Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στο "δικό του" γήπεδο...

Η προκήρυξη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός σύντομου πολιτικού κύκλου μιας κυβέρνησης που κύρια χαρακτηριστικά της ήταν η απραξία, το ψέμα, ο λαϊκισμός και στο τέλος ένας μεγάλος και επώδυνος λογαριασμός για όλους τους Έλληνες. Μέσα σε αυτό το σύντομο πολιτικό διάστημα, όλες οι κρίσιμες κοινωνικές παράμετροι – που λίγο πριν, είχαμε καταφέρει να αντιστρέψουμε την αρνητική τους πορεία – δυστυχώς "χτύπησαν κόκκινο". Ανεργία, αδήλωτη εργασία, μισθοί ιδιωτικού τομέα επιδεινώθηκαν δραματικά. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε "στο δικό του" γήπεδο!
Συγκεκριμένα:  

Εκτόξευση της ανεργίας των νέων στο 53,2%!
Αρνητικό ρεκόρ δεκαπενταετίας στο ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης με την απώλεια 16.658 θέσεων μισθωτής απασχόλησης μόνο για το μήνα Ιούλιο του 2015.
Συνολική μείωση κατά 4,9% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Εκτίναξη της αδήλωτης εργασίας στο 21,21% τον Μάρτιο του 2015, από 13,82% που ήταν το Δεκέμβριο του 2014. 
Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σήμερα, οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν βαρύ το τίμημα του λαϊκισμού, της ακατάσχετης παροχολογίας, της υποσχεσιολογίας χωρίς αντίκρισμα, της έλλειψης σχεδιασμού και σοβαρότητας. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποδείχτηκε μόνο κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και ολέθρια για τον τόπο.
Κι όλα αυτά συνέβησαν, αμέσως μετά τη χρονική περίοδο που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αντιστρέψει το κλίμα της οικονομίας από αρνητικό σε θετικό και είχε επιτύχει τη σταθερή βελτίωση των κρίσιμων κοινωνικών δεικτών. 
Το διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία:
Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα των νέων το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε κατά 8,5 ποσοστιαίες μονάδες (ΕΛΣΤΑΤ). 
Η μισθωτή απασχόληση αυξήθηκε σε επίπεδο έτους κατά 11,65%, με τη δημιουργία 159.729 νέων θέσεων εργασίας (ΕΡΓΑΝΗ 2014).
Οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν συνολικά κατά 5,1% το δεύτερο εξάμηνο του 2014 (ΕΛΣΤΑΤ).
Η αδήλωτη εργασία μειώθηκε σε 13,82%, ενώ παράλληλα αυξήθηκε η συμμόρφωση των επιχειρηματιών (ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΕΜΙΣ).
Όλα τα παραπάνω δεν προέκυψαν έτσι απλά. Ήταν το αποτέλεσμα μιας συστηματικής και επίπονης προσπάθειας. Μιας σειράς σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα, που άρχισαν να αποδίδουν καρπούς.
Ενδεικτικά:
1.    ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
1.1. Διευκολύναμε τις νέες προσλήψεις και απομακρύναμε τα εμπόδια για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη γενναία μείωση - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους εργασίας κατά πέντε (5) ποσοστιαίες μονάδες. 
1.2. Κατήργησαμε αναχρονιστικές διοικητικές και γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν νέο προσωπικό. Δημιουργήσαμε το καινοτόμο και πρωτοποριακό πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", στο οποίο οι μεταβολές του προσωπικού δηλώνονται την ίδια στιγμή, χωρίς κόστος και ταλαιπωρία. Δρομολογήσαμε την απλοποίηση και κωδικοποίηση του συνόλου της εργατικής νομοθεσίας. Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού, με πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα, καθώς θα συμβάλλει στη διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος, στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και στην προστασία των εργαζομένων.  
1.3. Θεσμοθετήσαμε ένα σύγχρονο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού σε όλη την οικονομία (ν. 4172/2013), στο πρότυπο των πλέον προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – με συνεκτίμηση τόσο της κοινωνικής διαβούλευσης όσο και των πραγματικών δυνατοτήτων της οικονομίας. Με πρώτη εφαρμογή ήδη από τις αρχές του 2016, οι κατώτατες αμοιβές θα διαμορφώνονται μετά και από πρόταση των κοινωνικών εταίρων, στο πλαίσιο της συλλογικής τους αυτονομίας, λαμβάνοντας υπόψη την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
1.4. Σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), δρομολογήσαμε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συνδικαλιστικού νόμου, προστατεύοντας την συνδικαλιστική ελευθερία και έκφραση, ώστε ένας νόμος που ισχύει από το 1982 να προσαρμοστεί, μετά από 32 χρόνια, στη νέα πραγματικότητα, που ισχύει σε όλη την Ευρώπη. 
1.5. Με το Επιχειρησιακό Σχέδιο "ΑΡΤΕΜΙΣ" που περιλάμβανε σαρωτικούς, στοχευμένους και αυστηρούς ελέγχους σε συνδυασμό με την επιβολή του υψηλότερου πρόστιμου (10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο) που έχει ποτέ θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα, αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά την αδήλωτη και την ανασφάλιστη εργασία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, αξιοποιώντας τα πληροφοριακά συστήματα και τη λειτουργική διασύνδεσή τους, η πάταξη της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας εξοπλίστηκε με διαφάνεια και τα αποτελέσματα ήταν και είναι πια μετρήσιμα, συγκεκριμένα και αναμφισβήτητα, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο, ανεπτυγμένο κράτος.
1.6. Για την επιβράβευση των συνεπών εργοδοτών δημιουργήθηκε το "Λευκό Μητρώο Συνεπών Επιχειρήσεων – ΠΕΡΣΕΑΣ". Ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κινήτρων, μέσω του οποίου οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών θα μειώνονταν περαιτέρω έως και δύο (2) ποσοστιαίες μονάδες, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν ή αυξάνουν το προσωπικό τους, δεν έχουν υποπέσει σε εργατικές παραβάσεις και δεν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές.   
1.7. Σε συμφωνία με το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, θωρακίσαμε την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων σε περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων, αναμορφώνοντας και εκσυγχρονίζοντας το θεσμικό πλαίσιο με τη συμμετοχή του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ). Προστατεύοντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους και διασφαλίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να αναδιαρθρώνονται. 
1.8. Αναγνωρίσαμε τον κρίσιμο εθνικό ρόλο του τουρισμού στην οικονομία και την απασχόληση, διευρύνοντας την αντιπροσωπευτική βάση του εθνικού κοινωνικού διαλόγου με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), καθιερώνοντας τον ΣΕΤΕ ως ισότιμο θεσμικό κοινωνικό εταίρο. 
1.9. Με το πρωτοποριακό πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" ακτινογραφήσαμε την αγορά εργασίας σε όλη την Ελλάδα, ενώ με την αξιοποίησή του δρομολογήσαμε τη δημιουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μόνιμου μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας - συνδέοντας την εκπαίδευση και κατάρτιση με τις πραγματικές ανάγκες της παραγωγής - αλλά και μόνιμου μηχανισμού αξιολόγησης των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. 
1.10. Προχωρήσαμε την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης της Γερμανίας, του Ην. Βασιλείου και της Σουηδίας, ενώ αναβαθμίσαμε το θεσμό της μαθητείας στο πρότυπο του δυϊκού συστήματος (dual system). 
1.11. Δώσαμε ανάσες σε εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας, μέσα από μεγάλα προγράμματα απασχόλησης, εξαντλώντας τους πόρους του παλαιού και αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ. Σχεδιάστηκε και ξεκίνησε με επιτυχία το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή της "Εγγύησης για τη Νεολαία" (Youth Guarantee) για περίπου 240.000 νέους, που ούτε εργάζονται ούτε συμμετέχουν στην εκπαίδευση. Αλλά και μεγάλης κλίμακας κυλιόμενες παρεμβάσεις κοινωφελούς εργασίας για οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Προωθήθηκε εντατικά ο θεσμός της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. 
2.    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Επιπρόσθετα, οι τομές και οι παραμετρικές αλλαγές που έλαβαν χώρα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, το νοικοκύρεψαν και το ξανάχτισαν πάνω σε υγιείς και στέρεες βάσεις. 
2.1. Δημιουργήθηκε η ενιαία Βάση Πληρωμής Συντάξεων "Ήλιος", ένα από τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου συνταξιοδοτικών παροχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με το οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε ακριβή και αξιοποιήσιμα δεδομένα. 
Με την υλοποίηση σαρωτικών ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και αυτοματοποιημένων συμψηφισμών, έπαυσαν δια παντός όλες οι "διαρροές" του ασφαλιστικού συστήματος σε καταχρηστικές και παράνομες παροχές και εξοικονομήθηκαν ετησίως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Οι 30.000 "μαϊμού" - εικονικές συντάξεις, που εξαλείφθηκαν οριστικά με την εφαρμογή του συστήματος "ΗΛΙΟΣ", κόστισαν τα τελευταία 15 χρόνια στα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 5 δισ. ευρώ. 
Παράλληλα, μια ολόκληρη δέσμη δράσεων διέσωσε πόρους των ασφαλιστικών ταμείων, στηρίζοντας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Ειδικότερα:
-Με τις μηνιαίες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) των ασφαλιστικών εισφορών και των καταβληθέντων ποσών εισφορών μέσω των τραπεζών, εξοικονομήθηκαν σε ετήσια βάση 280 εκατ ευρώ. 
-Με την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και την ενσωμάτωση των εισφορών τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ), εξοικονομήθηκαν σε ετήσια βάση 50 εκατ ευρώ. 
-Με την προσυμπλήρωση των συντάξιμων αποδοχών στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων εξοικονομήθηκαν 80 εκατ. ευρώ από την φοροδιαφυγή συντάξεων.
-Με το ολοκληρωμένο πλαίσιο αυτοματοποιημένου συμψηφισμού επιστροφής φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ με οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, εξοικονομήθηκαν 50 εκατ ευρώ. 
-Με τους συμψηφισμούς πάσης φύσεως, πληρωμών, επιδοτήσεων, αποζημιώσεων, επιχορηγήσεων και δανειοδοτήσεων σε δικαιούχους – οφειλέτες ασφαλιστικών οργανισμών, εξοικονομήθηκαν 100 εκατ ευρώ
-Με τις διασταυρώσεις των οικογενειακών επιδομάτων σε συνταξιούχους με ήδη ενήλικα τέκνα, εξοικονομήθηκαν 16 εκατ ευρώ
-Με τις διασταυρώσεις παράνομων συντάξεων χηρείας, εξοικονομήθηκαν 80 εκατ. ευρώ 
-Τέλος, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά διασταυρώσεις και ελέγχους για τους συνταξιούχους που εργάζονται παράνομα, με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν ότι πρόκειται για πολυπληθείς περιπτώσεις.
2.2. Στο πλαίσιο της εισπρακτικής ικανότητας του ασφαλιστικού συστήματος, δημιουργήθηκε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), που συνέβαλε καθοριστικά στη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς, μέχρι πρότινος, η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών εναπόκειτο στο φιλότιμο των ασφαλισμένων. 
2.3. Δρομολογήσαμε, με ορίζοντα ολοκληρωμενης λειτουργίας το 2017, τη συνείσπραξη ασφαλιστικών και φορολογικών εσόδων, μέσω των εφοριών της χώρας –μια σημαντική διαρθρωτική αλλαγή, που θα απελευθερώσει ανθρώπινους πόρους, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα.
2.4. Δημιουργήσαμε το "ασφαλιστικό βιογραφικό", ψηφιοποιώντας το σύνολο του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων (σύστημα ΑΤΛΑΣ). Μεταρρυθμιστικό επίτευγμα, που δίνει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής της σύνταξης, καθώς είχε προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του 2015 η έκδοση και η απονομή σύνταξης από το Ενιαίο Κέντρο Απονομής Συντάξεων να αποτελέσει, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, ζήτημα λίγων ημερών. Ήδη, μέχρι το τέλος του 2014, είχαν ψηφιοποιηθεί 21 έτη ασφαλιστικού βίου για όλους τους ασφαλισμένους. Η συνέχιση και ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, δυστυχώς, εμποδίστηκε και διακόπηκε από την απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
2.5. Διασώσαμε τα συστήματα επικουρικής ασφάλισης και παροχών εφάπαξ από βέβαιη κατάρρευση, επαναφέροντας την ανταποδοτική αρχή λειτουργίας τους. Ενοποιήσαμε τα πολυποίκιλα, διάσπαρτα ταμεία υπό τη σκέπη ενός ενιαίου φορέα και καθιερώσαμε ένα νέο τρόπο υπολογισμού των παροχών, ενσωματώνοντας το συντελεστή βιωσιμότητας, δικαιοσύνης, διαφάνειας και αλληλεγγύης. Έτσι, τα ταμεία αυτά εξυγιάνθηκαν οριστικά, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα δημιουργίας ελλειμμάτων στο μέλλον και, κυρίως, εξασφαλίζοντας ότι και οι επόμενες γενιές, οι σημερινοί εργαζόμενοι θα μπορούν και αυτοί να λάβουν επικουρική σύνταξη και εφάπαξ παροχές.
2.6. Καταργήσαμε τους κατ’ ευφημισμό λεγόμενους "κοινωνικούς πόρους", δηλαδή περίπου 30 επαχθείς οικονομικές επιβαρύνσεις και φόρους υπέρ τρίτων, που είχαν επιβληθεί στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις λίγων και εκλεκτών επαγγελματικών ομάδων. 
2.7. Δρομολογήσαμε και θα ολοκληρωνόταν εντός του 2015, η κωδικοποίηση και απλοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ένα έργο τιτάνιο, με το οποίο θα έμπαινε σε τάξη ένας λαβύρινθος 40.000 σελίδων και 5.800 νόμων. 
2.8. Με βάση το πόρισμα της μελέτης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) δρομολογήσαμε μια ακόμη μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή• την διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Ένα έργο το οποίο θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα απλουστεύσει τις διαδικασίες, κάνοντας το σύστημα αποδοτικότερο, αποτελεσματικότερο και δικαιότερο. 
3.    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΠΡΟΝΟΙΑ
Στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και της πρόνοιας, θεσπίσαμε καινοτόμους θεσμούς προστασίας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. 
3.1. Το 2014 θεσμοθετήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τον πιο αποτελεσματικό και δοκιμασμένο σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες μηχανισμό κοινωνικής προστασίας. Αρχικά σε πιλοτική φάση και σε 13 Δήμους της χώρας, ώστε εντός του 2015 να εφαρμοζόταν καθολικά σε όλη τη χώρα, αποτελώντας τον κύριο πυλώνα κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα του αύριο.
3.2. Με το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, χορηγήσαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας οικογενειακά επιδόματα ακόμη και σε οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά. Με ηλεκτρονικές/διαφανείς διαδικασίες (έντυπο Α21) και στη βάση αντικειμενικών εισοδηματικών κριτηρίων.
3.3. Νοικοκυρέψαμε τη διαδικασία επανελέγχου του συνόλου των τίτλων αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) μειώνοντας δραστικά το χρόνο αναμονής, ενώ δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας ειδικό κατάλογο με 43 ασθένειες βαριάς και μη αναστρέψιμης αναπηρίας, για τις οποίες δεν απαιτείται πλέον καμία επανεξέταση, βάζοντας οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ανήμπορων συμπολιτών μας.
3.4. Καταβάλαμε ειδικό βοήθημα ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ παρείχαμε πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε άνεργους, ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα που στερούνται ασφαλιστικής ικανότητας. 
3.5. Στηρίξαμε χαμηλόμισθες οικογένειες και ανέργους με την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και κατασκηνωτικών προγραμμάτων για παιδιά.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα δείγμα της οργανωμένης και ουσιαστικής προσπάθειας που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να βελτιωθούν οι συνθήκες, να ανατραπούν τα κακώς κείμενα και να χτιστεί μια νέα, υγιής πραγματικότητα στους τομείς της αγοράς εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης και της κοινωνικής προστασίας. 
Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αναγκαίες, αυτονόητες, δίκαιες.
Που δυστυχώς δε συνεχίστηκαν, αλλά δυναμιτίστηκαν και υπονομεύτηκαν από την σύντομη "αριστερή διακυβέρνηση".
Ενδεικτικά, κατά το 8μηνο της φρενήρους και ανεύθυνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
1. Ανακόπηκε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια και διαρθρωτική αλλαγή 
2. Με λάθος μηνύματα που εξέπεμψαν στην αγορά εργασίας και στην οικονομία, οι κρίσιμοι κοινωνικοί δείκτες – ανεργία, αδήλωτη εργασία, μισθοί – επιδεινώθηκαν, με αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο του 2015 τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές να είναι μειωμένα κατά 895 εκ ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014
3. Μειώθηκε η κατώτατη σύνταξη για όσους συνταξιοδοτούνται κάτω των 67 ετών
4. Καταργήθηκαν οι προβλεπόμενες αυξήσεις των συντάξεων μέχρι την 31-12-2021
5. Μειώθηκαν αναδρομικά (από 1-7-2015) οι κύριες συντάξεις λόγω της επιβολής κρατήσεως ύψους 2%
6. Μειώθηκαν αναδρομικά (από 1-7-2015) οι επικουρικές συντάξεις λόγω της επιβολής κρατήσεως ύψους 6%
7. Προβλέφθηκε η αναδρομική επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (από 1-1-2015), που επιφέρει συσσωρευμένες αναδρομικές κρατήσεις σε όλους τους συνταξιούχους
8. Θεσμοθετήθηκε ανταποδοτικότητα στις κύριες συντάξεις, που οδηγεί σε συντάξεις ύψους ακόμα και 100 ευρώ
9. Προβλέφθηκε η κατάργηση του ΕΚΑΣ που αφορά περίπου 340.000 συνταξιούχους
10. Προβλέφθηκε η εξοικονόμηση από το ασφαλιστικό σύστημα, με μείωση παροχών ή αύξηση εισφορών, ύψους 1% του ΑΕΠ
11. "Έσπασε" ο κουμπαράς του ΑΚΑΓΕ, που είχε δημιουργηθεί για τη στήριξη των μελλοντικών συνταξιούχων. 
Εμείς δεν υποδυόμαστε τους όψιμους και υποκριτικούς μεταρρυθμιστές. Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις. Πιστεύουμε ότι προσεκτικά σχεδιασμένες, αποφασιστικές και μεγάλες αλλαγές σε όλο το φάσμα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, σε θεσμούς, ρυθμίσεις και κανόνες, αλλά και σε συμπεριφορές και νοοτροπίες, είναι απαραίτητες για να γίνει η Ελλάδα ξανά μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα.
Για να απελευθερωθεί επιτέλους ο καταπιεσμένος αναπτυξιακός δυναμισμός που, όλοι γνωρίζουμε ότι διαθέτει αυτή η χώρα και, κυρίως, οι ίδιοι οι άνθρωποί της. Αλλά και για να εξαλειφθούν οριστικά οι κοινωνικές αδικίες και οι στρεβλώσεις που μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες συμφερόντων είχαν επιβάλλει σε όλη την κοινωνία. 
Τέτοιες οικονομικά αποτελεσματικές και κοινωνικά δίκαιες μεταρρυθμίσεις πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Από τα μέσα του 2012 έως και τις αρχές του 2015 - λίγο πριν από την οριστική έξοδο από την κρίση - οπότε και διακόπηκαν βίαια από τον ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις μεγάλες αλλαγές μεταρρυθμίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση τις πολέμησε ή στην καλύτερη περίπτωση τις κατασυκοφάντησε, οδηγώντας – μόλις σε οκτώ μήνες - την οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα στη σύναψη ενός ακόμη, πολύ σκληρότερου αυτή τη φορά, μνημονίου.
Με οδηγό αυτές τις μεταρρυθμίσεις προχωρούμε την επόμενη ημέρα στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, έξω και πέρα από κάθε "Μνημόνιο".
Του Ι. Βρούτση βουλευτή  ΝΔ και πρώην υπουργού Εργασίας από το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (5) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (39) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (46) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (284) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (33) ΑΛΑΛΟΥΜ (1157) ΑΛΒΑΝΙΑ (13) ΑΜΥΝΑ (8) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2048) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (139) ΑΝΑΡΧΙΑ (287) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (446) ΑΝΕΡΓΙΑ (72) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (94) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (15) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (778) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (135) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (7) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (98) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (73) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (223) ΒΙΑ (134) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (54) ΒΟΛΙΒΙΑ (4) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (92) ΒΟΥΤΣΗΣ (6) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (21) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (8) Γ.Α.Π (605) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (88) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (40) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (8) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (5) ΔΕΗ (4) ΔΕΘ (15) ΔΕΚΟ (83) ΔΕΞΙΑ (61) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (5) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (161) Δημοκρατική Συμμαχία (60) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (452) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (196) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (33) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (162) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (813) Διαφθορά (479) Διεθνείς Σχέσεις (330) Δικαιοσύνη (351) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (15) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (6) ΔΡΑΣΗ (61) ΔΡΑΧΜΗ (137) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (98) Εθνική Επέτειος (42) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (22) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (5) Εκλογές (846) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (305) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1448) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (361) ΕλληνικόΔημόσιο (507) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (5) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (18) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1232) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (76) ΕΡΓΑΣΙΑ (59) ΕΡΤ (131) ΕΣΗΕΑ (61) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (21) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (76) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (953) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (45) Ευχές (55) Εφημερίδες (1163) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (25) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (7) ΘΑΝΟΥ (2) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (60) Θρησκεία (59) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (35) ΙΣΤΟΡΙΑ (4) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (8) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (253) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (107) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (166) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (18) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (6) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (2) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (7) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (262) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (88) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (338) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (180) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (4) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (3) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (413) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (465) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (89) ΚΥΠΡΟΣ (158) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (28) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (2) Λαϊκισμός (2331) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (38) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (19) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (6) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (32) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (33) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (277) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (74) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (180) ΜΜΕ (474) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (983) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (2) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (2) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1066) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (77) Ντόρα Μπακογιάννη (52) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2946) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (3) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (5) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (11) ΠΑΠΠΑΣ (28) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (41) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (9) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (44) ΠΑΣΟΚ (680) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (38) Πολιτική (631) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (10) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (50) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (111) Προεδρος Ν.Δ (142) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (20) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (33) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (6) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (93) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (578) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (19) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (273) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (2) ΣΟΙΜΠΛΕ (31) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (68) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (255) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (11) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1629) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (205) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (89) ΤΟΣΚΑΣ (4) Τουρισμός (99) Τουρκία (212) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (174) ΤΡΟΙΚΑ (207) Τρομοκρατία (261) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (32) ΤΣΙΠΡΑΣ (1079) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (98) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (18) ΥΠ.Οικονομικών (440) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (305) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (138) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (23) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (4) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1021) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (36) Χ.Α (304) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (58) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (311) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (38) Baroufakis (27) BBC (2) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (6) Errata (3) EUROGROUP (329) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (9) EUROZONE (14) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (103) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (1) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (55) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (11) IRAQ (2) ISLAM (185) ITALY (67) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (15) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (12) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (310) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (179) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)