Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Δεν ήταν αυταπάτες, αλλά συνειδητά ψέματα ...

Η απόδειξη ότι ο κ. Τσίπρας απλώς είπε ψέματα όταν ομολόγησε τις αυταπάτες του (και επομένως ότι εκ των υστέρων ανακάλυψε πως είχε πέσει θύμα του) βρίσκεται στο γεγονός ότι η λέξη αυταπάτη είχε αποκτήσει συνθηματικό χαρακτήρα για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τόσο συχνά αυτή τη συγκεκριμένη λέξη, είτε για να διακηρύξει ότι ο ίδιος δεν τρέφει αυταπάτες, είτε για να κατηγορήσει τους αντιπάλους του ότι αυτοί τρέφουν αυταπάτες, είτε για να απειλήσει τους αντιπάλους του να μην τρέφουν αυταπάτες, σημαίνει ότι έχει μεγάλη εξοικείωση με την έννοια του όρου και απόλυτη βεβαιότητα ότι ο ίδιος δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να αυταπατάται.

Διότι μπορεί τώρα να ομολογεί ο κ. Τσίπρας ότι είχε αυταπάτες, αλλά μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο δήλωνε πως «εγώ δεν είχα ποτέ τέτοια αυταπάτη. Ήξερα τι θέλω και ξέρω τι θέλω».
Πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σε κάποια φάση του υιοθετήσει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ, καμιά αυταπάτη για τη δραχμή» (που κανείς δεν κατάλαβε τι σήμαινε, καθώς ούτε αυτό το σύνθημα έδινε λύση για το νόμισμα, εκτός αν είχαν κατά νου να πάνε στο… μπολιβάρ!)Πάντως, το σύνθημα εγκαταλείφθηκε τον Μάρτιο του 2013, όταν ο κ. Τσίπρας, δήλωνε στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Η νέα μας θέση είναι “καμιά θυσία για το ευρώ”».
Όλοι τους γνώριζαν τι σημαίνει ο όρος, γι’ αυτό και μετά την «συνθηκολόγηση» του καλοκαιριού, ο μεν κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έτρεφε αυταπάτες (ότι μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς να συγκρουστεί με τους δανειστές) και ο δε κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Λαφαζάνη (ότι έτρεφε αυταπάτες πως θα έβρισκε τη λύση των προβλημάτων στη Ρωσία).
Μάλιστα, όταν τον Νοέμβριο του 2013, στην ομιλία του στο Τέξας, ο κ. Τσίπρας είχε δώσει τη διπλή διαβεβαίωση ότι και θα καταγγελθεί το Μνημόνιο και ταυτόχρονα θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, έλαβε την απάντηση από την ιστοσελίδα Iskra, του κ. Λαφαζάνη, όπου υπογραμμίστηκε πως αυταπατάται η ηγεσία, εάν θεωρεί ότι μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, χωρίς να συγκρουστεί μαζί τους και να είναι έτοιμη ακόμη και για έξοδο από την Ευρωζώνη. «Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η ακύρωση μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων δεν μπορεί να γίνει με διαπραγμάτευση με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Θα είναι αποτέλεσμα μονομερούς, όπως λέγεται, ενέργειας», ανέφεραν.
Η συχνότητα, άλλωστε, με την οποία χρησιμοποιούν τη λέξη, είναι εντυπωσιακή:
-2 Αυγούστου 2012, Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ: «Η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας. Η κακόγουστη, θεατρική, "φιλολαϊκή" παράσταση του τελείωσε άδοξα χθες βράδυ. Μαζί τελείωσαν και οι όποιες αυταπάτες, ψευδαισθήσεις ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις».
-15 Σεπτεμβρίου 2012, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ:  «Η εναλλακτική επιλογή της επιμήκυνσης στην αποπληρωμή του χρέους, από την οποία έχουν γαντζωθεί απελπισμένα τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά, είναι μια επικίνδυνη αυταπάτη».
-10 Δεκεμβρίου 2012, ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα που κάθε αυταπάτη από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και το κουρελόχαρτο της προγραμματικής συμφωνίας των μνημονικών εταίρων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχει πλέον διαλυθεί, η οργή των αγροτών που σιγόβραζε στα δυόμιση χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας ξεσπάει».
-10 Μαρτίου 2013, Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Διημερίδα του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής και του Levy Economics Institute:  «Και αυτή μας η πρόταση δε μπορεί παρά να απευθύνεται εκτός από τις δυνάμεις της αριστεράς και στις δυνάμεις εκείνες που χειραφετούνται ή έχουν ήδη χειραφετηθεί από τις αυταπάτες και τις φοβίες που έσπερναν προεκλογικά τα κόμματα του μνημονίου».
-16 Μαρτίου 2013, ρεπορτάζ από ομιλία Αλ. Τσίπρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Βρετανίας: «Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να δηλώσει πεπεισμένος ότι το κόμμα του θα κυβερνήσει, επεσήμανε όμως πως δεν έχει αυταπάτες για το δύσκολο έργο που θα έχει να αντιμετωπίσει. Όπως είπε, «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα και για μας και για τον ελληνικό λαό γιατί δεν έχουμε ένα μαγικό ραβδί». (Ήταν τότε που δήλωνε εντυπωσιασμένος από το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, επειδή «ο κόσμος, δεκάδες χιλιάδες λαού περίμενε υπομονετικά να φτάσει στην σορό του Τσάβες. Δεν έδειχνε λύπη αλλά ελπίδα και αποφασιστικότητα να συνεχίσει. Και αυτό σηματοδοτεί ότι η Βενεζουέλα μετά από 14 χρόνια, από τότε που ανέβηκε για πρώτη φορά στην εξουσία ο Ούγκο Τσάβες, βρίσκεται σε μια διαρκή επανάσταση».
-29 Μαρτίου 2013, δήλωση Γ. Σταθάκη: «Το περιεχόμενο του συνθήματος μας «καμία θυσία για το ευρώ, καμία αυταπάτη για τη δραχμή» έγκειται ακριβώς στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε αντίθεση με τη ΝΔ επιθυμεί την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας πέρα από εκβιαστικά διλήμματα και αυταπάτες».
-13 Μαΐου 2013, Συνέντευξη Αλ. Τσίπρα Στο Κόκκινο: «Από κει και πέρα δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα. Θα σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ».
-27 Μαΐου 2013, ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ: «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα είναι εύκολοι αντίπαλοι».
-29 Μαΐου 2013, ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: «Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε, ως έχουμε υποχρέωση ως αξιωματική αντιπολίτευση, το σχέδιο του αντιρατσιστικού νόμου, που θα γίνει νόμος του κράτους, όχι προφανώς σ΄ αυτή τη Βουλή, δεν έχουμε αυταπάτες».
-8 Σεπτεμβρίου 2013, συνέντευξη Τσίπρα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: «Από την άλλη, όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η Κύπρος έφερε στην επιφάνεια κάτι που γνωρίζαμε και για αυτό και δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Έδειξε την αναγκαιότητα να υπάρξουν πολλά «ΟΧΙ» μαζί, από λαούς και από κυβερνήσεις, χωρίς την αυταπάτη του “καλού μαθητή”».
-15 Σεπτεμβρίου 2013, Συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα πέσει αν καταθέσουμε πρόταση μομφής ή προκαλέσουμε μια συζήτηση στη Βουλή».
-8 Νοεμβρίου 2013, Αλ. Τσίπρας στο Συμπόσιο του Levy Economics Institute:  «Όποιος λοιπόν εθελοτυφλεί, νομίζοντας πως έτσι σώζει την Ελλάδα και κλείνει την πόρτα της εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, το λιγότερο που έχω να πω, είναι ότι αυταπατάται».
 -7 Δεκεμβρίου 2013, Ομιλία Τσίπρα στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Τώρα ξέρουν οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη πως η διάλυση της Ελλάδας με τα μνημόνια, θα σημαίνει αύριο και τη διάλυση της δικής τους ζωής. Εμείς, λοιπόν και για λογαριασμό δικό τους θα καταργήσουμε τα μνημόνια εδώ στην Ελλάδα, ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας και προοπτικής για όλη την Ευρώπη. Ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες γι’ αυτό».
-1 Φεβρουαρίου 2014, ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ε του κόμματος στο Σινέ Κεραμεικός: «Αλλά δεν τρέφουμε πια αυταπάτες».
-15 Φεβρουαρίου 2014, ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική πολιτική: «Δεν υπάρχει πλέον καμιά αυταπάτη ότι οι φορολογούμενοι το μόνο που μπορούν να αναμένουν από αυτή τη κυβέρνηση, είναι η ώρα που θα της επιβάλλουν με την ψήφο τους την ανατροπή της άδικης, ταξικής και αναποτελεσματικής φορολογικής πολιτικής της».
-17 Φεβρουαρίου 2014, ομιλία Τσίπρα στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές: «Δεν ζούμε φυσικά ούτε σε ροζ σύννεφα, ούτε στον κόσμο του πρωτογενούς πλεονάσματος ψέματος, απάτης, ή αυταπάτης, που ζουν άλλοι. Δεν πανηγυρίζουμε πάνω από αμφισβητούμενους αριθμούς αγνοώντας την αδιαμφισβήτητη υπάρχουσα κατάσταση. Είμαστε παιδιά αυτού του λαού, που δεν γνωρίζουμε απλώς τη σκληρή πραγματικότητα. Ζούμε τη σκληρή πραγματικότητα».
-7 Μαρτίου 2014, ομιλία Τσίπρα σε «πλατιά σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρεις εκλογικές μάχες»: «Γι' αυτό δεν έχουμε την αυταπάτη ότι ο δρόμος του λαού προς τη χειραφέτηση, θα είναι ομαλός και ανθόσπαρτος».
-1 Απριλίου 2014, ομιλία Τσίπρα στη Σύρο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η διέξοδος. Κάθε άλλη προσδοκία είναι αυταπάτη».
-13 Απριλίου 2014, ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ε: «Πρέπει, λοιπόν, να κατεδαφίσουμε τις αυταπάτες που μπορεί να δημιουργούν σε ένα μέρος του λαού τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και η διαρκής και επιμονή προπαγάνδα περί εξόδου από τη κρίση, συνεχίζοντας το δρόμο της υποταγής».
-29 Απριλίου 2014, ομιλία Τσίπρα στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηναϊδα: «Ποια Ελλάδα θέλουμε; Υπάρχει κανείς που αποδέχεται την απάτη και τρέφει την αυταπάτη ότι η σημερινή πληγωμένη, ρημαγμένη, ταπεινωμένη Ελλάδα μπορεί ν α ανακάμψει με την πολιτική και τους πολιτικούς που την οδήγησαν ως εδώ; Υπάρχει κανείς που αποδέχεται την απάτη και τρέφει την αυταπάτη ότι από την πελώρια αδικία, και την πελώρια απανθρωπιά, είναι δυνατό να γεννηθεί μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού; Υπάρχει κανείς που αποδέχεται την απάτη και τρέφει την αυταπάτη ότι η δημοκρατική ομαλότητα και η πολιτική σταθερότητα είναι ασφαλείς στα χέρια του κυρίου Σαμαρά…»
-20 Μαΐου 2014, ομιλία Τσίπρα στην Πάτρα: «Δεν υπάρχουν πια περιθώρια, φίλες και φίλοι, ούτε για αυταπάτες, ούτε για κομματικούς εγωισμούς, ούτε για αποχή και ιδιώτευση. Δεν υπάρχει χρόνος».
-27 Ιουλίου 2014, άρθρο Τσίπρα στην «Εποχή»: «Άλλωστε, η πάλη των τάξεων δεν περιορίζεται στο πεδίο των οικονομικών αγώνων αλλά διατρέχει το σύνολο οικονομικών, πολιτικών και ιδεολογικών δομών, ενώ σε κάθε τέτοια δομή είναι η ίδια η ταξική πάλη που ορίζει τα διλήμματα χωρίς αυταπάτες».
-24 Αυγούστου 2014, συνέντευξη Τσίπρα στη Real News:  «Ας γίνει σαφές, γιατί πολλές φορές οι απάτες και οι αυταπάτες τείνουν να καλύψουν την αλήθεια: Εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμιά περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του».
-18 Οκτωβρίου 2014, ομιλία Τσίπρας στην Κ.Ε: «Αυτές τις μέρες, ζούμε το απόλυτο αδιέξοδο της κυβερνητικής αυταπάτης ότι κάνοντας τον καλό μαθητή και εφαρμόζοντας κατά γράμμα το μνημόνιο, θα είχαμε την επιείκεια των πιστωτών και τη στοργή των αγορών».
-1 Δεκεμβρίου 2014, συνέντευξη Παπαδημούλη στο ΑΠΕ: «Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η στάση της τρόικας που τα θέλει όλα οφείλεται στο ότι θεωρεί την κυβέρνηση τελειωμένη, δεδομένη, αλλά είναι ένα μήνυμα και στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε δυσκολίες μπροστά μας».
-13 Δεκεμβρίου 2014, ομιλία Τσίπρα στην Περιφερειακή Σύσκεψη Κρήτης: «Ας μην έχουν αυταπάτες οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης, που τις τελευταίες μέρες απλώνουν πάλι το χέρι τους πάνω από τη χώρα και τη δημοκρατία. Εμείς είμαστε σκληρά καρύδια. Μερικοί νομίζουν ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».
-29 Δεκεμβρίου 2014, ομιλία Τσίπρα στο Σινέ Κεραμεικός: «Και η σημερινή συγκυρία δεν επιτρέπει καμιά αυταπάτη για το ποιους έχουμε απέναντί μας. Και για τα μέσα που χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν. Το ψέμα. Το ψέμα. Και πάλι το ψέμα».
-16 Ιανουαρίου 2015, άρθρο Τσίπρα στην ισπανική εφημερίδα «El Pais»: «Και είναι είτε βολική αυταπάτη είτε πολιτικός εμπαιγμός να δηλώνει κάποιος ότι, με την Ευρωζώνη ουσιαστικά σε στασιμότητα (0,8% το 2014 και 1,1% το 2015), θα αναπτυχθεί μόνος του. Και μάλιστα όταν κινείται στο όριο του αποπληθωρισμού, έχει αυξανόμενο δημόσιο χρέος – πάνω από ένα ΑΕΠ φέτος –  ενώ ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένος να περιορίζει τα δημοσιονομικά ελλείμματά του. Όσο και αν επικαλείται τις γενναιόδωρες προς όλους μας προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κοινή λογική στο τέλος υπερισχύει».
-18 Ιανουαρίου 2015, συνέντευξη Τσίπρα στο «Έθνος της Κυριακής»:  «Δεν έχουμε αυταπάτες για το τι θα παραλάβουμε. Γι’ αυτό δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε καλύτερα. Ταυτόχρονα όμως έχουμε όμως ξεκαθαρίσει και ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί, γιατί είναι πλήρως και πολύ προσεκτικά κοστολογημένο, δεν εξαρτάται από εξωτερική χρηματοδότηση και μπορεί να υλοποιηθεί με δικούς μας πόρους. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι έχουμε προσέξει πάρα πολύ σε τι δεσμευόμαστε και απέναντι σε ποιους. Και ο λαός, που δεν ζει στα σύννεφα, το αντιλαμβάνεται και το εκτιμά».
-28 Φεβρουαρίου 2015, ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ε:«Συντρόφισσες και σύντροφοι. Δεν έχουμε και δεν δικαιούμαστε να έχουμε φυσικά καμιά αυταπάτη. Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για επανάπαυση».
-3 Μαρτίου 2015, Απόφαση Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχουμε και δεν δικαιούμαστε να έχουμε φυσικά καμιά αυταπάτη. Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για επανάπαυση. Είμαστε στην αρχή της αρχής. Κάναμε ένα πρώτο βήμα, αλλά μπροστά μας έχουμε τεράστια προβλήματα».
-14 Ιουλίου 2015, Τσίπρας στην ΕΡΤ:  «Εξήγησα στον ελληνικό λαό για ποιους λόγους πάω σε δημοψήφισμα. Μπορείτε να με κατηγορήσετε ότι είχα αυταπάτες, όχι ότι είπα ψέματα. Είπα στο λαό ότι δεν κάνω δημοψήφισμα για να φύγουμε από το ευρώ αλλά για να έχω δύναμη για καλύτερη συμφωνία». (Τώρα αρχίζει να μιλά για τις αυταπάτες του που δεν είχε και δεν εδικαιούτο να έχει…)
-29 Ιουλίου 2015, συνέντευξη Τσίπρα Στο Κόκκινο:  «Το «ΟΧΙ» στην κακή συμφωνία και άρα «ΝΑΙ» σε μια καλύτερη. Δεν ήταν «ΟΧΙ» στο ευρώ, «ΝΑΙ» στη δραχμή. Να πούμε τα «σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη». Και εγώ, κύριε Αρβανίτη, μπορεί να με κατηγορήσει κανείς ότι είχα λάθος εκτιμήσεις, λάθος υπολογισμούς, αυταπάτες, όμως σε κάθε στιγμή και σε κάθε βήμα – και νομίζω δεν το έχει κάνει άλλος αυτό - έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους».
-8 Αυγούστου 2015, Π. Λαφαζάνης στην «Κυριακάτικη Αυγή»: «Η διαπραγματευτική κυβερνητική τακτική ήταν γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες, ενώ η αδιέξοδη παράταση των διαπραγματεύσεων επιδείνωνε την οικονομική ύφεση και στράγγιζε και τα τελευταία πολύτιμα αποθεματικά της χώρας, αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρώμικων εκβιασμών της ΕΚΤ» / «Η μεγαλύτερη αυταπάτη ήταν η φαντασίωση ότι μπορούσε το σημερινό νεοαποικιακό ευρωζωνικό κατεστημένο να αποδεχθεί, με ένα μίγμα από κυβερνητικές ικεσίες και κατάρες, μια δήθεν “καλή συμφωνία”».
-15 Αυγούστου 2015, Ν. Παππάς, συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μανιφέστο»: «Πιστεύω ότι μπορούμε -με τις απαραίτητες κινήσεις και με μία ιδιαίτερα ενεργητική οικονομική και πολιτική διπλωματία- να αυξηθούν οι βαθμοί ελευθερίας άσκησης εθνικής πολιτικής. Βέβαια, δεν έχουμε αυταπάτη ετούτη τη στιγμή, αυτό παραμένει ζητούμενο».
-29 Αυγούστου 2015, ομιλία Τσίπρα στην Πανελλαδική Σύσκεψη:  «Και βέβαια αποδείχτηκε με τα ασύμμετρα αντίποινα με τα οποία απειλούσαν τους πολίτες και την κυβέρνηση πριν το δημοψήφισμα. Με το βιολογικό πόλεμο του φόβου, που συνεχίζεται και σήμερα. Άρα δεν χωράνε αυταπάτες. Δεν αφήνει η σκληρή πραγματικότητα χώρο για αυταπάτες».
-3 Σεπτεμβρίου 2015, ομιλία Τσίπρα στο Αιγάλεω: «Τα διλήμματα είναι σκληρά και δεν σηκώνουν αυταπάτες. Ας μην έχουμε αυταπάτες».

-3 Σεπτεμβρίου 2015, συνέντευξη Τσίπρα στο «Κόντρα»: «Είχα πλήρη επίγνωση ότι ο δρόμος μπροστά δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Είχα πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών».
-6 Σεπτεμβρίου 2015, συνέντευξη Τσίπρα στον Σκάι: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε δυσκολίες μπροστά. Δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Αλλά υπάρχουν λύσεις».
-7 Σεπτεμβρίου 2015, Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Το 2016 θα είναι το έτος Ελλάδας – Ρωσίας. Ίσα – ίσα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την πολιτική. Τώρα κάποιοι άλλοι που ενδεχομένως είχαν άλλου είδους αυταπάτες, ότι η Ρωσία είναι συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης, ας κάτσουν να τα λύσουν αυτά τα προβλήματα, δεν με αφορά.Εγώ δεν είχα ποτέ τέτοια αυταπάτη. Ήξερα τι θέλω και ξέρω τι θέλω».
-10 Σεπτεμβρίου, 2015, ομιλία Τσίπρα στα Ιωάννινα:  «Αλλά δεν χωρούν αυταπάτες».
-26 Σεπτεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας στον Άλφα: «Υποσχόμαστε την πραγματικότητα, θα δουλέψουμε σκληρά χωρίς αυταπάτες, πατώντας στην πραγματικότητα για να την αλλάξουμε, αυτό υποσχόμαστε».
-12 Φεβρουαρίου 2016, ομιλία Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με τις άδειες των καναλιών: «Αν για κάτι θα μπορούσε να μας κατηγορήσει ίσως κανείς, είναι όχι ότι το φέρνουμε εσπευσμένα, αλλά ίσως ότι αργήσαμε. Δεν αργήσαμε, όμως, επειδή ταλαντευτήκαμε κάποια στιγμή ούτε επειδή επιχειρήσαμε να συμβιβαστούμε. Αργήσαμε επειδή τρέφαμε την ελπίδα και ταυτόχρονα την αυταπάτη ότι σε αυτόν τον τόπο θα μπορούσαμε να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί και ότι θα ερχόταν και η συντηρητική παράταξη με συναίνεση να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».
Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και όσα έγραφε σε άρθρο του στην «Αυγή» ο κ. Κατρούγκαλος, στις 13 Οκτωβρίου 2014: «Ακόμη και οι νοικοκυραίοι της Νέας Δημοκρατίας ξέρουν πια ότι δεν είναι οι κομμουνιστές που τους παίρνουν τα σπίτια, αλλά ο ΕΝΦΙΑ. Οι αυταπάτες όμως ενός πρωθυπουργού δεν είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση ή του ψυχιάτρου του».
Προφανώς δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς κάτι άλλο…

www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)