Θα ήταν όμως ΠΙΟ χρήσιμα αυτά αν τα έλεγε όταν ήταν η Ν.Δ στην κυβέρνηση...
Ανυπακοή στο ΠΑΜΕ
Του Κυριακου Μητσοτακη* στην Καθημερινή
Τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται στη δίνη πρωτοφανών εξελίξεων, κάποιοι χαίρονται. Βλέπουν στην κρίση την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδεολογικές τους φαντασιώσεις. Αμφισβητούν ευθέως τους κανόνες της αστικής μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Ισως οι πιο ονειροπόλοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση για το γεγονός ότι 60 χρόνια πριν βρέθηκαν στο στρατόπεδο των ηττημένων και δεν κατάφεραν να κάνουν την Ελλάδα Αλβανία. Με τη συμπεριφορά τους αμφισβητούν ευθέως το Σύνταγμα στο οποίο ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου ορκίστηκα πίστη.
Λυπάμαι πραγματικά που αναγκάζομαι να...
γράψω αυτές τις γραμμές. Θεωρώ τον εαυτό μου μετριοπαθή πολιτικό που σέβεται την αντίθετη άποψη. Αρνούμαι όμως να δεχθώ ότι μια μικρή ομάδα επαγγελματιών ταραξιών, με την κάλυψη ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, παραβαίνει συστηματικά και απροκάλυπτα τον νόμο, προκαλώντας τεράστια ζημιά στη χώρα. Το περιστατικό του κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η ζημιά στην εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος είναι ανυπολόγιστη. Και βέβαια κάποιοι απλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους αν τα ξένα πλοία παρακάμψουν τον Πειραιά. Σε αυτούς θα σταθεί αρωγός το ΚΚΕ; Μάλλον θα τους θεωρήσει παράπλευρη απώλεια στον αγώνα για την επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου...
Μόνο που η χώρα δεν αντέχει άλλες παράπλευρες απώλειες. Ούτε εμείς οι πολιτικοί μπορούμε άλλο να σιωπούμε και να θεωρούμε τις ιδέες αυτές απλά γραφικές. Ενας βασικός λόγος που η χώρα έφτασε σε αυτά τα χάλια είναι γιατί το πολιτικό σύστημα ανέχθηκε να μην τηρούνται οι νόμοι που το ίδιο ψήφιζε. Και βέβαια είναι αφελής όποιος νομίζει ότι ξορκίζονται αυτές οι ακραίες συμπεριφορές με διάλογο και παραινέσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει. Η απάντηση στην παρότρυνση για ανυπακοή του νόμου μπορεί να είναι μόνο η τήρηση του νόμου. Δεν κυβερνά το 8% αυτή τη χώρα. Το λιμάνι πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και όσοι παρανομούν να κάτσουν στο σκαμνί. Η χώρα χρειάζεται μια πολιτική και ιδεολογική απάντηση στην ιδεολογική τρομοκρατία ενός τμήματος της Αριστεράς, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια απολαμβάνει μια ιδιότυπη πολιτική ασυλία.
Και αν ο «Ριζοσπάστης» με χαρακτηρίσει αύριο αντικομμουνιστή, καρφί δεν μου καίγεται. Γιατί έτσι αισθάνομαι, και όχι με δικιά μου υπαιτιότητα…
------------------------------------
*Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.
3 σχόλια:
Αυτοί που χαίρουν από το λαό μιας ιδιότυπης ασυλίας μέχρι σήμερα είναι
οι εκμεταλλευτές και οι λωποδύτες πολιτικοί των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Δηλ. οι συνάδελφοι εν τάξη του Κυριάκου. Καλά ο ίδιος και η αδελφή του δεν έχουν ακούσει τίποτα για το σκάνδαλο της SIEMENS κλπ.
Αντί να κρύβονται, βγάζουν και γλώσσα. Αυτή η συμπεριφορά, αυτό το θράσσος χαρακτηρίζει όλους αυτούς που θεωρούν τη χώρα κτήμα τους.
Σε λίγο να δούμε που θα ζητήσεται
πολιτική ασυλία εσύ και οι όμοιοί σου, Τέρη Χρυσό μου.
Κανείς στο απυρόβλητο.
Μέχρι εκεί συμφωνούμε.
Αυτό που δεν βγάζει νόημα είναι το : "Σε λίγο να δούμε που θα ζητήσεται
πολιτική ασυλία εσύ και οι όμοιοί σου, Τέρη Χρυσό μου."
Που θα ζήσετΑΙ ;;;
Οι όμοιοί μου;;;
και το Εκπληκτικό "Τέρη Χρυσό μου"!!!
Εμένα πάντως Τέρη δεν με λένε...
Για το "ζητήσεται" γράψε λάθος, ορθογραφικό. Τα όσα έγραψα στο φιλόξενο blog σου δεν έχουν καμία σχέση με σένα. Έχεις την άποψή σου και τη σέβομαι. Αλλά είναι μεγάλο το θράσσος αυτών των παρασίτων της κοινωνίας, να μιλάνε με τέτοιο τρόπο για τους εργαζόμενους, σε τελευταία ανάλυση, για κείνους δηλ., που μέχρι τώρα τους θρέφουν. Σκέψου για μια στιγμή αγαπητέ Αντίλογε, την ουσία της φράσης "εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο". Στη συνείδησή σου μπορεί ποτέ να νομιμοποιηθεί; Οι εκμεταλευτές των εργαζομένων και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, αυτό το αίσχος του 21ου αιώνα και όχι μόνο, το θεωρούν "νόμιμον και ηθικόν". Σκέψου. Η εποχή που ζούμε βοηθάει για να καταλήξουν οι γνήσιοι άνθρωποι σε σωστά συμπεράσματα. Φιλικά.
Y.Γ. Καλά δεν σου έτυχε ποτέ να ακούσεις η να δεις τον Τερη Χρυσό;
Δημοσίευση σχολίου