Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απευθύνομαι στους πολίτες που σήμερα δεν έχουν πολιτική έκφραση...

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που απευθύνεται στις μεγάλες ηλικίες. Είναι ένα γηρασμένο κόμμα που αδυνατεί να βρει σημεία επαφής με τη νέα γενιά. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση του κόμματος με την κοινωνία;
Δικαίως η νέα γενιά και οι δημιουργικοί πολίτες μας γύρισαν την πλάτη. Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα ένα κλειστό κόμμα, αγοραφοβικό, δίχως αμφίδρομη σχέση με την κοινωνία. Πιστεύω όμως ότι αν δώσουμε νόημα στην πολιτική, μπορούμε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ελκυστική. Θεωρώ την πολιτική ίσως τη σημαντικότερη ανθρώπινη δραστηριότητα. Στη δημοκρατία, πολιτική είναι η πράξη στο όνομα της ομάδας για το καλό της. Γι’ αυτό την υπηρετώ με ενθουσιασμό και πίστη. Ανοίγοντας τη Νέα Δημοκρατία στα μέλη, τους φίλους της και τους απλούς πολίτες και εδραιώνοντας τη συμμετοχική δημοκρατία και τον θεσμοθετημένο διάλογο, πιστεύω ότι θα ξανακάνουμε το κόμμα μας ελκυστικό.

Κύριε Μητσοτάκη, εκπροσωπείτε το φιλελεύθερο στρατόπεδο; Το ρωτάω επειδή οι φιλελεύθεροι έχουν δύο τρωτά σημεία: Το πρώτο είναι ότι είναι λίγοι αριθμητικά και το δεύτερο ότι δύσκολα σηκώνονται από τον καναπέ.
Αυτοπροσδιορίζομαι ως κεντροδεξιός. Οι αρχές και οι αξίες που υπηρετώ είναι φιλελεύθερες. Γνώμονας των πολιτικών μου πράξεων είναι το κατά πόσο προάγουν την ατομική ελευθερία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η ελευθερία για μένα είναι συνυφασμένη με την υπευθυνότητα. Μπορεί να ανθίσει μόνο σε περιβάλλον ίσων ευκαιριών και δικαιοσύνης. Αυτή με δυο κουβέντες είναι η πολιτική μου φιλοσοφία. Πάντως δεν εκπροσωπώ κανένα συντεταγμένο στρατόπεδο. Εκπροσωπώ πολίτες. Και σας βεβαιώνω ότι οι πολίτες που πιστεύουν σε μένα είναι η Ελλάδα που ξυπνά νωρίς, η Ελλάδα της δημιουργίας και της ατομικής πρωτοβουλίας. Η Ελλάδα που δεν κάθεται στον καναπέ. Αριθμητικά μάλιστα είναι πολλοί, καθώς επί 11 χρόνια εκλέγομαι συνήθως πρώτος στη μεγαλύτερη και πιο ανομοιογενή εκλογική περιφέρεια της χώρας. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους πολίτες που εκπροσωπώ.
Πολλοί λένε ότι το επώνυμό σας αποτέλεσε εμπόδιο στην πολιτική σας εξέλιξη.
Το επώνυμό μου με βοήθησε πολύ στην πρώτη μου εκλογή, όταν οι πολίτες δεν με ήξεραν καλά. Το επώνυμό μου – εύλογα νομίζω– έλκει προκαταλήψεις. Το κατανοώ. Και ίσως πράγματι, λόγω επωνύμου, να μη μου δόθηκαν από το ίδιο μου το κόμμα οι ευκαιρίες που δόθηκαν σε άλλους συναδέλφους. Έκτοτε προσπαθώ να κάνω τους πολίτες να δουν τον Κυριάκο πέρα από το Μητσοτάκης.
Λένε ότι οι Μητσοτάκηδες έχουν ισχυρό μηχανισμό σε όλη τη χώρα. Δεν θα σας ρωτήσω αν είναι αλήθεια. Θα σας ρωτήσω όμως αν έχετε πάρει από την οικογένειά σας τη βοήθεια που θα περίμενε κάποιος στη θέση σας. Το λέω αυτό, διότι από τη μια κατηγορείστε ως εκπρόσωπος ενός μεγάλου πολιτικού τζακιού, αλλά από την άλλη δεν έχω δει δηλώσεις στήριξης...
Δεν ζήτησα στήριξη από μηχανισμούς. Οι μηχανισμοί είναι μαθημένοι να συναλλάσσονται. Η υποψηφιότητά μου απευθύνεται στους απλούς ανώνυμους νεοδημοκράτες. Στους πολίτες που σήμερα δεν έχουν πολιτική έκφραση. Σε όλες και όλους όσοι πιστεύουν σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ως αξιόπιστη κυβερνητική λύση για τη χώρα μας. Καλώ τους δημιουργικούς πολίτες να πάρουν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους, για να συνδιαμορφώσουμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, φιλελεύθερο κόμμα.
Οι πολιτικοί σας αντίπαλοι λένε ότι σε αυτήν τη μάχη ξεχωρίσατε για τις πολιτικές σας θέσεις. Ας πούμε ότι δεν κερδίζετε τις εκλογές και σας προτείνει ο νέος αρχηγός να αναλάβετε αντιπρόεδρος του κόμματος. Τι θα κάνετε.
Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος προσδοκώντας ότι οι ιδέες μου θα γίνουν πλειοψηφικές στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ξεκάθαρα στο μυαλό μου τα βήματα προς τη δημιουργική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτήν την πορεία θέλω να διαβούμε με τη δύναμη των φίλων και των μελών μας, που την Κυριακή θα μας δώσουν πολιτικό οξυγόνο, θα μας πιστέψουν και θα μας εμπιστευτούν σε αυτό το εγχείρημα. Αυτά δε θα μπορούσα να τα υλοποιήσω ως ηττημένος –ακόμη κι αν ήμουν αντιπρόεδρος.
Κύριε Μητσοτάκη, έχετε εργαστεί; Διότι λένε ότι κάνατε ένα πέρασμα από τον ιδιωτικό τομέα για να το γράψετε απλά στο βιογραφικό σας. Εντάξει! Πάντα θα λένε, αλλά από τη στιγμή που διεκδικείτε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και την Πρωθυπουργία, θα πρέπει να μας πείσετε γι' αυτά που λέτε.
Έχω εργαστεί 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήμουν οικονομικός αναλυτής στην Chase investment Bank και σύμβουλος στην McKinsey and Co. στο Λονδίνο. Υπήρξα ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.
Ας πούμε ότι κερδίζετε τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία έχει βαθιές παραδόσεις, δεξιές παραδόσεις. Είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μπορείτε να αλλάξετε τη φυσιογνωμία του κόμματος ή εν τέλει αυτό δεν σας ενδιαφέρει και θα συνεχίσετε τη δεξιά του παράδοση;
Με εμένα στο τιμόνι η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει ριζικά. Η εντολή που θα πάρω είναι ξεκάθαρη. Όσο ξεκάθαρο ήταν και το προεκλογικό μου μήνυμα: Από την αρχή! Έχω καταλήξει στο πώς και με ποια σειρά θα αλλάξει η Νέα Δημοκρατία. Πρόσφατα δημοσιοποίησα και το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων 111 ημερών της θητείας μου. Εγγυώμαι ότι την 1η Μαΐου 2016 η Νέα Δημοκρατία θα έχει αλλάξει φυσιογνωμία. Θα έχει μετεξελιχθεί σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και θα είναι έτοιμη να δώσει στη χώρα αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση και λύση.
Ποια είναι η σχέση σας με τον Άδωνη;
Τον εκτιμώ ως άνθρωπο της δουλειάς και της πράξης. Παρότι προερχόμαστε από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Το πράξαμε άλλωστε ως υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά.
Αληθεύει ότι ο κ. Μεϊμαράκης σας συνάντησε και σας είπε τα καλύτερα; Διότι πριν έναν μήνα είχαμε ακούσει για... γαλλικά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά καλά για μένα. Χαίρομαι γι’ αυτό.
Ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας νέος άνθρωπος. Είναι πιο νέος από εσάς και πιο δεξιός. Δεν νομίζετε ότι είναι καλύτερη λύση για τη Νέα Δημοκρατία;
Προφανώς όχι. Δε θα ήμουν υποψήφιος αλλιώς. Ασχέτως ικανοτήτων και εμπειριών, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό. Ζούμε σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα. Τα πάντα αποφασίζονται στη Βουλή. Εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός αντιπολίτευσης θα ήταν καταστροφή για τη νέα Δημοκρατία.
Αν δεν είστε εσείς ο νέος αρχηγός, τότε ποιος άλλος;
Σας είπα. Αν έκρινα ότι υπήρχε άλλος, δε θα ήμουν υποψήφιος.
Δεν θα ήταν μία καλή λύση για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει ο Κώστας Καραμανλής;
Το ζητούμενο δεν είναι η ενότητα. Αυτή δεν αμφισβητείται. Το ζητούμενο είναι η δημιουργική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας.
Θα σας ρωτήσω ευθέως! Χάνετε και ο νέος αρχηγός κρίνει ότι δεν έχετε θέση στο κόμμα. Τι θα κάνετε; Ξέρω ότι όλοι σας εγγυάστε την ενότητα του κόμματος. Δεν αναφέρομαι σε αυτό, το οποίο θα είναι ίσως ένα καλό κεφάλαιο στα μελλοντικά σας απομνημονεύματα, αλλά στην προσωπική σας στάση έναντι της πολιτικής.
Σας είπα ότι πιστεύω στην πολιτική. Το πρόβλημα της Ελλάδας η πολιτική το δημιούργησε και η πολιτική θα το διορθώσει. Σας απαντώ ξεκάθαρα: δε θα φύγω από την πολιτική όσο αισθάνομαι ότι έχω επαρκείς δυνάμεις να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία και να υπηρετώ τις φιλελεύθερες αρχές και αξίες μου.
Κύριε Μητσοτάκη σας εύχομαι καλή επιτυχία. Προσωπικά έχω πάρει θέση υπέρ της υποψηφιότητάς σας. Αυτό συμβαίνει και σε έντυπα του εξωτερικού, ο διευθυντής του μέσου ενημέρωσης ξεκαθαρίζει τη θέση του. Είμαι σίγουρος ότι με την παρουσία σας έχει ήδη κερδίσει η πολιτική και ο διάλογος. Ωστόσο, η σημερινή συνέντευξη είχε ερωτήσεις που ξέρω ότι σας... στεναχώρησαν. Δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά θα πρέπει να συνηθίσουμε και σε αυτό! Εφόσον κερδίσετε, ο καθένας μας θα συνεχίσει την εργασία του. Κι ένα μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να είναι αγκαλιά με την εξουσία. Σας εύχομαι, λοιπόν, να κερδίσετε όλες τις μάχες που θα έχετε μπροστά σας. Αλλά από εμάς θα περιμένετε μόνο... αντιπολίτευση! Καλή επιτυχία!
Είναι τιμή για μένα η στήριξή σας τόσο προσωπικά όσο και από το Liberal. Αισθάνομαι τυχερός που υπάρχετε ως μια από τις ελάχιστες οάσεις ορθολογισμού και ποιότητας στην έρημο του ελληνικού διαδικτύου.

Συνέντευξη Κ.Μητσοτάκη στον Θανάση Μαυρίδη από το Liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)