Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Απελευθέρωση Επαγγελμάτων;;;

Για την Απελευθέρωση των επαγγελμάτων έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί.

Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε αρκετές αναφορές πάνω σε αυτό το θέμα.

Η απεργία των φορτηγών δείχνει ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη προσπάθεια απελευθέρωσης (Που στην ΟΥΣΙΑ ήταν ΜΗ απελευθέρωση...) κάτι πάει να γίνει με αυτή την πρόταση του υπουργείου και γιαυτό οι διαμαρτυρίες...
Εχει δίκιο ο ΣΕΒΕ ( Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας )που αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «Σε μία περίοδο που η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πλήττεται από συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα, ενέργειες όπως η απεργία των ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, υποβαθμίζουν περαιτέρω το ελληνικό brand name σε διεθνές επίπεδο» αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε τώρα ούτε λόγω της συγκεκριμένης απεργίας.



Η Ελλάδα είναι από τις ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ χώρες της Ε.Ε και η σχέση Value/ Money όχι μόνο είναι πολύ χαμηλή αλλά σε πολλές περιπτώσεις ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

Το πρόβλημα του "Brand Name" δεν είναι σημερινό.
Σε κανένα προϊόν (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών) το Made in Greece δεν είναι συνώνυμο του Market Leader η της ποιότητας.

Οι Ιταλοί για παράδειγμα θεωρούνται παγκοσμίως Leaders στο Design και τα προϊόντα τους πάντα δείχνουν την τάση στην παγκόσμια αγορά...
Οι Γερμανοί είναι Leaders στον τομέα ΠΟΙΟΤΗΤΑ προϊόντος και οι Ισπανοί (ΠΑΡΑ την πενιχρή γνώση άλλων γλωσσών πέραν των Ισπανικών) Leaders στον τομέα των διακοπών .

Η Ελλάδα;;;

Θα μου πείτε "Αν απελευθερωθούν τα επαγγέλματα θα λυθεί το πρόβλημα ;;;"
Δυστυχώς δεν υπάρχει "Μαγικό Ραβδί" ώστε να αλλάξει άμεσα προς το καλύτερο η εικόνα του Brand Name.
Απαιτείται ΣΥΝΕΧΗΣ προσπάθεια πολλών ετών για να αρχίσει να φαίνεται αλλαγή της τάσης στο εξωτερικό.
Προφανώς και δεν είναι αρκετό διάστημα η προσπάθεια 1-2 ετών.
Το "Κτίσιμο" του Brand Name απαιτεί δεκαετίες σταθερής ανοδικής κίνησης για να καθιερωθεί στην συνείδηση του μέσου Ευρωπαίου...

Σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι αρκετό το "Κράτος".
Απαιτείται η ΑΠΟΦΑΣΗ και η συνεχής ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ όλης της Ελληνικής ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  κάτι που αποδεδειγμένα δεν υπάρχει ακόμα ούτε σαν πιθανότητα πόσο μάλλον σαν πράξη.

Σχετ. Αναρτήσεις:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.