Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ζηλεια και μίσος που δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση ...

Στην παρουσίαση της Huffington Post, στο Μουσείο της Ακρόπολης, κάποιοι γραφικοί σταλινικοί με τίτλο "katalipsiESIEA" ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας δημιουργώντας (τι άλλο ; ) ΜΠΑΧΑΛΟ...

Οι μπαχαλάκηδες μοίρασαν φυλλάδια στα οποία κατηγορούν ότι οι εργαζόμενοι στην ελληνική έκδοση της Huffington Post υπογράφουν συμβάσεις για πενθήμερη εργασία, ενώ η συμφωνία που έχουν κάνει μαζί τους off the record αφορά σε 6 μέρες δουλειά την εβδομάδα, χωρίς επιπλέον πληρωμή.

Ναι η φασιστερή φαντασία καλπάζει...

Όταν ακόμα καλά καλά δεν ξεκίνησε στην Ελλάδα , μιλάνε για παραβιάσεις στα  "δικαιώματα" των άλλων ΧΩΡΙΣ να τους το έχει ζητήσει ΚΑΝΕΝΑΣ...

Τα υπόλοιπα... με λαϊκό δημοψήφισμα.

Τα μισά από αυτά που φαγώθηκαν στον τριτοκοσμικό «σοσιαλισμό» της μεταπολίτευσης τα πληρώνει ήδη ο δημοκράτης λαός με νόμους της πλειοψηφίας του σοσιαλισμού. Τα άλλα μισά θα τα πληρώσει πάλι ο δημοκράτης λαός. Αυτή την φορά όμως με δική του βούληση. Με δημοψήφισμα που λογαριάζει να φέρει ο κομμουνισμός (ΣΥΡΙΖΑ) αν αντικαταστήσει το «σοσιαλισμό». Αυτή την επιλογή ίσως την ανατρέψει κάποιο «ατύχημα».

Πλανόμεθα πλάνην οικτρά... όσοι περιμένουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πιθανή κυβέρνηση, θα καταφύγει μόνο στις γνωστές κωλοτούμπες των προηγούμενων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) προκειμένου να μην φανεί ότι τα κατεβάζει στους δανειστές.

Θα βάλει το λαό να τα κατεβάσει με το κόλπο του δημοψηφίσματος που παίρνει πάλι εμπρός... όσο οι δημοσκοπήσεις πάνε καλά.

Grand Guignol και άλλα εξαιρετικά !

Grand Guignol. Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου των
αντιμνημονιακών δημάρχων που αρνούνται την αξιολόγηση.
Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.
Θαυμάζω, ομολογουμένως, τους διαπιστευμένους στο υπουργείο Παιδείας δημοσιογράφους, για έναν λόγο: επειδή κατορθώνουν να παρακολουθούν τις παραληρηματικές συνεντεύξεις του Ανδρέα του Loveρδου χωρίς να κυλιούνται στο πάτωμα από τα γέλια. Δεν είναι μικρό πράγμα τέτοια αυτοκυριαρχία και μην το υποτιμάτε. Οι συνεντεύξεις του είναι καθρέπτης του μυαλού του, δηλαδή περιβόλι, όπως έλεγαν οι παλιοί, ή, αν προτιμάτε θεατρικό όρο, varieté: βρίσκεις τα πάντα εκεί μέσα. Η μέθοδος του υπουργού είναι απλή: αυτοσχεδιάζει και ό,τι θυμάται χαίρεται.

Χθες, π.χ., παρουσίασε και τον νέο υφυπουργό, ονόματι Γεωργαντά. Παραθέτω τον σχετικό διάλογό του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και αφήνω τα συμπεράσματα σε εσάς:

Βάζουν Τσίπρα στο κάδρο με απειλή για Grexit...

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε πριν λίγες μέρες πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και πως ουσιαστικά μια αναδιάρθρωσή του δεν είναι ούτε «ούτε αναγκαία, ούτε χρήσιμη», βάζοντας έτσι στον «πάγο» τις προσδοκίες για επαναδιαπραγμάτευση που είχαν υποσχεθεί οι εταίροι παλιότερα.

Τη δήλωση αυτή την έκανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προσέθεσε πως οποιαδήποτε συζήτηση για τρίτο ελληνικό πρόγραμμα είναι πρόωρη. Τέλος, διευκρίνισε πως τυχόν νέο πρόγραμμα στήριξης προς την Αθήνα θα πρέπει να συνοδεύεται από νέα μέτρα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια δυσμενή μεταβολή στάσης έναντι της κυβέρνησης που ήλπιζε πως μετά το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο από την ύφεση, σε  ρύθμιση ακόμη ευνοϊκότερη από αυτή των επιτοκίων ευρώ (περί το 2%) για έναν κρατικό μηχανισμό και μια οικονομία στάθμισης Βορείου Αφρικής.

Τα συμπλέγματα της δημοκρατίας...

Βγήκε ο Σταύρος Θεοδωράκης και είπε πως αν στο Πολυτεχνείο το ’73 ήσαν τα κόμματα έτσι όπως τα ξέρουμε σήμερα, τότε η εξέγερση δεν θα είχε συντελεσθεί. Είπε κάτι μάλλον κοινότοπο, το οποίο όμως με τις αντιδράσεις που προκάλεσε θεωρήθηκε τουλάχιστον σκανδαλώδες, ανατρεπτικό, στα όρια της υπονόμευσης του πολιτεύματος.

Αναφέρω την αντίδραση διότι θεωρώ ότι αποκαλύπτει με ευκρίνεια την υποκριτική στάση μας απέναντι στα γεγονότα εκείνα. Τα σημερινά κόμματα, διότι σ’ αυτά αναφέρθηκε ο Θεοδωράκης, ως ιδιοκτήτες, λόγω χρησικτησίας του κοινοβουλευτισμού μας, θεωρούν ιδιοκτησία τους και το γεγονός που συνέβη πριν από 41 χρόνια και προετοίμασε, έστω εξ αντανακλάσεως, την πορεία προς τη δημοκρατία.

Η όλη υπόθεση έχει αποχυμωθεί από την ουσία της εδώ και χρόνια. Προχθές έγραφα για τον αναχρονισμό του «ψωμί–παιδεία–ελευθερία». Να υπενθυμίσω ότι μόνον σαλοί θα τιμούσαν τη μνήμη της Επανάστασης του ’21 φωνάζοντας ρυθμικά στη Σταδίου «Ελευθερία ή Θάνατος»– αφήστε που αυτό το δεύτερο έδωσε τον εσωτερικό ρυθμό στη συλλογική συνείδηση του Εθνους, προτάσσοντας την ελευθερία ως το σημαντικότερο αγαθό.

Ομόφωνα παραπέμπεται στη δικαιοσύνη για τις «off shore» o Γ. Καρατζαφέρης...

Ομόφωνα παραπέμπει η Επιτροπή Ελέγχου του Πόθεν Έσχες τον Γιώργο Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπόθεση με τις δύο εξωχώριες εταιρείες που βρέθηκαν στην κατοχή του, αλλά δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ελέγχεται για τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και παράνομης κατοχής offshore εταιρείας, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο θα μπορεί να προχωρήσει σε καταλογισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να υπάρξει και το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».