Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η πραγματικότητα διαψεύδει την παραμύθα Τσίπρα :Μείωση επενδύσεων και όχι… έκρηξη !

Μέσα στα πολλά ψέματα που ξεφουρνίζει από το πρωί ως το βράδυ η κυβέρνηση είναι και το ψέμα περί… έκρηξης των επενδύσεων.

Επενδύσεις δεν γίνονται, ο κόσμος μπορεί να το μυριστεί, αλλά τα περί «έκρηξης» ακούγονται με τόση έμφαση και επαναλαμβάνονται τόσο πομπωδώς, που σχεδόν δεν τολμά να μιλήσει κανείς για να…μην τον βγάλουν τρελό!

Η αλήθεια δημοσιοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου από την ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση (που δεν διαψεύδεται) στο γ΄ τρίμηνο του 2018 οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) μειώθηκαν κατά 23,2%!

Αυτό σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2017. Σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018, οι επενδύσεις μειώθηκαν (κι’ άλλο), κατά 14,5%.



(Σημειώστε ότι το β΄ τρίμηνο του 2018, οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 5,4% σε σχέση με το 2017 και το α΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 10,3%).

Την ίδια ώρα, το γ΄ τρίμηνο του 2018 είχαμε αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 7,9%, αλλά και αύξηση των εισαγωγών κατά 15%!

Δηλαδή, οι εισαγωγές μας είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με τις εξαγωγές.

Δηλαδή, το γνωστό θηριώδες εμπορικό έλλειμμα!

Επίσης, σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018, το γ΄ τρίμηνο είχαμε αύξηση των εξαγωγών κατά 2,8% κι αύξηση των εισαγωγών κατά 7,5%. Δηλαδή υπερδιπλάσια αύξηση των εισαγωγών έναντι των εξαγωγών!

Δηλαδή, εισπράττουμε ένα από το εξωτερικό και πληρώνουμε πάνω από δύο!

Κατά τα λοιπά, η οικονομία ανακάμπτει και ζούμε μέρες εκτός μνημονίων!

www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.