Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ο Τουσκ καλεί Ντέισελμπλουμ, Λαγκάρντ και Ντράγκι στη Σύνοδο της Δευτέρας...

Πρόσκληση να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Ο κ. Τουσκ είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Παρασκευής με τους Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντέισεμπλουμ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επικοινώνησε με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup προκειμένου να εξετάσουν το ελληνικό ζήτημα.
«Προετοιμάσαμε τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Νωρίτερα, ο κ. Τουσκ είχε υποστήριξε ότι πλησιάζουμε το σημείο όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ μιας κατ' εμέ καλής προσφοράς ή να χρεοκοπήσει. «Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά μόνο λίγες ημέρες. Ας τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία» υπερθεμάτισε ο κ. Τουσκ.
Εν συνεχεία, τόνισε ότι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον απαραίτητο συμβιβασμό και απομένουν μόλις 11 ημέρες για τη λήξη του προγράμματος.
«Το παιχνίδι του ποιος θα υποχωρήσει πρώτος πρέπει να τελειώσει και το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι των ευθυνών» συμπλήρωσε ο κ. Τουσκ. Αυτή η κατάσταση, πρόσθεσε, δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για οποιαδήποτε παιχνίδια, είπε.
Είναι πραγματικότητα, συνέχισε, με πραγματικές πιθανές επιπτώσεις, πρώτα από όλα για τον ελληνικό λαό. Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας δεν αποτελεί το τελικό βήμα για την Ελλάδα, κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγη Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.