Πυρά κατά της κυβέρνησης από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - «Έχουν κάνει στροφή 180 συν 90, 270 μοιρών και περιμένουν να δημιουργηθούν αυτοματισμοί στην κοινωνία που θα μας εκτρέψουν απολύτως»
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα».
Ο κ. Βενιζέλος, με το βλέμμα στραμμένο στο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «οργανωμένο ψέμα της μιάμισης στροφής», κάνοντας λόγο για «εκτσογλανισμό», ενώ προειδοποίησε ότι η στάση της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους.
«Το θέμα μας είναι ότι δεν έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών. Έχουν κάνει στροφή 180 συν 90, 270 μοιρών και περιμένουν να δημιουργηθούν αυτοματισμοί στην κοινωνία που θα μας εκτρέψουν απολύτως. Το πλάνο Β΄ από ένα σημείο αυτονομείται, γίνεται πλάνο ροπών μέσα στην κοινωνία, η οποία θα πει ότι τώρα που υπέγραψαν και αυτοί πια το τρίτο μνημόνιο, και το τέταρτο και δεν υπάρχει καμία προοπτική μπορούμε να προετοιμάσουμε αυτοκτονικές και απεγνωσμένες λύσεις που αντιστοιχούν σε μια κοινωνία που τα έχει δώσει όλα και δεν βλέπει διέξοδο. Αυτός είναι ο κίνδυνος. Η μιάμιση στροφή», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε ολόκληρη την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου