Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μπάρακ Ομπάμα :Βαρυσήμαντη παρέμβαση του, που αφορά όχι μόνον την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Την απόφαση για στήριξη της ελληνικής προσπάθειας εξόδου από την κρίση, δημοσιοποίησε επίσημα την Πέμπτη το απόγευμα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του.

Με την βαρυσήμαντη παρέμβαση του, που αφορά όχι μόνον την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη, ο Μπάρακ Ομπάμα άνοιξε ουσιαστικά την συζήτηση για την εγκατάλειψη της λιτότητας ως αποκλειστικού εργαλείου για την εξυγίανση και ανάπτυξη των οικονομιών της Ευρώπης. Μια σαφής διαφορά σε επίπεδο αντιλήψεων ,πολιτικών επιλογών και κοσμοθεωρίας από την συντηρητική πολιτική της ασφυκτικής δημοσιονομικής προσαρμογής  μέσω της λιτότητας που επιχειρεί να συντηρήσει η Γερμάνια και η καγκελάριος Μερκελ και η οποία είναι πλέον σαφές ότι δεν αποδίδει και δημιουργεί νέα αδιέξοδα.


Η τοποθέτηση του αμερικανού πρόεδρου προδιαγραφεί τις συγκρούσεις που θα εκδηλωθούν το αμέσως μετα τις γερμανικές εκλογές διάστημα, καθώς η Ουάσιγκτον είναι πλέον πεισμένη ότι η συνέχιση τη κρίσης στην Ευρωζώνη, υπονομεύει τα σημαντικά βήματα ανάκαμψης που έχει πραγματοποιήσει ήδη η αμερικανική οικονομία.

Ο Αμερικανός ηγέτης, που πλαισιώθηκε από στενούς του συμβούλους αρμόδιους για την οικονομία, τα θέματα ασφάλειας και τη διεθνή διπλωματία, δεν έκρυψε τα λόγια του και παρουσίασε δημόσια τον αντίλογό του στη γερμανική συνταγή λιτότητας, την οποία η Αμερική και ο ηγέτης της απορρίπτουν στην πράξη. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν με θετικό τρόπο στη συνάντηση και είναι χαρακτηριστικό ότι όλα σχεδόν ομιλούν για το προεδρικό μήνυμα εναντίον της λιτότητας.

«Όλοι παρακολουθούμε», είπε ο κ. Ομπάμα, «την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές για να μειώσει το χρέος της. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι είναι δεσμευμένος να προχωρήσει, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μονοδιάστατα στη λιτότητα. Πρέπει εκτός από τη δημοσιονομική προσαγωγή να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας» υπογράμμισε ο Αμερικανός ηγέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι Αμερικανοί παρουσιάζονται ικανοποιημένοι από τη συζήτηση των δύο ηγετών και προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν εξέφρασε παράπονα, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα. Αντιθέτως παρουσίασε με σοβαρότητα τις θέσεις του στα οικονομικά, πολιτικά και ενεργειακά θέματα. Ο κ. Σαμαράς κωδικοποίησε τα θέματα που αποφάσισε να παρουσιάσει και να αναλύσει στους Αμερικανούς συνομιλητές του και χρησιμοποίησε παραγωγικά όλο το χρόνο που είχε στη διάθεσή του.

Πηγή στην Ουάσιγκτον είπε στο «Εθνος» ότι η αμερικανική πλευρά θα αποφύγει αντιπαραθέσεις με τη Γερμανία πριν τις εκλογές, για να μην κατηγορηθεί για επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές της υποθέσεις, όμως είναι δεδομένη η απογοήτευση του κ. Ομπάμα και του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού για τον τρόπο με τον οποίο ασκούν οικονομική πολιτική η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε. Ο τελευταίος έχει συγκρουστεί με τον κ. Λιού για τις γερμανικές μεθόδους αντμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και έκτοτε οι σχέσεις τους δεν θεωρούνται καλές..

Ο κ. Ομπάμα, που διανύει το πρώτο έτος της προεδρικής του θητείας και σύμφωνα με το αμερικανικό Σύνταγμα δεν δικαιούται να θέσει ξανά υποψηφιότητα, μπορεί να δράσει πιό ελεύθερα και αποτελεσματικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πολιτικό κόστος. Ο Αμερικανός ηγέτης και η Καγκελάριος της Γερμανίας είχαν διαφωνήσει έντονα, πέρυσι σε θέρετρο του Μέριλαντ, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος των G8. Λέγεται πως στην ιδιαίτερη συνάντησή τους, λεπτομέρειες της οποίας διέρρευσε η αμερικανική πλευρά, ο κ. Ομπάμα άσκησε πίεση και κριτική στην κ. Μέρκελ, η οποία του υποσχέθηκε ότι όταν επέστρεφε στη βάση της θα αναλάμβανε πρωτοβουλίες για την κρίση, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Το βασικό μήνυμα του κ. Ομπάμα αφορούσε το τρίπτυχο του, όπως το ανέλυσαν ο ίδιος και ο κ. Λιού. Σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή, ο κ. Ομπάμα πιστεύει ότι η μή καταφυγή στη λιτότητα έσωσε την αμερικανική οικονομία, η οποία βρήκε το δρόμο της σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με αμερικανική πηγή στο Λευκό Οίκο και στο διπλανό κτίριο του υπουργείου Οικονομικών πιστεύουν ότι «η Αμερική δεν βλέπει με το ίδιο μάτι την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους με τους Γερμανούς. Οι διαφορές τους είναι τεράστιες», υπογράμμισε η πηγή.

Πρόσθεσε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει το Σαββατο το βράδυ από την Αμερική «με σακούλες γεμάτες δολάρια. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα», τόνισε και σημείωσε εμφαντικά ότι «η Ελλάδα απέκτησε ένα μεγάλο σύμμαχο έναντι της απαράδεκτης λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία προκαλώντας περαιτέρω ζημίες στην ελληνική οικονομία».

Ο κ. Ομπάμα, όπως και ο κ. Κέρι που δέχθηκε τον κ. Σαμαρά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισαν τη σημασία της Ελλάδας ως φίλης και συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ επεφύλαξαν καλά λόγια για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Ο κ. Κέρι ζήτησε ενημέρωση και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας μας, καθώς στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ανησυχούν λόγω των απαράδεκτων φαινομένων που εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί τους γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Εβραική Κοινότητα της Αμερικής, η οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι ΕβραιοΑμερικανοί ζητούν από την Αθήνα να αντιμετωπίσει τη ναζιστική οργάνωση και αναγνωρίζουν πως η κυβέρνηση «κάνει ότι μπορεί», ενώ πολύ σωστά θεωρούν πως είναι φαινόμενο που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

Πάντως, παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια που τίθενται η Ελλάδα θεωρείται ότι είναι σταθερή χώρα, αν και η εφημερίδα Wall Street Journal γράφει ότι ενδεχόμενη κατάρρευση της συμμαχικής κυβέρνησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές δόσεις των δανείων του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Επίσης, σημειώνει ότι μία πολιτική κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να επαναφέρει την οικονομική αστάθεια στη ζώνη του Ευρώ , κάτι που θα προκαλούσε προβλήματα στην Αμερική και να θέσει σε κίνδυνο την αμερικανική οικονομική ανάκαμψη.

Η έκκληση του κ. Ομπάμα για τερματισμό της λιτότητας καλύφθηκε από την πλειοψηφία των ΜΜΕ με την εφημερίδα Washington Post να γράφει ότι ο κ. Ομπάμα κάλεσε την Ελλάδα να ισορροπήσει την λιτότητα με την ανάπτυξη.

Στην Ουάσιγκτον δείχνουν να πιστεύουν ότι τα αποθέματα ενέργειας στη Μεσόγειο, όπου κυριαρχεί το Ισραήλ, μπορεί να αποτελέσουν την αιτία για σύναψη φιλοαμερικανικών σχημάτων, που θα ελέγξουν τις πηγές ενέργειας στην περιοχή. Ταυτόχρονα δείχνουν ικανοποίηση για τη συνεργασία του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο, που προσφέρει στο Εβραϊκό Κράτος «πιστούς συμμάχους». Η συνεργασία Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί από την Ουάσιγκτον, που συμμερίζεται τις θέσεις του American Enterprise Institute (ΑΕΙ), ότι η Μεσόγειος θα μπορούσε να καταστεί ο δεύτερος Περσικός Κόλπος.

Αναφορικά με τα θέματα της ενέργειας έγινε συζήτηση για τα αποθέματα φυσικού αερίου στο ελληνικό υπέδαφος. Ο Ελληνας πρωθυπουργός φέρεται να εκτιμά ότι από μόνη της η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει 4,7 τρισ. κυβικά μέτρα, όταν ο αντίστοιχος αριθμός για την Κύπρο και το Ισραήλ, είναι 4,5 τρισ. κυβικά μέτρα.

            Στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών φέρονται ως υποστηρικτές της «λύσης» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και μοιράζονται την ανησυχία του κ. Σαμαρά για την πιθανότητα δεύτερου γύρου αντιπαραθέσεων μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα.

            Ο κ. Σαμαράς έκανε έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο για να βοηθήσει στην προσέλκυση επενδυτών, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για «ευκαιρίες» στην Ελλάδα, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού μαζί τους στη Νέα Υόρκη, το βράδυ της Τετάρτης.

            Ο κ. Σαμαράς προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο και την οικογένεια του στην Ελλάδα, όπως και τον Τζον Κέρι, Οι δυο άνδρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις προσκλήσεις και θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν, τόνισαν στον Ελληνα υπουργό.

Του  ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Πηγή: mignatiou.com/?p=11003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)