Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος των θιάσων ...


Η διάλυση του κόμματος Καμμένου σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις για τα λαικίστικα κόμματα που επένδυσαν στην απόγνωση των πολιτών.

Εκλογικά ανεμομαζώματα, πολιτικά διαολοσκορπίσματα
Αυτός  θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου πολιτικού σκηνικού, το οποίο αργά αλλά σταθερά διαμορφώνεται, εμπεδώνεται και αλλάζει τον εκλογικό και πολιτικό χάρτη. 
Η είσοδος της Ελλάδας σε μία περίοδο σταθερότητας, η εκταμίευση συνολικά 52 δις. ευρώ npos την Αθήνα, αλλά και η δικαίωση της κυβερνητικής στρατηγικής οδηγούν σε ραγδαίες εξελίξεις στο λεγόμενο "αντιμνημονιακό" τόξο.

Η διαλυτική κρίση που ενέσκηψε την περασμένη εβδομάδα στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι η αρχή μόνο των τεκτονικών αλλαγών που θα επισυμβούν στο πολιτικό σκηνικό. Εδώ και τρία χρόνια, από τότε που η χώρα υπήχθη σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης και αναγκαστικής δανειοδότησης από την τρόικα, στο πολιτικό σκηνικό έχει εγκαθιδρυθεί μία κυρίαρχη πολιτική διαχωριστική γραμμή: το περίφημο "Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο".


Με ευθύνη και του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέτρεψε ένα συντηρητικό, φιλελεύθερο, αστικό κόμμα με αδιαπραγμάτευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε αντιμνημονιακό μόρφωμα με... σοβιετικές θέσεις και απόψεις, ο όρος αντιμνημονιακός μετεβλήθη σε μία πολιτική ταμπέλα που πουλάει . Έγινε της μόδας και, ως εκ τούτου, όσοι τον φόρεσαν, αγόρασαν ψήφους. 

Το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου, πλήρωσε τα 2,5 χρόνια της άφρονος και άστοχης διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και έδωσε μεγάλο μέρος της θέσης που κατείχε στο χώρο της Κεντροαριστεράς στον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Υποσχόμενος ότι... θα δώσει στους πάντες τα πάντα αφού καταγγείλει το Μνημόνιο, και χωρίς να εξηγεί πού και πώς ακριβώς θα βρει τα λεφτά για να κάνει τις υποσχέσεις του πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε στην αρχή στο 17 και μετά στο 27% και στις εκλογές του Ιουνίου λίγο έλειψε, για 2 ποσοστιαίες μονάδες, να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Παράλληλα, από τη διάσπαση της Ν.Δ όταν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε τη στροφή του και στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, το Μνημόνιο 2 και τη δανειακή σύμβαση του PSI, με την οποία η χώρα ξεφορτώθηκε από 100 δις. χρέους περίπου, προέκυψαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Με μία αλλοπρόσαλλη πολιτική ρητορική, που ξεκινούσε από την διαγραφή του.... επαχθούς χρέους (λές και δεν έχουν γίνει ήδη δύο κουρέματα του Ελληνικόυ χρέους) και έφτανε ως τη συνωμοσιολογία ότι μας .......ψεκάζουν και την ανάγκη σύνδεσης της Ελληνικής οικονομίας με το... δολάριο, το κόμμα του Πάνου Κομμένου και ο αρχηγός του επένδυσαν στην απελπισία των πολιτών, οι οποίοι ζαλισμένοι και χωρίς προοπτική, προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το θανατηφόρο μείγμα της ύφεσης, της ανεργίας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της συλλογικής κατάθλιψης που επέδραμε στην ελληνική κοινωνία.
 Παράλληλα με την έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ και την εξασφάλιση μίας καλής γωνιάς στο πολιτικό σκηνικό για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το περίφημο Αντιμνημόνιο οδήγησε τη δημοκρατία στη χειρότερη στιγμή της, μετά τη χούντα των συνταγματαρχών.

Στη Βουλή και στο πολιτικό σκηνικό μπήκε ορμητικά η Χρυσή Αυγή, ένα νεοναζιστικό και φασιστικό μόρφωμα, το οποίο δεν έχει θέσεις για τίποτα, εκτός από το μεταναστευτικό, όπου ζητεί, την έξωση όλων των μεταναστών από τη χώρα. Εφαρμόζοντας πρακτικές του υποκόσμου και προβάλλοντας το... αντισυστημικό προφίλ τους, οι χρυσαυγίτες βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και φιλοδοξούν πως ήρθαν για να μείνουν.

Αλλαγή πορείας.
Ωστόσο, η κυβέρνηση και η Δημοκρατία συνολικά έχουν μία πιθανότητα να αλλάξουν και να ανατρέψουν το ζοφερό αυτό σκηνικό λαϊκισμού, εύκολων λύσεων και πολιτικού παραλογισμού. Η σταθεροποίηση της χώρας, όπως αυτή προκύπτει από τη σούπερ δόση των 52 δις. ευρώ, που θα εκταμιευθούν ως το Μάρτιο του 2013, αλλά και το μήνυμα των Ευρωπαίων ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και αμετάκλητη, δημιουργούν εκ νέου προσδοκία στην κοινή γνώμη ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει.

Ένας από τους βασικούς λόγους, σύμφωνα με πολιτικούς επιστήμονες και αναλυτές, για τον οποίο η κοινή γνώμη στρεφόταν στα αντιμνημονιακό άκρα του λαϊκισμού, συνδεόταν άρρηκτα με το γεγονός οτι ουδείς εκ των κυβερνώντων μπορούσε να δώσει προοπτική στους πολίτες. 
Ουδείς, δηλαδή, ως τώρα, είχε τη δυνατότητα να εγγυηθεί ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ ή πως το φως αυτό δεν ήταν το φως από... το τρένο της χρεοκοπίας που ερχόταν καταπάνω στην Ελλάδα.
 Άλλωστε, ακόμη κι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να πουλήσει ελπίδα και να εξαγγείλει ότι τα δύσκολα περνούσαν, γινόταν καταγέλαστος και διαψευδόταν αμέσως από τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι απειλούσαν τη χώρα με έξωση από το ευρώ, την ώρα που οι οίκοι αξιολόγησης υποβάθμιζαν την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τα ομόλογά της ως... σκουπίδια .

Πλέον, όμως, η αλλαγή πορείας είναι προ των πυλών και μόνο αυτοκτονικά λάθη της κυβέρνησης μπορούν να ανατρέψουν τη θετική ροή των εξελίξεων. Η χώρα, όπως προαναφέρθηκε, έχει λαμβάνειν 52 δις. ευρώ, περισσότερα από 10 εξ αυτών θα κατευθυνθούν προς την αγορά, ενώ οι τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, θα μπορέσουν, αργά, αλλά σταθερά, να συμμετάσχουν εκ νέου στην παραγωγική δραστηριότητα και στην οικονομική διαδικασία, παρέχοντας ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. 
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι, ακολουθώντας το παράδειγμα της Cosco, της Hewlett Packard και της Philip Morris ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την κάθοδο τους στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας σχέδια τοποθετήσεων κεφαλαίων και επενδύσεων. 

Ξεφουσκώνει n φούσκα

 Όλα τα παραπάνω συντείνουν στο συμπέρασμα ότι σιγά σιγά, τα κόμματα... θίασοι θα αρχίσουν να ξεφουσκώνουν, με την ίδια ευκολία και εκρηκτική ορμή, με την οποία φούσκωσαν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήδη περνούν σιγά σιγά στα μονόστηλα της ιστορίας, με τα επιφανέστερα στελέχη τους να σχεδιάζουν για αρχή τη συγκρότηση ενός κεντροδεξιού, ευρωπαϊκού κόμματος και, στη συνέχεια, την απορρόφηση του κόμματος αυτού από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Οι πολίτες πολύ σύντομα θα αρχίσουν να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδες υποσχέσεις, ενώ το ερώτημα πού θα βρείτε τα λεφτά να κάνετε όσα λέτε , θα αρχίσει να προβάλλει επιτακτικό στον Αλέξη Τσίπρα. Όσο η αίσθηση του αδιεξόδου θα αίρεται, τόσο θα συρρικνώνεται ώσπου να φτάσει σε εξωκοινοβουλευτικά επίπεδα και η απήχηση της Χρυσής Αυγής, αφού το νεοναζιστικό μόρφωμα δεν έχει πρόταση για κανένα πρόβλημα της κοινωνίας και της οικονομίας.

Πρόκειται για ένα μονοθεματικό κόμμα, το οποίο ασχολείται σε βαθμό εμμονής με τους μετανάστες και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Συν τοις άλλοις, η εμπέδωση κλίματος προσδοκίας και αισιοδοξίας θα αφαιρέσει και τα επιχειρήματα των κομμάτων θιάσων, σύμφωνα με τα οποία το Μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος . Θα φανεί, δηλαδή, ότι με το Μνημόνιο, έστω κι αν η συνταγή είχε ορισμένα λάθη, οι Ευρωπαίοι ήθελαν να μας σώσουν,επιβάλλοντάς μας ταυτόχρονα να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν στην Ελλάδα ότι δε θα βρεθεί ξανά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Θα φανεί, ακόμη, πως το Μνημόνιο θα ήταν λιγότερο επώδυνο για την κοινωνία, αν επί 3 χρόνια, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου σε μικρότερο βαθμό η δεύτερη είχαν κάνει όλα όσα υπόσχονταν στους πιστωτές και δεν επιχειρούσαν να κοροϊδέψουν τους Ευρωπαίους και την τρόικα...

Πηγή : ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε όταν η αγαπημένη σου έλεγε στους συνταξιούχους ψηφίστε μας για να μη χάσετε τη σύνταξη δεν επένδυε στην απόγνωση των πολιτών;

Antilogos είπε...

Στην ΛΟΓΙΚΗ θα έλεγα...

Ανώνυμος είπε...

Και οι άλλοι στη λογική επένδυαν

Antilogos είπε...

Ποιοι είναι οι άλλοι ;;;

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)