Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Για τελευταία φορά Αριστερά ...

Από το «πρώτη φορά Αριστερά» στο -αργά ή γρήγορα- και «τελευταία».
Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» να τσακώνεσαι στα βενζινάδικα, να ταπεινώνεις αστυνομικούς διευθυντές, που απλώς κάνουν τη δουλειά τους, να διαπληκτίζεσαι με δημοσιογράφους και με ανακριτικό ύφος να ζητάς τα στοιχεία τους, να φέρεσαι εριστικά στους συναδέλφους σου, να θεωρείς τον εαυτό σου αυτόνομο πόλο εξουσίας, να ρητορεύεις συνεχώς με ακατάσχετη, στομφώδη και φιλάρεσκη αερολογία, καλυπτόμενος για όλα αυτά πίσω από το (επιπολαίως και ανεύθυνα απονεμηθέν) αξίωμά σου; Σίγουρα αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη είναι αλαζονεία της εξουσίας, αυταρχισμός, αντιδημοκρατική νοοτροπία και παραλήρημα μεγαλείου.Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» ένα κόμμα της Αριστεράς να συμμαχεί με ένα  κόμμα αντιευρωπαϊκό και ξενοφοβικό, κινούμενο στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος και παράλληλα στελέχη του να επιχειρούν να προστατέψουν στη Βουλή νεοναζιστές; Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη είναι ένας επικίνδυνος πολιτικός πολτός, στον οποίο έχουν αλεσθεί κάθε λογής ετερόκλητες, αλληλοσυγκρουόμενες, θολές αντιλήψεις και νοοτροπίες, με μόνη συγκολλητική ουσία την εξουσία.

Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» ποικίλης προελεύσεως μπαχαλάκηδες, αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, κουκουλοφόροι και άλλοι «συναγωνιστές»  ανενόχλητοι να καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, να καταστρέφουν, να πυρπολούν, να εισβάλουν ώς την είσοδο της Βουλής και άνετοι να κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, με την αστυνομία αμέτοχη απλώς να παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει, σύμφωνα με τις εντολές που έχει; Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη είναι συμπάθειες και σχέσεις από το παρελθόν, από τις παλαιότερες συμπλεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ με περιθωριακούς χώρους, είναι κατάλυση της έννοιας του κράτους και της νομιμότητας και παράνομη αποχή από ενέργειες, στις οποίες η πολιτεία οφείλει να προβαίνει ώστε να προστατεύει πολίτες και περιουσίες, ιδιωτικές και δημόσιες.

Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» να ψηφίζονται κατά απόλυτη προτεραιότητα νόμοι ευνοϊκοί για ανθρώπους που βαρύνονται με πράξεις τρομοκρατίας ή και με  δολοφονίες και να καταργούνται φυλακές, οι οποίες προστατεύουν αποτελεσματικότερα το κοινωνικό σύνολο από ακραίας μορφής εγκληματίες, έτοιμους πάντα - ακόμη και όταν είναι έγκλειστοι - να συνεχίζουν τη δράση τους; Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη είναι επικίνδυνες αριστερίστικες ιδεοληψίες, μία εν γένει σοσιαλθολούρα, πλήγματα κατά του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών και ανεξήγητες πράγματι συμπάθειες προς άτομα που έχουν επιλέξει τον ένοπλο αγώνα κατά της Δημοκρατίας.

Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» να διορίζονται χαριστικά σε ένα ήδη άρρωστο και πολυπληθές δημόσιο αδέλφια, ξαδέλφια, σύζυγοι, σύντροφοι, παιδιά  και πάσης άλλης μορφής συγγενείς και φίλοι καθώς και να εξελίσσεται μία διαδικασία απόλυτης κομματικοποίησης του κράτους, ακόμη και στα σχολεία; Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη αυτές είναι ακραίες μορφές απαράδεκτου νεποτισμού, εγκαθίδρυσης κομματικού κράτους  και ιδιοτελούς νομής της εξουσίας.

Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» να τινάζεται στον αέρα ό,τι από τα λίγα σωστά έχουν γίνει στο παρελθόν στο χώρο της Παιδείας και να επανερχόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν τέθηκαν από τη κυβέρνηση Α. Παπανδρέου οι βάσεις για τη διάλυση των Πανεπιστημίων; Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη είναι ισοπεδωτικές λογικές και ιδεοληπτικές εμμονές ανθρώπων, που ζουν αποκλεισμένοι σε ένα δικό τους κόσμο, διαφορετικό από εκείνον της τρέχουσας πραγματικότητας, με την οποία δεν φαίνεται να διατηρούν καλή επαφή.

Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» να μεταφέρονται λείψανα με τιμές αρχηγού κράτους (!) και να περιφέρονται σε νοσοκομεία παρουσία κυβερνητικών στελεχών; Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη  είναι θρησκοληψία και - ακόμη χειρότερα - φτηνή και χυδαία εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και του θρησκευτικού συναισθήματος μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού..

Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» η  παθολογική εμμονή ανώτατων κυβερνητικών στελεχών με τη προβολή τους από τα μέσα ενημέρωσης και οι αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοδιαψευδόμενες ανοησίες που συχνά εκτοξεύουν μέσα από την ακατάσχετη φλυαρία τους; Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη είναι ακραίες μορφές ναρκισσισμού,  αρρωστημένου εγωκεντρισμού και σύγχυσης μεταξύ του ρόλου ενός υπεύθυνου υπουργού και ενός δευτεροκλασάτου τηλεοπτικού σόουμαν.

Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» να πιστεύεις ότι δεν χρωστάς και αντίθετα σου χρωστούν, ότι μπορείς  να γίνεις πρωτοπόρος και να αλλάξεις όλα τα Ευρωπαϊκά συστήματα, να επιτίθεσαι βίαια στους δανειστές σου, τους οποίους παράλληλα εκλιπαρείς για νέα δάνεια, να διαπραγματεύεσαι καθ’ έξιν σαν τον Ναστραντίν Χότζα και επειδή δεν φοράς γραβάτα και έχεις το πουκάμισο έξω από το παντελόνι να πιστεύεις ότι είσαι καλύτερος και πιο προχωρημένος από τους συνομιλητές σου και να παραδίδεις μαθήματα σε ανθρώπους που έχουν συμπληρώσει πολλές δεκαετίες στη διαχείριση δημόσιων υποθέσεων; Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη αποτελούν επικίνδυνη άγνοια της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και του τρόπου που αυτή λειτουργεί, ανικανότητα προσαρμογής στις κυβερνητικές ευθύνες, αλαζονεία της εξουσίας και φυγή σε  φαντασιακούς κόσμους πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων και κομματικών προεκλογικών συγκεντρώσεων.

Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» να στήνονται φωτογραφήσεις και πανηγύρια στη Βουλή, στου Μαξίμου και στους δρόμους, με συμμετοχή του πρωθυπουργού, της Προέδρου της Βουλής και υπουργών επειδή επαναπροσλήφθηκαν στο Δημόσιο 500 καθαρίστριες όταν οι επισήμως άνεργοι του ιδιωτικού τομέα αγγίζουν τον τραγικό αριθμό των 1.500.000 ατόμων και οι απολύσεις συνεχίζονται; Δεν αποτελούν ακραία πρόκληση γι’ αυτούς τους ανέργους και τους απολυμένους οι ανεκδιήγητοι «εορτασμοί» για τις καθαρίστριες; Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Στη δική μου την αντίληψη είναι μορφές χυδαίου λαϊκισμού και άγριας πολιτικής εκμετάλλευσης του δράματος μιας ολιγάριθμης κατηγορίας απολυμένων.

Είναι «για πρώτη φορά Αριστερά» μία κοινοβουλευτική ομάδα ορισμένα μέλη της οποίας είναι για γέλια και για κλάματα και διακρίνονται για θρασεία αμάθεια, εντυπωσιακή άγνοια, μισαλλόδοξη οίηση, εκτόξευση ύβρεων και συκοφαντιών και προκλητική επιθετικότητα; Στη δική μου αντίληψη ορισμένοι από αυτούς θυμίζουν περισσότερο ήρωες φτηνής ελληνικής βιντεοκασέτας του 1980 παρά μέλη Κοινοβουλίου, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και λόγου. Σίγουρα και αυτά δεν έχουν σχέση με εκείνο που γνωρίζαμε ως Αριστερά. Την Αριστερά του Ηλία Ηλιού, του Λεωνίδα Κύρκου, του Χαρίλαου Φλωράκη, του Μπάμπη Δρακόπουλου, του Κώστα Φιλίνη και πολλών άλλων, που κόσμησαν με τη παρουσία τους το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συμφωνούσε ή διαφωνούσε κανείς μαζί τους αυτοί ήταν σοβαροί άνθρωποι, που ενέπνεαν σεβασμό σε φίλους  και αντιπάλους. Θα τρίζουν τώρα τα κόκκαλά τους με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Βουλή από  υποτιθέμενους επιγόνους τους.

Με οδηγούν στο συμπέρασμα τα δεδομένα αυτά καθώς και πολλά άλλα που δεν αρκεί ο χώρος να αναφερθούν ότι αυτό που αρέσκονται να αποκαλούν «πρώτη φορά Αριστερά» θα είναι αργά ή γρήγορα και μάλλον για πολλά χρόνια «τελευταία φορά Αριστερά», τουλάχιστον του είδους του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι δύσκολα θα εμπιστευθεί ξανά ο κόσμος, όσο θα υπάρχουν οι μνήμες του παρόντος, άπειρους και ανεπαρκείς ερασιτέχνες και τους καταστροφικούς ερασιτεχνισμούς τους.

Του Π. Λουκάκου από το TheTOC.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (5) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (39) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (46) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (284) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (33) ΑΛΑΛΟΥΜ (1157) ΑΛΒΑΝΙΑ (13) ΑΜΥΝΑ (8) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2048) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (139) ΑΝΑΡΧΙΑ (287) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (446) ΑΝΕΡΓΙΑ (72) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (94) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (15) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (778) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (135) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (7) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (98) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (73) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (223) ΒΙΑ (134) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (54) ΒΟΛΙΒΙΑ (4) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (92) ΒΟΥΤΣΗΣ (6) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (21) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (8) Γ.Α.Π (605) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (88) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (40) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (8) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (5) ΔΕΗ (4) ΔΕΘ (15) ΔΕΚΟ (83) ΔΕΞΙΑ (61) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (5) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (161) Δημοκρατική Συμμαχία (60) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (452) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (196) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (33) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (162) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (813) Διαφθορά (479) Διεθνείς Σχέσεις (330) Δικαιοσύνη (351) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (15) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (6) ΔΡΑΣΗ (61) ΔΡΑΧΜΗ (137) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (98) Εθνική Επέτειος (42) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (22) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (5) Εκλογές (846) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (305) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1448) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (361) ΕλληνικόΔημόσιο (507) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (5) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (18) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1232) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (76) ΕΡΓΑΣΙΑ (59) ΕΡΤ (131) ΕΣΗΕΑ (61) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (21) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (76) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (953) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (45) Ευχές (55) Εφημερίδες (1163) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (25) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (7) ΘΑΝΟΥ (2) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (60) Θρησκεία (59) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (35) ΙΣΤΟΡΙΑ (4) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (8) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (253) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (107) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (166) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (18) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (6) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (2) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (7) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (262) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (88) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (338) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (180) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (4) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (3) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (413) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (465) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (89) ΚΥΠΡΟΣ (158) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (28) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (2) Λαϊκισμός (2331) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (38) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (19) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (6) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (32) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (33) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (277) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (74) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (180) ΜΜΕ (474) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (983) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (2) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (2) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1066) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (77) Ντόρα Μπακογιάννη (52) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2946) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (3) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (5) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (11) ΠΑΠΠΑΣ (28) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (41) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (9) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (44) ΠΑΣΟΚ (680) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (38) Πολιτική (631) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (10) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (50) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (111) Προεδρος Ν.Δ (142) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (20) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (33) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (6) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (93) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (578) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (19) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (273) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (2) ΣΟΙΜΠΛΕ (31) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (68) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (255) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (11) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1629) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (205) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (89) ΤΟΣΚΑΣ (4) Τουρισμός (99) Τουρκία (212) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (174) ΤΡΟΙΚΑ (207) Τρομοκρατία (261) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (32) ΤΣΙΠΡΑΣ (1079) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (98) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (18) ΥΠ.Οικονομικών (440) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (305) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (138) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (23) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (4) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1021) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (36) Χ.Α (304) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (58) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (311) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (38) Baroufakis (27) BBC (2) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (6) Errata (3) EUROGROUP (329) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (9) EUROZONE (14) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (103) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (1) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (55) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (11) IRAQ (2) ISLAM (185) ITALY (67) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (15) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (12) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (310) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (179) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)