Γιατί να διακινδυνεύει την θέση του ο Ιδιωτικός τομέας;;;
Τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησε ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας.
Οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί , γεμάτοι "ανελαστικές δαπάνες" κατατέθηκαν και εκτελέσθηκαν από τις κυβερνήσεις ανεβάζοντας συνεχώς το ΔΗΜΟΣΙΟ χρέος αφού οι πολιτικοί , το μόνο που έκαναν ήταν να βλέπουν το κονδύλι που είχε εγγραφεί ανά κωδικό την προηγούμενη χρονιά και να το αυξάνουν στον επόμενο προϋπολογισμό , είτε στα επίπεδα του πληθωρισμού είτε λίγο παραπάνω για "κοινωνική πολιτική" όπως έλεγαν...
Στην πραγματικότητα όμως θα έπρεπε να κατατεθεί αυτή την χρονιά ένας προϋπολογισμός από μηδενική βάση.
Οι μόνες ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ δαπάνες είναι οι λήξεις των δανείων (και των τόκων) που έχει πάρει η χώρα μας από το εξωτερικό και οφείλει να πληρώσει αν θέλει να μην κηρύξει πτώχευση και να μην διασυρθεί στις διεθνείς της σχέσεις.
ΟΛΑ τα άλλα κονδύλια ΔΕΝ είναι ανελαστικά.
Αν δεν έχει χρήματα το κράτος για να διατηρήσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ και να πωληθούν ΟΛΑ στον ιδιωτικό τομέα.
Αν πάλι δεν θέλει να κλείσει και δεν θέλει να απολήσει τους υπαλλήλους του , τότε να κάνει συμβάσεις μέχρι εκεί που αντέχει το ταμείο του ΧΩΡΙΣ δανεισμό.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να δανείζεται η χώρα με επαχθείς όρους και "ληστρικά" επιτόκια για να πληρώνονται οι μισθοί των καθηγητών , γιατρών , "κηπουρών" κλπ.
Στο τέλος γιατί να μην ερωτηθεί ο λαός με δημοψήφισμα αν επιθυμεί να συνεχίσει να ζεί με αυτό το δημόσιο η αν επιθυμεί αλλαγή.
Θα μου αντιτείνεται ίσως ότι έτσι η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 20% και βάλε , αλλά πρέπει να πάρουμε επιτέλους απόφαση.
Ή θα αλλάξουμε η θα βουλιάξουμε .
Αυτή την προσφιλή έκφραση του Πρωθυπουργού πρέπει να την δούμε στην πράξη.
Αυτό που βλέπουμε με το φορολογικό , αλλά και με την μέχρι σήμερα προσπάθεια της κυβέρνησης , είναι ότι απεγνωσμένα προσπαθεί να δανειστεί για να συντηρήσει τις μαύρες τρύπες του δημοσίου καταστρέφοντας ότι ανάπτυξη μπορεί να προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας.
Με την κίνηση αυτή τα Spreads θα πέσουν κάθετα και τα επιτόκια δανεισμού θα τείνουν να εξισωθούν με τα γερμανικά αφού από εκεί που θα απαιτούσε η διαχείριση του δανεισμού 50+ δισ. € δάνεια το ποσό θα πέσει κάτω από το μισό και για λίγο μόνο χρονικό διάστημα αφού την επόμενη χρονιά θα είναι πλεονασματικός ο προϋπολογισμός.
Θατσερικά ακούγονται αυτά έ;;;
Ναι αλλά οι εναλλακτικές ("Κοινωνικές") πολιτικές έφεραν την Ελλάδα εδώ.
Αμφιβάλω αν αυτό μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα το κεφάλαιο βρίσκεται υπό διωγμό ενώ ο Πρωθυπουργός τονίζει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ (που έγινε σε λουσάτο ξενοδοχείο στην κοσμική Χαλκιδική...) ότι "Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη"...
Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα το δημιούργησε ο ιδιωτικός τομέας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ιδιώτες εφοπλιστές-τράπεζες-κτλ:
1. δεν πληρώνουν το ΙΚΑ, λαδώνουν βουλευτές και πληρώνουν μόνο το 1/3 ή καθόλου. Νόμιμα.
2. δεν πληρώνουν φόρους, κάνουν ρυθμίσεις και δίνουν κάτι πολύ λιγότερο.
3. 28 δις για τις τράπεζες;
4. οι εργολάβοι(οικοδομές-δημόσια έργα) δεν πλήρωναν συστηματικά ασφαλιστικές εισφορές.
5. οι περισσότεροι μικρο-επιχειρηματίες δεν πληρώνουν ΦΠΑ, δεν κόβουν αποδείξεις.
Ωστόσο όλοι αυτοί επωφελούνται:
1. Οι εφοπλιστές με ξένες σημαίες θέλουν το ελληνικό ναυτικό να προστατεύει τα πλοία τους στην Σομαλία.
2. Οι επιχειρηματίες στα νησιά βασίζονται στο πολεμικό ναυτικό ή αεροπορία όταν αρωστήση κάποιος.
3. Όλοι θέλουν δωρεάν σύστημα υγείας(λαδόνουν μόνο όσοι έχουν χρήμα, οι άλλοι δεν πληρώνουν)
4. Όλοι θέλουν καλούς δρόμους.
5. Όλοι θέλουν την αστυνομία όταν την χρειάζονται.
Από κάθε δημόσιο έργο οι εργάτες ωφελούνται λίγο ενώ οι επιχειρηματίες πολλαπλά, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν.
Το κράτος πληρώνει τα ασφαλιστικά ταμεία επειδή κάποιοι ιδιώτες αρνήθηκαν να πληρώσουν.
Το κράτος δεν είναι τέλειο, αλλά φαντάσου τι θα γινόταν αν έπρεπε να πληρώνουμε ιδιωτική αστυνομία, τους δασκάλους κτλ άμεσα.
Αγαπητέ Ανώνυμε ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ιδιωτικές τράπεζες (Για τους εφοπλιστές θα μιλήσουμε χωριστά) βγάζουν ΚΕΡΔΗ.
Οπότε και φορολογούνται , και ΙΚΑ (οχι ακριβώς αλλά για να έχουμε κάποια σταθερά) πληρώνουν και ότι προβλέπει η νομοθεσία το κάνουν.
Αν παρά ταύτα υπάρχουν τράπεζες που ΔΕΝ πληρώνουν αυτά που αναφέρεις το πρόβλημα το έχει και πάλι το ΔΗΜΟΣΙΟ που αντί να κάνει αυτό που πρέπει (δηλαδή ΈΛΕΓΧΟ) κάνει τον τραπεζίτη , τον παραγωγό ταινιών κλπ...
Οι Εφοπλιστές είναι άλλος τομέας που κατά την γνώμη μου είναι παρεξηγημένη η έννοια Ελληνικός Στόλος.
Αν δεν γνωρίζετε σας πληροφορώ ότι η Ελληνική σημαία στα πλοία είναι ΑΚΡΙΒΗ υπόθεση. Υπάρχουν ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ σημαίες που έχουν πολύ μικρότερο κόστος.
Πέραν του γεγονότος αυτού η νομοθεσία που οφείλει να τηρεί ένα υπό Ελληνική σημαία πλοίο είναι πολύ πιο αυστηρή.
Όσοι λοιπόν εφοπλιστές έχουν Ελληνική σημαία στον στόλο τους θα πρέπει να επαινούνται και όχι λοιδορούνται αφού δεν είναι ακίνητη η περιουσία τους για να μην μπορούν να της αλλάξουν την φορολογία.
Συμπερασματικά αν κάποιοι εργολάβοι , τραπεζίτες και εν γένει οι κλάδοι του ιδιωτικού τομέα δεν "πληρώνουν" η ευθύνη βαρύνει το υδροκέφαλο κομματικό κράτος που έφτιαξαν οι πολιτικοί όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων ...
Δεν είναι δυνατόν το 10% του πληθυσμού (η καλύτερα το 20% του ΕΝΕΡΓΟΥ πληθυσμού) που είναι ΜΑΚΡΑΝ το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την δύση , να δουλεύει στο δημόσιο και να μην μπορεί να ελέγξει αυτούς που "κλέβουν"...
Δεν χρειάζεται να "φανταστώ" τι θα γινόταν άν πληρώναμε για δασκάλους , γιατρούς κλπ. Το έχω ζήσει στις ΗΠΑ , , την Αγγλία κλπ...