Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ο πραγματικός αντίπαλος του Κυριάκου δεν είναι ο Αλέξης!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας εν αναμονή πρωθυπουργός και δεν έχει λόγο να παρασυρθεί σε μία μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο χαρτί του Αλέξη, αλλά όχι η πρώτη επιλογή του Κυριάκου. Ο Κυριάκος χρειάζεται μόνο να απευθυνθεί στους πολίτες και να τους πείσει για το όραμά του. Κι ας κάνει ο Τσίπρας εκλογές όποτε θέλει!

Ένας πολιτικός αρχηγός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις του αντιπάλου του με 12 και 14 μονάδες, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί ακόμη επίσημα οι εκλογές, δεν χρειάζεται να κυλιστεί στον βούρκο, συμμετέχοντας σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Οι αντίπαλοί του είναι εκείνοι που έχουν κάθε λόγο να τον παρασύρουν σε μία τέτοια μάχη, αφού οι ίδιοι είναι ήδη χαμένοι και δεν έχουν κάτι περισσότερο να ρισκάρουν για να χάσουν.



Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κρύψει τις προθέσεις του. Θέλει τον εαυτό του στην θέση του βασικού αντιπάλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, έτσι ώστε να εμφανιστεί στον ελληνικό λαό ως ο εκπρόσωπος του «άλλου πόλου». Ο Αλέξης του τρίτου μνημονίου, όμως, δεν συνιστά απειλή για τον Κυριάκο. Η πολιτική επιβίωση του Κυριάκου δεν εξαρτάται από την νίκη του απέναντι στον Αλέξη, η οποία και είναι δεδομένη. Το πραγματικό πρόβλημα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας περνάει μέσα από την ικανότητά του να πείσει όσους περισσότερους πολίτες μπορεί για την ορθότητα του προγράμματός του και μέσα από την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησής που θα συγκροτήσει. Δυστυχώς για τον ίδιο, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά…

Ο Κυριάκος είναι αντιμέτωπος με τον χρόνο και την Ιστορία. Ξέρει ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την χώρα δεν θα είναι μεγάλο και ότι ο χρόνος που θα έχει για να το εκμεταλλευτεί θα είναι ιδιαίτερα μικρός. Αν έχει μία πιθανότητα να βοηθήσει την χώρα να βγει από τα σημερινά της τραγικά αδιέξοδα, αυτή περνάει μέσα από ουσιαστικά συναινετικές λύσεις και από καινοτόμες πολιτικές. Οι επενδύσεις δεν είναι η νόσος για πάσα ασθένεια, όταν το δημογραφικό απειλεί να μας τινάξει έτσι ή αλλιώς στον αέρα. Η οικονομική ευημερία είναι το ζητούμενο, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να αποφασίσουμε ποια θα είναι η έκταση αυτής της χώρας έπειτα από μία ή δύο δεκαετίες και ποια η πληθυσμιακή της σύνθεση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της διακυβέρνησής του θα κληθεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις και πολλές φορές κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες.

Ο δρόμος της σκληρής αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα μοιάζει με την προσπάθεια ενός ηττημένου μποξέρ να πείσει τον αντίπαλό του να αποδεχτεί την ακύρωση του αγώνα που μόλις έχει τελειώσει και κυρίως να επιστρέψει στο ρινγκ. Ο Κυριάκος θα πρέπει την επόμενη ημέρα να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα, εφόσον ο τελευταίος βρίσκεται ακόμη στο πολιτικό προσκήνιο. Να αγνοήσει τις αήθεις επιθέσεις των φίλων του Μαξίμου σε βάρος του ιδίου και της οικογενείας του, τις άθλιες πολιτικές μεθοδεύσεις που ενέπλεξαν ακόμη και την Δικαιοσύνη και να δει την επόμενη ημέρα. Ο ηγέτης μιας χώρας έχει την ικανότητα να συγχωρεί ακόμη και την αθλιότητα. Σε αυτό ξεχωρίζει από τους άλλους. Επειδή θέτει πρώτα απ’ όλα το συμφέρον της χώρας.

Θανάσης Μαυρίδης στο liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.