Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Στη χλεύη των Ελλήνων...

Έχω υπερασπιστεί δημοσίως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο παρελθόν απέναντι σε σεξιστικές επιθέσεις που δεχόταν. Σήμερα θέλω να γράψω ότι η θητεία της στο υψηλό αξίωμα της Προέδρου της Βουλής αποτελεί αρνητικό πρότυπο για τις γυναίκες  και δυσφημεί τον αγώνα τους για ισότιμη συμμετοχή και σεβασμό στη δημόσια ζωή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κακοποιεί τον θεσμικό ρόλο που της έχει ανατεθεί και καταχράται τη θέση την οποία έχει. Προσβάλλει ευθέως, χωρίς να παραιτείται, το σώμα του οποίου προΐσταται (εφόσον λέει ότι νομοθετεί υπό το κράτος εκβιασμού και καθ΄υπαγόρευσιν ξένων κυβερνήσεων) , τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τους συναδέλφους της βουλευτές και το δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο έχει ορκιστεί να διαφυλάττει.

Γιάννης Μηλιός ο Δάσκαλος!

Μ​​ε όλες τις ιστορίες υπάρχει ένα θύμα. Τον αναγνωρίζεις από την αρχή, κάτι στη φάτσα του, το στυλ, τον αέρα του, σε προϊδεάζουν ότι ο συγγραφέας τον έχει βάλει εκεί για να πεθάνει νωρίς. Αν πρόκειται, λ.χ., για θρίλερ σε θερινό κινηματογράφο, μόλις τον καταλάβεις σκύβεις στο αυτί της γυναίκας σου και ψιθυρίζεις: «Αυτόν δεν τον βλέπω να τη βγάζει μέχρι το διάλειμμα».

Η περίπτωση αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι του Γιάννη Μηλιού. Ποιο διάλειμμα, όμως, πού να το προλάβει ο δόλιος; Η αποτυχία του μόνον με τους όρους των κόμιξ περιγράφεται: ο Μηλιός ήταν μία μεγαλοπρεπής ρουκέτα που εκτοξεύθηκε μέχρι τα δύο μέτρα, έκανε ένα θλιβερό «πλοπ» και καρφώθηκε στο έδαφος. Ξεκίνησε ως ο μέγας γκουρού της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που, υποτίθεται, θα κατελάμβανε καίρια θέση στο οικονομικό επιτελείο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν κυβέρνηση και δεν κατάλαβε για πότε ο σαρδανάπαλος με το ξυρισμένο κρανίο¹ του έφαγε τη θέση και τον ξαπόστειλε.

Αποκαλύψεις από Πανούση που τους εκθέτουν : Μου είχε ζητηθεί να προετοιμαστώ για Grexit...

Ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης κατά την παραχώρηση συνέντευξης στην πρωινή εκπομπή του Mega, ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση είχε πάρει μέτρα για ενδεχόμενο Grexit και απάντησε «εμένα μου είχε ζητηθεί να προετοιμαστώ και ήμουν έτοιμος».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «πόσους είχατε βάλει έξω από το Νομισματοκοπείο;», ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Αυτό δεν ισχύει. Κανέναν». «Ξέρετε, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, υπήρχε κίνδυνος στο Αιγαίο, είναι και οι τζιχαντιστές» πρόσθεσε.

Η τρόικα έρχεται, η αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, μαζί με την ενότητά του…

Πάνε οι εποχές «το μνημόνιο θα τελειώσει με ένα νόμο»,
πάνε οι χρόνοι «η τρόικα πέθανε με το αποτέλεσμα των εκλογών»,
πάνε μαζί τους και οι «θεσμοί» και τα «Brussels Group»…
Η κυβέρνηση θα αγωνιστεί να συμφωνήσει ένα μνημόνιο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με όσο το δυνατόν λιγότερα μέτρα (άλλα μέτρα, όχι αυτά που ψηφίστηκαν τώρα), ώστε να μείνει η χώρα ζωντανή στο ευρώ. Το νέο μνημόνιο θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2018 -όπως ακριβώς το είχε προαναγγείλλει ο Σόιμπλε.
Η κυβέρνηση θα υποδεχτεί στην Αθήνα την τρόικα για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες. Αυτό που απαιτούσε εξαρχής ο Σόιμπλε, δηλαδή.

Άλλος για Κύπρο τράβηξε... κι άλλος για Βουλγαρία.

Ο τόπος ξεριζώνεται και αυτοί κοιτάνε τις εκλογές και τις πλατφόρμες. Στην Βουλγαρία συνωστίζονται ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για μετανάστευση. Στην Κύπρο ανοίγουν το ένα μετά το άλλο ναυτιλιακά γραφεία. Από την Σερβία μέχρι την Κριμαία Έλληνες επιχειρηματίες ψάχνονται για μεταφορά. Τα λουκέτα Βαρουφάκη βαδίζουν στις 20.000. Τι χώρα θα κυβερνήσουν μετά τον Σεπτέμβρη;
Ο Αύγουστος θα είναι ο πρώτος "μαύρος μήνας" μιας ορατής και ανεπανόρθωτης κρίσης στην παραγωγή, στις εξαγωγές, και στην εσωτερική κατανάλωση. 
Η αισθητή πλέον επιχειρηματική μετανάστευση προς την Βουλγαρία, την Κύπρο, την Σερβία, την Ρουμανία, την Πολωνία και μέχρι την Κριμαία (λόγω πρόσφατων ισχυρών κινήτρων) οφείλεται στα capital controls και στην πολιτική κρίση που (όπως οι επιχειρηματίες περιμένουν) θα κορυφωθεί μέσα στο Φθινόπωρο.