Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Την Παρασκευή "υλοποιούνταν" μία "Πράσινη Τεχνολογία" και την Δευτέρα ...

Διαβάστε από τα πρακτικά της Βουλής τί έλεγε ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή 15/10/10 ΒΕΒΑΙΟΣ για την υλοποίηση της επένδυσης στον Αστακό...

Τί μεσολάβησε το Σ/Κ και ματαιώθηκε θα μάθουμε ποτέ;;;

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας...
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Πρωθυπουργέ, έχουμε καιρό να σας δούμε. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας καλωσορίσω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς, σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα.
Ψάχνετε να βρείτε τη διαφθορά σε αυτή τη χώρα στους εργαζόμενους και στις ΔΕΚΟ, όχι στους εθνικούς προμηθευτές και στους εθνικούς εργολάβους, όχι στο μαύρο πολιτικό χρήμα, όχι σε όλους όσους «κονόμησαν» τα χρόνια της Ολυμπιάδας. Ψάχνετε να βρείτε τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους στους εργαζόμενους, που πήγαν να βρουν μια στέγη, μια δουλειά για πεντακόσια ευρώ -και λέτε ότι αυτό είναι το πελατειακό κράτος- και όχι σε αυτούς που πιάνουν το κράτος πελάτη!
Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή το διάστημα αυτό μάθαμε για μία επένδυση στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας -για την οποία ζητάω εξηγήσεις σήμερα πολύ συγκεκριμένες και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο το δικό σας είναι αντίθετο με το άλλο μισό- και για να δούμε και ορισμένα συγκεκριμένα παραδείγματα όπου μπορεί να βρεθεί και διαπλοκή και διαφθορά, θέλω να σας ρωτήσω πολύ συγκεκριμένα: Είναι πράσινη ανάπτυξη ένας σταθμός αποθήκευσης και επαναεροποίησης LPG; Ξέρετε καμία τέτοια μονάδα στο εξωτερικό, στην Ευρώπη; Εγώ ξέρω μονάχα σε χώρες τριτοκοσμικές.

Γιατί αλλάζετε το καθεστώς των μονάδων εκεί στον Αστακό, όταν και εσείς είχατε συνδράμει -θυμάμαι και εσείς ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ ως Αντιπολίτευση- με ένα κίνημα τότε που διαδήλωνε σε όλη την Ελλάδα -και στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας- ενάντια στο λιθάνθρακα;
Γιατί προχωράτε στην ηλεκτροπαραγωγή από LPG, ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι εμπίπτει στην Οδηγία Sevezo II λόγω μεγάλης επικινδυνότητας;
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
Μιας και είστε υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαπλοκής, ποιος ακριβώς σε αυτήν την υπόθεση είναι ο ρόλος του επικοινωνιολόγου σας, παλιότερα, του κ. Σεφερτζή; Μπορείτε να μας ενημερώσετε για την εταιρία Rosebund με εκπρόσωπό της τον κ. Αντωνιάδη Σπορίδη και αν εταίρος της είναι η εταιρία Rassadel του κ. Εφραίμ από το Βατοπέδι;
Σας μοιάζουν όλα αυτά όμορφα και αγγελικά πλασμένα; Είναι αυτά «πράσινη» ανάπτυξη; Είναι «όλα στο φως» που διαρκώς λέτε;
Σε αυτά, κύριε Πρωθυπουργέ, θα ήθελα ήθελα συγκεκριμένες απαντήσεις.
Σας ευχαριστώ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Κύριε Τσίπρα, πολύ καλά έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής να υπερασπιστεί αυτόν το θεσμό αυτού του δημοκρατικού ναού, τον οποίο εσείς διασύρετε και σήμερα και έξω από τη Βουλή πολλές φορές με τα συνθήματά σας! Διασύρετε τους δημοκρατικούς θεσμούς!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)
Υιοθετείτε εσείς τις χειρότερες ρατσιστικές αντιλήψεις άλλων ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι λένε ότι η διαφθορά είναι στο DNA των Ελλήνων. Είπα κάτι τέτοιο, κύριε Τσίπρα;
Εγώ είπα ότι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για τις δυνατότητές μας, είμαστε υπερήφανοι για το φιλότιμο μας, είμαστε υπερήφανοι για την ντομπροσύνη μας, αλλά έχουμε να φτιάξουμε δημοκρατικούς θεσμούς που να ελέγχουν τον παρασιτισμό, την πελατειακή λειτουργία και βεβαίως και τη διαφθορά, η οποία υπάρχει, κύριε Τσίπρα. Μην κλείνετε τα μάτια σας στη διαφθορά.
Εμείς αυτό που κάνουμε σαν Κυβέρνηση είναι να φέρουμε «φως και διαφάνεια» παντού. Όταν όλες οι υπογραφές όλων των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν σχέση με κάθε ευρώ του ελληνικού λαού μπαίνουν στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο με τέτοια διαφάνεια. Και έτσι χτυπάμε τη διαφθορά. Χτυπάμε τη διαφθορά ακριβώς θεσμικά, δημοκρατικά, ανοιχτά, με τρόπους, οι οποίοι θεσμοθετούν και ισχυροποιούν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.
Σε ό,τι, όμως, αφορά την ανάπτυξη, κύριε Τσίπρα, πάλι αναρωτιέμαι τι μας ζητάτε; Γιατί εμείς λέμε και ανάπτυξη και περιβάλλον. Δυστυχώς, η πολυπλοκότητα, η γραφειοκρατία και η διαφθορά και η πελατειακή λογική σήμερα στη χώρα μας, που υπήρχε τουλάχιστον, ούτε την ανάπτυξη προωθούσε -διότι δεν είχαμε ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια, καμία ουσιαστική επένδυση- ούτε, όμως, και από την άλλη μεριά προάσπιζε και προστάτευε το περιβάλλον.
Αντίθετα είχαμε την αυθαιρεσία παντού! Αυτό που λέμε εμείς είναι μέσα από διαδικασίες γρήγορες, άμεσες, αλλά διαφανείς να φέρουμε επενδύσεις, οι οποίες βεβαίως και θα βοηθήσουν την ανάπτυξη περιοχών που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, όπως είναι και η Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από την άλλη μεριά θα προστατεύσουν το περιβάλλον.
Αυτό δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε ότι αυτά τα δύο μπορούν να πάνε χέρι-χέρι. Μα γι’ αυτό μιλάμε για «πράσινη» ανάπτυξη, για αυτό μιλάμε για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης. Όταν παλιότερα τα λέγαμε αυτά, κύριε Τσίπρα, λίγοι μας παρακολουθούσαν. Σήμερα έχει γίνει της μόδας το θέμα της «πράσινης» ανάπτυξης. Και γίνεται, γίνονται οι επενδύσεις. Δεν μπορούν να παρακαμφθούν οι θεσμοί, ούτε παρακάμπτονται, αλλά μπορούν, όμως, να σπάσουν οι λογικές τις γραφειοκρατίας.

Πως θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία; Με προσλήψεις ξανά στο Δημόσιο; Ποιος θα τις πληρώσει; Αυτά δεν τα αντέχει και δεν τα ανέχεται πια ο πολίτης. Ωρίμασε πια για αλλαγή ριζοσπαστική.
Θέλω να τονίσω ότι πληρώνουμε σήμερα τη συντηρητική αντίληψη και της δεξιάς, αλλά και πολλές φορές και της πολύ παραδοσιακής αριστεράς. Δεν θέλετε να δημιουργηθούν στη χώρα μας θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία; Όταν οι επενδυτές και από τη χώρα μας και στο εξωτερικό δεν μπορούν να εμπιστευτούν την πολιτεία, βεβαίως, δεν θα έρθουν επενδύσεις. Εμείς απελευθερώνουμε τις δυνάμεις.
Θέλω να τονίσω και κάτι ακόμα. Είμαστε μια σοσιαλιστική Κυβέρνηση που έχει μια άλλη αντίληψη από τη συντήρηση. Δεν δαιμονοποιούμε την αγορά και την επένδυση, ούτε όμως και τη θεοποιούμε. Η δαιμονοποίηση από τη μια και η θεοποίηση από την άλλη είναι της συντήρησης η αντίληψη απέναντι στην αγορά. Εμείς προσελκύουμε επενδύσεις, διασφαλίζοντας για τον πολίτη την ανάπτυξη, πρώτα από όλα τη διαφάνεια, δεύτερον τον υγιή ανταγωνισμό, τρίτον τη νομιμότητα, τέταρτον την προστασία του περιβάλλοντος και τέλος τη στήριξη της απασχόλησης και τη δημιουργία των θέσεων εργασίας.
Ήθελα να κλείσω αυτήν τη μικρή παρέμβαση, που μπορεί να κάνει κανείς σε αυτά τα λίγα λεπτά, και να αναφέρω ότι αυτή η συγκεκριμένη επένδυση έχει διασύνδεση με την Ιταλία για την εξαγωγή του 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας -κάτι που θα συνεισφέρει σημαντικά στο να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος στην Ανατολική Ευρώπη- το σταθμό αποσυμπίεσης υγροποιημένου φυσικού αερίου και τη σύνδεσή του με τον αγωγό ITGI που προσφέρει στην Ελλάδα μια σημαντική διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών, με τελικό όφελος για τους Έλληνες καταναλωτές, τη μονάδα απαγωγής των αερίων -ακούστε- καύσης για την αξιοποίησή τους για παραγωγή βιοκαυσίμων από argyle που περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του έργου, υλοποιώντας μια πρωτοποριακή «πράσινη» τεχνολογία στην Ελλάδα και απέναντι, βεβαίως, σε αυτά τα σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα αυτό βοηθάει, επίσης, το χτύπημα της ανεργίας. Βεβαίως, η κριτική σας, θεωρώ, ότι μόνο καλόπιστη δεν είναι.
Επαναλαμβάνω αυτό που είπα στη ΔΕΘ, το διαχρονικό «δεν γίνεται» με το οποίο γαλουχηθήκαμε πολλά χρόνια, πρέπει να τελειώσει. Και τελειώνει. Η Ελλάδα πάει στο «ναι, γίνεται». Θα γίνουν και επενδύσεις και ανάπτυξη θα έχουμε και την προστασία του περιβάλλοντος θα έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Labels

Σπατάλες Γ.Α.Π Οικονομία ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1) "ΚΟΥΡΕΜΑ" (10) 100 ΜΕΡΕΣ (7) 17Ν (9) 2011 (5) 2012 (5) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (2) 2016 (3) 2018 (2) 21 Νοεμβρίου (3) ΑΒΑΤΟ (1) ΑΓΟΡΕΣ (4) ΑΓΡΟΤΕΣ (21) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ (10) ΑΔΙΚΙΕΣ (30) ΑΔΩΝΙΣ (40) ΑΕΠΙ (2) Αεροδρόμια (26) Αεροπορία (47) Αεροπορικές Εταιρείες (54) ΑΘΗΝΑ (13) ΑΙΓΥΠΤΟΣ (47) ΑΚΡΑ (65) ΑΚΡΙΒΕΙΑ (62) ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (315) ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (35) ΑΛΑΛΟΥΜ (1190) ΑΛΒΑΝΙΑ (15) ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ (2) ΑΜΥΝΑ (9) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (2081) ΑΝΑΠΤΥΞΗ (141) ΑΝΑΡΧΙΑ (297) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (454) ΑΝΕΡΓΙΑ (73) ΑΝΤΑΡ-CIA (2) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (95) ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ (7) ΑΟΖ (3) Απεβίωσε (17) Απεργίες (245) ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (3) Αποχή (3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (18) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (829) ΑΡΧΑΙΑ (7) ΑΣΥΛΟ (19) Ασφαλιστικό (136) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (1) ΑΥΣΤΡΙΑ (16) Αυτισμός (50) Β. ΚΟΡΕΑ (27) ΒΑΓΕΝΑ (1) ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ (8) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (101) ΒΕΛΓΙΟ (3) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (77) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (228) ΒΙΑ (144) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) Βλακεία (55) ΒΟΛΙΒΙΑ (5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (3) Βουλή 2009 (147) Βουλή 2012 (237) Βουλή 2015 (101) ΒΟΥΤΣΗΣ (7) ΒΡΑΖΙΛΙΑ (22) ΒΡΟΥΤΣΗΣ (9) Γ.Α.Π (605) ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (2) ΓΑΖΑ (8) ΓΑΛΛΙΑ (89) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (14) ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (41) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (315) ΓΙΑΝΝΑ (5) ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ (11) ΓΚΕΡΕΚΟΥ (2) ΓΛΕΖΟΣ (7) ΓΣΕΕ (12) Δ.Ν.Τ (285) Δ.Ξ (1) ΔΑΚΕ (1) ΔΑΝΙΑ (7) ΔΑΠ (6) ΔΕΗ (7) ΔΕΘ (18) ΔΕΚΟ (84) ΔΕΞΙΑ (64) ΔΗΜΑΡ (49) ΔΗΜΑΣ (2) Δημιουργία Ξανά (6) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (175) Δημοκρατική Συμμαχία (58) δημοσ (1) Δήμος (9) Δήμος Πειραιά (32) Δημοσιογράφοι (454) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (199) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (36) ΔΙΑΓΡΑΦΗ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (167) ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ (21) ΔΙΑΚΟΠΕΣ (18) Διαπλοκή (856) Διαφθορά (502) Διεθνείς Σχέσεις (342) Δικαιοσύνη (368) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (13) ΔΟΥΡΟΥ (19) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (7) ΔΡΑΣΗ (63) ΔΡΑΧΜΗ (138) ΔΡΙΤΣΑΣ (4) Ε.Σ (15) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (101) Εθνική Επέτειος (43) ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ (32) ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ (23) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (7) Εκλογές (899) Εκλογές 2012 V2 (104) Εκλογές 2015 (47) Εκλογές Τ.Α. 2010 (57) Εκλογές Τ.Α. 2014 (11) Εκλογές Τ.Α. 2019 (2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (310) ΕΛ.ΑΣ (78) ΕΛΒΕΤΙΑ (4) ΕΛΙΑ (2) ελλ (1) ΕΛΛΑΔΑ (1465) Ελλάδα (62) Ελλείματα (107) Ελλείμματα (363) ΕλληνικόΔημόσιο (510) ΕΛΣΤΑΤ (14) ΕΜΠ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (34) ΕΜΦΥΛΙΟΣ (7) Έναρξη (2) ΕΝΦΙΑ (16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (4) ΕΞΑΓΩΓΕΣ (19) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ (50) Εξωγήϊνοι (2) ΕΟΖ (2) Επεισόδια (19) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (196) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1301) Επισόδεια (20) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (15) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (77) ΕΡΓΑΣΙΑ (60) ΕΡΤ (133) ΕΣΗΕΑ (62) ΕΣΘΟΝΙΑ (1) ΕΣΠΑ (1) ΕΣΡ (23) ΕΣΥΕΑ (2) Ετικέτες: ΑΛΑΛΟΥΜ (6) Ετικέτες: Εκλογές (2) Ευρωεκλογές (85) Ευρωεκλογές 2009 (5) Ευρωπαϊκή Ένωση (964) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (46) Ευχές (57) Εφημερίδες (1167) ΖΑΕΦ (3) ΖΟΥΡΑΡΗΣ (4) ΖΩΑ (1) Η.Π.Α (26) Η1Ν1 (2) ΗΣΑΠ (2) Θάνος Τζήμερος (8) ΘΑΝΟΥ (3) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (62) Θρησκεία (63) ΙΑΠΩΝΙΑ (52) ιμ (1) ΙΜΙΑ (4) ΙΝΔΙΑ (4) ΙΟΡΔΑΝΙΑ (2) ΙΡΑΝ (12) ΙΡΛΑΝΔΙΑ (20) ΙΣΛΑΝΔΙΑ (6) ΙΣΠΑΝΙΑ (49) ΙΣΡΑΗΛ (37) ΙΣΤΟΡΙΑ (6) Κ.Κ (25) ΚΑΖΑΚΟΣ (1) ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (10) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ (19) ΚΑΛΑ ΝΕΑ (9) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (275) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (1) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (1) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (110) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (26) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (4) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (171) ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (1) ΚΑΤΑΡ (5) ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (19) ΚΑΥΣΙΜΑ (40) ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (3) ΚΙΝΑ (50) ΚΙΝΑΛ (12) κίνημα (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (26) ΚΚΕ (264) ΚΚΚ (3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (91) Κοινωνία (35) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (7) κομ (1) κομματικοι (342) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (194) ΚΟΡΕΑ (3) ΚΟΤΖΙΑΣ (12) ΚΟΥΒΑ (17) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΡΕΜΑ (18) ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ (6) ΚΟΥΤΙ_ΠΑΝΔΩΡΑΣ (2) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (9) ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ (4) ΚΟΦΤΗΣ (2) ΚΡΑΤΟΣ (6) ΚΡΑΧ (4) ΚΡΗΤΗ (5) κρίση (29) ΚΡΟΑΤΙΑ (2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (1) Κυβέρνηση Θάνου (2) Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (12) Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (114) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (556) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.1 (468) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ V.2 (225) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (414) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V2 (251) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 (113) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ (482) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V2 (65) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V3 (625) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V4 (486) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V5 (114) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ V6. (54) ΚΥΠΡΟΣ (159) ΚΥΡΙΤΣΗΣ (3) ΚΥΡΚΟΣ (1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (29) Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (30) ΛΑΕΝ (1) ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (3) ΛΑΘΡΟ (4) Λαϊκισμός (2361) ΛΑΟΣ (104) ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (39) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (4) ΛΙΒΥΗ (24) ΛΟΒΕΡΔΟΣ (20) ΛΟΝΔΙΝΟ (4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (1) Μ Θεοδωράκης (2) Μ.Κ.Ο (23) ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (2) ΜΑΔΟΥΡΟ (10) Μαϊμού (2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (69) ΜΑΚΡΗ (5) ΜΑΚΡΟΝ (3) ΜΑΝΟΣ (1) ΜΑΡΔΑΣ (1) ΜΑΡΚΟ (1) Μαύρο Χρήμα (36) ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (20) ΜΕΞΙΚΟ (2) Μετανάστευση (282) Μετανάστευση Βαρβαρότητες (76) Μετοχές (1) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (209) ΜΜΕ (480) ΜΜΜ (15) ΜΝΗΜΟΝΙΟ (992) ΜΟΛΔΑΒΙΑ (1) ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (3) ΜΟΥΖΑΛΑΣ (8) ΜΠΑΝΑΝΙΑ (4) ΜΠΑΧΡΕΙΝ (3) ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (1) ΜΥΘΟΙ (3) ΝΑΖΙ (2) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (9) ΝΔ (1098) ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (2) Νέα Με.Ρ.Α (1) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (47) ΝΟΡΒΗΓΙΑ (1) ΝΤΟΡΑ (75) Ντόρα Μπακογιάννη (53) Ξένος Παράγοντας (9) Ο.Α (21) Ο.Η.Ε (9) Οικοδομή (117) Οικολόγοι (17) Οικονομία (2972) ΟΛΘ (1) ΟΛΛΑΝΔΙΑ (11) ΟΛΜΕ (7) ΟΛΠ (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (30) ΟΝΕ (5) ΟΝΝΕΔ (4) ΟΟΣΑ (3) ΟΠΑΠ (6) ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ (70) ΟΣΕ (5) ΟΤΕ (7) Ουγγαρία (5) ΟΥΓΚΑΝΤΑ (1) ΟΥΚΡΑΝΙΑ (31) ΠΑΓΚΑΛΟΣ (66) ΠΑΙΔΙ (5) ΠΑΚΙΣΤΑΝ (6) ΠΑΜΕ (50) Παναρίτη (2) Παπαγαλάκια (106) ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (12) ΠΑΠΠΑΣ (30) ΠΑΡΑΓΩΓΑ (10) Παραιτήση (42) ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (11) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (48) ΠΑΣΟΚ (686) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (13) ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΠΕΡΟΥ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (37) ΠΟΛΑΚΗΣ (10) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (58) Πολιτική (638) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΩΝΙΑ (1) ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ (4) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (28) ΠΟΤΑΜΙ (52) ΠΟΥΤΙΝ (5) Πρόεδρος Δημοκρατίας (115) Προεδρος Ν.Δ (143) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (30) ΠΩΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (5) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (34) ΡΑΧΗΛ (3) Ρεπορτάζ (7) ΡΙΖΕΣ (1) ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ (8) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΩΣΙΑ (95) ΣΑΒΒΙΔΗΣ (5) Σαμαράς (581) ΣΑΝΟ (2) ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (17) ΣΕΒ (20) ΣΕΙΣΜΟΣ (48) ΣΕΝΓΚΕΝ (7) ΣΕΡΒΙΑ (1) ΣΕΧΤΑ (1) ΣΗΜΙΤΗΣ (2) ΣΚΑΝΔΑΛΑ (281) ΣΚΟΤΙΑ (1) ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (3) ΣΚΩΤΙΑ (2) ΣΛΟΒΑΚΙΑ (3) ΣΟΒΙΕΤΙΑ (3) ΣΟΙΜΠΛΕ (32) ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (69) ΣΟΥΗΔΙΑ (4) Σπατάλες (258) ΣΤ (1) ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (10) ΣτΕ (15) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (58) Στρατός Κατοχής. (132) ΣΥΜΒΑΝΤΑ (37) ΣΥΜΜΟΡΙΑ (1) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (176) Συνέδριο ΝΔ (38) ΣΥΝΤΑΓΜΑ (13) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (21) Σύντομα Σχόλια (2) ΣΥΡΙΑ (17) ΣΥΡΙΖΑ (1717) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (246) ΣΩΡΡΑΣ (2) ΤΑΙΠΕΔ (1) ΤΑΞΗ (1) ΤΑΡΑΧΕΣ (2) ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (4) ΤΕΕ (1) ΤΕΚΜΗΡΙΑ (14) ΤΕΛΕΙΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (29) ΤΖΟΓΟΣ (5) Τζούλια Αλεξανδράτου (3) Τηλεμαχία (14) Τοπία (4) Τοπική Αυτοδιοίκηση (92) ΤΟΣΚΑΣ (5) Τουρισμός (100) Τουρκία (216) ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ (1) ΤΡΑΠΕΖΕΣ (176) ΤΡΟΙΚΑ (209) Τρομοκρατία (266) Τροπολογίες (11) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (33) ΤΣΙΠΡΑΣ (1187) ΤΣΟΛΙΑΣ (3) ΤΣΟΥΝΑΜΙ (40) ΤΤΕ (13) ΤΥΝΗΣΙΑ (11) Υγεία (100) Υπ Προ Πο (61) ΥΠ.ΕΞ (20) ΥΠ.Οικονομικών (442) Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2012 (2) ΥΦΕΣΗ (183) ΦΑΣΙΣΜΟΣ (317) ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ (170) ΦΗΜΕΣ (4) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (28) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (5) ΦΙΛΗΣ (21) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (14) ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (2) φοροκλοπή (138) Φορολογία (1027) ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ (3) ΦΠΑ (32) Φωτιές (42) Χ.Α (307) ΧΑΜΑΣ (2) ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ (1) Χιούμορ (267) ΧΟΥΝΤΑ (64) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (312) Χριστοφοράκος (6) Ψωμιάδης (6) A3 (18) AEE (33) Aegean Airlines (33) Airbus (6) Amy Winehouse (1) ANDROID (1) Antilogos (848) Apple (22) ASE (15) B.A (4) Bakoyannis (37) Baroufakis (27) BBC (3) BIG Brother (6) Bilderberg (3) Blogs (301) BMW (3) BREXIT (29) BRICS (2) C.C (14) clicks (4) COSCO (3) DAVOS (1) DEBATE (14) Dubai (3) E-ΕΠΙΛΟΓΕΣ (907) E.T (4) EasyJet (4) ECB (13) EPP (3) ERDOGAN (7) Errata (3) EUROGROUP (330) EURONEWS (1) EUROSTAT (16) Eurovision (10) EUROZONE (16) EXIT POLLS (2) ExoPC (1) F.Y.R.O.M (122) F1 (3) F16 (4) FACEBOOK (6) FAKE NEWS (2) Fukushima (29) Google (1) GREXIT (56) Huffington Post (1) IBERIA (1) ICELAND (4) IKA (3) IKEA (1) Indymedia (30) INTERNET (42) iPad (6) iPhone (12) IRAQ (2) ISLAM (187) ITALY (69) iWatch (1) JAL (1) JULIA ALEXANDRATOU (2) MACRON (1) MARFIN (6) Mercedes (1) MIG (10) Mobile Phones (6) NASA (3) NATO (16) OBAMA (10) OFFSHORE (4) Olympic Air (34) OpenGov (2) Oranje (1) OTAN (13) OTE (2) Porsche (1) PSI (2) Relax (4) RyanAir (11) Scotland (12) SHOWBIZ (19) Siemens (22) sopa (1) SPREADS (60) STAGE (1) Steve Jobs (2) TABLET (2) TPP (1) Trash (318) troktiko (27) TRUMP (16) Tsounami (42) U.K (129) UAE (4) USA (180) Verhofstadt (1) WikiLeaks (15) XAA (14)