Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Ποινή χάδι για τον κομματικό δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ...

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε.Α.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Απόφαση υπ’ αριθμ. 7/2015

Περίληψη:
Ο συν. Κώστας Αρβανίτης, κρίθηκε με ψήφους 4 έναντι 1 πειθαρχικά ελεγκτέος, για  αντισυνδικαλιστική-αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Ποινή: Με ψήφους 4 έναντι 1 επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.
 ================
 Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 υπό την προεδρία του προέδρου συν. Γιώργου Μέρμηγκα και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Αικατερίνης Δουλγεράκη, Μανώλη Καραμπατσάκη, Άρη Καρρέρ, του αναπληρωματικού μέλους συν. Χαρίλαου Τζανή, (σε αντικατάσταση του εξαιρεθέντος τακτικού συν. Γιάννη Αποστολόπουλου), καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 11.11.14 αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης του Συμβουλίου κατά του συν. Κώστα Αρβανίτη.

Το Συμβούλιο έχει την προβλεπόμενη από το άρθρο 18 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Π.Σ. απαρτία, καθώς είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση για το σκοπό αυτό, αφού στην προηγηθείσα συνεδρίαση, δεν υπήρχε η ανάλογη απαρτία.

Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού, 1η παράταση στην υπόθεση, δόθηκε στις 28.01.15.

Το ΠΠΣ στην από 61η συνεδρίασή του (11.11.14), αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης με το ακόλουθο κατηγορητήριο:

«Το ΠΠΣ, αφού έλαβε υπόψη την από 07.10.14 ανακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Ραδιοφώνου (ΕΤΕΡ), στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται :

«…Τι πρέπει να κάνει ένα πρωτοβάθμιο Σωματείο κατά την αντίληψη του κ. Αρβανίτη, όταν τα απλήρωτα μέλη του περιέρχονται σε αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις ποικίλες και ασφυκτικές οικονομικές υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους; Πρέπει να απεργεί ή να μην απεργεί, ανάλογα με τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές συζητήσεις; Ή μήπως δεν πρέπει να απεργεί κανείς ποτέ σε ραδιοσταθμό που διευθύνει ο κύριος Αρβανίτης, διότι σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να χαρακτηριστεί εκβιαστής; Πού έχουμε ξανακούσει να ταυτίζεται η απεργία με τον εκβιασμό; Ποιοι οι πρώτοι διδάξαντες; Ποιοι οι δεύτεροι και οι τρίτοι;
Εξίσου ανεξήγητη για μας ήταν και η κατήφεια του κυρίου Αρβανίτη. Εβδομήντα εργαζόμενους έχει ο Ρ/Σ « ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», τόνισε, οι εννέα τεχνικοί μόνο πληρώθηκαν. Τι ακριβώς είναι εκείνο που τον στενοχωρεί; Ότι πληρώθηκαν οι εννέα ή ότι παραμένουν απλήρωτοι οι υπόλοιποι; Αν είναι το δεύτερο, ως διευθυντής του ραδιοσταθμού δεν έχει παρά να δρομολογήσει και τις σχετικές λύσεις. Γιατί ασφαλώς δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η αιτία της κατήφειάς του είναι το ότι δεν παρέμειναν όλοι οι εργαζόμενοι απλήρωτοι….».
Ασκεί ομόφωνα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη εναντίον του συν. Κώστα Αρβανίτη επειδή μιλώντας στην εκπομπή του της 07.10.14, χαρακτήρισε ως «εκβιασμό» την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι απλήρωτοι επί δύο μήνες εννέα εργαζόμενοι ως ηχολήπτες στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», του οποίου είναι διευθυντής. Συγκεκριμένα στην εκπομπή του στον ως άνω ραδιοσταθμό, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «…Εννέα τεχνικούς έχουμε εδώ, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν  «Το Κόκκινο». Όμως η απεργία είχε κηρυχθεί από την ΕΤΕΡ και όταν καταβλήθηκαν οι καθυστερούμενες αποδοχές δυο μηνών, οι εννέα τεχνικοί  επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους. Συνεπώς, σκοπός δεν ήταν το «κλείσιμο του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», όπως ανέφερε ο συν. Αρβανίτης, αλλά η διεκδίκηση των αποδοχών τους. Και στην εκπομπή του συνεχίζει: «…Εκβιασμό δεν το λές, αλλά το λες ρε παιδί μου, πώς να το πω…».

Η συμπεριφορά του αυτή έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 7, παρ.1, εδ. α’ του Καταστατικού, που ορίζει:
«Τα δόκιμα, τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη έχουν την υποχρέωση:
α) Να ασκούν τη δημοσιογραφία ευσυνείδητα και με καλή πίστη, να τηρούν την επαγγελματική αλληλεγγύη και να δείχνουν διαγωγή, συμπεριφορά και ήθος ανάλογες με το λειτούργημα που ασκούν».

Επίσης παραβιάζει το άρθρο 6, παρ. 1, εδ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που ορίζει:
«Η συναδελφική αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός των δημοσιογράφων συμβάλλουν θετικά στις συλλογικές επαγγελματικές επιδιώξεις και στην κοινωνική εικόνα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Γι” αυτό ο δημοσιογράφος οφείλει:
α. Να σέβεται την προσωπικότητα των συναδέλφων του. Να μην εκτοξεύει εναντίον τους ασύστατες κατηγορίες και να αποφεύγει τις προσωπικές αντεγκλήσεις, δημόσια και στους χώρους εργασίας»».

Ο εγκαλούμενος συν. Κ. Αρβανίτης, δεν πρότεινε μάρτυρες.

Αυτεπαγγέλτως κλήθηκε να καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ, κ. Μανώλης Μαυράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«Η ΕΤΕΡ κήρυξε μια 48ωρη απεργία στις αρχές Οκτωβρίου 2014 με αίτημα την πληρωμή δεδουλευμένων δυο μηνών. Την παραμονή της απεργίας σε επικοινωνία τηλεφωνική με τον Κώστα Αρβανίτη και εμού του ιδίου ως προέδρου της ΕΤΕΡ, μου δόθηκαν διαβεβαιώσεις και διαπιστώθηκε κιόλας πως είχαν καταβληθεί τα χρήματα του ενός μήνα και ο κ. Αρβανίτης δεσμεύτηκε εγγράφως και συγκεκριμένα πως θα καταβαλλόταν και ο έτερος χρωστούμενος μήνας, όπως και αργότερα έγινε. Κατόπιν τούτου, η απεργία δεν πραγματοποιήθηκε.
Την επομένη το πρωί αναφερόμενος στο συμβάν, σε όλα τα προηγούμενα, ο κ. Αρβανίτης σε εκπομπή «Στο Κόκκινο», όπου και είναι διευθυντής, αναφέρθηκε στην απεργία χρησιμοποιώντας τη λέξη εκβιασμό…
Ζητήθηκε την επομένη συγγνώμη από τον ίδιο onair στη ζωντανή εκπομπή του, πλην όμως η διατύπωση της συγγνώμης δεν μας κάλυψε…
Παρόλα αυτά για την ΕΤΕΡ και το ΔΣ θεωρείται πως το θέμα έχει λήξει και πως ήταν απλά ένα ατυχές συμβάν…».

Στην απολογία του ενώπιον του Συμβουλίου, ο εγκαλούμενος συν. Κώστας Αρβανίτης, ανέφερε:
«Είμαι διευθυντής προγράμματος του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο». Ο τρόπος που διαχειρίσθηκε η εταιρεία τα επεισόδια με την ΕΤΕΡ ήταν στα απόλυτα νόμιμα πλαίσια. Απεργία δεν έγινε. Η εταιρεία δεν προσέφυγε σε κανένα διοικητικό μέτρο.
Το σχόλιο που ακούσθηκε από το ραδιοσταθμό, αφορούσε την προσωπική εκτίμηση του δημοσιογράφου.
Από τη στιγμή που ανέλαβα διευθυντικά καθήκοντα, διευκρίνισα ότι δεν θα υπάρχει προνομιακή μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων».

Το ΠΠΣ, αφού έλαβε υπόψη τη μαρτυρική κατάθεση, την απολογία του εγκαλούμενου και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, αποφαίνεται ως ακολούθως:

Τόσο από την μαρτυρική κατάθεση όσο και από την απολογία του εγκαλούμενου συναδέλφου, επιβεβαιώνονται ως γεγονότα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, με διαφορετική αξιολόγηση.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αποτελεί, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, βασικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων εναντίον της καταπάτησης των δικαιωμάτων τους από την εργοδοσία. Και στην προκείμενη περίπτωση οι εννέα εργαζόμενοι  ως ηχολήπτες στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», που επί δύο μήνες παρέμεναν απλήρωτοι με αυτονόητο το πρόβλημα αντιμετώπισης των βιοτικών τους αναγκών, προφανώς άσκησαν, μέσω της συνδικαλιστικής τους ενώσεως «ΕΤΕΡ», το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας, προκειμένου να τους καταβληθούν οι  καθυστερούμενες αποδοχές τους.

Δυστυχώς, ο εγκαλούμενος συν. Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του ως άνω ραδιοσταθμού, αντί
να αντιμετωπίσει το απόλυτα δίκαιο αίτημα των απλήρωτων εργαζομένων με κατανόηση αν όχι με συμπαράσταση και αλληλεγγύη, ακολούθησε επιθετική στάση εναντίον τους, που δεν θίγει μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά έρχεται και σε απόλυτη αντίθεση με τις στοιχειώδεις αρχές και τους κανόνες που διέπουν το εργασιακό μας σωματείο, την ΕΣΗΕΑ, της οποίας ως δημοσιογράφος είναι μέλος. Ακόμη, όμως, προσκρούει στις βασικές αντιλήψεις της τάξης των εργαζομένων αλλά και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου. Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε, όπως στο κατηγορητήριο διαλαμβάνεται, ότι δηλαδή οι εννέα ηχολήπτες «αποφάσισαν να κλείσουν το Κόκκινο» και ότι με την απεργία τους ασκούσαν εκβιασμό, είναι εντελώς απαράδεκτη. Πολύ περισσότερο αφού οι ως άνω εργαζόμενοι άμεσα ματαίωσαν την απεργία μόλις τους καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα. Για τούτο και η στάση του αυτή προκάλεσε την, δικαιολογημένα, οργισμένη καταγγελία της ΕΤΕΡ, αλλά και σχολιάστηκε αρνητικά σε ευρύτερο επίπεδο.

Θα πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι παλαιότερα, όταν εκείνος απολύθηκε από την ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι που εργάζονταν εκεί, πραγματοποίησαν απεργία, με αίτημα την επαναπρόσληψή του, με απώλεια μάλιστα των αποδοχών τους κατά το διάστημα της κινητοποίησης. Τότε όμως ο συν. Αρβανίτης το αντιμετώπιζε ως οφειλόμενη στάση αλληλεγγύης απέναντί του, ενώ τώρα από την διευθυντική θέση του χαρακτηρίζει την απεργία των εννέα απλήρωτων εργαζομένων «Στο Κόκκινο», ως εκβιασμό.

Το ότι εκ των υστέρων, μετά από πολλές αντιδράσεις, ζήτησε συγγνώμη, λαμβάνεται υπόψη, χωρίς
όμως να αναιρεί την παραβατική συμπεριφορά του ως προς τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ένα μέλος του Συμβουλίου διαφοροποιείται και έχει την ακόλουθη άποψη: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συν. Αρβανίτης με την προαναφερόμενη φρασεολογία του λειτούργησε αντιδεοντολογικά. Όμως αμέσως επανόρθωσε και ζήτησε δημόσια συγνώμη, σεβόμενος την δεοντολογία. Άλλωστε και ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ, που κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου, δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει θέμα.

Κατόπιν αυτών, το ΠΠΣ με ψήφους 4 έναντι 1 κρίνει τον εγκαλούμενο συν. Κώστα Αρβανίτη  πειθαρχικά ελεγκτέο, για παράβαση του άρθρου 7, παρ.1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 6, παρ. 1, εδ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.
Ως προς την ποινή, με ψήφους 4 έναντι 1 επιβάλλει την επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.

Η απόφαση καθαρογράφηκε την Τετάρτη, 22.04.15.

Ο πρόεδρος                                                                         Η γραμματέας


Γιώργος Μέρμηγκας                                                  Μαρία Χριστοφοράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (4) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (3) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (39) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (12) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (46) ΑΚΡΑ (64) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (278) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (31) ΑΛΑΛΟΥΜ (1153) ΑΛΒΑΝΙΑ (10) ΑΜΥΝΑ (8) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2045) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (137) ΑΝΑΡΧΙΑ (286) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (443) ΑΝΕΡΓΙΑ (72) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (94) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (15) Απεργίες (244) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (771) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (135) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (7) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (96) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (73) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (223) ΒΙΑ (129) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (54) ΒΟΛΙΒΙΑ (4) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (92) ΒΟΥΤΣΗΣ (6) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (21) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (8) Γ.Α.Π (605) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (88) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (40) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (314) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (8) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (284) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (5) ΔΕΗ (4) ΔΕΘ (15) ΔΕΚΟ (83) ΔΕΞΙΑ (60) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (5) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (160) Δημοκρατική Συμμαχία (60) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (451) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (196) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (31) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (162) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (812) Διαφθορά (478) Διεθνείς Σχέσεις (314) Δικαιοσύνη (350) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (11) ΔΟΥΡΟΥ (15) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (6) ΔΡΑΣΗ (61) ΔΡΑΧΜΗ (137) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (96) Εθνική Επέτειος (42) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (22) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (5) Εκλογές (842) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (305) ΕΛ.ΑΣ (77) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1433) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (361) ΕλληνικόΔημόσιο (506) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (5) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (15) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (18) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1221) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (75) ΕΡΓΑΣΙΑ (59) ΕΡΤ (131) ΕΣΗΕΑ (61) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (21) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (76) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (949) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (45) Ευχές (55) Εφημερίδες (1162) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (25) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (7) ΘΑΝΟΥ (2) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (59) Θρησκεία (59) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (35) ΙΣΤΟΡΙΑ (4) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (7) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (243) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (107) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (166) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (18) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (6) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (2) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (5) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (262) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (87) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (338) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (179) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (3) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (3) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (413) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (112) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (464) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (57) ΚΥΠΡΟΣ (157) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (28) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (1) Λαϊκισμός (2317) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (38) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (19) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (6) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (23) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (33) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (275) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (73) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (172) ΜΜΕ (472) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (980) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (2) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1060) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (77) Ντόρα Μπακογιάννη (52) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2932) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (3) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (4) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (11) ΠΑΠΠΑΣ (28) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (41) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (7) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (43) ΠΑΣΟΚ (679) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (34) Πολιτική (626) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (10) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (50) ΠΟΥΤΙΝ (4) Πρόεδρος Δημοκρατίας (110) Προεδρος Ν.Δ (142) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (20) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (33) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (4) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (89) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (577) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (19) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (272) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (2) ΣΟΙΜΠΛΕ (31) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (67) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (254) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (131) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (175) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (9) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (20) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1618) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (184) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (89) ΤΟΣΚΑΣ (3) Τουρισμός (98) Τουρκία (210) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (174) ΤΡΟΙΚΑ (207) Τρομοκρατία (258) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (32) ΤΣΙΠΡΑΣ (1056) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (98) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (16) ΥΠ.Οικονομικών (437) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (305) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (137) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (22) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (4) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1021) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (36) Χ.Α (304) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (58) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (309) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (14) B.A (4) Bakoyannis (38) Baroufakis (27) BBC (2) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (5) Errata (3) EUROGROUP (328) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (9) EUROZONE (13) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (81) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (1) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (55) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (11) IRAQ (2) ISLAM (183) ITALY (63) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (15) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (12) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (308) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (179) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)