Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Σ. Θεοδωράκης: «Θα στηρίξω κυβέρνηση Τσίπρα εάν...»

Το «Ποτάμι» θα στηρίξει μια άλλη κυβέρνηση «αν ο κ. Αλ. Τσίπρας συνειδητοποιήσει την ανάγκη να επιλεγούν πρόσωπα κεντρώας αντίληψης, χωρίς ιδεοληψίες και προτάξει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία της χώρας». Την απάντηση αυτή που έχει προφανή πολιτική σημασία, αν η επιζητούμενη συμφωνία με τους εταίρους διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει στην «Κ» ο κ. Στ. Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «ακροδεξιό σκοταδιστή». Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δηλώνει επίσης πρόθυμος να μεταβεί μαζί με τον κ. Αλ. Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου το «Ποτάμι» να βοηθήσει την κυβέρνηση στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, αλλά και απευθύνει μια προειδοποίηση στον πρωθυπουργό. «Αν επιλέξει να πάει σε εκλογές, αυτές πρέπει να γίνουν με απλή αναλογική», τονίζει και υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα ότι υπάρχουν οι 200 βουλευτές για να ψηφίσουν την άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος, προκαλώντας τον, έτσι, να φανεί συνεπής σε μια έστω προεκλογική υπόσχεσή του...

– Καθώς έχουν περάσει περισσότερες από 100 μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, θα ήθελα με μια φράση το κεντρικό συμπέρασμά σας.

– Θα σας πω τι μου είπε ένας ηλικιωμένος κύριος στη Θεσσαλονίκη. «Μας έλεγαν ότι ξέρουν να πιλοτάρουν αεροσκάφος και αυτοί δεν ξέρουν να οδηγούν ούτε Yugo». Και δεν μου έκρυψε ότι είναι ένας από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

– Ανικανότητα, δηλαδή, τους καταλογίζετε πρωτίστως;

– Ναι. Προχειρότητα μαζί με ιδεοληψίες. Το πιο εκρηκτικό μείγμα. Να μην ξέρεις τι να κάνεις και να είσαι και βέβαιος για την αξία των σκουριασμένων απόψεών σου. Ειλικρινά, υπάρχουν στιγμές που αναζητάμε στη Βουλή αφορμή να τους υποστηρίξουμε και δεν μπορούμε να βρούμε.

– Και γιατί πρέπει ντε και καλά να τους υποστηρίξετε;

– Γιατί θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι μέχρι τέλους. Είναι μια νέα κυβέρνηση, λέμε, «δεν μπορεί, κάτι καινούργιο θα φέρνει». Ψάχνουμε, ψάχνουμε, αλλά δεν βρίσκουμε τίποτα που να αξίζει υποστήριξης.

– Πάντως, ηθελημένα ή μη, η αίσθηση που εκπέμπετε είναι ότι θα μπορούσατε να συγκυβερνήσετε με τον κ. Τσίπρα. Σαν να του κλείνετε το μάτι ότι αν προκύψει πρόβλημα με την αριστερή του πτέρυγα, θα βρει σε εσάς στήριγμα. Αυτό επιδιώκετε;

– Κύριε Ζούλα, μάλλον σας παραπλανά ο ευρωπαϊκός τρόπος αντιπολίτευσης του κινήματός μας. Εμείς δεν πιστεύουμε στην παλαιοκομματικού τύπου αντιπολίτευση. Δεν λέμε «όχι σε όλα». Οταν διαφωνούμε προβάλλουμε τεκμηριωμένα τις αντιρρήσεις μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να μπούμε στην κυβέρνηση. Αλλωστε, αυτή η κυβέρνηση δεν σώζεται με 2-3 στελέχη από το «Ποτάμι».

– Με τι σώζεται;
– Δεν σώζεται. Οι θετικές εξαιρέσεις στην κυβέρνηση εξαντλούνται στα δάκτυλα ενός χεριού σε σύνολο 40 υπουργών, αν δεν κάνω λάθος.

– Δεν είναι παράδοξο να λέτε «αυτή η κυβέρνηση δεν σώζεται» και ταυτόχρονα να αποφεύγετε να αποδώσετε οποιαδήποτε ευθύνη στον κ. Τσίπρα; Εκείνος επέλεξε τους υπουργούς...

– Μα η ευθύνη είναι όλη του κ. Τσίπρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τρεις μήνες μετά τις εκλογές η αντιπολίτευση νομιμοποιείται να ζητήσει αλλαγή πρωθυπουργού. Οι πολίτες τον εξέλεξαν. Η δική μας ελπίδα, η οποία δυστυχώς εξαερώνεται γρήγορα, είναι ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή ότι δεν είναι αρχηγός στις φατρίες της Κουμουνδούρου, αλλά πρωθυπουργός μιας χώρας με τεράστια προβλήματα.

– Ας υποθέσουμε ότι επιτυγχάνεται μια συμφωνία με τους εταίρους, που δεν γίνεται, όμως, αποδεκτή από ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και η δεδηλωμένη απειλείται. Εσείς τι στάση θα τηρήσετε;
– Ολα εξαρτώνται από τη συμφωνία. Αν είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό, θα την στηρίξουμε χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι περιθώρια για μια καλή συμφωνία με τους εταίρους μας δεν υπάρχουν πια. Και θα σας πω γιατί. Η κυβέρνηση μόνη της «κατάφερε» να μη μπορεί να αποσπάσει μια καλή συμφωνία. Οι εταίροι μας και οι δανειστές μας τις πρώτες εβδομάδες ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν τα πάντα.

Ηταν όλοι από θετικοί ως ενθουσιασμένοι με την αλλαγή στην Ελλάδα. Σοσιαλιστές, Πράσινοι. Ακόμη και οι Φιλελεύθεροι έλεγαν ότι «τουλάχιστον θα πατάξει τη διαφθορά». Για ρωτήστε τους τώρα να δείτε τι θα σας πουν. Ολοι έχουν σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ε, αυτό το κλίμα μεταφέρεται και στους θεσμούς.

– Ποιος νομίζετε ότι έφταιξε περισσότερο; Ο κ. Βαρουφάκης;

– Μα μιλάμε για μια κυβέρνηση που προχθές προσπάθησε να βάλει πρόεδρο στον ΕΦΕΤ μια κυρία που πιστεύει ότι τα κουνούπια είναι γερμανικά ρομπότ που μας παρακολουθούν. Δεν μαθαίνουν, λέτε, οι «ξένοι» αυτά που κάνουν οι υπουργοί στην Παιδεία; Δεν βλέπουν ότι το κομματικό κράτος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντικαθίσταται με τους κομματικούς εγκάθετους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Δεν διαβάζουν ότι ο στρατός φτιάχνει βίντεο για τη διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων; Ολα αυτά ανατριχιάζουν την Ευρώπη. Οταν οι υπουργοί λένε ότι οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες είναι τεχνοφασισμός, ξέρετε τι κάνουν στο Ευρωκοινοβούλιο; Γελάνε μέχρι δακρύων.

– Ακούγεστε σαν να πιστεύετε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αναστραφεί το κλίμα για τη χώρα μας.

– Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι. Εχει ακουστεί ήδη το τελευταίο καμπανάκι. Εμείς, πάντως, είμαστε διατεθειμένοι, ακόμη και να πάμε μαζί με τον κ. Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αν καταλάβει ότι η φωνή του ευρωπαϊκού κόμματος της χώρας μπορεί να τον βοηθήσει. Και για να σας προλάβω, σας λέω: χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
– Τι εννοείτε να πάτε μαζί με τον κ.Τσίπρα στην Ευρώπη;

– Η διαπραγμάτευση αποδεικνύεται βουνό για τον κ. Τσίπρα. Ενα βουνό που όσο το πλησιάζει, τόσο μεγαλύτερο του φαίνεται. Στο «Ποτάμι» έχουμε συγκροτήσει μια σπουδαία ομάδα με έμπειρους στις διαπραγματεύσεις οικονομολόγους και επαναλαμβάνω ότι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε την κυβέρνηση. Αλλωστε, πολλές από τις προτάσεις που ανακαλύπτουν τώρα μέσα στον πανικό τους είναι δικές μας.

Εμείς δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος. Δεν έχουμε συνιστώσες να ουρλιάζουν στα αυτιά μας. Είμαστε εδώ, λοιπόν, να μοιραστούμε και το κόστος.
– Και μετά να μπείτε και στην κυβέρνηση;
– Μα γιατί επιμένετε; Σας είπα ότι το «Ποτάμι» δεν έχει καμία θέση στη σημερινή κυβέρνηση. Αλλά όταν η οικονομία καταρρέει και η κοινωνία ξαναγυρνάει σε αυτό που οι ψυχίατροι ονομάζουν «πένθιμο μούδιασμα», τότε κάτι πρέπει να κάνουμε. Οχι για τα κόμματά μας, αλλά για τη χώρα.

– Επιμένω. Αν ο κ. Τσίπρας εξαναγκασθεί από τις συνθήκες να δημιουργήσει ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα, θα τον στηρίζατε;

– Εφόσον συνειδητοποιούσε την ανάγκη να επιλεγούν πρόσωπα κεντρώας αντίληψης χωρίς ιδεοληψίες και προέτασσε ως μείζονα στόχο της νέας κυβέρνησης τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία της χώρας, ναι, δεν θα είχα αντίρρηση να τον στηρίξω.

– Εκτός βέβαια κι αν σας προλάβει το δημοψήφισμα ή οι εκλογές...
– Ναι. Και μου δίνετε την ευκαιρία να υπενθυμίσω κάτι στον κ. Τσίπρα. Οτι αν επιλέξει τις εκλογές και όχι το δημοψήφισμα, που όπως έχω πει είναι η λύση των δειλών, αυτές πρέπει να γίνουν με απλή αναλογική.

– Μα για να αλλάξει άμεσα το εκλογικό σύστημα χρειάζονται 200 βουλευτές.

– Υπάρχουν. «Ποτάμι», ΚΚΕ, ΠΑΣΟK, τουλάχιστον η μισή Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και, ελπίζω, και το μεγαλύτερο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αυτοί οι βουλευτές είναι πάνω από 200 και θα ψήφιζαν ένα σύστημα απλής αναλογικής. Εμείς έχουμε κάνει και τη σχετική προεργασία, οπότε ιδού η Ρόδος.

– Σε κάθε περίπτωση, όποτε κι αν στηθούν κάλπες, το «Ποτάμι» θα δοκιμασθεί πάλι μόνο του; Το ρωτώ γιατί αρκετοί εκτιμούν ότι η πόλωση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. θα είναι τέτοια που θα εξαφανίσει πολιτικά ό,τι βρίσκεται ανάμεσά τους. Και κυρίως εσάς.

– Στην πρόβλεψη ότι «το “Ποτάμι” θα εξαφανιστεί» επιδίδονται εδώ και ένα χρόνο άλλα εκδοτικά συγκροτήματα και όχι η «Καθημερινή». Ακούστε: το «Ποτάμι» αυξάνει συνεχώς την επιρροή του. Ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ότι συγκρουόμαστε με συμφέροντα και συντεχνίες, ότι παλεύουμε για μια δυνατή πατρίδα. Και για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημα, στις εκλογές θα κατεβούμε ως «Ποτάμι». Ούτε ως «Ρυάκι» ούτε ως «Χαράκωμα» ούτε ως «Μέτωπο» για να προλάβω και την επόμενη πιθανή ερώτησή σας, αν θα κατέβαινα από κοινού με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

– Να υποθέσω, λοιπόν, ότι υιοθετείτε τη συμβουλή του κ. Τσίπρα που σας είπε στη Bουλή να μη συνομιλείτε καν με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο γιατί θα σας παρασύρουν μαζί τους στον βυθό;

– Δεν νομίζω ότι ο κ.Τσίπρας είναι σε θέση να μου δίνει συμβουλές με ποιους θα συνομιλώ και με ποιους όχι. Οταν έχεις επιλέξει για το υπουργείο Αμύνης της χώρας σου έναν ακροδεξιό σκοταδιστή, δεν μπορείς να λες στους άλλους με ποιους να συνομιλούν. Ας κοιτάξει, λοιπόν, τις δικές του παρέες ο κ. Τσίπρας και ας μην αγωνιά για τις δικές μου. Εγώ ξέρω να προστατεύω τον εαυτό μου.
Του Κ. Ζούλα από την Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)