Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Υποχρεωτικό το «κούρεμα Κιμ Γιονγκ-ουν» για τους Βορειοκορεάτες !!!

Μαθητές και φοιτητές στη Βόρεια Κορέα υποχρεούνται πλέον δια νόμου να διατηρούν κόμμωση αντίστοιχη με εκείνη του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-ουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Radio Free Asia, εδώ και δύο εβδομάδες οι άρρενες μαθητές και φοιτητές δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν παρά με το «κούρεμα του αγαπημένου ηγέτη».
«Το κούρεμα του ηγέτη μας είναι, αν θέλουμε να το χαρακτηρίσουμε, αρκετά ιδιαίτερο», ανέφερε βορειοκορεατική πηγή στο Radio Free Asia. «Δεν ''πηγαίνεi'' ακριβώς σε όλους, καθώς ο καθένας έχει άλλο σχήμα προσώπου και κεφαλής», συμπλήρωσε.

Ζωή ως ανήλικο τέκνο...

Αχ βρε Ζωή! Με την ετοιμότητα του τενίστα στο τερέν. Με τον θυμό από την τρίχα της κεφαλής ως το νύχι του ποδιού. Με το σφιχτό κέλυφος από το ένα αφτί ως το απέναντι. Με όλα τα ζεστά της ψυχής καταχωνιασμένα, σε κρύπτες γερά ασφαλισμένα, μη και έστω υπαινιχτούν ότι υπάρχουν. Κάποτε θα έρχονταν η ώρα να είσαι η απέναντι... Για όλους κάποτε έρχεται η ώρα, αν λίγο τους ψάξεις. Είναι τα πέντε λεπτά διασημότητας που έταξε ο Γουόρχολ, αλλά σε ελληνική βερσιόν. Τα 5 λεπτά διασημότητας των σχολιανών του καθενός. Όπου υπάρχει ανοχή και έλλειψη ελέγχου προκύπτουν και σχολιανά.

Διάβασα για το επίδομα που εισέπραττε η μητέρα σου μέχρι το 2013, που διεκόπη με απόφαση των αρμόδιων αρχών, κατόπιν ελέγχου. Αναφέρομαι στην Λίνα Αλεξίου, την αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Εκείνο το άτιμο «ανήλικων τέκνων» επίδομα, για εσένα και την αδελφή σου Βασιλική-Ιωάννα, ετών 31. Τόσα επιδόματα πρόσφερε γενναιόδωρα ο τόπος! Αυτό; Όταν έχεις μια Ζωή Κωνσταντοπούλου, ετών 38...! Τέτοιος πυροβολισμός μέσα στο ίδιο το σπίτι σου. Τέτοια αποκαθήλωση σε τόσο επίπονη διαδρομή υπερβολικά ενήλικα. Μα υπήρξες ποτέ ανήλικη; Πάντα θεωρούσα ότι γεννήθηκες με τη μια από μεγάλη έως υπέργηρη! Τόση επίστρωση εισαγγελικής σκληράδας για να σου βγάλει τη γλώσσα μια ονομασία επιδόματος «ανήλικο τέκνο», που σε ακολουθούσε κατά πόδας και στα -άντα σου;

Αποσχιστικά κινήματα: Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα...

Μεγάλος λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τη στάση της διεθνούς κοινότητας και για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που καταδικάζουν και δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία για επιστροφή στην αγκαλιά της Ρωσίας,  η οποία ανακοίνωσε και επίσημα την προσάρτηση της περιοχής.

Η άποψη σύμφωνα με την οποία οι λαοί έχουν δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη τους και να επιλέγουν σε ποια χώρα θέλουν να υπαχθούν, ακούγεται λογική και ηθική.

Είναι, όμως, μια άποψη που δεν λαμβάνει υπόψη της δύο σοβαρές παραμέτρους:

Την ανάγκη να μην υπάρχουν αλλαγές στα σύνορα, τα οποία έχουν καθοριστεί με βάση διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες, ενώ οποιαδήποτε παραβίαση θα οδηγούσε σε ντόμινο αποσχίσεων.

Και το γεγονός ότι εύκολα μπορούν οι ψηφοφόροι να επηρεαστούν από την προπαγάνδα και τις συγκυρίες, αποφασίζοντας παρορμητικά και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους πως οι συνέπειες της επιλογής τους μπορεί να αποδειχθούν ολέθριες για τους ίδιους.

Στην περίπτωση της Κριμαίας, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και,  κυρίως, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης διακήρυξαν την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Δώστε το Ελληνικό αντιπαροχή!

Θα το πούμε ωμά και χωρίς περιστροφές: Το Ελληνικό δεν αξίζει ούτε 400, ούτε 700 εκατομμύρια ευρώ. Η πώλησή του με τόσο χαμηλό τίμημα είναι δώρο στον Όμιλο Λάτση.  Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους "επενδύσεις". Το ΤΑΙΠΕΔ έχει μία και μόνο επιλογή: Να επαναλάβει την διαδικασία. Κι αν νομίζουν ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν ένα καλό τίμημα, ας μην πωλήσουν. Ας δώσουν το οικόπεδο αντιπαροχή!

Ακούμε πολλούς που αγωνιούν για το αν ο Όμιλος Λάτση θα κερδίσει ή όχι χρήματα δίδοντας 400 ή 600 εκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό κι όχι όσα ορίζουν οι αντικειμενικές αξίες της περιοχής. Ούτε συνέταιροι να ήταν δεν θα είχαν τόση ανησυχία. Ξέρουμε ότι οι αντικειμενικές τιμές είναι πλασματικές. Οι πλασματικές αυτές τιμές, όμως, ισχύουν για όλους τους άλλους Έλληνες. Γιατί όχι και για τον Όμιλο Λάτση;

Αν και η Ελλάδα έχει περιθώρια αύξησης ...

Αφού λόγω απεργιών , καταλήψεων και καμποτάζ ήταν ουσιαστικά εκτός αγοράς από αυτό το κομμάτι του τουρισμού , τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά...

Υποχωρεί ελαφρά η Μεσόγειος ως προορισμός κρουαζιέρας για τη διετία 2014 - 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η CLIA. Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Cruise Lines International Association - CLIA  Christine Duffy κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης κρουαζιέρας στον κόσμο της Seatrade Maimi τόνισε ότι το 2014 ο στόλος της Μεσογείου θα μειωθεί κατά 3% και το 2015 κατά 5%, καθώς αρκετά κρουαζιερόπλοια επιστρέφουν στο νούμερο ένα προορισμό στο κόσμο, την Καραϊβική. Ωστόσο, στον αντίποδα, η ναυπήγηση μεγαλύτερων πλοίων δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα για τους λιμένες κρουαζιέρας στο μεσογειακό χώρο (Δ. Μεσόγειος), με την άφιξη από το 2014 του Oasis of the Seas να αποτελεί το ενδεικτικότερο παράδειγμα των αλλαγών.