Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Στου κασίδη το κεφάλι!

Όπως είναι γνωστό και όπως έχουμε ήδη αναλύσει, προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας διακήρυσσαν πως γνωρίζουν να διαπραγματεύονται καλύτερα και πως είναι πανέτοιμοι να κυβερνήσουν – θα αναλάμβαναν δηλαδή τη διακυβέρνηση της χώρας ως έτοιμοι από καιρό, αφού είχαν ήδη επεξεργαστεί όχι μόνο πρόγραμμα 100 πρώτων ημερών, αλλά 100 πρώτων ωρών.

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει στο «Ποντίκι» της 18ης Νοεμβρίου 2012, ήδη από τότε σχεδίαζαν το πρόγραμμα των 100 πρώτων ωρών!

Στις 13 Μαΐου 2013, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, ο κ. Τσίπρας ήδη διαβεβαίωνε: «Μια κυβέρνηση με σχέδιο όχι αυτό που θα αποφασίσει η κα Μέρκελ αλλά την αναγκαία αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Και μια τέτοια κυβέρνηση, δε μπορεί παρά να έχει ως βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».



Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής»  (23 Φεβρουαρίου 2014) και στο ερώτημα «αισθάνεστε έτοιμος να κυβερνήσετε;», ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει:

«Ασφαλώς αισθάνομαι έτοιμος». Στην ερώτηση μάλιστα ότι «κάποιοι επισημαίνουν ότι δεν έχετε διοικήσει υπουργείο», απάντησε: «Κατανοώ την αμφιβολία κάποιων, αλλά θα επισημάνω ότι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια δεν στερούνταν εμπειρία διοίκησης. Αν πραγματικά θέλουμε να κόψουμε το νήμα με το παλιό κατεστημένο, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά έχοντας λευκή σελίδα».

(Όπως αποδεικνύουν τα πράγματα, τα περί λευκής – ολόλευκης μπορούμε να πούμε – σελίδας, τα εννοούσε).

Πλην όμως, σε εκείνη τη συνέντευξη και στο ερώτημα «πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να υλοποιήσετε τη μεταρρύθμισή σας», μας διαβεβαίωνε: «Έχουμε ήδη έτοιμες τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις και τα προεδρικά διατάγματα. Προτού ορκιστεί η κυβέρνηση θα υλοποιηθεί το νέο αυτό πρότυπο».

Και στις 9 Ιουλίου 2014, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ, μας διαβεβαίωνε επίσης ότι «εδώ και, περίπου, τρία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί και έχει προωθήσει στο ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σε όλες τις επαφές με την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, την πρόταση για Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος».

Και στις 30 Νοεμβρίου 2014, μιλώντας στα Ιωάννινα, ξεκαθάριζε: «Για τις διαπραγματεύσεις έχουμε καταθέσει αναλυτικό σχέδιο».

Και στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, δήλωνε: «Για μας αυτή η διαπραγμάτευση είναι κομβική και ιστορικής σημασίας. Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε εκλογές χθες. Γι’ αυτό το λόγο, η χώρα πρέπει να προσφύγει το συντομότερο συντεταγμένα στη λαϊκή ετυμηγορία, διότι μόνο με μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και έγκριση σε ένα σχέδιο διαπραγμάτευσης με συγκεκριμένους τρόπους, μπορεί να έχει ισχυρή διαπραγματευτική δυναμική σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Και (ξανα)διαβεβαίωνε:

«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι εμείς εδώ ερχόμαστε να δώσουμε ένα σχέδιο ρεαλιστικό προοπτικής, απαντά στη σημερινή διαμόρφωση συσχετισμών στην Ευρώπη. Δεν ερχόμαστε εδώ για να σας πούμε τι θα γίνει εάν επέλθει ο κατακλυσμός του Νώε, ή εάν γίνουν πράξη οι προφητείες του Ιωάννη. Ερχόμαστε εδώ να σας δώσουμε ένα σχέδιο που θα έχει μια ρεαλιστική προοπτική. Το σχέδιό μας αυτό το διατυπώνουμε, επαναλαμβάνω, σε όλα τα διεθνή φόρα. Το διατύπωσα στον κ. Ντράγκι όταν τον συνάντησα».

Και ξανά, μήπως και δεν το εμπεδώσαμε:

«Εμείς λέμε ότι εμείς έχουμε ένα σχέδιο και μια στρατηγική η οποία είναι μελετημένη και μπορεί να οδηγήσει σε μία προοπτική».

Οπότε:

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ως εκ τούτου το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να χειριστεί αυτή την έκτακτη ανάγκη. Άρα η μορφή του σχήματος αυτού θα είναι τέτοια ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις έκτακτες περιστάσεις. Αυτό το έκτρωμα των πενήντα τόσων υπουργών και υφυπουργών χωρίς αρμοδιότητες και αναπληρωτών υπουργών για να καλύψουν τις ανάγκες των συσχετισμών ανάμεσα στα κόμματα, εφευρίσκουν θέσεις χωρίς καμία αξία και με μόνο κόστος για τον ελληνικό λαό, θα τελειώσει».

Δηλαδή ήσαν έτοιμοι από πάσης πλευράς!

Διότι:

Η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη. Θα είναι η δυσκολότερη διαπραγμάτευση για την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών. Θα είναι όμως η διαπραγμάτευση που άργησε τέσσερα χρόνια. Που δεν έγινε ποτέ. θα είναι η διαπραγμάτευση που θα γίνει και θα πετύχει. (23 Μαΐου 2014, Τσίπρας, ομιλία, Ηράκλειο Κρήτης).

Δηλαδή να μην έχουμε καμιά αμφιβολία για την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Και επομένως, μπορούσε ο κ. Τσίπρας σε όλες του τις ομιλίες να επαναλαμβάνει τη φράση «αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεσμευόμαστε»:

23 Μαΐου 2014, Τσίπρας, ομιλία, Ηράκλειο Κρήτης. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεσμευόμαστε: Για την ενεργοποίηση συμμαχιών σε όλη την Ευρώπη, για την άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής στην Ευρώπη ώστε να δρομολογηθεί η μεγάλη λύση για το ελληνικό χρέος.

10 Μαΐου 2014, Τσίπρας, Έθνος της Κυριακής: «Τώρα ήρθε η ώρα που όχι μόνο θέλουμε, αλλά και μπορούμε. Και θα το κάνουμε. Χτίζουμε την νέα Ελλάδα».

Επομένως, και ήθελαν και μπορούσαν!

22 Απριλίου 2014, Τσίπρας, ομιλία, Χανιά: «Ας ετοιμάζεται όμως ταυτόχρονα (σ.σ. ο χερ Σόιμπλε), καλού κακού, να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. Και να αντιμετωπίσει μια ελληνική κυβέρνηση που θα καταργήσει τα μνημόνια. Που δεν θα είναι σαν εκείνα τα παιδιά, που σατιρίζει το παλιό τραγούδι: Το να μου φωνάζει yes, τ' άλλο μου φωνάζει ya. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα ξέρει να λέει και όχι, και nein, και no. / Μ' αυτό το ηθικό φορτίο είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες της διακυβέρνησης της Ελλάδας. / Είμαστε τέκνα της ανάγκης κι ώριμα τέκνα της οργής κι ερχόμαστε για να δώσουμε στο λαό και στη χώρα ελπίδα, αισιοδοξία, και προοπτική.

23 Μαρτίου 2014, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, συνέντευξη Τσίπρας: «Είστε έτοιμοι;», ερωτάται. Και απαντά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αντιμετωπίσει και αυτές τις δυσκολίες σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτητα, σε μία περιοχή που διακυβεύονται πολλά. Σας διαβεβαιώνω πως είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις».

Και στις 7 Μαρτίου 2014, σε «πλατιά σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής για τις τρεις εκλογικές μάχες»:

«Είμαστε έτοιμοι να καταργήσουμε τα μνημόνια και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα, τον κατώτερο μισθό, τις κατώτερες συντάξεις, τις ελευθερίες και τις δημοκρατικές κατακτήσεις. Είμαστε έτοιμοι για βαθιές τομές στην υγεία και στην παιδεία. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε την κοινωνική αλληλεγγύη στη θέση της κερδοσκοπικής αγριότητας. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε παντού, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, μια πολιτική που έχει στο επίκεντρό της τον εργαζόμενο και όχι τα κέρδη , τον άνθρωπο και όχι τους εκμεταλλευτές του. Είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε ότι η αφοσίωση στα λαϊκά συμφέροντα, η εμμονή στα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, η ανιδιοτέλεια και ο ριζοσπαστισμός της αριστεράς, μπορούν να γίνουν η κινητήρια δύναμη που θα ξεκολλήσει την Ελλάδα από το τέλμα και θα την οδηγήσει προς τα μπρος».

Καμιά αμφιβολία. Ήσαν έτοιμοι!

Και είχαν προετοιμάσει και τους συνομιλητές τους:

12 Ιουνίου 2014, Ομιλία Τσίπρα στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέσαμε προχθές στον κύριο Ντράγκι, τον επικεφαλής της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη το ζήτημα του χρέους και των εναλλακτικών δρόμων για να βγούμε απ’ αυτή την κρίση με την κοινωνία όρθια. Υπάρχουν οι δυνατότητες. Υπάρχουν οι τεχνικές λύσεις. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις και είναι ζήτημα πολιτικών συσχετισμών».

11 Οκτωβρίου 2014, Τσίπρας, ομιλία στην συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης: «Απεναντίας, εμείς διεκδικούμε με σχέδιο, με στόχο, με συμμαχίες μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος που θα δώσει οριστική, κοινωνικά βιώσιμη και δίκαιη λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, όχι σε ένα ελληνικό και μόνο πρόβλημα. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ζητάμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ο στόχος μας είναι συγκροτημένος και σαφής. Ζητάμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του εναπομείναντος στο πλαίσιο των αποφάσεων της διεθνούς διάσκεψης του Λονδίνου το 1953 που αφορούσαν και την ίδια τη Γερμανία.

Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία δεν θα έχει τη δική μας συναίνεση, δεν θα γίνει αποδεκτή από εμάς. Δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα δεσμεύει την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, για την οποία ο λαός μας σύντομα θα δώσει ισχυρή εντολή με την ψήφο του.

Ζητάμε, λοιπόν, εκλογές όχι για να έρθουμε στην εξουσία και να διαχειριστούμε τη μνημονιακή Ελλάδα. Ζητάμε εκλογές για να αλλάξουμε την Ελλάδα, για να αντικαταστήσουμε την εσωτερική υποτίμηση αξιών, αμοιβών και ανθρώπων με ένα κυβερνητικό πρόγραμμα δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και ελπίδας».

Επομένως, ο λαός δεν έπρεπε να έχει καμιά αμφιβολία!

Φθάσαμε έτσι στις παραμονές των εκλογών:

8 Δεκεμβρίου 2014, από την ομιλία του κ. Τσίπρα επί του προϋπολογισμού: «Η χώρα χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση. Μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης μπορεί να το πετύχει αυτό».

Επίσης: «Εμείς είμαστε εδώ για να σταματήσουμε αυτήν την πορεία προς την υποταγή της χώρας και την εξαθλίωση της κοινωνίας. Και είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το διεκδικήσουμε και να το πετύχουμε. Για εμάς δρόμος επιστροφής δεν υπάρχει. Ας το καταλάβουν όλοι καλά αυτό. Είναι το δικό μας «there is no alternative» που έλεγε η κυρία Θάτσερ κάποτε. Εμείς δρόμο επιστροφής δεν έχουμε».

Από όλα τα παραπάνω, προκύπτει πως και ήξεραν και ήθελαν και μπορούσαν και σχέδιο διέθεταν και την ικανότητα να το επιβάλουν και να το εφαρμόσουν.

Ύστερα ήλθε η απειρία.

Πού πήγαν όλα τα παραπάνω; Άγνωστο.

Τα μόνα που γνωρίζουμε (κατόπιν υφαρπαγής της ψήφου) είναι αυτά που βλέπουμε, ζούμε και ακούμε.

Κυρίως όσον αφορά στην απειρία.

Έχουμε και λέμε:

-Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στο Σταρ, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου (27 Απριλίου 2015): «Και τα λάθη και οι παραλείψεις στοιχεία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι». Διαχώρισε μάλιστα τα λάθη σε «λάθη εγκληματικά», «λάθη από την πίεση» και «λάθη επειδή σε παραπλανούν». Και δήλωσε ότι παραπλανήθηκε από τους εταίρους. «Να παραδεχτώ ότι ξεγελάστηκα», είπε, μιλώντας για «μια νέα κυβέρνηση που δεν είχε εμπειρία»!

Αδιανόητα πράγματα δηλαδή. Αυτός ο ικανότερος και εμπειρότερος και έτοιμος από καιρό, έρχεται τώρα και παραδέχεται ότι έπεσε θύμα παραπλάνησης!

-Στις 14 Απριλίου 2015, ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στον «Γκάρντιαν», είπε: «Υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα περίμενε κανείς από μια νεαρή κυβέρνηση χωρίς εμπειρία.

-Στις 29 Απριλίου, η κ. Βαλαβάνη δήλωσε στη Βουλή: «Είμαι οικονομολόγος μακροοικονομίας. Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έκανα μόνη μου και τώρα αναγκάζομαι να τα μαθαίνω όλα με τον πιο δύσκολο τρόπο».

-Επίσης στις 29 Απριλίου, ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στο «Κόκκινο» παραδέχθηκε: «Μόνο ένας από όλο το υπουργικό συμβούλιο είχε εμπειρία, Μαθαίνουμε από τις εμπειρίες και τα λάθη μας».

-Την προηγουμένη, 28 Απριλίου, ο ευρωβουλευτής κ. Χρυσόγονος, είχε πει: «Μια νέα κυβέρνηση μπορεί να έχει και ζητήματα απειρίας και μπορεί να κάνει κα λάθη».

-Στις 2 Μαΐου, όταν ανέλαβε τον συντονισμό της (βαπτισμένης) «ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης», ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε στην εφημερίδα «Επένδυση» ότι  υπάρχουν δυσλειτουργίες και κενό συντονισμού το οποίο προτίθεται να καλύψει. Όπως είπε, ήταν «λάθος» ότι η κυβέρνηση παρέμεινε στη προφορική διαβεβαίωση για χρηματοδότηση στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

-Στις 7 Μαΐου, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας της «Ναυτεμπορικής», ο κ. Τσακαλώτος επανήλθε: «Νομίζω ότι αυτοί που λένε ότι υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν ήμαστε έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις συγκεκριμένες, νομίζω ότι σε ό,τι λένε υπάρχει μια βάση αλήθειας. Όταν μια καινούργια κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, ιδιαίτερα όταν ήταν εντελώς εκτός πολιτικού συστήματος, έχει και μια έλλειψη και τεχνογνωσία και τεχνοκρατική βοήθεια δεν έχει».

Συγγνώμη, αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις;

Προφανώς, καμία.

Αλλά τι να έλεγαν οι άνθρωποι; Ότι σκοπεύουν να μάθουν στου κασίδη το κεφάλι;

www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)