Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνησαν στήνοντας το δικό τους παρακράτος, χρησιμοποιώντας λίγα ερυθρά και πολλά παλαιοπασοκικά κύτταρα. Το βάρος των Τσιπροκαμμένων έπεσε από την πρώτη στιγμή στην Δικαιοσύνη και στις υπηρεσίες ασφαλείας. Κατανάλωσαν, ακόμη, πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο για τον έλεγχο της ενημέρωσης, στα πρότυπα του συντρόφου Μαδούρο. Η νέα διακυβέρνηση περνάει υποχρεωτικά από το ξήλωμα αυτού του παρακράτους. Ούτε ένα λεπτό ανοχής!
Η πρώτη πράξη του κ. Τσίπρα, όταν κέρδισε τις εκλογές του 2015, ήταν να διορίσει τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη. Ο Αριστερός κύριος Τσίπρας διόρισε ηγεσία την ΕΥΠ πριν καν ανακοινώσει την νέα κυβέρνησή του. Στην συνέχεια δημιουργήθηκαν και άλλες υπηρεσίες ασφάλειας, επειδή, προφανώς, οι ηγέτες της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας αισθανόντουσαν ανασφάλεια.
Έτσι «έστησαν» πρόσθετες «υπηρεσίες» σε αστυνομία και στρατό. Σαν να λέμε, πολλές ΕΥΠ, πολλά βαλιτσάκια, περισσότερη «ασφάλεια». Είναι αστείο, αλλά η κυβέρνηση που δήθεν υποστήριζε τα δίκαια του λαού φοβότανε περισσότερο απ’ όλους τον ίδιο τον λαό. Γι αυτό και η Ηρώδου Αττικού είχε γίνει απροσπέλαστη. Το μέγαρο Μαξίμου, εκεί που κατά Αλέξη Τσίπρα έμπαινε όποιος ήθελε κι έτσι μπήκε και ο… Πετσίτης, «φυλαγότανε» από την μισή δύναμη της ΕΛΑΣ. Η άλλη μισή φύλαγε το σπίτι του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει έτοιμο σχέδιο, αλλάζοντας, καταρχήν την ηγεσία της ΕΥΠ. Όπως ακριβώς έκανε και ο Αλέξης. Και ταυτόχρονα να ζητήσει την παραίτηση της αστείας ηγεσίας της αστυνομίας. Αυτής που παραβρέθηκε σε κομματικές φιέστες του ΣΥΡΙΖΑ, για να δηλώσει την προσήλωση της στον μεγάλο ηγέτη Αλέξη. Την ίδια ώρα θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος η δραστηριότητα υπηρεσιών όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν πόροι του κράτους για μικροκομματικούς λόγους.
Η Δικαιοσύνη χρειάζεται την στήριξη αυτής της κυβέρνησης. Για να μπορέσει η ίδια η Δικαιοσύνη να κάνει την περίφημη αυτοκάθαρση και να βρει τον τρόπο να διεκδικήσει την ουσιαστική της ανεξαρτησία από την εκτελεστική εξουσία. Η Δημοκρατία δοκιμάστηκε σκληρά από φαινόμενα τύπου Ρασπούτιν. Η σκευωρία της Novartis τραυμάτισε την αίσθηση εμπιστοσύνης των πολιτών στην Δικαιοσύνη, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και με τα παραδικαστικά κυκλώματα. Η παρουσία του Παναγιώτη Πικραμένου είναι από μόνη της εγγύηση για την επόμενη ημέρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επειδή ακριβώς θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Μόνος δρόμος είναι αυτός της ανεξαρτησίας και όχι ενός νέου… Ρασπούτιν.
Η νέα διακυβέρνηση πρέπει να κάνει πράξη όλα εκείνα που τόσο καιρό έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν μιλάμε για ένα σύγχρονο δυτικό κράτος, αυτό σημαίνει ένα κράτος που θα σέβεται τους πολίτες του και τους θεσμούς. Σε ένα τέτοιο κράτος δεν χωράνε παρακρατικοί μηχανισμοί. Η Ελλάδα δεν έγινε Βενεζουέλα. Κι αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε. Ότι ο κίνδυνος αυτός δεν πρόκειται να επιστρέψει στο μέλλον.
Θανάσης Μαυρίδης στο liberal.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:
Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.