Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ολόκληρη η ομιλία Μεϊμαράκη σήμερα στην Βουλή ...

Από την ώρα που ήρθαμε, μέχρι και τώρα, την Πρόεδρο της Βουλής βλέπουμε μπροστά μας να μιλάει, να μη σταματάει, να μιλάει για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Και πρέπει να σας πω ότι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βουλή δεν είναι αντάξια της σοβαρής συζήτησης που θα έπρεπε να είχε γίνει. Και δυστυχώς, επιτρέψτε μου να πω ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει και δίκιο σε πάρα πολλά από τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε. Διότι σήμερα εκβιάζετε το Κοινοβούλιο. Βεβαίως, θα μου πει ο Πρωθυπουργός «μα, κι εσείς το είχατε κάνει». Ναι. Και μας είχατε κάνει πολύ σκληρή κριτική. Και κριθήκαμε στις 25 Ιανουαρίου. Και δεσμευτήκατε, η κυβέρνηση κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δε θα κάνει τέτοια, δε θα φέρνει κατεπείγοντα, δε θα τα φέρνει σε ένα άρθρο. Και όμως! Από την ημέρα που ξεκίνησε η Βουλή, μόνο κατεπείγοντα ψηφίζουμε. Και μόνο με ένα άρθρο. Και γι’ αυτό και εκβιαζόμαστε.

Θεωρώ ότι η κα Πρόεδρος της Βουλής ορθώς προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτά τα οποία είπε. Ταυτόχρονα θέλω να δηλώσω ότι το πρόβλημα, που πάρα πολλές φορές δημιουργεί θεσμικά, δεν είναι πρόβλημα δικό μας, είναι πρόβλημα της Βουλής. Αλλά κάποιος την επέλεξε για να είναι Πρόεδρος της Βουλής. Κάποιος την πρότεινε ως Πρόεδρο της Βουλής. Και σήμερα φαίνεται ότι η εικόνα που παρουσιάζει είναι η πλήρης διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η πλήρης διάλυση του Κοινοβουλίου. Και φαίνεται ότι -όπως πάμε- πάμε και για την πλήρη διάλυση της χώρας. Ε, λοιπόν, την πλήρη διάλυση της χώρας, η Νέα Δημοκρατία θα τη σταματήσει με τη συμπαγή και ολοκληρωμένη παρουσία της. Ακριβώς γιατί δεν έχετε το δικαίωμα αυτό. Και σας λέω, κ. Πρωθυπουργέ, ότι τελικά πραγματικά αυτή είναι σουρεαλιστική εικόνα. Πραγματικά σουρεαλιστική εικόνα. Ερμηνεύει κατά το δοκούν την ψήφο του μισού ΣΥΡΙΖΑ στα νομοσχέδια που του αρέσουν και τα ψηφίζετε όλοι μαζί, όπως ήταν και το μεταναστευτικό, που δεν ψήφισαν οι ΑΝ.ΕΛ. και το ψήφισε όλος μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ και πέρασε. Ερμηνεύει την ψήφο της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία με την Ευρώπη και εκμεταλλεύεται τη σταθερή πορεία που έχουμε χαράξει για να μείνουμε στην Ευρώπη. Ερμηνεύει ταυτόχρονα, με τον τρόπο που θέλει, την αρνητική ψήφο του μισού ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα νομοσχέδια. Και ταυτόχρονα με την ερμηνεία που κάνει ο Πρωθυπουργός, δίνει και την εικόνα ότι είναι το καλό παιδί που μάχεται και τι να κάνουμε; Φταίνε όλοι οι άλλοι. Διότι εδώ όλες οι επιλογές σας έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς, έχουν γυρίσει εναντίον σας κι εσείς κάθεστε, πρωθυπουργεύετε, προεδρεύετε, «το παίζετε» το θύμα, ενώ είστε εσείς ο οποίος κάνατε εκείνες τις επιλογές. Να θυμηθούμε; Κάνατε την πρώτη επιλογή της διαπραγματευτικής ομάδας. Δεν πήγαινε, την αλλάξατε. Κάνατε τον κ. Βαρουφάκη υπουργό. Δε σας πήγαινε, τον αλλάξατε. Κάνατε την κα Κωνσταντοπούλου Πρόεδρο της Βουλής. Δε σας πήγαινε, την αλλάξατε… Ξέρω ότι στο μυαλό του Πρωθυπουργού  και στην καρδιά του έχει αλλάξει την κα Κωνσταντοπούλου.
Πάτε στους Ευρωπαίους, φταίνε οι Ευρωπαίοι. Εσείς τελικά σε τι φταίτε; Το έχετε αναλογιστεί καθόλου; Δε μπορεί να φταίνε σε όλα όλοι οι άλλοι. Ή φταίτε στο ότι δεν κάνατε με σωστά αξιολογικά κριτήρια όλες αυτές τις επιλογές ή τελικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δε μπορεί να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς και μάλιστα στους έξι μήνες αυτούς που καταφέρατε να διαλύσετε τα πάντα.

Εμείς, λοιπόν, πιστεύουμε ότι καταρχήν τα θέματα αυτά θα τα λύσετε μόνοι σας. Εμείς δε θα ανακατευτούμε, ούτε σε πρόταση μομφής στην Πρόεδρο της Βουλής, ούτε στο πως θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος, ούτε σε τίποτα απ’ αυτά. Όμως, απαιτούμε να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση στη χώρα. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Δε μπορεί να ψηφίζει τα νομοσχέδια η αντιπολίτευση και εσείς, ταυτόχρονα, να προκαλείτε την αντιπολίτευση στη συζήτηση και μάλιστα την ώρα που λέμε ότι θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Βρείτε λύση, κ. Πρωθυπουργέ. Ή θα βρείτε λύση από αυτή τη Βουλή ή επειδή κάποιοι υπουργοί σε διάφορα τηλεοπτικά τραπέζια συζητούν για πορεία στο λαό, πρέπει να σας πω ότι καταρχήν, αν αποφασίσετε ή όχι εκλογές, είναι δικό σας θέμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα σας επηρεάσω είτε σας πω ότι τις θέλω είτε σας πω ότι δεν τις θέλω. Αφήστε που αντιπολίτευση η οποία να μη θέλει εκλογές, δεν υπάρχει.
Σας λέω, όμως, ότι οι εκλογές τελικά θα μας πάνε αρκετά πίσω, γιατί θα χαθούν αρκετές μέρες. Επειδή είστε στον πρώτο χρόνο της θητείας σας, αν πάτε να παραιτηθείτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πρέπει να γίνει υπηρεσιακή κυβέρνηση, θα έχουμε τις 25 μέρες- ένα μήνα ως τις εκλογές, θα έχουμε μετά 10 - 15 μέρες τις διερευνητικές. Θα χάσουμε δυο με δυόμισι μήνες από την περίοδο αυτή, που είναι πάρα πολύ κρίσιμη για την ανόρθωση της οικονομίας.
Λένε κάποιοι: «Φοβάστε τις εκλογές; Δεν είναι οι εκλογές ωραίες;». Ωραίες είναι οι εκλογές. Είναι και γιορτή Δημοκρατίας οι εκλογές. Αρκεί να γίνονται στην ώρα που πρέπει. Και να μη γίνονται κάθε βδομάδα με εκβιαστικά διλήμματα με τρόπο που είναι, όχι προς όφελος των πολιτών, αλλά σε βάρος τους. Γιατί αν γίνουν τώρα εκλογές- και θέλω να το ξέρουν οι Έλληνες πολίτες, γιατί κάτι τέτοιο σκέφτεστε και λένε και οι υπουργοί σας- μπορεί να ανακόψουμε την πορεία της οικονομίας και αμέσως μετά τις εκλογές να χρειαστούμε μνημόνιο και πολύ χειρότερο από αυτό που έρχεται τώρα. Γιατί θα είναι μεγάλο το πρόβλημα στην οικονομία, το οποίο μπορεί να προκύψει από αυτή την αστάθεια και αυτή την αβεβαιότητα που θα δημιουργηθεί.

Γι’ αυτό ακριβώς, θέλω να τονίσω ότι πρέπει να δώσετε λύση και να επαναφέρετε σταθερότητα στη χώρα. Τη Δευτέρα το πρωί πρέπει να το κλείσετε το θέμα. Πιστεύετε ότι η λύση είναι οι εκλογές; Κάντε τις εκλογές και εμείς εδώ είμαστε να σας βοηθήσουμε να αποχωρήσετε, να δραπετεύσετε, φτάνει να επανέλθει η ηρεμία. Κάντε ό,τι θέλετε. Αυτό, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορεί συνεχιστεί. Σήμερα, είναι η τελευταία μέρα. Και μη μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και για όσο θέλετε εσείς να πηγαίνουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Τελεία και τέρμα. Εμείς θα κρίνουμε, από εδώ και πέρα, τι είναι πράγματι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Αν το διαπραγματευτήκατε σωστά. Θα συνεννοούμεθα και εμείς απευθείας με τους εταίρους, για να γνωρίζουμε. Γιατί μαθαίνουμε ότι πολλά από αυτά -που και σήμερα φέρνετε- δεν είναι προτάσεις του κουαρτέτου, αλλά είναι δικές σας, είναι εθνικής πολιτικής. Και αυτές οι προτάσεις εθνικής πολιτικής δεν μπορεί να παρουσιάζονται ως δήθεν προτάσεις του κουαρτέτου. Και αυτές τις προτάσεις που τις παρουσιάζετε ως προτάσεις του κουαρτέτου, η κυβέρνηση Σαμαρά τις είχε απορρίψει όταν πράγματι είχαν έρθει ως προτάσεις της τρόικα. Και γιατί ενώ είχαν απορριφθεί τότε και το είχε αποδεχθεί η τρόικα, γιατί σήμερα δεν μπορεί να τις απορρίψετε εσείς; Αυτή είναι η σκληρή διαπραγμάτευση που κάνετε;

Και εν πάση περιπτώσει, για εξηγήστε μας: Εδώ, στην προηγούμενη ομιλία, μας είχατε πει ότι εκβιάζεστε και ότι όποιος πιστεύει ότι είναι πλαστός ο εκβιασμός, να το πει. Και εγώ σας είχα πει πράγματι, ότι μπορεί να υπάρχει και εκβιασμός. Αλλά προχθές τα non paper του Μαξίμου ήταν πανηγυρικά. Ήταν «να τι πετύχαμε». Ήταν ότι «ουάου, το μνημόνιο καταπληκτικό. Δεν είναι νεοφιλελεύθερο αυτό το μνημόνιο. Είναι αριστερό». Ακούμε, όμως, ορθά, θα έλεγα, ότι είναι νεοφιλελεύθερο, αριστερό. Γι’ αυτό έχουμε μπερδευτεί. Και εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι το «πρώτη φορά Αριστερά» σύντομα τελικά θα γίνει «τελευταία φορά Αριστερά», με δική σας ευθύνη και με καταψήφιση από τους δικούς σας βουλευτές. Από τους δικούς σας βουλευτές, σας το λέω, κ. Πρωθυπουργέ. Γιατί είστε αντιμέτωπος με τους δαίμονες, που εσείς ο ίδιος κατασκευάσατε. Εσείς ο ίδιος έχετε την ευθύνη γι’ αυτούς όλους τους δαίμονες που βλέπετε μπροστά σας πολλές φορές και σκέφτεστε πως πηγαίνατε όταν ήσασταν μαζί σύντροφοι.
Ξέρω ότι ο Πρωθυπουργός είπε ψέματα στον Ελληνικό λαό. Ξέρω ότι υφάρπαξε την ψήφο μιας μερίδας του Ελληνικού λαού και τώρα την πληρώνουμε όλοι μαζί. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι και οι πολίτες που μετακινούνται με ευκολία και πιστεύουν τα ψέματα έχουν τεράστια ευθύνη. Διότι, τελικά, αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνουμε εμείς, οι πολιτικοί. Έρχονται οι κυβερνήσεις, που αυτοί ψηφίζουν, δεν τα καταφέρνουν και πάνε στον επόμενο, ακριβώς για να έρθει να φτιάξει όλα αυτά τα οποία χάλασε ο προηγούμενος. Αυτή είναι η μοίρα της Νέας Δημοκρατίας, γι’ αυτό θα μας ξαναδώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι πολίτες. Και γι’ αυτό θα ξανάρθουμε, κ. Πρωθυπουργέ.

Λοιπόν, η χώρα, για να το ξεκαθαρίζουμε, χρειάζεται κυβερνήτη. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη. Πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν είστε κυβερνήτης, κ. Πρωθυπουργέ, και μάλιστα εξαφανισμένος. Έπρεπε να ήσασταν εδώ, όταν έγινε το μπάχαλο το πρωινό, το μπάχαλο το απογευματινό, και η εικόνα της Βουλής δεν ήταν αυτή που έπρεπε, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα. Και δεν μας αξίζει. Και δεν αξίζει και σε σας, θα έλεγα. Γιατί και εσείς δεν θα θέλατε τέτοια εικόνα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και εσείς μέσα σας στεναχωριέστε. Το σκέφτεστε. Και θέλω να ρωτήσω ευθέως τους πολίτες, που έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία και που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, το Γενάρη: Αυτά περίμεναν έξι μήνες μετά; Ή μήπως περίμεναν ότι δεν θα πλήρωναν ΕΝΦΙΑ; Μήπως περίμεναν ότι θα ερχόταν η 13η σύνταξη; Μήπως περίμεναν ότι θα ερχόντουσαν όλα αυτά τα οποία τους υποσχεθήκατε; Ότι θα υπήρχε μείωση της ανεργίας; Οι αγρότες που έφυγαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, τι περίμεναν; Περίμεναν αύξηση της φορολογίας; Περίμεναν όλα αυτά τα οποία φέρατε εσείς; Όλα αυτά που κάνετε; Αλλά και αυτοί οι οποίοι -αντιμνημονιακοί Νεοδημοκράτες- έφυγαν και ψήφισαν τους ΑΝ.ΕΛ., τι περίμεναν; Ότι θα ερχόταν να βάλει φαρδιά-πλατιά ο Πάνος την υπογραφή του κάτω από το μνημόνιο; Είσαι πρώτος μνημονιακός πλέον. Και θα το καταλάβετε, ως ΑΝ.ΕΛ., ότι γίνατε μνημονιακοί. Εγώ δεν σας λέω «Γερμανοτσολιάδες». Αλλά σας λέω μνημονιακούς. Το δίλημμα, λοιπόν, και η διαχωριστική γραμμή μνημονιακών και μη μνημονιακών έφυγε. Τουλάχιστον μεταξύ μας. Αυτός ο διάδρομος εδώ μόνο μας χωρίζει.

Λοιπόν, εγώ θέλω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να ξεκαθαρίσω. Η Νέα Δημοκρατία, από αύριο το πρωί, φτιάχνει ομάδες εργασίας, οι οποίες θα επεξεργαστούν πλήρως το μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. Θα γνωρίζουμε τι ακριβώς φέρατε και τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Θα προχωρήσουμε σε ένα Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσουμε στη ΔΕΘ. Και σας καλούμε να το πάρετε και εσείς, να συμφωνήσουμε, για να το προτείνουμε στους εταίρους και να μπορούμε να προχωρήσουμε. Μάθαμε αυτά τα πέντε χρόνια διαπραγμάτευσης ότι, όποτε πήγαμε με σοβαρά επιχειρήματα, με σοβαρό σχέδιο, με σοβαρό πρόγραμμα, τα πετύχαμε, τα πήραμε. Γιατί οι εταίροι δεν θέλουν και να μας εξαφανίσουν. Δεν έχουν και τίποτα τέτοιο ιδιαίτερο. Όποτε, όμως, πήγαμε με τα πουκάμισα έξω, με τα χέρια στις τσέπες και χαβαλές στυλ, τα χάσαμε όλα. Και μόλις τους αλλάξαμε όλους αυτούς, ήρθε η συμφωνία, απότομα και ξαφνικά, μέσα σε μια βδομάδα.

Εμείς, λοιπόν, ξεκαθαρίζουμε. Οι επιλογές σας αυτές δεν μπορεί να περάσουν. Και, θέλω να τονίσω, ότι από αυτές τις επιτροπές θα παλέψουμε για να μπορέσουμε ο αγροτικός τομέας να μην εξαφανιστεί, να μην υπάρξει αυτή η αύξηση, η οποία κατακρεουργεί, ιδιαίτερα τους κατ’ επάγγελμα αγρότες με το χαμηλό εισόδημα των 3.000, 5.000, 8.000 ευρώ το χρόνο. Πως θα τα φορολογήσετε αυτά κ. υπουργέ; Που είναι η κοινωνική σας ευαισθησία; Αλήθεια, που είναι ο Τσακαλώτος που έφυγε; Που πήγε; Τον χάσαμε. Του ‘παμε να μη μας προκαλεί και αυτός έφυγε.

Λοιπόν, εν πάση περιπτώσει, για να ολοκληρώνω. Για τους αγρότες αυτούς, εμείς θα δώσουμε μάχη. Και σας λέω ότι, αν τολμήσετε και φέρετε τον Οκτώβριο τα μέτρα αυτά, χωρίς να τα έχετε διαπραγματευθεί, μη θεωρείτε δεδομένη την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε εσείς, ούτε κανείς άλλος.
Οι ομάδες εργασίας θα ασχοληθούν με το φορολογικό, το οποίο είναι εθνική πολιτική. Είναι εθνική πολιτική το φορολογικό, κ. Πρωθυπουργέ. Εμείς, λοιπόν, δεν πιστεύουμε ότι πρέπει από τον παραγωγικό ιστό της χώρας και από τον ιδιωτικό τομέα να «αρμέγουμε» με φόρους για να διατηρήσουμε όλα αυτά, το αναποτελεσματικό, διεφθαρμένο, δημόσιο κομματικό κράτος του Κατρούγκαλου και του Κουρουμπλή, που θέλει να ελέγξει τους διοικητές νοσοκομείων και θα μας κοστίσουν και ένα σκασμό λεφτά. Αφού το ξέρετε τώρα. Δεν το ξέρετε; Προχθές τα ψηφίσατε.
Γνωρίζουμε, επίσης, ότι υπάρχουν συμφέροντα στην Ευρώπη -και το γνωρίζετε και εσείς- τα οποία είναι ανταγωνιστικά προς τα δικά μας και θέλουν να καταστρέψουν τα δικά μας προϊόντα, για να κάνουμε εισαγωγή των δικών τους. Ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, στο γάλα. Γι’ αυτό ακριβώς, να ξέρετε ότι εμείς αυτά τουλάχιστον θα τα παλέψουμε. Δεν τα είχαμε δεχθεί. Δεν είχαμε δεχθεί όλα αυτά που έρχονται στην κτηνοτροφία και στη γεωργία, στους αγρότες ιδιαίτερα. Και πολύ περισσότερο στους μικρούς αγρότες.
Τρεις παρεμβάσεις έχετε κάνει μέσα στους δυο τελευταίους μήνες. Αυξήσατε το ΦΠΑ στις πρώτες ύλες των αγροτών. Τώρα το πετρέλαιο. Και κάνατε και τρίτη παρέμβαση. Και ετοιμάζεστε και για τον Οκτώβριο.
Λοιπόν, εμείς δεν τα θέτουμε αυτά για τους αγρότες ως μια εκλογική πελατεία. Τα θέτουμε ως εθνικό θέμα. Διότι πιστεύουμε στην ισχυρή Ελλάδα. Και η ισχυρή Ελλάδα θέλει ισχυρή περιφέρεια. Και η ισχυρή περιφέρεια θέλει ισχυρή αγροτιά, γεωργούς και κτηνοτρόφους. Δεν μπορεί να καταστρέψουμε την κτηνοτροφία και τη γεωργία, επειδή θέλετε να βοηθήσετε να εισαχθούν προϊόντα από την Ολλανδία, από τη Γερμανία, από τη Γαλλία και από όλες τις άλλες χώρες που μας ανταγωνίζονται.

Επίσης, να ξέρετε ότι απορώ πως δεχθήκατε, κ. Πρωθυπουργέ, το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική Παιδεία, όχι μόνο στα ιδιωτικά σχολεία, αλλά και στα ΙΕΚ και σε όλα. Ξέρω ότι έχετε ιδεοληψία με ό,τι ιδιωτικό ακούτε. Αλλά τόσο πολύ; Υπάρχει Κοινοτική Οδηγία, η οποία δεν επιτρέπει ΦΠΑ στην Παιδεία. Γιατί το δεχτήκατε; Γιατί δεν τους λέτε ότι εδώ παραβιάζετε Κοινοτική Οδηγία. Γιατί το κάνατε αυτό; Στους φαρμακοποιούς, γιατί δεν δέχεστε το γερμανικό μοντέλο; Τι νέα κόλπα είναι αυτά τα οποία ανακαλύπτετε; Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε; Ρωτώ, όπως το ακούτε. Γιατί δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε συνέχεια ότι εμείς εξυπηρετούμε συμφέροντα. Τώρα, εσείς τα εξυπηρετείτε; Και είναι τα ίδια συμφέροντα;
Έχετε καταλάβει ότι καταργείται το ΕΚΑΣ; Έχετε καταλάβει ότι η κοινωνική σας πολιτική και το κοινωνικό σας πρόσωπο, το αριστερό, δεν υπάρχει; Δεν υπάρχει, κ. Πρωθυπουργέ.
Έχετε καταλάβει τι έχετε κάνει στα νησιά; Έχετε καταλάβει τι έχετε κάνει στον Τουρισμό; Και έρχεστε εδώ και μας το παίζετε θύμα; Και κάποιοι πανηγυρίζουν και μας προκαλούν κιόλας στα τηλεοπτικά τραπέζια να πάμε για εκλογές; Τις φοβόσαστε; Πάμε. Ο λαός έχει καταλάβει. Έχει έρθει ήδη το μνημόνιο Τσίπρα, έχει ήδη βάλει το χέρι στην τσέπη. Έχει καταλάβει ο λαός αυτά που είπατε.

Ας πάμε αύριο στο Eurogroup. Κάντε αυτό που πρέπει, και οι πολίτες είναι εδώ. Και μη μας λέτε εμάς πάμε στους πολίτες. Ποτέ δεν φοβηθήκαμε τους πολίτες. Ποτέ. Αν εσείς πιστεύετε ότι είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη. Είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της, είναι έτοιμη να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή, όρθια μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ. Και αυτό να το καταλάβετε καλά.



Δευτερολογία του Ε. Μεϊμαράκη στη Βουλή 


Κύριε Βαρουφάκη, από ό,τι κατάλαβα, ο Πρωθυπουργός σας έχει αναλώσιμους όλους. Μόλις καταλάβει ότι δεν του κάνετε, σας «αδειάζει». Και δεν τον «αδειάσατε» εσείς τον Πρωθυπουργό. O Πρωθυπουργός κάνει τις επιλογές. Βεβαίως, εσάς, επειδή ήσασταν υπουργός, μπορούσε να σας αλλάξει όποτε ήθελε. Αντιθέτως από την κα Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να ξεφύγει. Και δε θα τον βοηθήσουμε κι εμείς να ξεφύγει. Αυτό να γίνει ιδιαίτερα γνωστό.
Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ζήτησα να ξεκαθαρίσετε και να σταθεροποιήσετε το κλίμα. Εγώ δε σας είπα για εκλογές. Αν αυτό καταλάβατε, στραβά το καταλάβατε. Γιατί, παρότι μου είπατε ότι το πρωί τα καταλαβαίνετε, σημαίνει ότι δεν το καταλάβατε. Παρότι προσπαθήσατε να με κοιμίσετε με την ανάγνωση της έκθεσης, δεν τα καταφέρατε. Λοιπόν, ο κ. Βούτσης είπε για εκλογές για 20 Σεπτεμβρίου.
Προχθές σε κανάλι.
Τι όχι; Στο Mega δεν το ‘πες;
Η κα Γεροβασίλη το ‘πε. Η κα Γεροβασίλη είπε ότι αυτό δε λύνετε, πρέπει να πάμε σε εκλογές. Λοιπόν, εγώ τι είπα; Για να το ξεκαθαρίσουμε…
Κύριε Βούτση, δεν απευθύνομαι σε εσάς. Κι εσείς αναλώσιμος είστε. Δεν απευθύνομαι σε εσάς, στον Πρωθυπουργό. Είναι παρών.
Εγώ έχω να κάνω με τον Πρωθυπουργό, κ. Βούτση.
Κύριε Πρωθυπουργέ, ή θα δημιουργήσετε κλίμα σταθερότητας για να προχωρήσει η συμφωνία και να βρούμε λύση μέσα από αυτή τη Βουλή, μαζεύοντας τους υπουργούς σας και την Πρόεδρο της Βουλής- είναι δική σας η ευθύνη, δε μπορεί άλλο να «το παίζετε» θύμα- ή θα βρείτε άλλη λύση. Εγώ, λοιπόν, σας είπα. Δε μπορώ να αποτρέψω εκλογές, δε μπορώ να επιβάλω εκλογές. Η αντιπολίτευση δε μπορεί. Και είμαι και σίγουρος πως, είτε σας πω να κάνουμε, είτε σας πω να μην κάνουμε, θα κάνετε αυτό που σας βολεύει. Έτσι μάθατε τόσα χρόνια κι έτσι μας το δείξατε. Μας πήγατε στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκβιάσατε εθνικές εκλογές, τις κάνατε, τις πήρατε, ωραία. Πήγατε στο δημοψήφισμα, το οποίο επίσης μας πήγε πίσω, πήρατε και το δημοψήφισμα. Κι άρχισαν αμέσως οι δηλώσεις περί εκλογών. Αυτό δημιουργεί αστάθεια, κύριοι συνάδελφοι του Υπουργικού Συμβουλίου. Εάν ο Πρωθυπουργός δε σας το έχει πει, μην αυτονομείστε τόσο πολύ. Εν πάση περιπτώσει, οι άλλοι είναι βουλευτές, μπορούν. Είναι Πρόεδρος της Βουλής, είναι πολιτειακός παράγων. Οι υπουργοί και ιδιαίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος εκφράζει εσάς. Εσείς είστε ο υπεύθυνος.
Κυρία Γεροβασίλη, και εσείς και ο Πρωθυπουργός στέκεστε, γιατί η Νέα Δημοκρατία δίνει συνεχώς ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη και ψηφίζει όλα αυτά τα οποία φέρνετε. Και οι δικοί σας δεν τα ψηφίζουν. Λοιπόν, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να συσπειρωθείτε, αλλά όχι και τόσο.
Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε: Κύριε Πρωθυπουργέ, σας λέω από Δευτέρα πρέπει να βρείτε λύση. Αυτό το σκηνικό δεν πάει. Το καταλαβαίνετε κι εσείς. Δεν το καταλαβαίνετε όταν 30 - 40 χάνετε, ανησυχείτε πόσοι θα είναι, ανησυχούμε κι εμείς, ανησυχεί η Ευρώπη; Όλοι ανησυχούν εδώ μέσα. Πόσοι θα είναι αυτοί; Λοιπόν, εσείς δεν ανησυχείτε, δηλαδή; Ο κ. Φίλης μας λέει «αν πέσουμε κάτω από 120, θα πάμε για εκλογές». Κανείς δεν το ‘πε, τώρα. Κανείς δεν έχει μιλήσει για εκλογές;
Λοιπόν, αφού δεν υπάρχει θέμα εκλογών, κ. Πρωθυπουργέ, βρείτε λύση. Εγώ σας παρακαλώ να βρείτε λύση. Για το καλό της χώρας σας το λέω και για το καλό το δικό σας, κιόλας. Εσείς είστε Πρωθυπουργός, εσείς έχετε την ευθύνη, εσείς μπορείτε να προχωρήσετε, εσείς θα υλοποιήσετε τη συμφωνία, εσείς θα βάλετε τους φόρους, εσείς θα τα βάλετε με τους αγρότες. Όλα αυτά θα φέρουν τη δική σας υπογραφή. Λοιπόν, μαζέψτε το Υπουργικό Συμβούλιο, μαζέψτε κάποιους βουλευτές. Και σας το λέω, κύριοι συνάδελφοι, μη μας ξαναπείτε σε τηλεοπτικό τραπέζι «πάμε για εκλογές». Πάμε. Αυτό είπα στον Πρωθυπουργό. Εμείς δε μπορούμε να τις επιβάλουμε, ούτε να τις αποτρέψουμε. Αν μπορούσαμε να τις επιβάλουμε, ειδικά σήμερα που υπογράψατε και το μνημόνιο κι εσείς κι ο Καμμένος; Ου, θα είχαμε πάει για εκλογές κατευθείαν! Σήμερα θα πηγαίναμε. Μέχρι σήμερα τις κερδίζατε, από σήμερα και μετά…
Λοιπόν, για να σοβαρολογούμε… Σας λέω ότι αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Πρόεδρος της Βουλής να χτυπάει την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός να μη συνεννοείται, η Πρόεδρος της Βουλής να μας κρατάει δυο μέρες -λέτε εσείς- όμηρους. Εγώ πιστεύω ότι καλά το κάνει, γιατί εσείς πήγατε με κατεπείγον, εσείς στείλατε την επιστολή, εσείς της είπατε «κλείσε τη Βουλή», εσείς της είπατε «ξανάνοιξε την». Δεν την ενημερώσατε κιόλας. Ωραία. Και μας λέτε τώρα να ψηφίσουμε αυτά που πρέπει. Βοηθάμε κιόλας γιατί αύριο είναι το Eurogroup.
Δε θέλω να συμβάλω στην αποσταθεροποίηση. Σας λέω, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: Από Δευτέρα, αυτό το σκηνικό ΤΕΡΜΑ. Δεν πάει. Δε γίνεται για τη χώρα. Αποφασίστε: Θα ψηφίζετε; Ψηφίσατε και σήμερα! Δε θα ψηφίζετε; Ρίξτε τον! Δικό σας θέμα. Θέλετε την Πρόεδρο της Βουλής; Καλώς. Δεν τη θέλετε; Αλλάξτε την, κάντε της πρόταση μομφής. Αλλά αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Δεν έρχονται έτσι επενδύσεις, δεν υλοποιείται το μνημόνιο. Δε μπορεί να προχωρήσουν οι αλλαγές που θέλετε. Δε μπορεί να τα έχετε όλα μονά- ζυγά. Πότε ο Καμμένος ψηφίζει το μεταναστευτικό, πότε δεν το ψηφίζει. Πότε γίνεται στην Κω ο χαμός, πότε δε γίνεται. Αποφασίστε το. Για να τελειώνουμε, κ. Πρωθυπουργέ, εσείς θα έχετε την ευθύνη. Εσείς είστε ο κυβερνήτης της χώρας. Εμείς σας το αναγνωρίζουμε αυτό. Πάρτε απόφαση. Και οποιοσδήποτε βουλευτής σας ξαναμιλήσει για εκλογές, τότε να του κάνετε παρατήρηση και μάλιστα δημοσίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)