Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Απόβαση επιχειρηματιών στην Κούβα της Καραϊβικής, ασφυξία στην «Κούβα της Μεσογείου»...

Την ώρα που η ελληνική οικονομία έχει διαλυθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί πρωτοκλασάτοι του ονειρεύονται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Κούβα της Μεσογείου (και ο κ. Τσίπρας κοκορεύεται ότι έλαβε τα συγχαρητήρια του «συντρόφου Φιντέλ» για το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα ενός κίβδηλου δημοψηφίσματος), η Αβάνα ακολουθεί τον ακριβώς αντίθετο δρόμο.

Μετά την αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, όλοι σπεύδουν στην Κούβα για μπίζνες.

Στο νησί της Καραϊβικής έχουμε πραγματική απόβαση Ευρωπαίων αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Έβαλε το δάκτυλο στην πρίζα. Έμαθε ότι κάνει κακό…

Τα μικρά παιδιά δεν έχουν γνώση κι εμπειρία, γι’ αυτό οι μεγαλύτεροι τα συμβουλεύουν διαρκώς. «Μην βάζεις το δάχτυλο στην πρίζα αγόρι μου. Είναι κακό».
Για τους έφηβους και τους ενήλικες, όταν οι νουθεσίες δεν αρκούν, υπάρχει η τιμωρία. Για τους υπότροπους, η αυστηρή τιμωρία.
Για τους αμόρφωτους, ακαλλιέργητους, αναίσθητους πολιτικούς ηγέτες, δυστυχώς, η ζωή δεν έχει προβλέψει συνέπειες.

Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας, χθες το βράδυ, μιλώντας στο «ασφαλές δημοσιογραφικό περιβάλλον» της κρατικής τηλεόρασης, αποκάλυψε ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο, ζήτησε από τους συνεργάτες του να υπάρξει μία ανάλυση των επιπτώσεων του Grexit.

Όταν διάβασε την ανάλυση των επιπτώσεων διαπίστωσε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί εναλλακτική.

Αριστερά σούργελα με σχέδια εισβολής στον Χολαργό !!!

Το Plan B της Αριστερής Πλατφόρμας.
Μέρος του Plan B της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χθεσινή αναφορά του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε εκδήλωση της Πλατφόρμας σε κεντρικό ξενοδοχείο, σύμφωνα με την οποία, θα μπορούσε η κυβέρνηση να πάει τη χώρα σε εθνικό νόμισμα «παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Λαφαζάνης είχε παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας σε κυβερνητική σύσκεψη. Το σχέδιο προέβλεπε την εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος, ουσιαστικά το απόθεμα από το οποίο εφοδιάζονται οι ελληνικές τράπεζες, έπειτα από άδεια που δίδεται από την ΕΚΤ. Τα χρήματα που θα υφαρπάζονταν με τον τρόπο αυτό, θα χρησιμοποιούνταν, συμφωνα με το σχέδιο, αλλά και με βάση τη χθεσινοβραδινή αναφορά του κ. Λαφαζάνη, για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μετά την επιβολή των capital controls.

JP Morgan: Κίνδυνος για την Ελλάδα αν σαλπάρουν οι εφοπλιστές...

Η JP Morgan χαρακτηρίζει τη δρομολογούμενη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας ως "αντιπαραγωγική". Ο αναλυτής του αμερικανικού οίκου Noah Parquette κρίνει πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαπιστώσει κανείς το εύρος των επιπτώσεων που αυτό θα έχει καθώς ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί οι επιβαρύνσεις που θα υιοθετηθούν τελικά. Το εύρος των επιβαρύνσεων αυτών εκτιμάται πως είναι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα.
"Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε σημαντική αύξηση των φόρων επί των εγχώριων ναυτιλιακών εταιριών ως αντιπαραγωγική, δεδομένου ότι αυτό θα ήταν πιθανόν να αναγκάσει πολλούς πλοιοκτήτες να μεταφερθούν εκτός της χώρας, επηρεάζοντας αρνητικά την ελληνική οικονομία και προκαλώντας μια απότομη διατάραξη  της παράδοσης της ναυτιλίας στην Ελλάδα, που πηγαίνει πίσω χιλιάδες χρόνια", δήλωσε ο Parquette.

Ντάισελμπλουμ: Με εξόργισε ο Τσίπρας με τις όμορφες και ψεύτικες υποσχέσεις...

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δοκίμασε τα όρια της υπομονής και της κατανόησης της Ευρώπης και τόνισε ότι του προκάλεσε οργή το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε "όμορφες" αλλά ψεύτικες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Nieuwsuur της ολλανδικής τηλεόρασης, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από την προβολή της, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης ότι θέλει η Ελλάδα να λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται, επέμεινε όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι τακτικές του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά δυσκόλεψαν τα πράγματα.

Οι βουλευτές δεν είναι «απλά κομματικοί υπάλληλοι»...

Από την περασμένη Παρασκευή και την σχετική ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση σχετικά με την συμφωνία, έχει ξεκινήσει , για μια ακόμα φορά, μια συζήτηση που αφορά τον ρόλο αλλά κυρίως τις υποχρεώσεις του βουλευτή, απέναντι στο κόμμα του.
  Πολλά στελέχη του Σύριζα (αλλά και το Μ. Μαξίμου) θεωρούν πως οι βουλευτές που είτε είπαν παρών, είτε καταψήφισαν είτε διαφωνούν εν τέλει  με το ζήτημα αυτό , που είναι κεντρικό πολίτικο ζήτημα, θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους.
 Μάλιστα , λένε πως υπάρχει ένα σχετικό ηθικό θέμα , αφού όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές για να μπουν στα ψηφοδέλτια υπογραφούν σχετικό κείμενο , σύμφωνα με το οποίο αν διαφωνήσουν με κεντρικές επιλογές της πλειοψηφίας παραιτούνται από την βουλευτική τους έδρα.
 Είναι όμως αυτό ηθικό και λογικό.