Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η πραγματικότητα διαψεύδει την παραμύθα Τσίπρα :Μείωση επενδύσεων και όχι… έκρηξη !

Μέσα στα πολλά ψέματα που ξεφουρνίζει από το πρωί ως το βράδυ η κυβέρνηση είναι και το ψέμα περί… έκρηξης των επενδύσεων.

Επενδύσεις δεν γίνονται, ο κόσμος μπορεί να το μυριστεί, αλλά τα περί «έκρηξης» ακούγονται με τόση έμφαση και επαναλαμβάνονται τόσο πομπωδώς, που σχεδόν δεν τολμά να μιλήσει κανείς για να…μην τον βγάλουν τρελό!

Η αλήθεια δημοσιοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου από την ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση (που δεν διαψεύδεται) στο γ΄ τρίμηνο του 2018 οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) μειώθηκαν κατά 23,2%!

Αυτό σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2017. Σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018, οι επενδύσεις μειώθηκαν (κι’ άλλο), κατά 14,5%.

Ο κόσμος τo 'χει τούμπανο και ο Τσίπρας κρυφό καμάρι...

Θύμωσε ο πρωθυπουργός που ο Κ.Μητσοτάκης είπε στην Βουλή πως αντάλλαξε την επίλυση του Σκοπιανού με την μη περικοπή των συντάξεων. Λες και πρώτη φορά το άκουσε ο Α.Τσίπρας. Εδώ και μήνες βοά ο τόπος. Έχουν γραφεί δεκάδες πρωτοσέλιδα.

Γιατί ξαφνικά έγινε ο πρωθυπουργός τόσο ευαίσθητος και επιζητεί να δηλώσουν οι εταίροι μας πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο; Τι τον ενόχλησε;

Δεν νομίζω να ενοχλήθηκε από την συγκεκριμένη φράση του Κ.Μητσοτάκη. Αλλωστε έχει αποδείξει πως σπάνια ενοχλείται με κάτι. Αυτά είναι αστικές ευαισθησίες. Ο Α.Τσίπρας προχθές έκανε την χειρότερη κοινοβουλευτική του εμφάνιση. Και μάλλον το κατάλαβε. Όπως κατάλαβε πως ό,τι και να κάνει δεν του βγαίνει, πλέον.