Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι αξιοπερίεργη η αδιαφορία με την οποία τα ΜΜΕ και η ελληνική κοινή γνώμη αντιμετωπίζουν τις αποχωρήσεις από την Ελλάδα σημαντικών ξένων επιχειρηματικών κολοσσών.
Στον δημόσιο διάλογο κυριαρχούν οι σοσιαλ-αηδίες για τους κακούς ξένους που μας υπονομεύουν και τους αγνούς έλληνες που όλοι τους εκμεταλλεύονται!
Προ καιρού όμως η BP, λίγο νωρίτερα η SHELL (Το είχαμε επισημάνει από το καλοκαίρι του 2009 Αποχώρηση Πολυεθνικών από την Ελλάδα., η γαλλική εταιρία Fnac και τώρα η Γερμανική αλυσίδα Aldi αποχώρησαν από την Ελλάδα.
Σχεδόν όλοι παραπονούνται για βαρύ αντι-επενδυτικό κλίμα, για πανάκριβες μεταφορές και θολή και εν πολλοίς αυθαίρετη φορολογική πολιτική. Χώρια βέβαια από την γραφειοκρατία για οικοδόμηση εγκαταστάσεων και τεράστια κόστη στην αγορά γής.
Πέραν του ότι βλέποντας όλα αυτά ο καθένας καταλαβαίνει και τους λόγους της ακρίβειας στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαικές χώρες, γίνεται φανερό πως κανένας δεν ασχολείται ώστε τα εμπόδια στις επενδύσεις να εξαφανισθούν, η γραφειοκρατία να ψαλιδισθεί και η φορολογία να εξορθολογισθεί.

Πηγή: Andrianopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.