Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Συνέντευξη Μπάμπη Παπασπύρου Υπ. Βουλευτή στους Αδέσμευτους...

Πως βλέπετε την συνεργασία των Ανεξάρτητων με το Άρμα Πολιτών.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν πράξη το ότι είναι ένα κίνημα χωρίς ταμπέλες ανοικτό στην κοινωνία και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που ασπάζονται τόσο την ιδρυτική διακήρυξη όσο και την εθνική τους αντιπρόταση.
Αυτό συνέβη και με τις συνεργασίες που είδαμε με το Άρμα Πολιτών, τον Γιάννη Δημαρά, τον καθηγητή Νότη Μαριά και στελεχών από την ΣΠΙΘΑ.
Ο Γιάννης Δημαράς είναι από τις υγιείς δυνάμεις που είχαν την δύναμη, το σθένος και την παλληκαριά να πουν όχι στα Μνημόνια και να αρθρώσουν έναν πατριωτικό λόγο.
Τι θα κάνετε με τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχουν; Θα σταματήσετε τα νέα υποβρύχια για παράδειγμα;;;
Καμία σύμβαση δεν θα υλοποιηθεί και κανένα οπλικό σύστημα δεν θα παραληφθεί αν δεν τηρούνται επακριβώς οι συμφωνηθέντες όροι και οι συμβατικές υποχρεώσεις.
Σε ότι αφορά τα νέα υποβρύχια που “γέρνουν”, κάθε άλλο παρά τυχαία βγήκε αυτή η έκφραση... δεν πρόκειται να παραληφθούν αν δεν καλύπτουν όλες τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και δεν είναι απόλυτα ετοιμοπόλεμα.
Δεν υπάρχουν εκπτώσεις σε οπλικά συστήματα, που έχουν να κάνουν με την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας και έχουν πληρωθεί από το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Η σύμβαση των υποβρυχίων θα καταγγελθεί σε κάθε περίπτωση.

Κε Παπασπύρου θα θέλαμε να μας αναλύσετε τις θέσεις των Α.Ε σχετικά με την άμυνα της χώρας καθώς και με ποιες διαδικασίες θα γίνεται η διαδικασία προμήθειας των εξοπλισμών.
Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες ασφάλειας που διαμορφώνονται στην περιοχή, τις δυνατότητες που μας δίνει η ενσωμάτωση και εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών, αλλά και τους περιορισμούς από την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, το πρόγραμμά μας εστιάζει στα εξής:
Αποκατάσταση του ηθικού των ΕΔ.
Αναδιοργάνωση της δομής του στρατεύματος (κάθετη και οριζόντια) σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα
Επίλυση μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, χρονιζόντων προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ, σε θέματα διαβίωσης, μεταθέσεων, εξέλιξης, ασφάλειας και υγείας
Επένδυση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις του Μέλλοντος, με ορθολογιστικό επαναπροσδιορισμό των απαιτήσεων-δυνατοτήτων και εξοπλισμό αυτών σε συνάρτηση με τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, ανασχεδίαση της παρεχομένης εκπαίδευσης, και συνεχή επιμόρφωση των στελεχών.
Αναδιοργάνωση παραγωγικών Μονάδων – Εργοστασίων για μείωση του κόστους λειτουργίας με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας και έξοδο στις διεθνείς αγορές για διάθεση των προϊόντων.
Ανάπτυξη – αναδιοργάνωση υπαρχόντων ερευνητικών κέντρων και ανάπτυξη συνεργασίας με αντίστοιχα ερευνητικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος, για καλύτερη ενσωμάτωση και εκμετάλλευση της τεχνολογίας με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων
Ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και εφαρμογών για τη λειτουργία του στρατεύματος.
Αναφορικά με τις προμήθειες Αμυντικού υλικού :
Μοναδικό κριτήριο για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι η αναγκαιότητα που απορρέει από τις ιεραρχημένες και αξιολογημένες απαιτήσεις των Γενικών Επιτελείων, η εμπλοκή της Ελληνικής Βιομηχανίας και όχι οι προτάσεις και τα συμφέροντα των πλασιέ όπλων.
Ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΕΔ, σύμφωνα με τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας, με κριτήριο κόστους / αποτελεσματικότητας και η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με το μικρότερο δυνατό κόστος και με απόλυτη διαφάνεια, αποτελούν βασικές μας επιδιώξεις.
Τα μέτρα που θα ληφθούν για την υλοποίηση του στόχου αυτού είναι η θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών, η δημιουργία μητρώου κατασκευαστών – προμηθευτών όπου θα κατατάσσονται ανάλογα με τη φερεγγυότητά τους, η καθιέρωση ουσιαστικού πόθεν έσχες για όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία προμήθειας και η καθιέρωση ανεξάρτητης αρχής ελέγχου προμηθειών (Σώμα Oικονομικών Eλεγκτών).
Όλοι ανεξαιρέτως μιλάνε για κατάργηση του άρθρου 86 Σ, που προστατεύει του υπουργούς, καθώς και για την βουλευτική ασυλία. Τι έχετε να μας πείτε ποια είναι η θέση σας;
Η θέση μας είναι σαφής αδιαπραγμάτευτη και συμπεριλαμβάνεται τόσο στην ιδρυτική μας Διακήρυξη όσο και στην εθνική μας αντιπρόταση (πρόγραμμα)
Απαιτούμε την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας.
Παράλληλα απαιτούμε την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Αν όχι Μνημόνιο, τότε τι;
Όχι Μνημόνιο. Εμείς λέμε το αυτονόητο: ότι οι στόχοι του Μνημονίου δεν είναι η σωτηρία της χώρας μας και η δημιουργία μιας ευέλικτης, αναπτυσσόμενης και υγιούς οικονομίας. Ούτε καμίας άλλης Ευρωπαϊκής Οικονομίας, η οποία αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις. Εμείς έχουμε Εθνική Αντιπρόταση. Αυτή την Εθνική Αντιπρόταση καταθέτουμε στους Έλληνες και με τη θετική αποδοχή της, θα κυβερνήσουμε
Θέτουμε πρωτίστως δύο ισοδύναμους στόχους. Πρώτον, την ψυχική και πνευματική αφύπνιση του λαού μας, διότι η κρίση και τα προβλήματα τον έχουν οδηγήσει σε παραλυτική εσωστρέφεια που τον καθιστούν ανήμπορο να  αντιδράσει. Απαιτείται ηθικό και ψυχική δύναμη για να πολεμήσουμε την παρούσα κατάσταση. Αλλά στοχεύουμε και στην κοινή λογική. Διότι στη χώρα μας, πολλοί πολιτικοί σχηματισμοί, αλλά κυρίως τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι κυβερνητικοί εταίροι, έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική. Εισηγούμαστε πολιτικές προτάσεις απλές, κατανοητές, λογικές, ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες, διότι είναι πολιτικές προτάσεις που βγαίνουν από την καθημερινή μας τριβή με τον κόσμο και αντανακλούν τον παλμό της αγοράς. Αν λοιπόν δεν μελετήσουν προσεκτικά τις προτάσεις μας και τις απορρίψουν χωρίς επιχειρήματα, τότε σκοπός τους δεν θα είναι η επιτυχία του όποιου αλλοδαπού προγράμματος «εξυγίανσης» της ελληνικής οικονομίας, αλλά προφανώς η διάλυση της χώρας και η κοινωνική αναταραχή.
Μπορείτε να μας πείτε χωρίς Μνημόνιο πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις
Το Μνημόνιο δεν έχει κατασκευαστεί για να πληρώνονται από αυτό οι μισθοί και οι συντάξεις. Είναι ένας μηχανισμός για την εξυπηρέτηση χρέους. Ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες μέτρησης και ανάλυσης του Χρέους, όπως προβλέπεται από την Εθνική Αντιπρότασή μας, με στόχο η χώρα να καταστεί ξανά, το συντομότερο δυνατό και με σαφή αναπτυξιακή στόχευση, φερέγγυα και αξιόχρεη, τιμώντας στο ακέραιο τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς Κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς της και μόνον αυτές. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο ξεφεύγουμε από τα ψευδεπίγραφο δίλλημα, αλλά ανατρέπουμε με απόλυτο σχεδόν τρόπο τη λογική της ύφεσης και της μη βιωσιμότητας του χρέους, όχι με την επαπειλή της επιθετικής στάσης πληρωμών ενός απελπισμένου οφειλέτη, αλλά με τη δημιουργική αντιπρόταση ενός ισότιμου, αλλά αποφασισμένου συνομιλητή.
Στρατιωτικοποιείτε την πολιτική; Θα υπάρχουν ένστολοι στο Υπουργικό Συμβούλιο; Δεν υπάρχει τώρα ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
Όχι. Καταργείται το σύνολο των πολιτικών θέσεων που εκμεταλλεύονταν τον στρατό και την αστυνομία για μικροκομματικούς λόγους με αποτέλεσμα την μείωση της αποτελεσματικότητας αμυντικής αποτροπής και καταπολέμησης του εγκλήματος. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός της Αστυνομίας θα διοικούν τα πρώην Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα. Πολιτικός προϊστάμενος και Υπουργός θα είναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος δεν θα είναι ούτε νυν ούτε πρώην ένστολος. Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ένστολοι και στρατηγικοί σύμβουλοι (όχι στρατιωτικοί) συνεργάζονται χωρίς την εμπλοκή μικροκομματικών συμφερόντων. Το ίδιο ισχύει και για τη δικαιοσύνη: φαινόμενα παρεμπόδισης του έργου της για να προστατευτούν κομματικοί και επιχειρηματικοί ημέτεροι δεν θα είναι πλέον εφικτό να γίνουν. Η δικαιοσύνη αποκτά πραγματική ανεξαρτησία και ο Έλληνας δικαστής τη θέση που του αρμόζει με βάση το Σύνταγμα, ώστε να μπορεί απερίσπαστος να αποδώσει τις ευθύνες στο ακέραιο.
Πέστε μας δυο λόγια για την ανακήρυξη της ΑΟΖ
Δημιουργούμε Ειδική Επιτροπή Υποθέσεων Θαλάσσης από υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΞ, του ΠΝ, του Λιμενικού σώματος και εξέχουσες προσωπικότητες οι οποίες εμπλέκονται στο εν λόγω ζήτημα ούτως ώστε να προσδιοριστεί η βέλτιστη στρατηγική του κράτους για τη συνολική, ενιαία σε όλο το μήκος των θαλασσίων συνόρων, οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Η Ειδική Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στην Κυβέρνηση προς εφαρμογή εντός 30 ημερών.
Πείτε μας για να καταλάβουμε είστε: Εντός ή εκτός Ευρώπης; Εντός ή εκτός Ευρώ;
Δεν υπάρχει δίλημμα σε αυτό το ερώτημα και κακώς τίθεται. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Η Ελλάδα, ήδη από το 1980, έδεσε τη μοίρα της με την Ευρώπη, αλλά το έκανε βασιζόμενη στο πνεύμα της ισότητας και δικαιοσύνης μεταξύ των Κρατών-Μελών, με βάση τα οράματα των ιδρυτών της, για μια Ευρώπη του σεβασμού των κρατών-εθνών που την απαρτίζουν και της ισόρροπης ανάπτυξης. Θέτουμε στόχο την επιστροφή στην Ευρώπη των Ιδρυτών της, τον επανακαθορισμό της πορείας της στον Κόσμο, την επαναφορά της ακτινοβολίας της στην Οικουμένη ως κοιτίδα πολιτισμού, λογικής, και σεβασμού προς τις ανάγκες των λαών της. Δεν μπορεί λοιπόν ένας πολιτικός φορέας που πρεσβεύει αυτή την Ιδέα και εμφορείται από αυτές τις πολιτικές, να θέτει τον εαυτό του εξ’αρχής εκτός Ευρώπης και των θεσμών της.
Θέλουμε να είμαστε μέρος της Ευρωζώνης. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε καλόπιστα λύσεις και προτάσεις στα προβλεπόμενα θεσμικά πλαίσια. Αλλά όχι απεμπολώντας συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία αποτελούν καταστατικές παραδοχές της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ. Εμείς μόνο αυτή την εθνική προοπτική προσφέρουμε στους Έλληνες. Εμείς κάνουμε αγώνα όχι μόνο για να πείσουμε, αλλά και για να πιέσουμε για τη συγκεκριμένη προσέγγιση, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η θέση μας είναι σαφής αδιαπραγμάτευτη και συμπεριλαμβάνεται τόσο στην ιδρυτική μας Διακήρυξη όσο και στην εθνική μας αντιπρόταση (πρόγραμμα)
Απαιτούμε την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας.
Παράλληλα απαιτούμε την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Πόσες φορές κατά το παρελθόν ο αρχηγός σας κ. Καμμένος παραιτήθηκε της βουλευτικής του ασυλίας για να δικαστεί;;;
Θέλουμε να είμαστε μέρος της Ευρωζώνης.
Πιο πάνω λέτε ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι σας πως είναι δυνατόν να λέτε ότι εσείς θα θέλατε να είστε στην Ευρώπη αλλά τι;;; μπορεί και να μην είστε;;; το ένα δεν αναιρεί το άλλο;
Ποιο είναι το καινούργιο που φέρνει το κόμμα σας όταν γνωρίζουμε ότι τόσο εσείς όσο και ο αδερφός σας είστε υποψήφιοι στο ίδιο κόμμα σε διαφορετικές περιφέρειες;;; οικογενειακό το κάναμε;;;;

manos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Antilogos είπε...

ΟΧΙ SPAM...

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)