Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Όταν έλεγε "Απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας"...

Εννοούσε κανείς ότι θα γινόταν αυτό;;;

Quote
Παραβίαση αβλαβούς διέλευσης από τουρκική κορβέτα...
Νέα διέλευση πραγματοποίησε η τουρκική κορβέτα «Bafra» στο κεντρικό Αιγαίο. Στις 23:50 το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εισήλθε στο στενό Κέας - Κύθνου συνοδευόμενη από την τορπιλάκατο «Κρυσταλλίδης». Στις 02:10 η ελληνική τορπιλάκατος προειδοποίησε το τουρκικό πλοίο για παραβίαση της αβλαβούς διέλευσης ενώ βρισκόταν στο στενό Καφηρέα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Πέντε λεπτά αργότερα η K/B «Bafra» εξέπεμψε μήνυμα στο παραπλέον εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» ζητώντας στοιχεία δρομολογίου (λιμένα κατάπλου, απόπλου, όνομα).

Στις 02:30 η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και ακολούθησε πορεία σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Χίου, υπό παρακολούθηση πάντα από την ελληνική τορπιλάκατο.
UnQuote
Πηγη: Ν

Αν μία οικονομική εφημερίδα έχει σαν κύριο άρθρο στρατιωτικά θέματα την στιγμή που σε λίγες μέρες παίζεται η τύχη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να  προβληματιστούμε.
Όταν ο Πρωθυπουργός σε Live μετάδοση από την τηλεόραση αναφερόταν σε "Απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας" κανείς Έλληνας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι Τουρκικό πλοίο θα έκανε Νηοψία ΕΝΤΟΣ ΧΩΡΙΚΩΝ υδάτων σε Ελληνικό πλοίο !!!

Η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός έδειξαν την καλή θέληση τους όταν πραγματοποίησε το ΠΡΩΤΟ του (από τα πολλά) ταξίδι στην Τουρκία.
Είναι προφανές ότι η Τουρκία καταλαβαίνει ελάχιστα πράγματα από την όποια καλή θέληση επιδεικνύουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις.
Θα συνεχίσει την "στήριξη της υποψηφιότητας" της Τουρκίας η Ελληνική κυβέρνηση ή θα δείξει ότι πέραν και πάνω από τα οικονομικά προβλήματα  υπάρχει και η Εθνική Υπερηφάνεια;;;

Υ.Γ: μερικά στοιχεία για την Κορβέτα Bafra.

Αγοράστικε μεταχειρισμένη το 2000 από to Γαλλικό πολεμικό ναυτικό και εξειδικεύεται στον Ανθυποβρυχιακό πόλεμο...

Χαρακτηριστικά:

Displacement: 1250 tons, full load
Dimensions: 80 x 10.3 x 3.2 metres
Speed, Range: 23 knots, 4500 miles at 15 knots.
Crew: 90 (7 officers)

Οπλισμός:

Guns: 1 x 100mm/55, 2 x 20mm
Missiles: 4 x Exocet SSM
Torpedoes: 4 x L 5
ASW A/S Mortars: 1 x 375mm; 6 barrel

Αισθητήρες:

Radars: 1226, navigation; DRBV 51A air/surface search; DRBC 32E fire control
Sonars: DUBA 25 search/attack.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.