Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μια χαρά τα είπε η Ντόρα στους Γερμανούς ακροατές...

Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο κρατικό γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk


Δημοσιογράφος: Κυρία Μπακογιάννη, η απόφαση για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αναβλήθηκε και πάλι, η έλλειψη εμπιστοσύνης των Υπουργών της ΕΕ μεγαλώνει συνεχώς. Δικαίως;
Ντόρα Μπακογιάννη: Όχι. Πιστεύω πως οι Υπουργοί δεν έχουν δίκιο, πιστεύω πως δεν αναγνωρίζεται στους Έλληνες πολιτικούς ότι την Κυριακή πήραν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Μια απόφαση για ένα νέο πακέτο λιτότητας, ένα πακέτο λιτότητας που ουσιαστικά μειώνει τον κατώτατο μισθό στα 400 ευρώ, ένα πακέτο λιτότητας για την Ελλάδα που βρίσκεται σε ύφεση 7%, το οποίο καθιστά τα πράγματα πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα. Η μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν 200 από τους 300 βουλευτές το υπερψήφισαν. Κατανοώ πως υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης από τους ευρωπαίους εταίρους μας έναντι του πολιτικού συστήματος αλλά τα δύο μεγάλα κόμματα, παρόλο που έχασαν σχεδόν από 20 βουλευτές το καθένα, υπερψήφισαν το πακέτο.

Δημοσιογράφος: Ναι, κυρία Μπακογιάννη αλλά οι συμφωνίες πάντα τηρούντο μόνο μετά από πάρα πολύ πίεση.
Ντόρα Μπακογιάννη: Προσωπικά, από την αρχή ψήφισα υπέρ αυτών των πολιτικών διάσωσης. Αλλά ακούστε, είναι εξαιρετικά δύσκολο, ο λαός υποφέρει, έχουμε 1 εκ. άνεργους. Πρώτη φόρα βλέπουμε στην Αθήνα ανθρώπους να μην έχουν σπίτι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και νομίζω το γνωρίζουν οι Γερμανοί εταίροι μας, πως από καμιά χώρα δεν ζητήθηκαν τόσα, όσα ζητούνται από την Ελλάδα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Συμφωνώ, δεν τηρήθηκαν κάποια πράγματα από την κυβέρνηση Παπανδρέου, τώρα όμως έχουμε νέα κυβέρνηση, ο κ. Παπαδήμος προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, έχει τη στήριξη των δυο μεγάλων κομμάτων, δεν μας βοηθάει όμως, εμάς ως Έλληνες, να μας λέει ο κύριος Σόιμπλε, τί είδους κυβέρνηση θα έχουμε. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο μεταξύ εταίρων.


Δημοσιογράφος: Εσείς πόση εμπιστοσύνη δείχνετε στις δηλώσεις περί μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης σας, τις οποίες δεν εμπιστεύονται καθόλου οι Ευρωπαίοι;
Ντόρα Μπακογιάννη: Ακούστε, από την αρχή είχα πει πως το λάθος της Τρόικα στην Ελλάδα, ήταν πως δέχτηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως μόνο μέτρο την επιβολή φόρων στους Έλληνες, χωρίς όμως την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν επιθυμούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου γιατί ήθελε να διατηρήσει αυτό το μεγάλο δημόσιο ως είχε. Αυτό ήταν λάθος. Ήταν τεράστιο λάθος της κυβέρνησης Παπανδρέου, ήταν όμως και τεράστιο λάθος της Τρόικα, που απλώς το δέχτηκε. Τώρα εν πάση περιπτώσει φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Συμφωνούμε όλοι πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και θα γίνουν, γιατί χωρίς αυτές δεν θα μπορέσει να πάρει μπρός η οικονομία. Δεν βοηθάει όμως καθόλου, οι καθημερινές δηλώσεις που επαναλαμβάνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού. Κατανοώ πως δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες πολιτικούς, ούτε στην Ελλάδα τους εμπιστεύονται. Δεν υπάρχει όμως κάτι άλλο στη Δημοκρατία πέραν των πολιτικών. Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Πρέπει λοιπόν να εργαστούμε με ό,τι έχουμε και οι εταίροι μας το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να μας δείξουν λίγο σεβασμό.

Δημοσιογράφος: Πρέπει όμως όντως να δουλέψουμε με αυτό που υπάρχει; Έχουμε και το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου μια κυβέρνηση τεχνοκρατών ανέλαβε τη διακυβέρνηση, πρέπει να στηρίξουμε άραγε ανθρώπους όπως ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είναι γνωστό πως θέλει να επαναδιαπραγματευτεί με το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία;
Ντόρα Μπακογιάννη: Ακούστε, αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρουμε εμείς οι Έλληνες. Δεν θα την πάρουν οι Γερμανοί για εμάς. Αυτό πρέπει να είναι σαφές. Πιστεύετε πως υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να επιτρέπει να της ορίζουν τί κυβέρνηση θα έχει; και ρωτώ, υπάρχει κάποια χώρα που να θεωρεί πως μπορεί να υπαγορεύσει στη Γερμανία τί είδους κυβέρνηση θα έχει? Σε μια δημοκρατική χώρα αυτά είναι ανεπίτρεπτα. Προσωπικά πιστεύω πως μια λύση τύπου Μόντι θα ήταν σωστή. Αυτό όμως εγώ μπορώ να το πω ως Ελληνίδα πολιτικός. Οι Γερμανοί όμως δεν μπορούν.

Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει πως τις δηλώσεις για μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης συνεργασίας τις εμπιστεύεστε. Πώς μπορεί να ανακτηθεί αυτή η εμπιστοσύνη και για τους Ευρωπαίους ώστε να απελευθερωθούν αυτά τα κονδύλια που είναι τόσο αναγκαία;
Ντόρα Μπακογιάννη: Συνειδητοποιώντας ότι οι Έλληνες κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε.

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά προφανώς οι Ευρωπαίοι δεν είναι ικανοποιημένοι.
Ντόρα Μπακογιάννη: Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε το πακέτο, οι δύο αρχηγοί των κομμάτων δεσμεύτηκαν γραπτώς, τα 325 εκ επιπλέον περικοπών βρέθηκαν, τί άλλο θέλετε δηλαδή από την Ελλάδα; Από την αρχή μας λένε: δεν σας εμπιστευόμαστε, δε σας εμπιστευόμαστε για τίποτα και γι' αυτό ζητάμε το α. Το κάνουμε. Το β. Το κάνουμε. Το γ. Το κάνουμε. Το τί θα κάνουμε με την κυβέρνησή μας όμως είναι δική μας δουλειά.

Δημοσιογράφος: Η πίεση και η δυσαρέσκεια έχουν αυξηθεί κυρία Μπακογιάννη, γιατί λίγα πράγματα έγιναν. Τι θα συμβεί αν τα δύο κόμματα που έχουν δεσμευθεί γραπτώς, μετά τις εκλογές δεν βρεθούν στην εξουσία;
Ντόρα Μπακογιάννη: Έχουν γίνει πάρα πολλά στην Ελλάδα. Δεν γίνεται να μηδενίζονται τα πάντα. Έγιναν πολλά. Και αυτό που συμβαίνει επίσης, είναι ότι έχουμε 1 εκ. ανέργους και ύφεση 7%. Έχουμε κάνει πολλές περικοπές και έχουμε εκπληρώσει πολλά από αυτά που μας ζητήθηκαν. Αλλά, ναι, οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Και ως προς αυτό οι Έλληνες εξοργιζόμαστε πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Τι θα γίνει αν τα δυο κόμματα δεν είναι στην εξουσία; Ακούστε, σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε να πείτε τί κατεύθυνση θα πάρει, εάν επιθυμεί να αλλάξει πορεία. Στην Ελλάδα υπάρχουν κόμματα φιλοευρωπαϊκά που δίνουν πραγματική  μάχη αυτή τη στιγμή  και πρέπει ειλικρινά να σας πω ότι δεν μας βοηθούν. Όταν στέκονται απέναντι μας οι εταίροι μας σαν να θέλουν να μας υπαγορεύσουν τι κυβέρνηση πρέπει να έχουμε. Τα δύο κόμματα της κυβέρνησης είναι φιλοευρωπαϊκά, το δικό μας επίσης είναι της ίδιας λογικής, υπάρχει βεβαίως και η αριστερά και θα προωθηθεί κατά πάσα πιθανότητα και η άκρα δεξιά. Αλλά δηλώσεις που προσβάλλουν τους Έλληνες μόνο τους κομμουνιστές και τους ακροδεξιούς βοηθούν και κανέναν άλλο, πιστέψτε με. Εμάς πάντως, σίγουρα όχι.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, εάν τα παλιά κόμματα δεν βρεθούν στην εξουσία μετά τις εκλογές θα είναι συνυπεύθυνη και η Ευρώπη;
Ντόρα Μπακογιάννη: Ειλικρινώς μιλώντας, αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ένα θετικό μήνυμα. Ένα πολύ θετικό μήνυμα από τους εταίρους μας, οι οποίοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα και πόσο δύσκολο είναι σε ένα κοινοβούλιο να πει στους πολίτες του «από εδώ και μπρός πρέπει να ζείτε με 400 ευρώ». Κανείς πολιτικός που με ακούει τώρα δε θα μπορούσε να πει ότι κάτι τέτοιο δεν το καταλαβαίνει. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία υπερψήφισε το πακέτο. Και θα περίμενα πως οι εταίροι μας, με όλα μας τα λάθη, και πιστέψτε με, εγώ κάνω πολύ περισσότερη κριτική σε εμάς τους ίδιους από οποιονδήποτε άλλο, θα περίμενα λοιπόν οι Γερμανοί εταίροι μας να μας πουν, εντάξει, κάνατε αυτό που σας ζητήθηκε, τώρα προχωρήστε.

Δημοσιογράφος: Μα αυτό ακριβώς λένε, προχωρήστε. Για ποιό λόγο αξίζει ένα θετικό μήνυμα η Ελλάδα;
Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί είμαστε χώρα εταίρος, γιατί ανήκουμε στην Ευρώπη, γιατί κάναμε μεν λάθη, αλλά πιστέψτε με, η Ευρώπη απλώς παρακολουθούσε τόσα χρόνια, γιατί όταν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, τρία χρόνια πηγαινοερχόμουν στη Γερμανία και ποτέ κανείς δε μου είπε: άκου, κάτι δεν πάει καλά με την οικονομία σας, γιατί έχουμε το ίδιο όραμα για την Ευρώπη, η Ευρώπη έχει τα θετικά της, έχει όμως και πολλά προβλήματα, αλλά σε αυτή την Ευρώπη πρέπει να παραμείνουμε. Και πιστέψτε με, μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, θα είναι μια πολύ φτωχότερη Ευρώπη. Και εκτός αυτού, όλοι ξέρουν τί θα συμβεί αν αύριο η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Θα είναι ασφαλής η Ιταλία; Θα είναι ασφαλείς οι τράπεζες στην Ιταλία ή στη Γαλλία; Θα πιστέψει κάποιος περισσότερο στο ευρώ; Δεν έχει νόημα αυτό. Τώρα πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, εμείς οι Έλληνες πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά, είμαστε όμως και περήφανος λαός. Και σήμερα νοιώθουμε ειλικρινά να μας ταπεινώνετε. Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο. Θέλουμε τουλάχιστον, σεβασμό από τους εταίρους μας. Ακόμη και αν κάναμε λάθη. Γιατί δεν υπάρχει λαός που να μην έχει κάνει λάθη.

Δημοσιογράφος: Μιλήσαμε με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών  Ντόρα Μπακογιάννη. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνομιλία.
Ντόρα Μπακογιάννη: Εγώ ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)