Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

#Meimarakis : Η κρίσιμη κατάσταση απαιτεί συνεννόηση όλων των δυνάμεων...

Ανοιχτός στην μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να δημιουργηθεί μία σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, που θα οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα και την ανάπτυξη δήλωσε, για ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έδειξε, δε, πρόθυμος,  σε περίπτωση που αναλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, να προσκαλέσει τον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να υπάρξει αναλυτική συζήτηση και να συμφωνηθεί ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα. Δείχνοντας, μάλιστα, σαφώς ότι ο ίδιος δεν επιδιώκει την…καρέκλα, παρά το καλό της χώρας, που μόνο μέσα από τη συνεργασία των κομμάτων μπορεί να προκύψει, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε χαρακτηριστικά: "Να βάλουμε κάτω τα σημαντικά ζητήματα, να βρούμε λύσεις και λίγο νοιάζει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός".
Επιχειρώντας να καταδείξει τη μεγάλη διαφορά νοοτροπίας που τον χωρίζει από τον τέως πρωθυπουργό (με αφορμή και τη δήλωσή του ότι θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ για τα επόμενα οκτώ χρόνια) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι αλαζόνας, αλλά τοποθετεί υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον. "Ο κ. Τσίπρας έχει τυφλωθεί. Το ζητούμενο δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός. Θα πάω να πάρω την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα. Δεν είναι το μείζον για εμένα. Και για αυτό είπα εάν αυτό είναι το μόνο εμπόδιο θα το συζητήσω. Εάν συμφωνούμε σε όλα και μου πει ‘Βαγγέλη δε θέλω να είσαι πρωθυπουργός’ εφόσον συμφωνήσουμε στην πολιτική μπορούμε και να το συζητήσουμε. Αλλιώς, θα είμαι πρωθυπουργός σε άλλη κυβέρνηση", είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Ωστόσο, έσπευσε να στείλει μήνυμα προς τους πολίτες ότι από τη στιγμή που θα τον τιμήσουν με την ψήφο τους θα αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και θα φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που θα του ανατεθεί. "Εφόσον το λαός με τιμήσει, όχι μόνο θα το πάω, αλλά θα το πάω με αποφασιστικότητα", ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως το πρώτο κόμμα υποχρεούται να απευθυνθεί στο δεύτερο κόμμα, πολύ περισσότερο εάν το δεύτερο ήταν κυβέρνηση και παραδίδει, κληθείς να σχολιάσει τι θα πράξει εάν η γαλάζια Παράταξη είναι η νικήτρια των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
"Είναι λογικό να απευθυνθώ στο δεύτερο κόμμα, που διαπραγματεύτηκε και γνωρίζει και το πλαίσιο της συμφωνίας. Κανείς μας δε γνωρίζει ποιο είναι αυτό το πλαίσιο ολοκληρωμένο. Θα έπρεπε προεκλογικά να έχουμε την άνεση να συζητήσουμε το πλαίσιο του νέου Μνημονίου. Κατά τη γνώμη μου ο κ. Τσίπρας δε θα έπρεπε να πάει καν σε εκλογές", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο Star.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως αυτό που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών είναι η ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και των θεσμικών παραγόντων. "Πρέπει να συζητήσουμε. Τα προβλήματα είναι σύνθετα. Αν το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός, ακόμα και αυτό να το συζητήσουμε, εάν έχουν συμφωνηθεί όλα τα άλλα. Θα πάρω εντολή. Θα συνομιλήσω με τον κ. Τσίπρα. Για πρώτη φορά πρωθυπουργός πήρε 251 θετικές ψήφους, πριν διαπραγματευτεί στο εξωτερικό. Την ώρα που τον στηρίζαμε ο κ. Τσίπρας σκεφτόταν πως θα μας πάει σε εκλογές. Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης έχουμε αλλάξει επτά πρωθυπουργούς. Οι επαναλαμβανόμενες εκλογές φέρνουν αστάθεια. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε το διχαστικό και άχρηστο δημοψήφισμα. Αυτός που μας νοιάζει είναι να σωθεί η χώρα ή εάν θα είναι ο Μεϊμαράκης πρωθυπουργός. Χρειάζεται σταθερότητα. Το θέμα είναι να βρεθεί ένα πρόγραμμα για τη χώρα", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εναντίον του τέως πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για αλαζονεία.
"Ο κ. Τσίπρας θα τα καταφέρει μόνος του; Έχει τυφλωθεί από την αλαζονεία; Γιατί επιθυμεί κυβέρνηση είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία με τους ΑΝΕΛ; Ζήτημα είναι η ευρύτατη συνεργασία, καθώς τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα, όμως ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κατέστησε σαφές ότι η χώρα θα κυβερνηθεί. "Το θέμα θα είναι να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο, στο οποίο θα δώσουν πράσινο φως όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι φορείς", σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι δε θα μοιράσει υποσχέσεις δεξιά και αριστερά, για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ναι μεν ανέφερε ότι οι επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο τόνισε πως δε θα…σκοτώσει μέσα του την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. "Στους πρώτους ωφέλιμους μήνες μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να τα τρέξουμε όλα. Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Με φορείς, επιστήμονες και ανθρώπους της έρευνας, που θα φτιάξουν το εθνικό σχέδιο, το οποίο και θα παρουσιαστεί πριν από το Πάσχα του 2016. Θα προχωρήσουμε στις αποκρατικοποιήσεις και στο ξεπάγωμα των μεγάλων έργων, που μπλόκαραν. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την ύφεση", είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
Εστιάζοντας στο μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει διακομματική επιτροπή, η οποία θα σπεύσει προς ενημέρωση σε όλα τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. "Το μεγάλο μας όπλο είναι να πάμε στα Κοινοβούλια της Ευρώπης. Να αναδείξουμε εκεί γιατί απαιτείται αναδιάρθρωση του χρέους", επεσήμανε, ενώ δεσμεύτηκε για την κατάργηση του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση. "Αυτή η κίνηση έδειξε μέχρι και το μίσος του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι ιδιωτικό ακούει", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος εντός του πρώτου τριμήνου, δείχνοντας σαφώς προς τη λογική των μη κρατικών πανεπιστημίων.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε:
-Για το αφήγημα Τσίπρα περί παλαιού και νέου:
"Ο κ. Τσίπρας είναι πιο κατεστημένο από εμάς. Ο κ. Δραγασάκης ήταν υπουργός το 1989. Είναι παλιό; Ο κ. Φλαμπουράρης (με όλο το σεβασμό στον κ. Αλέκο) ξέρετε πόσα χρόνια είναι στα κοινά; Ο κ. Τσίπρας έσκαβε και έβαζε και τον Πανούλη να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Εγώ θέλω η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει, γιατί ο κόσμος θα τη θεωρήσει καλύτερη δύναμη".
-Για την τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών:
"Γιατί να μη γίνει το debate ανάμεσα σε εμένα και τον κ. Τσίπρα; Εγώ ακύρωσα ακόμα και το ταξίδι μου στο εξωτερικό. Εγώ πιστεύω πως ο πολιτικός πολιτισμός μας θα επιτρέψει να γίνει ένας κανονικός διάλογος. Πήγαμε στη διακομματική με την προσέγγιση "όποτε θέλει και με όποιον τρόπο θέλει ο κ. Τσίπρας".
-Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας:
"Για την κυβέρνηση που θα σχηματίσω θα επιλέξω πρόσωπα από ολόκληρη την κοινωνία. Η συνεργασία θα αποδώσει εάν βρούμε τους ικανούς και τους άξιους. Όποιον άλλαζα αυθαίρετα θα έλεγαν ότι ο Μεϊμαράκης βάζει τον κολλητό του. Θα πηγαίναμε σε εσωστρέφεια. Εμείς δεν έχουμε λόγο να κάνουμε τέτοιες κινήσεις. Οι ίδιοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμοι να στηρίξουν ανθρώπους που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης".
-Για το Δημόσιο:
-Αυτό που είπα για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι ότι το κριτήριο δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό. Δεν πρόκειται να έχουμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εάν η Νέα Δημοκρατία εκλεγεί ως κυβέρνηση. Στη γενική μας κατεύθυνση για το Δημόσιο απαιτείται τακτική αξιολόγηση και νέο οργανόγραμμα που θα δώσει καλύτερη και αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση. Αυτό δε σημαίνει απολύσεις, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι δε θα γίνουν προσλήψεις.
-Για τη λίστα Λαγκάρντ:
"Η Δημοκρατία έχει συγκεκριμένους πυλώνες. Δε διερευνά η κυβέρνηση, αλλά η Δικαιοσύνη. Ο θεσμός των οικονομικών εισαγγελέων ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια. Εφόσον πιστεύουμε σε μία ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η εκτελεστική εξουσία αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δώσει τα μέσα στη Δικαιοσύνη, για να τρέξει πιο γρήγορα". 
-Για την τόνωση της επιχειρηματικότητας:
Για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά θα πάρει καιρό. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση, που πέρα από τα γνωστά προβλήματα, φορτωθήκαμε και τα έκτακτα, ως συνέπεια του δημοψηφίσματος του κ. Τσίπρα. Πιστεύω ότι πρέπει να επιδοτήσουμε την απασχόληση. Με αυτόν τον τρόπο η ανεργία μπορεί και να μειωθεί κατά 45%. Ζητήσαμε μια παράταση για το ΕΣΠΑ. Μιλάμε για περισσότερα από 600 εκατομμύρια. Δεν ήρθαν και δεν απορροφήθηκαν, ενώ ως προηγούμενη κυβέρνηση τα είχαμε κλείσει.
Του Δ. Γκάτσιου από το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)