Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

"Ανάπτυξη" τύπου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : ΕΝΦΙΑ ως το... 2031 προβλέπει ο Αναπτυξιακός...

Την παραδοχή ότι ο φόρος στα ακίνητα θα παραμείνει έως (τουλάχιστον) το 2031 περιλαμβάνει η πρόβλεψη εσόδων από τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Συνολικά εκτιμάται ότι τα έσοδα του κράτους από τις επενδύσεις μπορεί να φτάσουν το 1,45 δισ.


Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, δάνεια του ελληνικού Δημοσίου από τράπεζες του εξωτερικού και η μόχλευση μέσω των Ταμείων Συμμετοχών θα είναι οι χρηματοδότες του Αναπτυξιακού Νόμου, σύμφωνα με την έκθεση που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αριστερή… φορολαγνεία και στo I.X.

Με τους χαμηλόμισθους και τους μικροελεύθερους επαγγελματίες τα έβαλε η κυβέρνηση χτυπώντας τους οικονομικά μέσω του εταιρικού αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν.

Το πρωτάκουστο για τα παγκόσμια φορολογικά δεδομένα θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου και αφορά τα αυτοκίνητα που παραχωρούνται από τις εταιρείες προς τους εργαζομένους της, αλλά και αυτά που χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το όραμα του Κατρούγκαλου: Η φορολογία ως αυτοβελτίωση...

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς καφέ και τσιγάρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Συριζαίος δηλώνει ότι η λύση στην αύξηση της φορολογίας ενός προϊόντος είναι απλώς να μην το καταναλώνεις. Η δήλωση του κ. Φίλη, «πόσα μακαρόνια θα φάει πια ο κόσμος;», ήταν από τα χαϊλάιτς της περσινής χρονιάς. Το είδαμε και θα το ξαναδούμε πιθανόν πολλές φορές στο μέλλον. Ο λόγος; Τέτοιες ανοησίες πιάνουν στον Ελληνα. Αν δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα δεν θα επαναλαμβάνονταν.

Εχουν γνώση οι φύλακες ή μόνο αυταπάτες;

Η ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ περιέχει διάταξη που θα έπρεπε να μη μας επιτρέπει να κοιμόμαστε. Προστατεύει τα κράτη-μέλη μόνο από επίθεση οποιασδήποτε τρίτης χώρας. Αν όμως μια χώρα-μέλος, όπως π.χ. η Τουρκία, καταλάβει ένα από τα νησιά μας, το ΝΑΤΟ δεν οφείλει να την αποτρέψει. Απλώς θα περιορισθεί να εκφράσει την ανησυχία του, όπως είθισται στη διπλωματική γλώσσα, και θα συστήσει και στα δύο μέρη αυτοσυγκράτηση. (Ας θυμηθούμε την τραγωδία της Κύπρου, που ήταν ουσιαστικά το άθλιο αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας.)

Μάλλον δεν είχε καλό WiFi ... Και φυσικά οι Λαθρο τα έκαψαν ΟΛΑ...

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα και να γίνουν πολλές προσαγωγές.

Επιπλέον, μετανάστες έβαλαν φωτιά σε μέρος του κέντρου.
Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γιώργος Κυρίτσης, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για 15 άτομα με εκδορές, οκτώ εκ των οποίων χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, με ένα άτομο να μεταφέρεται σε νοσοκομειο.