Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του BRExit...

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της βρετανικής ψήφου στο δημοψήφισμα της Πέμπτης παρουσιάζει η εφημερίδα Guardian, διαπιστώνοντας «βαθιές διαφοροποιήσεις» μεταξύ των υπέρμαχων και των πολέμιων του Brexit.

Ηλικιακά

  • Το 73% των νέων έως 25 ετών τάχθηκε υπέρ Bremain  στην Ε.Ε., ενώ το 60% των συνταξιούχων ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε.
  • Με το Bremain τάχθηκε και το 62% των ηλικιών 25 έως 34 ετών, ενώ το ίδιο ποσοστό στις ηλικίες 35 έως 44 ετών περιορίστηκε στο 52%.
  • Αντίθετα, το 56% των ηλικιών 45 έως 54 ετών και το 57% των ηλικιών 55 έως 64 ετών υποστήριξε το Brexit.

Με βάση τα κοινωνικά στρώματα


  • Το 57% των υψηλά αμειβομένων κοινωνικών στρωμάτων τάχθηκε υπέρ του Remain, ενώ αντίθετα, τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, σε ποσοστό 64%, στήριξαν το Brexit.
  • Υπέρ του Remain τάχθηκε η πλειοψηφία των αποφοίτων πανεπιστημίου, ενώ αντίθετα, την έξοδο από την Ε.Ε. στήριξε η πλειονότητα των απόφοιτων δευτεροβάθμιας ή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με βάση το χρώμα δέρματος

  • Οι λευκοί ψηφοφόροι επί της ουσίας, χωρίστηκαν στη μεση, καθώς το 53% στήριξε το Brexit ενώ το 47% το Bremain.
  • Οι ασιατικής καταγωγής ψηφοφόροι, σε ποσοστό 67%, ψήφισαν υπέρ της παραμονής, όπως ακριβώς έπραξε και το 73% των μελαμψών ψηφοφόρων.

Με βάση την θρησκεία

  • Το 58% όσων δηλώνουν Χριστιανοί, τάχθηκε υπέρ του Brexit, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του Μουσουλμάνων (70%) υποστήριξε την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.