Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Εκτός από ψεύτες μας βγήκαν και… ταξιδιάρηδες!

Κοντεύουν είκοσι μέρες από το ναυάγιο του πλοίου και την πρόκληση μεγάλης οικολογικής και οικονομικής καταστροφής.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παραδεχθεί ότι αυτό που συνέβη ήταν μια καταστροφή.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Τσίπρας μίλησε για «επικοινωνιακό οίστρο των μέσων ενημέρωσης».

Ο υπουργός κ. Κουρουμπλής, πρώτα μας είπε να πάμε να κάνουμε μπάνιο και μετά ανακοίνωσε πως… όσο απλωνόταν η κηλίδα, τόσο διευρυνόταν και η σύνθεση του Συντονιστικού Οργάνου.

Ο άλλος, ο οικολόγος, ο κ. Τσιρώνης, μας είπε περίπου ότι τι να κάνουμε, αυτά συμβαίνουν, «την ευθύνη την έχει μία κοινωνία ολόκληρη και μία παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές, που «αντιστέκεται σθεναρά σε οποιαδήποτε αλλαγή και αυστηροποίηση των κανόνων».



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας κάλεσε να τοποθετηθούμε αφού επιστρέψουμε στην προτέρα κατάσταση, προφανώς ακολουθώντας τη γνωστή προπαγανδιστική τακτική της καθυστέρησης, ώστε να αμβλυνθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ευχαριστημένος από την κατάσταση στη Σαλαμίνα.

Και ο κ. Παπαχριστόπουλος έπλυνε το πόδι του στη Βούλα – ενώ είχε ήδη απαγορευτεί το κολύμπι στην περιοχή.

Όπως και στην περίπτωση της απόλυτης φτωχοποίησης της χώρας, κάνουν τους τρελούς προσπαθώντας ουσιαστικά να μας βγάλουν όλους τρελούς! Δημιουργούν συνεχώς εικονικές πραγματικότητες, δεν παραδέχονται ούτε αυτά που όλοι ζούμε στο πετσί μας.

Δεν έχουμε επομένως να κάνουμε μόνο με την οικολογική καταστροφή και τις τρομερές οικονομικές συνέπειες σε όλο το παραλιακό μέτωπο, τις συνέπειες που υφίστανται οι καταστηματάρχες, οι ψαράδες, οι ιχθυοπώλες.

Εδώ έχει διαπραχθεί και ένα ακόμη έγκλημα: Στην προσπάθειά τους να κρύψουν την αλήθεια, δεν ενημέρωσαν, αντίθετα παραπληροφόρησαν την κοινή γνώμη.

Οι μέρες περνούσαν και δεν είχε εκδοθεί ούτε ένα δελτίο με οδηγίες προς τον πληθυσμό. Μια συνέντευξη του υπουργού Υγείας στις 15 Σεπτεμβρίου και έξω από την πόρτα.

Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια ανακοίνωση με οδηγίες για τον πληθυσμό. Μια ανακοίνωση που να αναφέρει αναλυτικά τους κινδύνους – για τους χρονίως πάσχοντες, τις εγκύους, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, όλους.

Μόλις το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε την κολύμβηση στις περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα.

Ακολούθησε δεύτερη απαγόρευση, αλλά πώς διαδόθηκε. Και με ποια αστυνόμευση; Στις τηλεοράσεις βλέπουμε ακόμη τον κόσμο να κάνει μπάνιο ή να κυκλοφορεί στην περιοχή με τις αναθυμιάσεις.

Όσο για το ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτό που δήθεν βάζει σε τάξη το υπουργείο υγείας, αρκεί κανείς να ανοίξει την ιστοσελίδα του και θα καταλάβει.

Την επιδημία της ιλαράς έχει ως πρώτο θέμα! Και κάπου στο πλάι, στα ψιλά, μια ανακοίνωση, με την οποία μας πληροφορούν πως κλιμάκιο του γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές «για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. Συνιστάται από το κλιμάκιο, σε πρώτο χρόνο, η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση».

Αυτό. Αλλά ούτε αυτό φρόντισαν να το κοινοποιήσουν. Το έκρυψαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, γνωρίζοντας πως ελάχιστοι θα το αναζητήσουν. Και πότε πήγε εκεί το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ; Το λέει η ίδια η ανακοίνωσή του: Στις 15 Σεπτεμβρίου! Την έκτη μέρα από το ατύχημα και ενώ βοούσε και βρωμούσε ο τόπος.

Το δε συντονιστικό όργανο για το οποίο επαίρονται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεστήθη στις 16 Σεπτεμβρίου. Την έβδομη μέρα δηλαδή – γιατί το δυστύχημα έγινε στις 2.30 το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή η 10η Σεπτεμβρίου μετράει ολόκληρη.

Στις 14 Σεπτεμβρίου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου από τους κυρίους Κουρουμπλή και Σαντορινιό. Είπαν πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά αντέδρασαν, κάτι υπεύθυνοι εταιριών υποσχέθηκαν πως μετά τον καθαρισμό η θάλασσα θα είναι καθαρότερη από πριν – δηλαδή να είμαστε και ευχαριστημένοι που έτυχε αυτή η τραγωδία και εξ αφορμής της θα καθαριστούν οι θάλασσες - αλλά λέξη για τα θέματα υγείας.

Και πότε πήγε στην περιοχή ο υπουργός; Ακριβώς στις 14 Σεπτεμβρίου! Την πέμπτη μέρα δηλαδή! Όταν εδέησε να επιστρέψει από το Λονδίνο! Την προηγουμένη έδινε συνεντεύξεις, μιλώντας επί παντός επιστητού – για τις εξορύξεις, για το Ελληνικό, για τη Νέα Δημοκρατία, για τα υδροπλάνα, για το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε. Ήταν, όμως, αποκαλυπτικός. Είπε ότι ο Αρχηγός τον ενημέρωσε άμεσα – τι ώρα ακριβώς; - και ότι ζήτησε από τον Αρχηγό να πάει το… πρωί επί τόπου! Το ναυάγιο φαίνεται από τα παράθυρα του υπουργείου, αλλά η οδηγία ήταν να περιμένουμε ως το πρωί!

Ο ίδιος είπε (Σκάι, 14 Σεπτεμβρίου) ότι το αντιρρυπαντικό πλοίο έφθασε στις 5.30. Και ότι η στεγανοποίηση άρχισε στις δέκα το πρωί. Πότε ξημερώνει για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής, στην ίδια συνέντευξη, είπε πως δεν επέστρεψε από το Λονδίνο αμέσως διότι – από τα λεγόμενά του προκύπτει αυτό – θεωρούσε την παρουσία του στην γηραιά Αλβιόνα πολύ πιο σημαντική από την παρουσία του στον Πειραιά!

Είπε επί λέξει στη Σία Κοσιώνη: «Θα μου επιτρέψετε να σας ζητήσω μετά από ένα μήνα να με φωνάξετε γι’ αυτό το ταξίδι. Και αν δεν σας πω πράγματα, όχι πράγματα θεωρητικά, εν τοις πράγμασι, πράγματα που αφορούν τον Πειραιά…».

Η αλήθεια είναι πως για το Λονδίνο έφυγε τη Δευτέρα, δηλαδή την επομένη του ναυαγίου. Και έτσι, το πρόβλημα πλέον δεν είναι πότε επέστρεψε, αλλά γιατί έφυγε.

Πάντως, μετά από πίεση, αποφάσισε να… επιταχύνει τις «αποκαλύψεις» περί του ταξιδιού του.

Και στις 22 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε ανακοίνωση ειδικά γι’ αυτό.

Πληροφορηθήκαμε έτσι ότι ο κ. Κουρουμπλής δεν ήθελε με τίποτε να χάσει τη Διεθνή Εβδομάδα Ναυτιλίας,  όπου πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τον Βρετανό Υφυπουργό Μεταφορών αρμόδιο για Ναυτιλία John Hayes και στη συνέχεια με τον Υπουργό Μεταφορών Chris Grayling, για να… επιβεβαιώσει τους στενούς ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου, το άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων και την αμοιβαία βούληση αυτές να επεκταθούν και να ενισχυθούν στη μετά Brexit εποχή. Προφανώς αν δεν τους έβλεπε ο Κουρουμπλής θα διερρηγνύοντο οι δεσμοί με το Ηνωμένο Βασίλειο!

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κουρουμπλής μας ενημέρωσε ότι συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Kitack Lim. στην έδρα του ΙΜΟ  και τον ενημέρωσε για το ατύχημα στον Πειραιά, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ελληνικές Αρχές για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί!

Δηλαδή, έπρεπε να πάει στο Λονδίνο για να ενημερώσει τον γραμματέα του συγκεκριμένου οργανισμού. Προφανώς! Διότι ούτε τα τηλέφωνα, ούτε η ηλεκτρονική αλληλογραφία έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.

Και τώρα αρχίζουν τα ωραία!

Ο κ. Κουρουμπλής έχει δηλώσει – τόσο στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, όσο και κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη – πως όταν μάθουμε τις φοβερές και τρομερές επαφές που έκανε στο Λονδίνο θα ντρεπόμαστε.

Μάλιστα, στις 20 Σεπτεμβρίου, μιλώντας στον Αντέννα, είπε:

«Να πάρει ο κ. Μητσοτάκης το committee του Λονδίνου, των Ελλήνων εφοπλιστών και να δει ότι προετοιμαζόταν αυτό το ταξίδι εδώ και έξι μήνες για να συναντήσω τέσσερις από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς που σχετίζονται με τη Ναυτιλία, τα οποία αναζητούν έδρα στην Ευρώπη». Και ότι γίνεται «πόλεμος» στην Ευρώπη για το ποιος θα διεκδικήσει έδρες και παρουσίες αυτών των εταιρειών.

«Καταλαβαίνετε τι σημασία έχει για την Ελλάδα να έρθει η έδρα μιας τέτοιας εταιρείας στη χώρα», είπε.

Αυτοδιαψεύστηκε δυο μέρες αργότερα με την ίδια του την ανακοίνωση, όπου ανέφερε πως τις συναντήσεις αυτές – που τάχαμου δεν έπρεπε να χάσει τον Σεπτέμβριο – τις είχε κάνει τον… Ιούνιο και απλώς τον Σεπτέμβριο έκανε ένα μικρό follow up, κυρίως από τους συνεργάτες του!

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου του:

«Σε προηγούμενη επίσκεψή του στο Λονδίνο, στις 28/06, ο Υπουργός είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του International Group of Protection and Indemnity Clubs (IGP&PI), Hugo Wynn-Williams, ως θεσμικό εκπρόσωπο του συνόλου των P&I Clubs (οργανισμών ναυτιλιακής αλληλασφάλισης με υπερεκατονταετή παρουσία στο ΗΒ και σύνολο ενεργητικού της τάξης των δισεκατομμυρίων λιρών).

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η υποψηφιότητα του Πειραιά ως μελλοντικής ευρωπαϊκής έδρας των 6 P&I Clubs τα οποία σήμερα εδρεύουν στο Λονδίνο και πρόκειται να μετεγκατασταθούν εν όψει Brexit. Όταν τέθηκε σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν το ρυθμιστικό πλαίσιο για την εγκατάσταση και λειτουργία οργανισμών αλληλασφάλισης στην Ελλάδα, ο κ. Κουρουμπλής ανέλαβε πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του IGP&I και του Διοικητή της ΤτΕ, προκειμένου να αρθούν τυχόν επιφυλάξεις.

Μετά τη διεξαγωγή της εν λόγω συνάντησης, αντιπροσωπεία του Υπουργείου Ναυτιλίας είχε επαφές στο Λονδίνο με τέσσερα διαφορετικά P&I Clubs, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Στις 13/09 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το UK P&I Club και το Britannia P&I Club, παρουσία του κ. Κουρουμπλή, ενώ στις 14/09 η ελληνική αντιπροσωπεία, χωρίς την παρουσία του ΥΝΑΝΠ, ο οποίος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, συναντήθηκε με το London P&I Club και το North of England P&I Club. Εκκρεμεί συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με τις διοικήσεις των δύο τελευταίων, που θα λάβει χώρα στο προσεχές χρονικό διάστημα».

Δηλαδή, μπορούσε μια χαρά να τους πει ότι οι συναντήσεις με τον ίδιο θα γίνονταν αργότερα, λόγω του δυστυχήματος (που όλοι κατανοούν). Πολύ περισσότερο που η μία και μοναδική του συνάντηση έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τρεις μέρες μετά το δυστύχημα.

Αποδεικνύεται έτσι πως δεν είχε καμιά δουλειά να τρέχει στο Λονδίνο από τη Δευτέρα – και γενικά δεν είχε καμιά δουλειά να τρέχει στο Λονδίνο.

Σημειώστε ότι ο Κουρουμπλής, που καιρό τώρα προσπαθεί με δηλώσεις του να εγκλωβίσει τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο μίλησε στις 3 του Σεπτέμβρη, επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, παρά στις 10 του Σεπτέμβρη, ημέρα του ναυαγίου, όταν εμφανίσθηκε καμαρωτός καμαρωτός στη συνέντευξη Τύπου Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Η αλήθεια είναι πωςκάθε φορά που συμβαίνει μια καταστροφή, ανακαλύπτουμε και από ένα ταξίδι τους.

Στις πυρκαγιές, ανακαλύψαμε ότι ο πρωθυπουργός απουσίαζε. Και εμφανίστηκε σαν τον φαντομά μετά από τέσσερις μέρες, όταν οι φωτιές είχαν σβήσει, για να μας πει ότι η καταστροφή ήταν περιορισμένης έκτασης. Και μέχρι σήμερα δεν μας έχει πει πού ήταν. Επτασφράγιστο μυστικό.

Τώρα, με το ναυάγιο, ανακαλύψαμε ότι ο αρμόδιος υπουργός απουσίαζε στο Λονδίνο και, βέβαια, δεν έστερξε να επιστρέψει – έστω και για να συστήσει το Συντονιστικό Όργανο την πρώτη ημέρα. Το έκανε πέντε μέρες μετά! Και πάλι επτασφράγιστο μυστικό ο λόγος του ταξιδιού του μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ανακαλύψαμε επίσης με το ναυάγιο, ότι και ο υπουργός Άμυνας ήταν στο Λονδίνο και ψώνιζε μπάρμπι στα Σέλφριτζες! Και ο κ. Παππάς βρισκόταν πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες – Κολιάτσου – Παγκράτι έχει κάνει το δρομολόγιο Ουάσιγκτον – Καράκας ο κ. Παππάς, ο οποίος έχει τη θεσμική ευθύνη για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Ο δε υφυπουργός κ. Σαντορινιός, όπως ο ίδιος είπε, έφυγε για το Ισραήλ το πρωί της ίδιας μέρας, της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου, και επέστρεψε στις 13 το βράδυ – αφού, όπως είπε, χαρακτήρισε «την κατάσταση ιδιάζουσα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

Δηλαδή, άλλος για Λονδίνο μπάρκαρε, άλλος για Ισραήλ και ο τρίτος για Νέο Κόσμο!

Τελικά, εκτός από ψεύτες, μας βγήκαν και… ταξιδιάρηδες!



Υ.Γ. Στις 22 Σεπτεμβρίου ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι «η Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής και οι τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες, ξεκινώντας από τις 14 Σεπτεμβρίου, έχουν λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν δείγματα ζώντων οστράκων από τις ζώνες παραγωγής στην περιοχή του Σαρωνικού», ενώ ο υπουργός κ. Αποστόλου συγκάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο με τους αλιευτικούς φορείς της περιοχής στις 25 Σεπτεμβρίου – δηλαδή 15 μέρες μετά το δυστύχημα! Μήπως έλειπε και αυτός σε κανένα ταξίδι;

www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)