμα θα ασχοληθεί η εκλογική επιτροπή από τη Δευτέρα που θα μας δώσει την εισήγηση και η απόφαση που θα πάρουμε θα είναι συλλογική.
Του Δημήτρη Γκάτσιου απο το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)