Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αυτή την κυβέρνηση έχουμε και αυτόν τον πρωθυπουργό και χρειάζονται υποστήριξη ...

Προχθές ο πρωθυπουργός στην βουλή τα είπε καλά. Ήταν μια ομιλία λογικής, αλήθειας και ειλικρίνειας. Ήταν μάλιστα μια φρεσκάδα αλλαγής σε σχέση με άλλες ομιλίες πρωθυπουργών από το παρελθόν.

Το ερώτημα είναι, πιστεύω ότι αυτή η ομιλία είναι αρκετή για να πείσει τον μέσο Έλληνα πολίτη για την αναγκαιότητα αλλαγών; Όχι.

Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έχει τους συνεργάτες, τις πολιτικές και οικονομικές λύσεις και την ικανότητα να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο; Όχι.

Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός είναι ειλικρινής και θα ήθελε πολύ να κάνει όλα τα προαναφερθέντα; Ναι.

Υπάρχουν πάρα πολλοί που λένε ότι δεν μπορεί αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση να αποτελέσουν μέρος της λύσης. Γενικά συμφωνώ με αυτή τη λογική, αλλά αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κρίση δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν κυβερνήσει (ΠΑΣΟΚ & ΝΔ). Είναι και η αριστερά, άσχετα αν δεν έχει ποτέ κυβερνήσει (διαβάστε: "Γιατί φταίει η αριστερά... για τα πάντα!"). 

Θα μου πείτε, έτσι όπως πάει θα εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι και αλλιώς. Πράγματι μπορεί να γίνει αυτό, αλλά δεν θα γίνει με την δική μου ψήφο και δεν θα γίνει χωρίς εγώ προσωπικά να κάνω πόλεμο ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Και τούτο διότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η καταστροφή είναι δεδομένη. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν θα βγούμε από την Ευρώπη και δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά που λέει. Θα υπάρξει τέτοιος αρνητικός αντίκτυπος στην πραγματική αγορά και στην οικονομία στο σύνολο, που η χώρα κυριολεκτικά θα καταρρεύσει, ακόμα και αν μείνουμε στην Ευρώπη.

Θα μου πείτε επίσης, μα κάτι τέτοιο γίνεται τώρα, τι διαφορά θα έχει αν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Η διαφορά είναι ότι σήμερα αυτή η πολυκομματική κυβέρνηση το παλεύει και προσπαθεί τουλάχιστον να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η χώρα και όλοι μας θα παραδοθούμε χωρίς μάχη.

Μα θα μου πείτε επίσης, αν αυτό θέλει ο λαός (την αυτοκαταστροφή) γιατί να μην αυτοκαταστραφούμε; Δημοκρατία δεν έχουμε;

Η απάντηση είναι ότι η ονομασία της Ελλάδος είναι Hellenic Republic και όχι Hellenic Democracy. Και η απάντηση είναι ότι όχι, δεν μπορεί η πλειοψηφία να επιβληθεί με τέτοιο τρόπο στην μειοψηφία (σε εμάς που δεν θέλουμε την καταστροφή), δια της βίας ή ακόμα και δια της εκλογικής διαδικασίας και να μας καταστρέψουν.

Άσχετα όμως αν εγώ θα έκανα πολλά πράγματα διαφορετικά και άσχετα αν δεν τρέφω πολλές ελπίδες για τις αλλαγές που θα ήθελα να δω και εκτιμώ ότι θα μας βγάλουν από την κρίση, εντούτοις υποστηρίζω τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, διότι αυτή την κυβέρνηση έχουμε, με αυτό το πολιτικό σύστημα και μέχρι να αλλάξει, θα πρέπει να έχουν την συμπαράσταση όλων, έτσι ώστε να μπορούμε να προσδοκούμε κάποτε στο μέλλον, να περάσει αυτή η κρίση.

Διότι όταν ήταν καιρός για κάτι το διαφορετικό, ο ελληνικός λαός δεν το ήθελε. Διότι αν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση είχαν μπει στο κοινοβούλιο και τα τρίαανανεωτικά κόμματα - ΔΗΜΣΥΜ, ΔΡΑΣΗ και ΔΞ - και σήμερα είχαν ένα 10% ή και παραπάνω, σήμερα τα πράγματα θα ήταν λίγο διαφορετικά. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε 27% αλλά 17% και θα ακούγαμε έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο και ίσως (ποιος ξέρει) τα πράγματα να ήταν αρκετά διαφορετικά, τουλάχιστον όσον αφορά το μείγμα μέτρων που έχουν παρθεί.

Και μέχρι να έρθει αυτή η μέρα και αν ακούσουμε μια διαφορετική πολιτική φωνή από ένα διαφορετικό κόμμα που να έχει ένα διαφορετικό λόγο, αυτή την κυβέρνηση έχουμε και αυτό τον πρωθυπουργό.

Και μέχρι να μειωθεί ο κίνδυνος του ΣΥΡΙΖΑ και να μην είναι πλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση και άρα, ο κίνδυνος να τον δούμε στην εξουσία να έχει μειωθεί δραματικά, η πολιτική πόλωση θα συνεχιστεί και εγώ τουλάχιστον, δεν θα κάνω απολύτως τίποτα έτσι ώστε να ριψοκινδυνεύσω να δω τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ούτε έμενα μου αρέσει αυτή η κατάσταση και θα προτιμούσα τα πράγματα να είναι διαφορετικά, αλλά η κατάσταση είναι αυτή που είναι και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αυτός που είναι.

Τέλος, νομίζω ότι τα τηλεοπτικά μέσα, θα πρέπει να δίνουν περισσότερο προσοχή στο ποιους έχουν καλεσμένους, διότι αν είναι να έχουμε φιλοξενούμενους που είναι τρελαμένοι και για δέσιμο (ΑΚΑ πολιτευτές ΣΥΡΙΖΑ), δεν είναι ανάγκη να προσκαλούμε πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, το Δαφνί έχει και εκεί μπόλικους.



Του Γιώργου Καισάριου www.capital.gr

1 σχόλιο:

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.