Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνταγή για απόλυτη ακυβερνησία η απλή αναλογική...

Η απλή αναλογική "είναι συνταγή για απόλυτη ακυβερνησία", κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας "στον Ενικό" και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στην αποχώρησή του από την εξουσία θέλει να βάλει και μία "βόμβα" στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος. 

Δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα βρεθούν 200 ψήφοι για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές και δεσμεύθηκε πως "εάν έχει ψηφιστεί η εγκληματική απλή αναλογική", η ΝΔ, αμέσως μετά τη νίκη της στις εκλογές θα ανοίξει συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου".

Όπως είπε, απλή αναλογική θα σήμαινε πως "για να κάνει κυβέρνηση το πρώτο κόμμα, χρειάζεται τρεις κυβερνητικούς εταίρους". "Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για το εκλογικό σύστημα", πρόσθεσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θέλει να βάλει φρένο στη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας, "αλλά δεν θα του βγει".

Εκτίμησε μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά απομονωμένος και σχολίασε πως η συζήτηση εκ μέρους του για τον εκλογικό νόμο "συνιστά παραίτηση από την διεκδίκηση της πρωτιάς".
Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν συμφωνεί με την ψήφο στα 17, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ελάχιστες χώρες έχουν ψήφο στα 17. "Αφού δεχόμαστε πως η ενηλικίωση γίνεται στα 18, γιατί να το αλλάξουμε", διερωτήθηκε, ενώ εκτίμησε ότι μεταξύ της ψήφου στα 17 και της ψήφου των αποδήμων που προτείνει η ΝΔ, η κοινωνία επιλέγει το δεύτερο.

Επίσης καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι "τορπιλίζει την συναίνεση για να υπηρετήσει το δικό του κομματικό συμφέρον", ενώ με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία υπογράμμισε πως οι Ισπανοί επέλεξαν σοβαρότητα και σταθερότητα" και αποδεικνύεται, όπως είπε, ότι "τα συστημικά κόμματα μπορεί να φέρονται πιο υπεύθυνα από άλλα που εμφανίζονται ως σωτήρες".
"Εθνική Ελλάδος"
Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η χώρα "αδικείται από την πολιτική ηγεσία που έχει". "Η χώρα έχει δυνατότητες. Δεν θα έκανα ποτέ τη δουλειά που κάνω αν δεν πίστευα στις δυνατότητες της και στις δυνατότητες των Ελλήνων. Αξίζει κάτι καλύτερο, η επόμενη κυβέρνηση μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να ξεκλειδώσει έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο", πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας "δεν θα έχει πίστωση χρόνου μετά τη νίκη στις εκλογές".

Τόνισε μάλιστα πως και ο ίδιος δεν έχει σκοπό να γίνει πρωθυπουργός και να λέει "δεν τα κατάφερα", αλλά έχει σαν στόχο "να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο των μνημονιακών κυβερνήσεων".

Για τον λόγο αυτό προανήγγειλε κυβέρνηση που θα αποτελείται "από τους καλύτερους". Μία "Εθνική Ελλάδος", όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: "Δεν με νοιάζει αν ανήκουν στη ΝΔ, αλλά να υπηρετούν συγκεκριμένη πολιτική, να είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι". "Η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να διεκδικεί αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά και να την πετύχει, έχει υποχρέωση να κοιτάξει αν μπορεί να διευρύνει περαιτέρω την κυβερνητική πλειοψηφία", συμπλήρωσε.

Παράλληλα υπογράμμισε πως ο ίδιος "ευχάριστα νέα θα πω μόνο αν μπορώ να τα υποστηρίξω", ενώ εμφανίστηκε αυτοκριτικός και για τα οικονομικά προγράμματα που είχε παρουσιάσει ως αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ στο Ζάππειο, λέγοντας ότι σε αυτά "είχαμε μία δόση υπερβολικής καλλιέργειας προσδοκιών".

Εθνική γραμμή τα πλεονάσματα στο 2%
Σε ότι αφορά στην οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να αποτελέσει η μείωση των πλεονασμάτων στο 2% "εθνική γραμμή", αμφισβητώντας ωστόσο την βούληση, αλλά και την διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα για να ενισχύσει την διαπραγματευτική της θέση στην προσπάθεια να επιτύχει μία νέα μεγάλη συμφωνία με την Ευρώπη.

"Για να μας δώσει κάποιος λίγο παραπάνω δημοσιονομικό χώρο θα πρέπει και εμείς να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση όμως δεν μπορεί να τις κάνει γιατί δεν τις πιστεύει και δεν έχει και επιχειρησιακή ικανότητα να τις κάνει", τόνισε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε στο σημείο αυτό ότι πραγματικές μεταρρυθμίσεις είναι "οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση στην αγορά των προϊόντων, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και η απελευθέρωση της Παιδείας από τα δεσμά του κρατισμού".

Αναφερόμενος ειδικά στον δημόσιο τομέα υπογράμμισε ότι ο ίδιος, ως υπουργός "άνοιξε το καπάκι της κατσαρόλας του πελατειακού κράτους". Τόνισε ότι επί δικής του διακυβέρνησης θα γίνουν απολύσεις μόνο όσων μπήκαν παράνομα στο Δημόσιο και όχι οριζόντιες απολύσεις, οι οποίες "δεν χρειάζονται". Υπογράμμισε μάλιστα ότι θεωρεί πως το δημόσιο βρίσκεται από πλευράς αριθμού υπαλλήλων στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αλλά υπολείπεται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι "κούρεμα καταθέσεων δεν θα γίνει, καθώς οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες", άσκησε ωστόσο σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, επιμένοντας στο αίτημα των εκλογών και στην άποψη ότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από εκείνο της απομάκρυνσης.

Διευκρίνισε πάντως ότι η ΝΔ δεν θα κάνει "αφοριστική αντιπολίτευση", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι "δεν πρέπει να φωτίζουμε την πραγματικότητα". "Είναι πολύ μεγάλο κόστος τα τρία χαμένα χρόνια", πρόσθεσε και έκανε λόγο για μία Ελλάδα "περίπου καρυδότσουφλο σε μία θάλασσα που μετά το Brexit, είναι ολοένα και πιο φουρτουνιασμένη"

Κίνητρα για μικρές επιχειρήσεις
Αναφερόμενος στις φοροελαφρύνσεις που προτίθεται να κάνει η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνησή του θα δρομολογήσει σειρά από στοχευμένες κινήσεις στην κατεύθυνση αυτή, λέγοντας ότι θα ξεκινούσαμε από εκείνες που θα έχουν το μέγιστο αντίκτυπο για την οικονομία. Σε ότι αφορά ειδικά στον ΕΝΦΙΑ τόνισε πως ο ίδιος δεν θα πει ποτέ ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά εκτίμησε ότι μπορούμε σταδιακά να τον μειώσουμε, ξεκινώντας από τα ακίνητα που δεν φέρνουν εισοδήματα.

Γνωστοποίησε επίσης πως η ΝΔ επεξεργάζεται δέσμη κινήτρων για μικρές επιχειρήσεις, λέγοντας ότι "εκτός από φοροελαφρύνσεις, θα προτείνουμε κίνητρα επανεπένδυσης κερδών".

Τάχθηκε υπέρ της προώθησης ενός σύγχρονου πλαισίου που θα αποκαταστήσει τις σχέσεις εργαζομένων και εργοδοτών στις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ εμφανίστηκε εκ νέου αρνητικός απέναντι στο ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων. Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν τίθεται κανένα θέμα να στηριχθούν ομαδικές απολύσεις από τη ΝΔ, αλλά επανέλαβε πως ο συνδικαλιστικός νόμος χρειάζεται σοβαρό εκσυγχρονισμό και ως προς τις πλειοψηφίες για την προκήρυξη απεργιών και ως προς τα προνόμια των συνδικαλιστών.

Ανανέωση της ΝΔ

Σε ότι αφορά το μέλλον της ΝΔ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην υποχρέωσή του, όπως είπε, να την ανανεώσει σημαντικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι "πρόσωπα που έχουν στιγματίσει με τη συμπεριφορά τους δεν έχουν θέση στη δική μου ΝΔ".

Σημείωσε επίσης ότι δική του επιδίωξη είναι "να δώσουμε ευκαιρία σε πολλούς νέους ανθρώπους που βλέπουν την πολιτική με επιφύλαξη, να μπουν στα κοινά" και είπε πως αυτός είναι ο λόγος που ο ίδιος πρότεινε να σπάσουν και οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Προανήγγειλε στο πλαίσιο αυτό και ανοιχτή πρόσκληση προς πολίτες "με ένσημα, με καινούργιες ιδέες και όρεξη να αλλάξουν πράγματα, οι οποίοι έχουν κάτι να προσφέρουν". Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κινηθεί σε κατεύθυνση μεταγραφών στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά επιδιώκει να αναδειχθούν νέα στελέχη.

Κληθείς να κάνει απολογισμό της μέχρι σήμερα παρουσίας του στην ηγεσία της ΝΔ δήλωσε "αρκετά ικανοποιημένος" γιατί η ΝΔ έχει "ξεκάθαρο, μη αμφισβητήσιμο δημοσκοπικό προβάδισμα", έχει πετύχει την πιο μεγάλη δημοσκοπική ανατροπή, καταγράφεται μεγάλη υπεροχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία και προβάδισμα του κόμματος στην παράσταση νίκης, ενώ έγινε ένα τολμηρό συνέδριο και έχει αλλάξει το καταστατικό της ΝΔ.
Προανήγγειλε εξάλλου και αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια σε θέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη διαφωνία με την πρόταση για απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη θέση που επανέφερε στο προσκήνιο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για προσφυγή στο λαό σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής από την Βουλή, αλλά με υποψήφιους μόνο όσους συμμετείχαν στην συγκεκριμένη διαδικασία.

"Ενδιαφέρουσα πρόταση, θα την εξέταζα, χρίζει επεξεργασίας", τόνισε χαρακτηριστικά, εντάσσοντάς της στο πλαίσιο της προσπάθειας απεμπλοκής της προεδρικής εκλογής από την δυνατότητας πρόκλησης πρόωρων εκλογών.

Επίσης τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού βουλευτών σε 250, τονίζοντας όμως ότι και αυτό 'πρέπει να συζητηθεί σε πολιτικά ουδέτερο χρόνο, όχι τώρα".
Στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει την Τρίτη στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ στο περιθώριο θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Enda Kenny και με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ, Joseph Daul. Η Σύνοδος πραγματοποιείται στον απόηχο, από τη μία πλευρά, του Brexit και των νέων δεδομένων που αυτό δημιουργεί για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και της εκλογικής νίκης, από την άλλη πλευρά, της ισπανικής κεντροδεξιάς, η οποία ερμηνεύεται ως μήνυμα κατά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Η ήττα των Podemos στην Ισπανία είναι εκείνη που κάνει πολλούς στη ΝΔ να εκτιμούν πως η ατμόσφαιρα διεθνούς αβεβαιότητας μετά το βρετανικό δημοψήφισμα θα στρέφει, μπροστά στην ανησυχία εξασθένησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περισσότερους πολίτες προς τις παραδοσιακές φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις της κάθε χώρας. Χωρίς αυτό να μετριάζει πάντως την επείγουσα, κατά την ΝΔ, ανάγκη να είναι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις εκείνες που πρώτες θα πρέπει να ανταποκριθούν στις πρόκληση της αυτοκριτικής, σέρνοντας τον χορό της προώθησης αλλαγών για να έρθει η ΕΕ πιο κοντά στους πολίτες.

Την Τετάρτη το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ε.Λ.Κ και εκτός από την σημασία που έχει η νηφαλιότητα και η διορατικότητα στην διαχείριση της παρούσας κατάστασης, θα επιμείνει σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη ειλικρινούς και γενναίας αυτοκριτικής της Ευρώπης "για να μην επιτρέψει στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της διάσπασης να ενισχύονται", όπως λένε χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Του Απόστολου Χονδρόπουλου στο Liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)