Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΤΕΚΜΑΡΤΟΥ...

Τεκμαρτό εισόδημα. Έχει λογική βάση. Θα έλεγα μάλιστα ότι ο υπολογισμός του είναι αναγκαίος – και κάτι παραπάνω, επιβάλλεται. Με τέτοια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, είναι μια έξυπνη μέθοδος εκτίμησης εισοδήματος που πιθανώς να κρύβεται. Πιθανώς, επαναλαμβάνω και τονίζω.
Γιατί χωρίς αποδείξεις, το πιθανό είναι μόνο πιθανό και παραμένει πιθανό στους αιώνες των αιώνων αμήν. Τουλάχιστον σε μια ευνομούμενη πολιτεία, αλλιώς γνωστή και ως Δημοκρατία.
Δεν έχω γνώσεις συνταγματολόγου, αλλά η φορολογία βάσει τεκμαρτού εισοδήματος αν δεν είναι θα έπρεπε να είναι αντισυνταγματική. Διότι μου φαίνεται αδιανόητο να κατηγορείς τον άλλο για κλέφτη και να τον φορολογείς για εισόδημα που υπολογίζεις ότι έχει, χωρίς απτά στοιχεία και χωρίς να του δίνεις τη δυνατότητα υπεράσπισης.

Σημάδια νεκρανάστασης από την Ελεύθερη Τηλεόραση και το Alter ...

Σημάδια νεκρανάστασης από την Ελεύθερη Τηλεόραση και το  Alter. Από τη συχνότητα 62 (αναλογικά από την Πάρνηθα) που ανήκει στο κανάλι εμφανίστηκε κάρτα με το λογότυπο του καναλιού και από κάτω «Σύντομα ξανά κοντά σας».

Τηλεοπτικοί κύκλοι εκτιμούν το προφανές, ότι δηλαδή  η κάρτα προαναγγέλλει την επαναλειτουργία του σταθμού, ύστερα από τη συμφωνία εργαζομένων και ιδιοκτήτη (Γιώργο Κουρή), ενώ άλλοι εικάζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια να παρακαμφθεί το νομικό κώλυμα πώλησης της συχνότητας του σταθμού, διότι «για να είναι εφικτή η μεταβίβαση  ο σταθμός πρέπει να  λειτουργεί».

Πάντως η πρόσφατη συνάντηση Γιώργου Κουρή με εργαζόμενους είχε θετικό πρόσημο. Οι εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους συμφώνησαν με την πρόταση του βασικού μετόχου  για τμηματική αποζημίωση των δεδουλευμένων καθώς και με το πλάνο εξυγίανσης της εταιρείας.

Την πρόταση καταψήφισε ένας μόνον εργαζόμενος (δύο απείχαν) από τους 150 και πλέον δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του  Alter.

Η πρόταση του Γιώργου Κουρή για την επαναλειτουργία του Alter έχει ως εξής:

Διαχρονικές αλήθειες για μη εθελοτυφλούντες ...

Οπαρ' ολίγον υπουργός Οικονομικών κ. Βασίλης Ράπανος είναι από τους ελάχιστους που σε ανύποπτο χρόνο (το 1997), όταν το όνειρο των Νεοελλήνων ήταν να διορισθούν στο Δημόσιο, για να εξασφαλίσουν μισθό, μονιμότητα και χαλαρή εργασία, επεσήμαινε, όπως και ο συντάκτης της στήλης αυτής, μεταξύ άλλων τα εξής (αντιγράφω από την «Οικονομική Επιθεώρηση», Αύγουστος 2012):

Πρώτα έβγαλαν τις ανακοινώσεις και μετά έμαθαν τα νέα!

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται και… προτρέχουν των ίδιων των εξελίξεων.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το μπαράζ ανακοινώσεων του συνόλου της αντιπολίτευσης (δυστυχώς και της ΔΗΜΑΡ), τις οποίες είχαν, ως φαίνεται, έτοιμες πριν καν ο πρωθυπουργός εξέλθει του Οβάλ Γραφείου, όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Χωρίς καν να διαβάσουν τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών (και λαμβανομένης υπόψη της διαφοράς της ώρας) καταβλήθηκε συντονισμένη προσπάθεια να προβληθεί στην ελληνική κοινή γνώμη ως «κυρίαρχη άποψη» αυτό που είχαν προαποφασίσει να επιβάλουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να μας πει πως «με βάση τις δηλώσεις των δύο ηγετών και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Η νέα ενεργειακή συμφωνία αλλάζει το «χάρτη» στη Μεσόγειο...

Ο ξαφνικός άνεμος αισιοδοξίας που φύσηξε για την ενίσχυση της σταθερότητας στη Μεσόγειο, μέσω των μεγάλων ενεργειακών projects, διαμορφώνει νέες προοπτικές όσον αφορά στο ρόλο της Ελλάδας, σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας, στον οικονομικό τομέα και κατ' επέκταση στην κοινωνία.
Ωστόσο, ο συντονισμός της υπογραφής του μνημονίου με την Κύπρο και το Ισραήλ, των διαβεβαιώσεων Σαμαρά προς Ομπάμα ότι τα αποθέματα των υδρογονανθράκων στη γειτονιά μας είναι τεράστια, καθώς και των «μηνυμάτων» του Αμερικανού προέδρου, με αποδέκτη το Βερολίνο, κατά της πολιτικής σκληρής λιτότητας που προωθεί προς Νότο, αφήνουν να διαφανεί το άγχος των ΗΠΑ για μια πιθανά γενικευμένη πολυμέτωπη κρίση στην ευρύτερη περιοχή, που, αν τυχόν εντεινόταν, θα ήταν δύσκολο να ελέγξουν.
Απεξάρτηση της Ευρώπης
Η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία είναι για την Ουάσινγκτον αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να υπάρξει ισορροπία δυνάμεων, σύμφωνα με την υπερατλαντική, πάντοτε, λογική, η παρουσία δε στα δρώμενα του Τελ Αβίβ συνιστά εγγύηση και ασφαλιστική κάλυψη, έναντι των κινδύνων αποσταθεροποίησης του λεγομένου μουσουλμανικού τόξου, με κύριους προβληματικούς πυρήνες, σήμερα, στην Αίγυπτο, τη Συρία και την Τουρκία.

Φροντιστήριο ;;; ΓΙΑΤΙ Φροντιστήριο ;;; Αφού οι συνδικαλιστες της ΟΛΜΕ λένε ότι...

...το δημόσιο σχολείο ΠΑΡΕΧΕΙ όλα τα εφόδια στα παιδιά για να μπουν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα...

Μας λένε επίσης ότι οι καθηγητές στα δημόσια σχολεία βοηθούν τα παιδιά σε όποιες δυσκολίες μπορεί να έχουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ...

Επειδή λοιπόν και η κοροϊδία έχει κοντά ποδάρια , καλό και χρήσιμο θα ήταν ΑΝ αντί τις πρωτοσέλιδες φωτοβολίδες να μας έλεγαν :