Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Εξήγηση στα ανεξήγητα...

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάστηκαν στο σημείωμά μου της προηγούμενης Κυριακής τα όσα έγραψα περί του ψεύδους ως όπλου πειθούς και ψηφοθηρίας από τους πολιτικούς όπως το προβάλλουν, το επικαλούνται και το εξηγούν ανά τους αιώνες μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας διανόησης και της πολιτικής. Τόσο που μπήκα στον πειρασμό να συνεχίσω το εγχείρημα, έστω κι αν μοιάζει με εγκώμιον του ψεύδους, μολονότι έτσι εξηγούνται τα όσα ακατανόητα έως σχιζοφρενικά χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Μπορεί από τα βάθη των αιώνων ο Πλάτων να υποστηρίζει ότι «επιστήμη και πολιτική χωρίς αρετή και ήθος συνιστούν πανουργία και απάτη». Ας έρχεται μετά 20 αιώνες και ο Ελευθέριος Βενιζέλος να επιβεβαιώνει ότι «μπορεί μεν η πολιτική να μην είναι ηθική, αλλά μια καλή πολιτική βασίζεται στην ηθική». Και να ήθελαν όμως οι πολιτικοί να αποφύγουν το ψεύδος δεν το επιθυμούν  οι αποδέκτες του. Οπως υποστηρίζει ο μέγας και γι' αυτό ίσως παραγνωρισμένος έλληνας κοινωνιολόγος Ευάγγελος Λεμπέσης (μεταγλωττίζω από την καθαρεύουσα):

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ...

Η Δούρου θέλησε να βάλει το στίγμα της με το "καλημέρα" στην Περιφέρεια. Αφού όρισε ως τόπο της ορκωμοσίας το Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων, αντί της Παλαιάς Βουλής που πρότεινε το Υπ. Εσωτερικών, προσέθεσε και μία φράση στον όρκο. Ο πολιτικός όρκος που ισχύει μέχρι στιγμής είναι ο εξής:

"Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
Η Δούρου κοτσάρισε και το εξής: ...σεβόμενος την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό.»

Πέστα ρε Σόιμπλε: Success story τα προγράμματα διάσωσης...

Για τεράστια πρόοδο των χωρών που έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης κάνει λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse.

Ο κ. Σόιμπλε κάνει μάλιστα λόγο για ιστορία επιτυχίας, εξηγώντας ότι «Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πιστεύετο μέχρι πρότινος».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει επίσης πως ελάχιστος λόγος γίνεται πλέον για προβλήματα στην Κύπρο. Η πολιτική, όπως υπογραμμίζει, υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα ενώ οι χώρες τις οποίες βοηθήσαμε, όπως λέει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζονται πλέον από τον ΟΟΣΑ ως πρωτοπόρες στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Συνειδητή παραπλάνηση των αγροτών (με όπλο τον Κανονισμό της Κομισιόν)...

Με απαξιωτικό τρόπο αντιμετωπίστηκε από την αντιπολίτευση ο Κανονισμός που εξέδωσε η Κομισιόν στις 21 Αυγούστου για τη στήριξη των παραγωγών ροδακίνων και νεκταρινιών.

Αν και επρόκειτο για πλήρη υιοθέτηση των προτάσεων που ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Τσιόλος είχε ανακοινώσει στις 11 Αυγούστου, όταν ξεκαθάρισε πως η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για στήριξη των τιμών και αύξηση της ζήτησης, αναφερόμενος τόσο στο γενικό πρόβλημα των συγκεκριμένων παραγωγών, όσο και στο ειδικό που προκλήθηκε από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η ουσία του Κανονισμού διαστρεβλώθηκε απόλυτα.

Αν και είναι γνωστό ότι η Κομισιόν λαμβάνει αποφάσεις για τη στήριξη των τιμών και όχι άλλες αποφάσεις, για τις οποίες αρμόδιο είναι το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας (που θα συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου), ο Κανονισμός παρουσιάστηκε ως τελικό κείμενο αποφάσεων.

Το αμάρτημα της ιδιοκτησίας...

Ολες οι αμαρτίες τελικά εδώ πληρώνονται, όπως λέει και ο σοφός λαός.
Ετσι, φαίνεται ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους Ελληνες για τα υψηλά ποσοστά ιδιοκτησίας που κατέχουν στην Ε.Ε.
Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν άλλωστε τα «χαράτσια» που έχουν επιβληθεί και το εξάμβλωμα του ΕΝΦΙΑ που προκάλεσε επεισόδια, εντός και εκτός κυβερνητικού συνασπισμού.
Η γνωστή όμως «αγελάδα», που γεμίζει διαρκώς τα άδεια ταμεία του κράτους, έχει «στερέψει»! Και αυτό δεν έχει, δυστυχώς, ληφθεί υπόψη από κανέναν κατά τους πρόσφατους σχεδιασμούς.
Ο «μύθος» ότι οι Ελληνες έχουν σπίτια, ακίνητα, οικόπεδα και άρα περιουσία και μπορούν να πληρώνουν έχει, καλώς ή κακώς, καταρριφθεί προ πολλού. Δυστυχώς, όμως, τόσο το πολιτικό προσωπικό της χώρας όσο και οι εταίροι μας φαίνεται να το αγνοούν.
Ομως οι επίσημες έρευνες της Eurostat δείχνουν ότι πλέον η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τη μέση, στη 16η θέση, μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, στην ιδιοκατοίκηση.
Συγκεκριμένα, οι Ελληνες σε ποσοστό 60% έχουν ιδιόκτητη κατοικία χωρίς να έχουν στεγαστικό δάνειο ή υποθήκη.